Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5621 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לרכב בן 13 יש יותר בלאי ממה שנראה לעין.

גם לגבי המחירון שלו יש ספק גדול - כי כבר עכשיו לא מדובר בפסגת השאיפות של אנשים - כשאפשר לקנות יונדאי אקסנט 2004 במחיר של קורולה 98, לא כולם רצים לקנות קורולה.

אם אתה יכול לקפוץ הלאה, לרכב רציני יותר ומודרני יותר - ומסוגל לעמוד בהלוואה - לך על זה.

מכור את הטויוטה, קנה לך רכב חביב כמו ניסאן טידה, סוזוקי ליאנה או קיה סיד (שלושתן בסביבות 60 אלף ש"ח) ותחזיר את ההלוואה החודשית.

זה שתתקן את הבולמים שלך, לא אומר שמחר לא תצטרך להחליף מדחס מזגן, אלטרנטור, רדיאטור, חיישן כזה או אחר ושאר ירקות - כך שלא בטוח בכלל שזה ייגמר ב-3000 ש"ח אלא שייתכן שתסיים עם תיקונים של יותר מ-10 אלף ש"ח במצטבר...ובלי לדבר על זה שהרבה יותר מהנה לנסוע ברכב חדיש משנת 2008 מאשר ברכב שנת 1998. ההבדלים מורגשים בכל פינה.

לסיכום:

אם ידך משגת לשלם על החזר חודשי לחברת מימון, לך על זה. אם לא, תקן וספוג את העלויות של רכב ישן.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מחר יש לי פגישה באלבר לגבי סיריון למרות שכבר החלטתי לוותר על כל הרעיון הזה אבל אני ילך לשמוע מה הוא מציעה.

לגבי הטרייד אין - אני מכיר את זה שרושמים במחיר מחירון אבל אם הוא יקח ממני במחירון אז ימכרו לי רכב שלהם במחירון, ככה לפחות למישהו מהמשפחה שלי הציעו באיזה חברה אחרת.

פורסם

לא מציע לך, זה אומר שתעבוד בשביל להחזיק את הרכב מאשר שהרכב יעבוד בשבילך.

אתה רוצה לקחת כאן מימון על רוב הסכום של הרכב.

אמרת הלוואה ל 4 שנים, + ביטוחים + דלק + טסט וכו זה לא רק ההלוואה.

נכון שאתה מוציא חלק מההוצאות האלה גם היום אבל אתה צריך לקחת אותם בחשבון

אני במצב דומה לשלך רק שלי יש את הסכום ואני מעדיף להשאר עם הרכב שלי(שרייד 97 לא עושה בעיות ומרוצה בכללי מהאוטו)

בגיל שלי לפחות(24) צריך לחסוך כסף לחיים, לא לבזבז את כל מה שחסכתי בשנים האחרונות בשביל רכב.

הפינוקים יגיעו בגיל מאוחר יותר של החיים.

ואם אתה רוצה להשתדרג קצת תמכור את הרכב שלך ותקנה רכב חדש יותר וחסכוני יותר עם תוספת קטנה של כסף.

למרות שאם אתה מכיר את הרכב שלך ויודע שהוא מטופל ואין לך סיבה לזרוק אותו אז אולי כדאי לך להשקיע עכשיו ל 3 שנים את הדברים שדברת עלייהם.

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

הגישה שלי לגבי רכב היא להחזיק אותו עד שיש לי תחושה שאין לי על מי לסמוך, כלומר סבירות משמעותית לביקורים לא צפויים במוסך, שכן כל ביקור כזה פוגע בשגרת החיים ובעיקר העבודה - לא רק שלי, אלא גם של אשתי ולפעמים גם הילדים.

ככל הנראה הגעת לשלב שבו הקורולה מתחילה לדרוש תשומת לב מגודלת.

כעת הגיע זמנך לבדוק מה יותר חשוב לך: שקט נפשי או חשבון הבנק. הגישה של D1winner נכונה כל עוד איכות החיים שלך אינה נפגמת. אם התחושה שלך שתשקיע בקורולה 3K ויהיה לך שקט לתקופה מסויימת יתכן שכדאי להשאר אתה. מצד שני - אם יש לך באופק טיפול גדול כולל טיימיג (שיחד עם מה שמסביב יכול להגיע לעוד 3K) ואולי צמיגים שחוקים ועוד כהנה וכהנה, ואתה מרגיש שבשנה הקרובה יהיה עליך להוצא 10K כדי לדרוך במקום - זה הזמן למכור את המכונית.

השלב הבא הוא לבחור את דרך ההמשך. כאן אני רואה 3 אפשרויות:

1. להשאר ללא רכב ולהסתמך על תחבורה ציבורית, ואם יש - על רכב המשפחה. זו הדרך הזולה ביותר אשר תאפשר לך לחסוך כסף לצרכים עתידיים.

2. לרכוש רכב חדש תמורת כ-60K - יצריך נטילת הלואה. מישהו כאן ניסה לחשב את העלות, אבל טעה כיון שחישב הן את התשלום החודשי ואת ירידת ערך הרכב. התחשיב הנכון של עלות הרכב הוא ירידת ערך+ריבית+הוצאות שוטפות. קרן ההלואה מוחלפת ברכוש שרכשת ואותו תוכל לממש (מינוס ירידת הערך, אותה הזכרתי כעלות).

3. פשרה כלשהי - כגון רכישת רכב בעלות סביב 40-50K - תצמצם את הוצאות המימון, מאידך יש כאן הימור מסוים לגבי הוצאות האחזקה השוטפת, כיון שרכב כזה יכול להיות אמין מאוד, אבל גם להזקק לתיקונים הנובעים משחיקה של רכב בן 5-6 שנים.

ד"א - מישהו הזכיר את הליאנה - אני חסיד של סוזוקי, אבל הליאנה אינה חסכונית בדלק, ועיצובה, אם לומר בעדינות, אינו מהמצודדים. עם זאת נסיוני הוא שמדובר ברכב אמין מאד, ויש לי גם נסיון טוב עם מוסך של סוזוקי (באזור חיפה).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תמכור את הרכב, ותקנה מיני מודרנית ב25-30K.

גם ההוספה במחיר היא קטנה, גם תחסוך מכל הבחינות, וגם הרכב יהיה מודרני וטוב יותר.

משכנתא זה קל

פורסם

Fitch, אני מסופק אם התוספת של 5-10K לעלות מוצדקת כיון שעדיין מדובר ברכב די ישן, ובניגוד לקורולה את תחלואיה הבחור מכיר, מדובר בחתול בשק. לדעתי, אם המצב הכלכלי מאפשר לו - עליו לנסות להתקדם קצת יותר, או, אחרת להשאר עם הקורולה או לוותר על רכב בכלל. לתקופת מה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

Guest רונן יצחק
פורסם

בעניין דומה: האם ניתן לעשות טרייד-אין בסוכניות רכב או חברות ליסינג אשר הרכב לא נקנה מהם? בסוכנות יונדאי נטען שהם לוקחים גם רכבים שלא נקנו מהם, אפילו לא של יונדאי. נטען שכך זה עובד גם בחברות אחרות, במטרה למכור. האם זה נכון? ויש הגבלות לכך? אני רוצה שכל האפשרויות תהיינה לי פתוחות (זה יותר נוח מאשר לחפש קונה פרטי).

ועוד: האם אני יכול להשתדרג לרכב חדש בחברה גם לפני תום התקופה של 3 שנים? ואם אני מבקש להשתדרג אחרי 3-5 שנים ויותר, למשל, זה תמיד אפשרי?

סלחו לי אם השאלות נראות לכם טריוויאליות. אני חדש בתחום.

פורסם

הוא יכול לקנות פנדה/פונטו/206/קליאו b - משנים 2004-2007 בזול, מכוניות מודרניות לחלוטין, תחושה הרבה יותר טובה מקורולה בת 15. תחושה יותר טובה גם מ107 (מה לעשות טויוטה תכננו אותה ופז'ו תרמו את הסמל :lol:) ככה הוא לא יצטרך הלוואה גדולה או לגמור את כל החסכונות שלו.

אישית לא הייתי לוקח שום הלוואה בשביל רכב. תמיד חשוב לחסוך כסף בשביל הדברים האלה, הרי אם אתה יכול לעמוד עכשיו בתשלומים של הלוואה אז גם קודם היית יכול לעמוד בלחסוך סכום דומה ולקנות עכשיו בראש שקט..

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
תמכור את הרכב, ותקנה מיני מודרנית ב25-30K.

גם ההוספה במחיר היא קטנה, גם תחסוך מכל הבחינות, וגם הרכב יהיה מודרני וטוב יותר.

אגב, אני עשיתי את זה, ומאז החיים דבש.

פעם ב-10 אלף ק"מ אני נכנס למוסך לטיפול שגרתי, מעביר את הרכב שם סדרת בדיקות, לראות מה שחוק ודורש החלפה ועם מה עוד אפשר להמשיך לנסוע - ונוסע...ונוסע...ונוסע :lol: השנה נסעתי עם הפונטו שלי 20 אלף ק"מ ללא כניסות מיותרות למוסך.

פורסם

ממש לא.

-אם תחזיק את הרכב עוד 5 שנים תוכל לקבל 3K ש"ח (גריטה). כלומר, ירידת ערך שנתית של 2400 ש"ח (5 /20-3) לקורולה. רכב חדש ב 60K יסבול מירידת ערך שנתית של כ 6K. כלומר תחסוך 3K+ כל שנה (וזה עוד בלי לדבר על הוצאות המימון).

-כסף. האם הקורולה תדרוש תיקונים (לא תחזוקה שוטפת) ב 3K כל שנה? נראה לי שלא (ואני לא חובב גדול של יפניות) ואל תשכח כי גם ברכב החדש תצטרך תחזוקה שוטפת וטיפולים ב 5 שנים הבאות/100K נסועה (צמיגים, רצועת תיזמון וכו') במחיר דומה לתחזוקת הקורולה.

-גיל. אתה בחור צעיר:-D ואתה לא יודע מה תצטרך ב 5 שנים הבאות אז לדעתי לא כדאי לרכוש עתה מכונית מיני חדשה קטנה ומיועדת בעיקרה לנסיעות עירוניות. דמיין את המצבים הבאים: חתונה->רכב משפחתי מגורים בפריפריה ועבודה במרכז->רכב גדול לנסיעות בין עירוניות. הבנת את הרעיון.

-גמישות. אתה לא רוצה להתחתן עם הבנק/סוכנות מימון ל 3 שנים הבאות. לדוגמה, אם תחליט לרכוש דו"ג או לקחת ליסינג מהעבודה או כל דבר אחר תוכל למכור את הקורולה ללא מחויבות כלשהי.

-מנטליות. הרכבים החדשים שתוכל לרכוש בסכום של 60K הם מכוניות מיני (ידניות?). המעבר ממשפחתית גדולה ודיי חזקה למכוניות מיני דורש שינוי מנטלי בראש (לא לצאת לעקיפה בתנאים מסוימים, אי אפשר לאסוף כמה חברים וציוד לנסיעה מחוץ לעיר וכו') שלא כולם אוהבים אותו.

פורסם
Fitch, אני מסופק אם התוספת של 5-10K לעלות מוצדקת כיון שעדיין מדובר ברכב די ישן, ובניגוד לקורולה את תחלואיה הבחור מכיר, מדובר בחתול בשק. לדעתי, אם המצב הכלכלי מאפשר לו - עליו לנסות להתקדם קצת יותר, או, אחרת להשאר עם הקורולה או לוותר על רכב בכלל. לתקופת מה.

ב-30K ניתן לקנות קטנה מהשנים 2003-2004 (פונטו/פנדה/206/C3) שזה לדעתי שיפור משמעותי בתוספת קטנה.

שלא נדבר על גטס/אוואו שמהן אפשר לקפוץ לרכב בן 4-5.

משכנתא זה קל

פורסם

תודה לכולם על התגובות

ראשית אני יתחיל בזה שהרכב מטופל בצורה פנטסטית וטיימינג עשיתי כבר לפני שנה אז ככה שזה לא באופק, ועד עכשיו האוטו לא נכנס למוסך למעט טיפולים שוטפים + החלפת מצבר וצמיגים ב4 שנים האחרונות. נכון שהכל יכול להיות אבל זה נדיר מאוד שיפנית שמתוחזקת טוב מתקלקלת.

מה שאני מתכוון להשקיע זה הגבהות, בולמים, צירייה וזוג צמיגים - שסה"כ לא יוצא יותר מ3אלף שקל ואני ממש מגזים גם.

את 500-1000 שנותרו זה בשביל קוסמטיקה שיראה טוב - ריפודים חדשים ואולי עוד כמה דברים קטנים.

נכון שעדיף ללכת על משהו חדש ואני אדם שמאוד אוהב חדש - בכלל רציתי לקנות רכב במבצעים של חבר היות ואני בקבע, אבל הבעיה היא שאני לא יודע מה יהיה עוד שנה/שנתיים. כרגע רק התחלתי להרוויח כסף כמו בן אדם ובזמן האחרון אני חושב שאולי כדאי קצת לחסוך ואז כשה יהיה לי לפחות את החצי מהסכום (כלומר את ה20 אלף מתוך הלוואה) אז להחליף את הרכב.

אם אני מחליף היום אז גם הביטוח מתייקר ואז יוצא שאני מוציא לפחות עוד 1200 שקל בחודש יותר ממה שאני מוציא היום וזה לפני דלק. בגלל כל החישובים האלה פתחתי את האשכול כי לא ידעתי מה לעשות ומה עדיף...

לגבי רכב כמו אקסנט, גטס או משהו בסגנון - יש לי כרגע אקסנט של גיסי שנת 2007 שמוצעת למכירה אבל אני לא ירד מצריכת דלק של 1 ל11 בממוצע לפחות מ10 לפעמים כי זה מה שיוצא לו, זה לא משתלם וזה הדבר האחרון שאני מחפש. הכוונה שלי הייתה ללכת על חסכוני ואמין כגון סיריון או אולי קורולה רובוטית/פוקוס

לגבי המחירון של הרכב - המחירון שלו יורד כל שנה במשהו כמו 1500 שקל והיום הוא עומד על 27000 - אז ככה שאני לא חושב שבעוד 3 שנים אני יקח אותו לגריטה. בטוח יהיה איזה מישהו שיקנה אותו בכמה אלפים מתחת למחירון (אם מישהו מהשפחה שלי מכר סוברו DL שנת 87 במחירון אז הכל אפשרי)

פורסם

ואגב שלמה סיקסט שמוכרים את האקסנטים ב50 אלף זה בדרך כלל רכבים של צה"ל כי החליפה לאחרונה רכבים לכל מי שמחזיק רכב. הרכבים האלה יותר גרועים מהשכרה כי נוהגים על המון אנשים וקורעים להם את הצורה - מניסיון

פורסם
ואגב שלמה סיקסט שמוכרים את האקסנטים ב50 אלף זה בדרך כלל רכבים של צה"ל כי החליפה לאחרונה רכבים לכל מי שמחזיק רכב. הרכבים האלה יותר גרועים מהשכרה כי נוהגים על המון אנשים וקורעים להם את הצורה - מניסיון

שמע, זה מטריד מאוד מה שאתה אומר כאן. טוב שהזהרת, כי זה באמת נראה מבצע מפתה.

עוד משהו - אני אישית לא מבין מאיזו סיבה אתה צריך רכב שעולה 60K. כנס לקל אוטו, קח לך גרנדה פונטו בת 3 במחיר של 45K.

הרכב שלך שווה 27 אלף שקל? תמכור אותו כמו שהוא, עם הורדות מתבקשות על סמך מצבו המכני - תוסיף עוד 25K (אולי פחות) ותיסע ברכב שנת 2008, חסכוני מאוד - יוריד אותך לכיוון של 1:15 בכיף מבחינת הוצאות דלק, ולדעתי גם לא יעלה את הוצאות הביטוח משמעותית כי מדובר ברכב מאוד לא גניב (לא מונית, לא אהוד ע"י בני מיעוטים וכמעט גם לא נמכר באופן כללי).

ככה ההחזר שלך הוא 20 אלף ש"ח בערך כהלוואה, 5000 ש"ח בשנה. זה לא משהו היסטרי שאי אפשר לעמוד בו, גם אם מוסיפים לזה את הריבית על ההלוואה עצמה.

סה"כ גם החיסכון בדלק מקזז את ההוצאות על מימון, בכ"ז 7.20 ש"ח החל משבוע הבא.

• תוכן חדש...