Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קאדילק STS 05-04 או רכב דומה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5432 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

במשך זמן רב חיפשתי רכב מהדגם הנ"ל, כנראה שאין כמעט בשוק ולא מצאתי עד נכון לעכשיו משהו, ואני קרוב להתייאש.

אלו רכבים מומלץ לי לבדוק כחלופה לדגם הנ"ל?

אני זקוק לגודל ולמרחב ולנוחות ולפינוק, לא חשוב לי התנהגות כביש וכדומה, אני נוהג מאוד מאוד רגוע ולגמרי בנחת.

התקציב הוא בסביבות 70-90 אש"ח.

מה הייתם ממליצים לי?

פורסם

ראשית עלייך לקחת בחשבון שרכבים כאלו מעבר למחיר הרכישה המגוחך,דורשים עלויות אחזקה גבוהות(דלק,חלפים,טיפולים,ביטוחים),אם אתה עדיין יכול ומעוניין ישנן חלופות מעניינות כמו :

סאאב 9-5 2004-2005

ביואיק לה סבייר\לה קרוס

קאדילאק CTS

יגואר S טייפ (2001-2002)

אלפא 166 2004

וולוו S80

STS הינו רכב גדול מאוד,מדוע ננעלת עליו ולא על האחות "הקטנה" CTS?

הרכבים הללו בסגמנט הנ''ל יספקו לך מספיק מקום ולעוד 4 אנשים ללא בעיה,הם מאובזרים ומפנקים.

פורסם

ב90 אלף ש"ח אתה יכול למצוא C300 מנוע 3.5 שנת 2005-2006 שתיתן לך כל כל מה שהSTS נותנת וככל הנראה תיהיה אמינה יותר (אבל זה שאלה של מזל)

אני הייתי הולך עליה בלי לחשוב פעמיים.

הרשימה ש GTI33 נתן לא ממש רלוונטית לדעתי למי שמחפש אמריקאית גדולה במידה ואתה מחפש את התכונות "האמריקאיות" חוץ מהלאקרוס.

הסאב תיהיה קשה מאוד למציאת מוסך נורמאלי וקשה להשיג חלקי חילוף. כמו כן היא נוקשה על הכביש.

הביואיק לאסייבר ישנה והלקרוס יכולה להתאים אבל היא הנעה קידמית מה שאולי יכול להוציא אותה מהרשימה במידה וחשובה לך ההנעה האחורית.

הCTS קטנה וצפופה, כמו כן היא לא ממש מאובזרת.

הS טייפ ישנה, יקרה לאחזקה, צפופה ובעלת בעיית אמינות קשה וחלפים יקרים בצורה אסטרונומית.

האלפא נהדרת, היא אמנם הנעה קידמית אבל יש לה יופי של היתנהגות יחסית לסגמנט, אבל היא ממש לא אמריקאית.

היא צפופה במפנים ונוקשה על הכביש.

על הS80 אין מה להרחיב, או שאוהבים אותה או שלא.

בהצלחה!

בהצלחה!

פורסם

גם ה C300 לא זולה כל כך לאחזקה (חלפים יקרים משמעותית יותר משל רכבים מקונצרן , אני מכיר למשל מישהו ששילם 1000 ש"ח על נורה קדמית). בתקציב הזה הייתי לדעתי הולך על ה לה-קרוס שהיא שילוב של רכב חצי-יוקרתי ועלויות אחזקה סבירות מאוד. התנהגות הכביש אני רואה לא חשובה לך אז הלה-קרוס בהחלט תיתן לך נסיעה נוחה רגועה מפנקת ושלווה עם הרבה כוח כשצריך (הלה-קרוס שמרה על מאפייני נסיעה "אמריקאיים" יותר מהמאליבו למשל שנעשתה קצת יותר אירופאית). אלא אם אתה ממש יכול להרשות לעצמך אחזקה יקרה יותר של קאדילק או יגואר, הלה-קרוס תפורה עליך בדיוק.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

האם יש לך ניסיון באחזקת C300 שאתה משמיץ על גבי פורום פתוח?

נורה קידמית תעלה במאות אחוזים יותר מאשר נורה של פיאט אונו זה נכון, הסיבה היא שבC300 יש נורת קסנון ולא נורה רגילה.

ובוא אני יעמיד דברים על דיוקם, הנורה הנ"ל עולה 300 ש"ח במקרה הרע.

אני לא יודע את מי אתה מכיר וכמה הוא שילם, אבל 1000 ש"ח לנורה זה תלוש מהמציאות ואו שזה לא נכון או שהקליינט מטומטם.

ברור שאחזקת C300 או לאקרוס תיהיה יקרה יותר בהשוואה למאליבו שאותה השוות :roll:

הC300 ממש לא תיהיה יקרה יותר לאחזקה בצורה משמעותית ( אם בכלל) מהלאקרוס ותיתן הרבה יותר.

אני מאמין ש JO JO מבין את עלות האחזקה של הרכבים הנ"ל (שדרך אגב, ממש לא נוראית כל עוד אין תקלה משמעותית) אחרת הוא לא היה מחפש הרבה זמן STS.

אני מאוד מעריך את העובדה שאתה מנסה לחסוך כסף JO JO, אבל אם הוא היה מנסה לחסוך עוד כמה שקלים בחודש הוא לא היה מתעניין בסוג הרכבים הנ"ל וקונה פונטו ספייס 2001 ידנית ב20K שצורכת 1ל18 בממצוע :lol:

פורסם
האם יש לך ניסיון באחזקת C300 שאתה משמיץ על גבי פורום פתוח?

נורה קידמית תעלה במאות אחוזים יותר מאשר נורה של פיאט אונו זה נכון, הסיבה היא שבC300 יש נורת קסנון ולא נורה רגילה.

ובוא אני יעמיד דברים על דיוקם, הנורה הנ"ל עולה 300 ש"ח במקרה הרע.

אני לא יודע את מי אתה מכיר וכמה הוא שילם, אבל 1000 ש"ח לנורה זה תלוש מהמציאות ואו שזה לא נכון או שהקליינט מטומטם.

מכיר וזה מה שהוא שילם, לא חקרתי יותר מידי אולי באמת דפקו אותו אבל גם 300 ש"ח למנורה זה המון, וזה בדיוק הענין שזה קסנון וקסנון עולה יותר יקר מה שהופך את הרכב ליקר יותר לאחזקה (סתם דוגמא).

עוד משהו חוץ מזה, כמו שכתבתי למעלה חלקים של קרייזלר עולים יקר יותר משמעותית מחלקים של קונצרן GM, למה? כי יש פחות גם בארה"ב ובארץ עוד יותר נדירות לכן חלקים יקרים יותר, הגיון פשוט לא?

ברור שאחזקת C300 או לאקרוס תיהיה יקרה יותר בהשוואה למאליבו שאותה השוות :roll:

הC300 ממש לא תיהיה יקרה יותר לאחזקה בצורה משמעותית ( אם בכלל) מהלאקרוס ותיתן הרבה יותר.

אחזקה של ביואיק לה-קרוס לא דומה לאחזקה של C300, מנוע של הלה-קרוס המדוברת (לא הדגם החדש) זה מנוע 3800 של GM שנמצא גם במונטה קרלו, באימפלה ובלה-סייבר עוד משנת 2000 והגיר הוא אותו גיר שיש בלה-סייבר, באימפלה, ברנדוו ובעוד "גדולות" של GM, ויש עוד הרבה חלקים משותפים מה שאומר שהרבה יותר קל וזול למצוא חלקים לביואיק מאשר לקרייזלר. אז לא, האחזקה לא תהיה אותו דבר, קרייזלר ידועה בנדירות של חלפים ואפילו להחזיק את ה PT Cruizer המעאפן יותר זול מלהחזיק אמריקאית של GM. וכן אני מכיר אישית אנשים שמחזיקים לה-קרוס כזו (2006 ו 2007) והאחזקה שלה לא הרבה יותר יקרה מהאימפלה שלי (הפרשים קטנים במחיר טיפולים ובטח גם כמה חלפים יקרים יותר, לא נורא).

כמובן אין לי שום דבר נגד ה C300 להפך אני חושב שהוא רכב מעולה אבל לפחות רמה אחת מעל הליגה של הלה-קרוס.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

אם אתה מחפש פינוק אמיתי זה באמריקאיות של שנות ה70 - אך עזוב את זה,

בקשר לנדון,

לא הייתי שולל ביואיק כמו שהחבר'ה אמרו פה למרות שקאדילאק זה קאדילאק ואי אפשר להתווכח עם קאדילאק

(יש מפוארות ונשגבות ממנה, אך את התחושה המיוחדת שום מרצדס לא תתן אלא קאדילאק בלבד) יש מצב שאתה יכול

למצוא STS במכרזים של השגרירויות מצפון אמריקה (ארה"ב - קנדה) אך זה סיכוי קלוש, אומנם קאדילאק CTS היא אומנם

מכונית מיד-סייז אך היא לא נופלת בפאר ובנוחות שלה משום STS אולי מעט במרווח ליושבים מאחור, אך גם לא קריטי,

אני מאוד אוהב את הCTS ומאוהב בDTS (שגלגליה עוד לא נגעו בארץ הקודש) אני הייתי הולך על הCTS, אדם שרוצה

וחושב על קאדילק כל רכב אחר לא משנה עד כמה הוא מפואר לא יעש לו את זה,

לך עם הלב

בהצלחה....

20582_23457.jpg

cadillac_logo-1024x1024.jpg

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

קדילאק STS לא קשה למצוא צריך לדעת אצל מי לחפש, כמו כן רוב הרוכשים שרכשו את הרכב הזה חוזרים שוב ליבואן במקרה הזה הוא UMI תלווי גם באיזה תדירות נמצאות מידי פעם איזה 1 או 2 STS בטרייד אין של UMI במחירים שהם מצחיקים והנתונים שלהם לא רעים, רוב מה שמגיע לשם הוא יד ראשונה פרטי לכן כדאי לבדוק אצלהם לא מזמןן גם יצא לי לראות בטרייד אין של אינפינטי שווה לבדוק בקיצור לעשות סקר אצל הטרייד אין של רכבי יוקרה.

לפי דעתי הSTS יותר יפה ומרשימה מה-C300 אופק, אני יודע שאתה משוחד :wink:.

חבר טוב פעם אמר לי ...." מה זה משנה מזגן לא מזגן אם יש דלקן הוא החבר הכי טוב של האדם

:lol: "

פורסם

שחיפשתי אני לפני כחצי שנה היו רק CTS

בכל זאת, קאדילאק לא מכונית עממית לכן היא לא נפוצה כמו אחיותיה (ביואיק, שברולט)

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

אני הייתי מוסיף להתלבטות את ביואיק לוצרן שהיא קצת אנמית ופחות מוכרת מהלה-קרוס אבל מאוד מאוד נוחה ומרווחת ולמי שמכסה מרחקים ולא מתעניין בהנאה מנהיגה זאת אחלה בחירה.

בהצלחה ושבוע טוב.

פורסם

תודה על התגובות.

ה CST לא מרווחת כמו ה STS, ה DTS נדירה עוד יותר.

הביואיק לה סייבר אמנם אופציה, אבל המראה "עתיק" מידי, הלה קרוס צפוף מידי בפרט בספסל האחורי.

הלוצרן איכשהו עונה על הדרישות, אבל מעיון בהיסטורית טיפולים של רכבים שונים משנים דומות, הוא דורש הרבה יותר טיפולים מאשר קאדילק מכל הסוגים בשנים דומות, בפרט במכלולי ההגה.

היגואר משנתונים 01-02 פחות קורץ לי, זה כבר נסיגה משמעותית בשנתון על כל מה שכרוך בזה.

בכיוון של האלפה מעולם לא חשבתי, וכפי שציינו היא לא "אמריקאית", אבל אבדוק את הרכב הזה.

את הוולו לא כ"כ אהבתי.

ה C300 לפי ההצע בלוחות נוטה לכיוון ה 100 אש"ח ויותר מאשר לכיון ה 90 אש"ח ומטה.

אני עוקב באופן רציף אחרי ההצע בסוכנויות של UMI, ה STS האחרונה שהוצעה שם, זה היה לפני מספר חודשים ואם אני לא טועה מחירה היה בסביבות 130 אש"ח.

תודה על העזרה, אמשיך בנתיים לחפש וכן אבדוק את האופציות שהוצעו כאן, ואשמח לקרוא תגובות נוספות.

תודה רבה!

פורסם
מכיר וזה מה שהוא שילם, לא חקרתי יותר מידי אולי באמת דפקו אותו אבל גם 300 ש"ח למנורה זה המון, וזה בדיוק הענין שזה קסנון וקסנון עולה יותר יקר מה שהופך את הרכב ליקר יותר לאחזקה (סתם דוגמא).

עוד משהו חוץ מזה, כמו שכתבתי למעלה חלקים של קרייזלר עולים יקר יותר משמעותית מחלקים של קונצרן GM, למה? כי יש פחות גם בארה"ב ובארץ עוד יותר נדירות לכן חלקים יקרים יותר, הגיון פשוט לא?

אחזקה של ביואיק לה-קרוס לא דומה לאחזקה של C300, מנוע של הלה-קרוס המדוברת (לא הדגם החדש) זה מנוע 3800 של GM שנמצא גם במונטה קרלו, באימפלה ובלה-סייבר עוד משנת 2000 והגיר הוא אותו גיר שיש בלה-סייבר, באימפלה, ברנדוו ובעוד "גדולות" של GM, ויש עוד הרבה חלקים משותפים מה שאומר שהרבה יותר קל וזול למצוא חלקים לביואיק מאשר לקרייזלר. אז לא, האחזקה לא תהיה אותו דבר, קרייזלר ידועה בנדירות של חלפים ואפילו להחזיק את ה PT Cruizer המעאפן יותר זול מלהחזיק אמריקאית של GM. וכן אני מכיר אישית אנשים שמחזיקים לה-קרוס כזו (2006 ו 2007) והאחזקה שלה לא הרבה יותר יקרה מהאימפלה שלי (הפרשים קטנים במחיר טיפולים ובטח גם כמה חלפים יקרים יותר, לא נורא).

כמובן אין לי שום דבר נגד ה C300 להפך אני חושב שהוא רכב מעולה אבל לפחות רמה אחת מעל הליגה של הלה-קרוס.

300 שקל לנורה זה מחיר סטאנדרטי. לא רוצה קסנון? אין שום בעיה, נתק את המגברים ושים נורה רגילה.

זה כמו להגיד בשביל מה לקנות STS בת 5 אם אפשר לקנות אלטו חדשה בחצי מחיר :roll:

אין שום בעיית חלקי מנוע לC300 בארץ, לא מעט מכלולים היא חולקת עם אחיותיה לקבוצה\יצרן.

אני מחזיק אחת עם מנוע HEMI ולא ניתקלתי אף פעם שלא היה במוסך המרכזי חלק מסויים לרכב.

כמו כן תן לי לחדש לך, ברקסים למאזדה 3 עלו לי 1300 ש"ח, לC300 עלו לי 1600.

אתה באמת חושב ש300 שקל הבדל זה מה שימנע ממנו לקנות רכב מהקטגוריה הנ"ל?

אגב, ככל הנראה לא היית בארה"ב ב5 שנים האחרונות, היא מפוצצת בC300 ואין שום בעיית חלקים.

הייתי צריך פגוש אחורי אחרי שאיזו מטומטמת ניכנסה בי, לפחח שלי לקח בדיוק 5 דקות למצוא אחד בארה"ב במחיר מצחיק ורבע שעה למצוא אחד בארץ במחיר קצת פחות מצחיק (אבל עדיין זול יותר מפגוש אחורי של סובארו B4)

קדילאק STS לא קשה למצוא צריך לדעת אצל מי לחפש, כמו כן רוב הרוכשים שרכשו את הרכב הזה חוזרים שוב ליבואן במקרה הזה הוא UMI תלווי גם באיזה תדירות נמצאות מידי פעם איזה 1 או 2 STS בטרייד אין של UMI במחירים שהם מצחיקים והנתונים שלהם לא רעים, רוב מה שמגיע לשם הוא יד ראשונה פרטי לכן כדאי לבדוק אצלהם לא מזמןן גם יצא לי לראות בטרייד אין של אינפינטי שווה לבדוק בקיצור לעשות סקר אצל הטרייד אין של רכבי יוקרה.

לפי דעתי הSTS יותר יפה ומרשימה מה-C300 אופק, אני יודע שאתה משוחד :wink:.

אני לא משוחד :wink:

הצעתי חלופות כי הוא לא מוצא STS.

JOֹJO היקר, אל תיסתכל על המחירים ביד 2, קפוץ לראות C300 ב100K שמוצאת חן לך במודעה ואני בטוח שלא תשלם יותר מ90K.

פורסם
300 שקל לנורה זה מחיר סטאנדרטי. לא רוצה קסנון? אין שום בעיה, נתק את המגברים ושים נורה רגילה.

זה כמו להגיד בשביל מה לקנות STS בת 5 אם אפשר לקנות אלטו חדשה בחצי מחיר :roll:

אין שום בעיית חלקי מנוע לC300 בארץ, לא מעט מכלולים היא חולקת עם אחיותיה לקבוצה\יצרן.

אני מחזיק אחת עם מנוע HEMI ולא ניתקלתי אף פעם שלא היה במוסך המרכזי חלק מסויים לרכב.

כמו כן תן לי לחדש לך, ברקסים למאזדה 3 עלו לי 1300 ש"ח, לC300 עלו לי 1600.

אתה באמת חושב ש300 שקל הבדל זה מה שימנע ממנו לקנות רכב מהקטגוריה הנ"ל?

אגב, ככל הנראה לא היית בארה"ב ב5 שנים האחרונות, היא מפוצצת בC300 ואין שום בעיית חלקים.

הייתי צריך פגוש אחורי אחרי שאיזו מטומטמת ניכנסה בי, לפחח שלי לקח בדיוק 5 דקות למצוא אחד בארה"ב במחיר מצחיק ורבע שעה למצוא אחד בארץ במחיר קצת פחות מצחיק (אבל עדיין זול יותר מפגוש אחורי של סובארו B4)

לא מבין את הענין, אתה מסביר לי על חלקים של אמריקאיות לעומת מאזדה 3? אם לא שמת לב גם אני לא נוסע באלטו בדיוק :lol:

כל מה שאמרתי זה שיותר קל למצוא חלקים לביואיק לה קרוס מאשר ל C300, ואני לא מדבר דווקא על מוסך מורשה שיקרע אותך במחירים. כל הנקודה שלי היא שאיך שלא תסובב את זה C300 נחשב יותר יוקרתי מביואיק לה-קרוס, ויהיה גם יותר יקר לאחזקה (גם אם בקצת! ידוע שקרייזלר יותר יקרה לאחזקה מאשר רכבים של GM, אולי חוץ מקאדילק נניח)

דרך אגב WTF??? למה 1300 ש"ח לברקסים של מאזדה? למה 1600 ש"ח לברקסים של C300? מוסך מורשה?? אז זהו שזה הרבה יותר מידי... אני עשיתי יישור קו לאימפלה בזמנו שכלל 6 פלאגים שמן ופילטר שמן גיר וערכת גיר, ברקסים קדמיים והכל ב 1650 כולל עבודה (ועוד אם הייתי מזמין פלאגים מאיביי הייתי חוסך עוד 300 ש"ח בערך), רק שזה לא מורשה ולמען האמת זה אפילו לא מוסך. כמה לדעתך הייתי יוצא בטיפול כזה ל C300? אם הייתי קונה את החלקים לבד ועושה טיפול כזה לבד? אני אומר לפחות 2500 ש"ח אם לא יותר.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

בהודעות הקודמות נתת את התחושה שהקרייזלר יקרה משמעותית לאחזקה מה שלא נכון.

בטח ובטח שלא יותר מהSTS.

זה שאתה נוסע על אימפלה זה טוב ויפה, אבל אין לך מה להשוות בין הרכב שלך לבין הקאדילק והC300.

רשמת שאתה לא היית מוציא 300 ש"ח על נורה וזאת זכותך אבל ישנם אנשים שלא בדיוק אכפת להם וזה חלק מהמחיר של לנסוע ברכב עם קסנון.

אני לא שולל וגם לא יודע היכן אתה מטפל ברכב שלך אבל שוב אתה משווה בין 2 מכונות שאין בכלל מה להשוות.

אתה מדבר פה על רכב ששווה 200-230K, באמת נראה לך שאני יכניס אותו למוסך מדרכה? (או למשהו שהוא לא מוסך בכלל לפי מה שאתה אומר פה.)

אם אתה מזדעזע מהמחירים פה, שלח ה"פ ל-י.ל1 ושאל אותו כמה עולה טיפול באחד מהרכבים שלו :wink:

פורסם

אם אתה מזדעזע מהמחירים פה, שלח ה"פ ל-י.ל1 ושאל אותו כמה עולה טיפול באחד מהרכבים שלו :wink:

אופק, אני לא דוגמה כאשר בנאדם רוכש רכב בלי שום קשר לBMW כל רכב יוקרה מודע לאחזקה שלו מלכתחילה ויודע שהוא משקיע סכום לא מבוטל על הרכב אז מן הסתם לא יחסוך על טיפולים על אחת כמה וכמה שזה רכב יוקרה, אין לי בעיה לשתף עם זה נחוץ כמה עולה טיפול לX5 או לסדרה 7 בוא נגיד לא זול בכלל... אז טיפול של קאדילק או של קרייזלר נחשב בעיני כמו מחיר טיפול של יפנית :lol:

חבר טוב פעם אמר לי ...." מה זה משנה מזגן לא מזגן אם יש דלקן הוא החבר הכי טוב של האדם

:lol: "

• תוכן חדש...