Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיוויק 2005-2006 vs פיג'ו 206

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5675 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב

אני מחפש רכב כבר זמן מה בתקציב של כ50 אלף עם אפשרות למתוח קצת.

הניס עה שלי משולבת - עירוני ובין עירוני. אני מחפש רכב אמין וחסכוני וגם כיפי לנהיגה.

מבחינת הפיזו מדובר רק במנוע 1600

מה אתם אומרים איזה מן המכוניות יתנו לי את התמורה הטובה ביותר?

פורסם

בתור אחד שנסע על שנסע לא מעט על 206 ובעל סיוויק בהווה הייתי בוחר בסיוויק ללא ספק,

אני מאמין שהרכב אותו אתה מעוניין לרכוש יהיה אוטמטי.הגיר האוטמטי דיי רגיש בפזו ובאופן כללי הרכב סובל מבעיות חשמל (החל מחלונות חשמל וינקרים ומזגן).יאמר לזכות הפיזו כי הנסיעה בה מהנה(בעיקר נוחה מאוד).

לעומת זאת ההונדה רכב אמין מאוד(הקפד לרכוש רכב שמטופל במורשה),נוח לנהיגה הייתי ממליץ לך לחפש סיוויק 5 דלתות בשנתונים 2002-2005 אשר יותר מרווחת ומהנה לנהיגה.

פורסם

קודם כל תודה על התגובה

אני מחפש סיוויק אחרי המתיחת פנים שעברה ב2005 ו5 דלתות מאוד קשה למצוא - כמעט ולא קיימות.

האם מבחינת הביטוח יש הבדל משמעותי יחסית ליפניות אחרות?

פורסם

אם אני לא טועה מתיחת הפנים היתה ב2006,

הדגם עליו אתה מדבר נקרא הונדה סיוויק החדשה רכב מעולה חווית נהיגה(לא משפחתית "סטנדרטית") וחסכוני.

אבל דיי יקר -מעל 78K לשנתון 2006.

אם לא בוער לך לקנות רכב מייד אז שווה לך לחכות ולמצוא רכב שמור יש הרבה "מציאות" שצצות.מילת המפתח היא סבלנות.

כדאי לחפש גם בסוכניות טרייד אין שעובדות עם הונדה.

אגב את ההונדה שלי 5 דלתות (2002)רכשתי לאחר חיפוש של 3 חודשים שבמהלכן פיספסתי לא מעט רכבים טובים(יד וק"מ נמוכים)אבל היה שווה לחכות.

אגב אני משלם ביטוח חובה +מקיף ב 4.5K(ואני בטוח שניתן למצוא זול יותר).

בלינק המצורף ישנם קישורים לחוות דעת ומבחן דרכים שאני מקווה שיעזרו לך בהחלטה,

שבת שלום ובהצלחה.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=321594

פורסם

לא בוער לי כי אני צריך למכור את שלי קודם

ואגב אני מדבר על הסיוויק הדור הקודם (לא הדגם שיש עכשיו), והיא קיבלה מתיחת פנים ב2005 - הוחלפו פנסים קידמיים והקדימה שלה טיפה שונה.

תודה על העזרה ושבת שלום!

פורסם

לא יודע לגבי ה206, אבל בתור בעל של סיוויק דור7 אני יכול להגיד לך שהרכב אמין מאוד וחסכוני כמו כל יפנומטית אחרת.

בהיבט האמינות יש לי את כל הקבלות על כל הטיפולים שנעשו מ0 עד 150,480 ק"מ. היו בינתייים שתי חשבוניות שעברו את ה1000 ש"ח. האחת ב100K והשניה ב120K. הן היו על סך של 1500שקלים. (בעצם קיימים 4 טיפולים "גדולים" בדור הזה - 60K, 100K, 120K ו 180K). כל השאר היו מזעריים באזור ה400 עד 800. (מרווח הטיפולים הינו 10K)

מבחינת חיסכון בדלק - אני נוהג עם רגל כבדה מאוד ואין לי בעיה ממשית להודות בזה. הרכב נותן לי 1:12 עירוני באופן קבוע (נסועה של כ20ק"מ ביום בעיר). חודש אחד ניסיתי להירגע קצת ושם היא נתנה לי 1:13.5. אני בטוח שבמצב "סבתא" אפשר להוציא אף יותר.

עם נסיעות ארוכות לא היה לי כל כך הרבה נסיון. בסה"כ פעם אחת שנסעתי 400 ק"מ בסופש ושם קיבלתי נתון של 1:16 כאשר רוב הנסיעה הייתה על כביש 2 ב100~110 רצוף.

בנוחות היא גם לא מאכזבת. יש לה מושב אחורי שנראה ענקי בגלל שאין את הבליטה באמצע. לא יודע איך קוראים לזה בשפה המקצועית (איפה שברוב הרכבים נמצא פח הזבל)

ובקדמייים גם אחרי 7 שעות של נהיגה רצופה עם הפסקת פיפי אחת לא מקבלים כאבי גב. היא לא משדרת כל אבן קטנה וכל באמפ לתוך עמוד השדרה כמו נגיד מאזדה2 שיצא לי להשכיר לאחרונה. ששם באמת אפילו גרגר אפונה על הכביש מורגש עמוק בחולוית. אבל זה כבר סיפור אחר.

אגב האקזמפלר ה"ספורטיבי" מהסדרה הזאת הוא 3 דלתות ידני 1.6 ES. אבל יותר קל למצוא את בן לאדן מאשר אחת כזאת. כשאני קניתי אותה באפריל השנה לא מצאתי אפילו אחת ידנית. לא משנה באיזה מצב. הן פשוט לא קיימות.

די בטוח שאם אחת כזאת תצוץ הנהיגה בה תהיה קצת יותר "כיפית" - יש בחור אחד במועדון סיוויק שהסב דור7 מאוטומט לידני עם חלקים מחו"ל והוא מספר שבמנוע יש הבדל של שמים וארץ בין אוט' לידני. כמובן לטובה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

EX זו רמת גימור שהוסיפו ב2004 ואילך. כאשר דור7 מתחיל מ2002 ורמת הגימור היקרה דאז (2002-2003) הייתה ES.

ממה שאפשר להבין בקטלוג יד2 האבזור היחיד שהוסיפו בEX בשנים 2004-2006 היו חישוקי מגנזיום. אולי יש איזשהו הבדל באבזור פנימי אבל ביד2 זה לא מצויין.

מה שכן במתיחת הפנים של הדגם הזה, ב2005/6, הם הנמיכו את הגוף שלה קצת עם חצאיות ופגושים "ספורטיביים". לטעמי האישי היא מספיק נמוכה גם ככה ובמקומות מסויימים אי אפשר להחנות עד הסוף בגלל מדרכה גבוהה.

אגב שכחתי לציין - עוד ייתרון משמעותי ביותר לסיוויק זה המחירון היציב שלה.

כשאנשים באו לראות את הסיוויק שלי ושמעו על המחיר - נדהמו אחד אחד "אבל מדובר ב2002..." ו- "אפשר לקנות פוקוס חדשה(ish) מליסינג במחיר הזה". אחרי הפעם העשירית שמישהו ניסה לגזור קופון על חשבוני הפסקתי עם מכירה אקטיבית. שייסעו על פוקוס מפורק עם רמת גימור של ביצת הפתעה. שיבושם להם.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
אני מחפש רכב כבר זמן מה בתקציב של כ50 אלף עם אפשרות למתוח קצת.

לפי התקציב אני מנחש שמדובר רק בדור שביעי, לא שמיני, של סיוויק. כנראה גם כך תצטרך למתוח את התקציב בכמה אלפים טובים.

בשנים האלה, שים לב לארץ ייצור, יבאו אז סיוויקים מטורקיה. בטורקית שלי, כמה פלסטיקים פנימיים וחיצוניים התחילו להתפרק כבר בשנה הראשונה (הדבקות גרועות בחיצוניים). לא משהו היסטרי, אבל מאכזב (הונדה ראשונה ואחרונה שאכזבה אותי במובן זה).

אני מחפש רכב אמין וחסכוני וגם כיפי לנהיגה.

דור שביעי של סיוויק בארץ היה יותר חלש גם מהדור שאחריו וגם מהדור שלפניו, ולא רק מבחינת המנועים.

בסך הכל היה רכב קל, דינמי למדי, יותר זריז מהמשפחתומטיות שנמכרו באותם השנים במקביל. ישיבה יחסית נמוכה. תיבת הילוכים אוטומטית 4 הילוכים פשוטה (ואני מזכיר זאת כיתרון!), צפויה ולינארית שאפשרה שליטה די טובה על "העברת הילוכים" רק ע"י מצערת.

הגה חשמלי "פלסטיקי" לחלוטין, ללא שום תחושה! זה היה הדבר הכי מאכזב באוטו, שדי פגע בחווית נהיגה. אם תוכל, תנסה לעשות עליו סיבוב לפני שאתה בוחר בו, ותתרשם מההגה (לא בכביש החוף!).

זה מה שזכור לי מסיוויק 2005.

רכב ישראלי אולטימטיבי: קונטיינר של 'צים' על גלגלים נוצצים עם סלון עור 1+2+3, מסך "LCD 42 וטוסטר עם כניסת USB. מרווח, נוח, מאובזר, גבוה ופח עבה כמו במכוניות של פעם...

פורסם

כן אני מתעניין בסיוויק שנת 2005/2006 אבל יותר לכיוון ה2005. המחירון שלו כרגע 56 אלף אבל אחרי ה1.1.11 אני מאמין שהמחיר ירד בכמה אלפים. בכל מקרה אם צריך למתוח אני יכול למתוח עד גג 10 אלף שקל.

אני מודה שהרכב עשוי בטורקיה וזה פחות מטריד אותי - היקר שיהיה אמין פחות או יותר כמו הקורולה שלי היום, שאני לא יצתרך לבלות הרבה במוסכים וחסכונית לא פחות מהקורולה שיש לי כיום.

ברור שאני יעשה סיבוב זה חובה אצלי בקניית רכב, אבל הבעיה עם הסיוויקים שהרבה מכוניות עשו את ה150 אלף ב5 שנים וזה המון לדעתי.

• תוכן חדש...