Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר שלי (עו״ד במקצועו) מעוניין לקנות ׳רכב מנהלים׳ בסביבות ה-160 עד 180. כששאלתי אותו מהן האופציות המובילות מבחינתו, הוא ענה לי את שמות מובילות הסגמנט - כמו צרכן אינטליגנטי. הוא דיבר על סקודה סופרב, פורד מונדאו, פולקסווגן פאסאט, פיג׳ו 508, ויונדאי i40 ( או קיה אופטימה).

בהתחלה הסכמתי איתו, ועניתי שיעשה נסיעות מבחן וכו וכו, אבל פתאום נזכרתי במה שקראתי לאחרונה - שוולוו הורידו את מחיר ה-s40 בגרסת הבסיס ל-160, ומן הסתם בגרסאות הבכירות יותר בהתאמה. אמרתי לו שלדעתי וטעמי וולוו נותנת כאן נוק-אאוט לכל המשפחתיות הגדולות עם מנוע חזק בהרבה, הנעה כפולה (כך באתר ׳אוטו׳), הנדסת אנוש ועיצוב פנים, וכן, גם מיתוג וסטטוס שעדיין עומד לצד וולוו, ואולי יעזור לו במקצועו. אמנם הרכב קטן קצת מהמתחרות, אבל לחבר, שיש לו בזה״כ שני ילדים שהגדולה שבהם בת עשר - לדעתי הסופרב והמונדאו יהיו פשוט ענקיות מדי.

מה דעתכם? - האם פיספסתי משהו?

נ.ב. אני יודע שהדגם עומד להתחלף, סו וואט?

פורסם

לפי מה שאני רואה בגירסה הבסיסית הוא לא יקבל בקרת שיוט, מושב חשמלי, ריפודי עור (רק בבכירה ביותר), חיישני רוורס, מראות אקטביות (מחשיכות אוטומטית), התקן ISOFIX במושב האחורי (אם זה רלוונטי, יש את זה בפאקינג מאזדה 2) והשאר שטויות..

בערך באותו הכסף באחרות הדברים האלה כן יהיו קיימים, זהו מחירו של המותג.

אולי ברוב הדברים אין לו צורך, אני בן 27, עם אישה וילד בדרך ולא כואב לי לנסוע ברכב שגדול עליי בכמה מידות. הדברים שציינתי דווקא כן חשובים לי ועוזרים בנסיעות הארוכות שאני עושה. כבר ציינתי בעבר שאני פחות בעניין של המונדאו (הרגישה לי כמו פוקוס גדולה) ואני לא חובב של המותג הקוריאני מהכרות של דגמי העבר (כמעט שיניתי את דעתי בגלל ה-I40 אבל הקו המודרני המצועצע בעיצוב הפנים בכל הליין שלהם לא ממש לטעמי). השבוע הושקה קאיה אופטימה אבל הדש-בורד שלה על פי התמנות גם לא נראה לטעמי... הכי מושכות אותי C5, 508, סופרב ו-S40 כיוון שהוספת.. ממליץ להתמקד באלו ולבצע נסיעות מבחן. גם אופל אינסיגניה יכולה להיות בחירה מעניינת...

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

ב-160 אתה תקבל בסקודה או באחרות ריפודי עור? - לא נראה לי. ב-185 כן תקבל בחלקן, ואני מאמין שגם מוולוו ניתן יהיה להוציא מחיר דומה.

לא באמת התכוונתי שהגודל הוא החסרון של המונדאו ושות', אלא שהוא המעלה היחסית שלהן על הוולוו, ואם אין צורך במעלה הזו - לכאורה יש כאן ניצחון מוחץ לוולוו.

?Am i wrong

פורסם

אם הוא פליליסט ורוצה שהרכב יעשה עבורו שופוני וימשוך לקוחות, מציע לו לקנות בימר משומשת בתקציב שנתן.

הצ'וכים אוהבים שעוה"ד שלהם נוהגים בבימר.

פורסם
ב-160 אתה תקבל בסקודה או באחרות ריפודי עור? - לא נראה לי. ב-185 כן תקבל בחלקן, ואני מאמין שגם מוולוו ניתן יהיה להוציא מחיר דומה.

לא באמת התכוונתי שהגודל הוא החסרון של המונדאו ושות', אלא שהוא המעלה היחסית שלהן על הוולוו, ואם אין צורך במעלה הזו - לכאורה יש כאן ניצחון מוחץ לוולוו.

?Am i wrong

Yes, you are

ה-S40 יושבת על רצפת הפוקוס. כלומר, שייכת לקטגורית המשפחתיות ('פרימיום' אם תרצה). השאר שמנית שייכות לקטגוריה גבוהה יותר. רמת האיבזור שתקבל ב-S40 בסיסית נמוכה מזו שתקבל בפוקוס טיטניום אך עולה הרבה יותר.

בסופרב / אופטימה / מונדאו תקבל יותר מהכל (מנוע, איבזור, מטראז') באותו מחיר.

אגב, אם במושבי עור חשקה נפשך, תוכל תמיד לרכוש זאת אצל אוטו אלגנס במחיר סביר. התוצאה - מדהימה!

פורסם

הוא נוסע הרבה?

אם לא אז דווקא רכב קטן יוקרתי כמו BMW סידרה 1 יכול להיות אחלה בשבילו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
הוא נוסע הרבה?

אם לא אז דווקא רכב קטן יוקרתי כמו BMW סידרה 1 יכול להיות אחלה בשבילו.

ומדוע רכב כזה לא יכול להיות אחלה בשבילו אם הוא כן נוסע הרבה?

פורסם
Yes, you are

ה-S40 יושבת על רצפת הפוקוס. כלומר, שייכת לקטגורית המשפחתיות ('פרימיום' אם תרצה). השאר שמנית שייכות לקטגוריה גבוהה יותר. רמת האיבזור שתקבל ב-S40 בסיסית נמוכה מזו שתקבל בפוקוס טיטניום אך עולה הרבה יותר.

בסופרב / אופטימה / מונדאו תקבל יותר מהכל (מנוע, איבזור, מטראז') באותו מחיר.

אגב, אם במושבי עור חשקה נפשך, תוכל תמיד לרכוש זאת אצל אוטו אלגנס במחיר סביר. התוצאה - מדהימה!

שוב - בגרסה הבסיסית (כ-160 אלף) כולן שוות פחות או יותר באבזור. אולי לסופרב יש מסך מגע, אבל לוולוו חיבור בלוטות׳. יתרון שיש גם לסופרב וגם למונדאו הוא פתחי אוורור מאחור - אבל זה לא כ״כ רלוונטי עבורו. בגרסאות הבכירות יותר תקבל בהתאמה, בכולן, אותו דבר +-.

מנוע: ברור, אתה מקבל במונדאו ובסופרב יותר מנוע. לא יודע אם בדקת, אבל בוולוו אתה מקבל 2.5 ליטר טורבו עם 230 כ״ס ו-33 קג״מ מ-1500 סל״ד. במונדאו יש אאל״ט 200 כ״ס ו-28 קג״מ (2 ליטר), ובסופרב 160 כ״ס ו-26 קג״מ (1.8 ליטר).

באינסיגנייה יש 2 ליטר ו-220 כ״ס עם אותו אבזור בערך ב-178.

ולא, הוא לא פליליסט. הוא מעוניין לשדר תדמית מכובדת וסולידית, ולא מוחצנת יותר מדי. במו 1 לא תתאים לו גם כי הוא מחפש תצורה קלאסית של רכבי מנהלים (לאו דווקא בארץ) והיא סדאן.

לדעתי ברור שעל הנייר הוולוו לוקחת - השאלה אם זה ככה בפועל.

תודה לכולם

פורסם

כתבת שהוא מחפש ב-160-180 ולכן דיברתי על רמות הגימור הגבוהות יותר.

לצערי מעולם לא נהגתי בוולוו הזו (למען האמת גם לא ישבתי/נגעתי בדגם הנוכחי) ולכן לא אוכל להגיד שהיא לוקחת או להשוות. דיברתי על נתונים יבשים לחלוטין, וזאת כיוון שציינת שהוולוו עלתה כאופציה בגלל התמחור הטוב. ניסיתי להראות שהתמחור לאו דווקא אטרקטיבי כשמסתכלים על החבילה שמקבלים בתמורה לכסף. יחד עם זאת ייתכן ובעתיד גם אני אשקול את הוולוו, כי היא וולוו, ופעמים רבות לא מכניסים אותה למשוואה - ייתכן ולא בצדק, אבל זאת כאמור נגלה בעתיד.

סולידי ומיוחד (בזכות אפקט העדר) = וולוו, ללא ספק. אם זה מה שהוא מחפש. קח בחשבון סחירות ועלות תחזוקה שיכולות להיות גבוהות בשל כך.

אני אישית הייתי מתאכזב שאין פתחי אוורור מאחור ברכב כה יקר (כשזה קיים באוקטביה, פלואנס, ג'טה וכו'....), בקרת שיוט שאני מוצא לשימושית ושאר הדברים שדיברתי עליהם.

אבל בחירת רכב זה עניין של העדפה אישית, יש כאלה שיעדיפו מותג על פני אבזור וזה בסדר. בהנחה שאפשר להשוות את רמת האיבזור והמחיר לשאר הרכבים שציינו - הוולוו תהפוך לאטרקטיבית יותר בעיניי וכאן תנצח רק נסיעת מבחן שתוכיח שהיא בהחלט "ה"רכב שמתאים לו כפפה, או לא.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

כמו שאמרתי - גם ברמות הגימור הגבוהות יותר אני מאמין שתהיה קורלציה די מושלמת בין המחירים והתמורה להם של המתחרות לבין אלו של וולוו.

פורסם
ומדוע רכב כזה לא יכול להיות אחלה בשבילו אם הוא כן נוסע הרבה?

נוחות. עם כל הכבוד למותג הוא לא מתקרב לנוחות של המתחרים בנסיעות שיוט ארוכות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לא מבין על איזה מראה מכובד אתה מדבר. וולבו היא בהחלט לא מה שהיתה פעם. לא מבחינת האיכות ולא מבחינת הפאסון. פעם זו היתה ה-מכונית יוקרה בארץ. כיום היא בדיוק כמו עורך דין, יקרה לדעת כולם ומכובדת רק בעיני עצמה. היא לא מכונית פרימיום וכל הגרמניות אוכלות אותה לארוחת בוקר והיא יקרה מהמכוניות העממיות. היא איפשהו באמצע וכל הנסיונות של ראשיה להתמודד בשווה עם הפרימיום נכשלו. ראית את דוח המסירות האחרון שהתפרסם בכל האתרים?! כמעט ולא מוכרים וולוו בארץ. אז מה, אף אחד לא מבין?! עובדה שהסופרב היא מכונית שרים ועל פי מפרט המכרז הבא של מנהל הרכב גם למונדאו יש סיכוי טוב להיות אחת כזאת. אז מה, הן לא מכובדות?!

פורסם

הלו הלו מאיפה כל האגרסיות השליליות? מה קרה?

החלטת שאתה מכפיש את ולוו ועל הדרך גם את קהילת עוה"ד?

המציאות היא שאכן וולוו איבדה מזוהרה בשנים האחרונות, ובטח איבדה את הבכורה שהייתה שמורה לה פעם - אבל עדיין, היא נחשבת פרימיום, ומרגישה, ברוב הדגמים, פרימיום. מעצם זה שיש לה מתחרה בסגמנט מכוניות הסלון היא כבר פרימיום. למה, לפורד יש את זה (אגב, אשמח לקישור על המונדאו)?

סקודה סופרב העממית (זו שרואים בכבישים לאחרונה יותר ממאזדה 6) אינה המכונית של השרים. לא מבחינת מנוע, הנעה, אבזור, ואיכות. ועדיין, נכון, בסה"כ מדובר באותה מכונית שמוצעת לשרים כנראה במסגרת ההסכם עם צ'מפיון (הרכב האחר הוא אאודי a6).

בשוק הפרטי אני מאמין שניתן לספור על כמה כפות יד סופרבים כאלה. אתה יודע למה? - כי אדם שמשלם 300000 שקל על מכונית (המחיר של מרצדס c, במו 3, אאודי a4, וקאדילאק cts [וכן, גם של וולוו s60]) מחפש לרוב גם פוזה, סולידית ומכובדת ככל שתהיה, אבל עדיין פוזה - וסקודה, עם כל הכבוד, זה לא ממש פוזה. הרבה הרבה פחות מוולוו.

אם אתה לא מאמין, סע לאיזו שכונת יוקרה ותספור כמה וולוו אתה רואה, וכמה סקודה.

אני חושב שכמות המכירות הנמוכה היא בגלל התיישנות הדגמים הנוכחיים של וולוו, ותמחור לא נכון מול המתחרות (שהן פרימיום בקונצנזוס) שכיום באמת מציעות לרוב תמורה עדיפה, ובדר"כ גם יותר פוזה.

• תוכן חדש...