Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5622 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב

אז כמו שכתבתי בכותרת יש לי דימלה קשה אם להשאר עם הקורולה שלי שנת 98 או להתקדם לרכב עד סכום של 60 אלף.

במידה ואני יתקדם לרכב חדש זה אומר למכור את שלי ולקחת הלוואה או תשלומים לרכב החדש.

ויש את האופציה השניה של להשאר עם הרכב שלי אבל צריך להשקיע בו קצת, להחליך בולמי זעזועים, צירייה וקפיצים כי הם ממש גמורים כבר. מצב אחד הרכב שלי מאוד אמין ומשרת אותי כבר 4 שנים אבל מצד שני אני רוצה להתקדם למשהו אחר אבל יש פה את הקטע של ההלוואה.

מה אתם הייתם עושים במקומי?

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קשה להיות במקומך - מצב בבנק\צרכים\כמות הנוסעים\ילדים ועוד כמה דברים = כל אלה שלך בלבד.

זאת החלטה כלכלית שלך ורק שלך , בהתאם ל"מצב הכיס".

מצד אחד צריך להשקיע ברכב ישן, מצד שני צריך לשלם הלוואה עם ריבית.

גם ירידת ערך של רכב ב 60 אלף ש"ח תהיה יותר גבוהה מקורולה שלך.

אבל אולי כבר הגיע זמן לעבור למשהו יותר חדש\בטיחותי\מפנק.

בקיצור, אני לא יכול לעזור...:-(

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לאיזה רכב חשבת להתקדם?

בעקרון מימון זו אופציה לא רעה, אבל אם אתה רוצה להתקדם תחכה עוד קצת ותקנה סופר מיני חדשה

כי כל מה שתשיג ב60 אלף זה אלטו..וזה לא התקדמות בשום קנה מידה.

פורסם

אני מסכים עם קודמי.

על רכב לא לוקחים הלוואה בשום אופן.

הללוואה לוקחים על ביית חדש או חלילה וחס ניתוח לא עלינו,,, אבל בשביל אוטו לשלם פעמיים , גם הלוואה עם ריבית וגם להפסיד אחר כך במכירה ? נראה לי לא הכי חכם.

לא עונה אם לא יודע תשובה!!!

פורסם

אני מסכים אתכם לגבי הלוואה כי כבר הייתי בסרט הזה במשך 3 שנים כשה הייתי בצהל

וזאת הסיבה היחידה שבגללה אני מפחד להכנס לעסק הזה שוב

מצד אחד הרכב שלי משרת אותי נאמנות כבר 4 שנים בלי בעיות, הבעיה היא שצריך להקיע עליו משהו כמו 3-4 אלף שקל כדי ממש להנות ממנו כי ליסוע עם רכב שהבולמים שלו גמורים זה כבר לא ממש נעים ואפילו מסוכן.

הרכבים שרציתי לעבור אליהם זה או 107 ידנית או סיריון או משהו בסגנון כי אני נוהג לבד או עם עוד אדם/שניים.

הבעיה היא שאני מפחד שעוד שנה-שנתיים יהיה ממש קשה למכור רכב שהוא 15 שנה על הכביש

פורסם

13 או 15 שנה על הכביש זה כבר לא הבדל קריטי. ולדעתי יהיו מספיק חיילים/תיכוניסטים שישמעו טויוטה ויגידו "וואו זה יפני זה אמיןןןן זה 100מם!!!111"

בכל אופן, הזכרת את ה107, האם ראית אותה במציאות? ישבת בה? נסעת עליה?

היא מאוד מאוד צפופה, ושלא יספרו לך סיפורים ישבתי בה מאחורה והפדחת שלי התחככה בגג, ואני לא גבוה במיוחד, סה"כ 1.76. בנוסף היא מרגישה מאוד מאוד זולה, איכות פלסטיק ירודה.

אם תוכל לעלות בתקציב תוכל כבר לרכוש סופר מיני איכותית, יש את ה206+ החדשה שנמכרת ב80 אלף, ויש סקודה פאביה, איביזה, פולו ועוד ועוד.

כל זה בהנחה שאתה מדבר על רכב חדש לגמרי מהניילונים.

פורסם

לפני שאתה מקבל החלטה - גש לבנק ולחברות המימון ובדוק את תנאי ההלואה המוצעת לך - האם תוכל לעמוד בהחזרים השוטפים?

בעצם, הבחירה שלך היא בין הוצאת סכום מסויים על ריבית ועל ביטוח יותר יקר (מקיף לעומת צד ג') לבין הוצאת סכום מסויים על תיקון הרכב הקיים וכן הוצאות יותר גדולות על דלק.

אני מניח שיהיה עליך לקחת הלואה בסדר גודל של 40,000 ש"ח (עוד 20K תקבל תמורת הקורולה).

בכל זאת, אני רואה כמה בעיות לגבי הלואה:

1. הריבית היום נמוכה, אבל במגמת עליה, כך שגם ההחזר החודשי צפוי לעלות.

2. אם תאבד את מקור ההכנסה השוטפת שלך תעמוד לפני שוקת שבורה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני באמת יבדוק את זה מול הבנק

מבחינת הדלק זה חיסכון של כ150 עד 200 שקל בחודש אבל מצד שני הביטוח גדל וככה שאני לא מרווחים יותר מדי.

פורסם

בוקר טוב,

מצד אחד מבאס אותך להוציא כ 3000 שקלים (פלוס מינוס) בשביל לסדר את הרכב, ומצד שני אתה מוכן להוציא 40,000 שקלים (שאין לך) בשביל שלא תצטרך להוציא את ה 3000.

אם הרכב מספק אותך עד היום, וסליחה על הביטוי, התחת שלך יכול להמשיך לשבת ברכב הזה, (זה מה שאמרתי לאישתי כשסירבתי לקנות לעצמי רכב חדש והעדפתי רכב משומש מפנק ב 50.0K), תשקיע את המעט הזה ותהנה מהרכב.

רק ירידת הערך בשנה הראשונה, של הרכב היקר שאתה רוצה, תהיה פי שתיים או שלוש מעלות התיקון. ואז מה? נשארת עם הלוואה של כ 35.0 - 30.0 אש"ח, הרכב שרכשת ירד במחירון, כל חודש הוצאת כ 1000 שקלים בשביל להחזיר את ההלוואה והריבית, עלות הביטוח שלך יותר יקרה כעת, מבין?

בנוסף - אם הקורולה צריכה טיפול של 3000 שקלים, אתה חושב שתצליח למכור אותה במחירון? הרי כל רוכש יוריד במחיר את מה שיעלה לו לתקן, ואז מה?

בקיצור - אני במקומך, משקיע ברכב שיהיה לי נעים, וממשיך להנות ממנו.

בהצלחה,

י'

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

צודק והאמת מאוד שכנעתם אותי להשאר עם הרכב שלי ולהשקיע בו קצת. הפחד הגדול שלי היה להתחייב לתקופה כה ארוכה מבלי לדעת מה יהיה בעוד שנה.

תודה לכולם על התגובות, נשאר עם הקורולה שלי עד שיהיה לי לפחות חצי מהסכום

פורסם

אני לא מסכים, לדעתי זה כן יכול להשתלם.

קניתי לפני קצת פחות משנה אלטו חדשה (לא חשוב שהיא כבר לא אצלי) כשהרכב הקודם שלי היה כריזמה 98.

מכרתי ב15, קניתי ב60. חלק מהסכום נלקח בהלוואה.

קודם כל צריך להבין שאמנם זה מעבר מרכב משפחתי לאלטו דלה, עדין יש פה מעבר מרכב ישן מאד לרכב דנדש. וזה מורגש.

אמנם היא חלשה יותר, פחות מתקדמת בהרבה מובנים, ההבדל בין ישן לחדש מורגש מאד ואני נהניתי מאד מההרגשה של לנהוג ברכב חדש. כן, נהניתי מהאלטו יותר מאשר מהכריזמה.

מבחינת חישוב כלכלי, אחרי שהחלפתי לא התחלתי לנסוע יותר, המשכתי לנסוע את אותם הקילומטרים בכל חודש. עם זאת, הוצאות הדלק שלי ירדו מ1150 (פלוס מינוס) לכ600 ש"ח.

זאת אומרת כבר חסכתי 550 שח, שזה יותר גבוה מההחזר החודשי על ההלוואה.

מחיר הביטוח ירד מ4600 ל3100.

הטסט ירד גם בכ150 שח אבל זה לא מעניין.

מה שמעניין זה הטיפולים והתיקונים והכאב ראש שנחסך וזה משהו שאי אפשר להתעלם ממנו. אני לא יודע כמה כסף הייתי מוציא על תיקוני הכריזמה בת ה13 במשך ה3 שנים הבאות, אבל בוודאות מדובר בכמה אלפי שקלים טובים.

ירידת ערך? ברור שיש והיא יותר גבוהה מאשר על רכב חדש אבל עדין לדעתי זה יכול להיות די משתלם ובעיקר נוח. אגב מכרתי את האלטו אחרי 7 חודשים ו13 אלף קמ ב55 אלף, בהתחשב בעובדה שחסכתי כ550 שח בכל חודש על דלק, נראה לי שזה יצא לא רע :) וברור שלא היה לי מושג שאצטרך למכור אותה כשקניתי.

פורסם

מסכים איתך אבל אתה לקחתה כנרא לא את כל הסכום בהלוואה.

הבעיה אצלי זה להתחייב להלוואה של 40 אלף שקל שאני יפרוס למשהו כמו 4 שנים. אומנם כרגע יש לי עבודה מסודרת אבל מי יודע מה יהיה עוד שנתיים

ולגבי האלטו, נסעתי בה וזה ממש לא רכב בשבילי...קטן מידי, לא נוח ועוד הרבה דברים אחרים

אם אני יחליט לקנות זה רק סיריון או סופר מיני אחרת

פורסם

אז זה משהו אחר לגמרי.

לקחת הלוואה כזו בשביל לקנות סיריון שהיא כבר לא בתקופת אחריות, זה כבר סיפור אחר לגמרי.

מילא עבור רכב חדש עם 3 שנות אחריות שקטות וחסכון אדיר בדלק. במקרה שלך כנראה שעדיף להשאר עם הטויוטה.

פורסם

עריכת הנהלה.

לתשומת ליבכם, כאן היתה הודעה של משתמש פיקטיבי המייצג את חברת הליסינג אלבר שניסה "לגנוב עיניים" ולמשוך אותם לכיוונו.

זה קרה עשרות פעמים בעבר.

מעתה והלאה במקום למחוק הודעות של משתמשים כאלה אנחנו נציג לראווה את הניסיונות הכושלים שלהם לפרסם את עצמם בחינם.

• תוכן חדש...