Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5696 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רכב מיצובישי סופר לנסר.

הבנתי שיש בורג בתחתית הרדיאטור והכי טוב לנקז את המים משם ואחרי זה לשטוף עם צינור מים רגיל, לסגור ולמלאות

גם הבנתי שיש בעיה עם רכב ישן שעדיף לא לגעת בבורג כי הוא עלול לא להיסגר טוב ולגרום לנזילות אחרי זה.

רציתי לדעת איך אפשר לבצע את הפעולה והאם חייב מוסך או שאפשר לעשות את זה מתחת לבית? (כמובן שלנקז לתוך דלי וכו')

וגם איזה מים מומלצים למיצובישי סופר לנסר.

פורסם

טוב תקשיב. קודם כל זה לא קשור לרכב ישן. הרכב יכול להיות ישן והראדיאטור די חדש אל תפחד לפתוח.

רד מתחת לרכב.(שהרכב קר) תראה בצד ימין למטה הברגה כזו . תפתח אותה ותזוז משם שלא תהפך לחייזר ירוק:lol:. תמתין שכל המים ירדו. פתח את המכסה ראדיאטור העליון . תכניס לשם צינור מים (מכבה אש או צינור גינה) לאחר כמה דקות שכל המים ירדו תסגור את ההברגה מלטה הייטב. תמלא מים ירוקים עדיף פרסטון. גם שאתה רואה שזה מלא תשאיר את הפקק העליון פתוח תניע את הרכב ותראה עם המים נשאבים תמלא עוד עם לא תסגור את הפקק . יום לאחר מכן . תבדוק מים שוב (שהרכב קר) ותראה שהמפלס מלא.

חצי שעה עבודה .בהצלחה.

Renault Clio RSI 1.8

פורסם

שלום רב אלעדיקו !

המנע לעשות זאת בתנאי בית, אתה עלול להצטער על כך, מסיבות רבות משבירת פקק ברדיאטור ועד פתיחת פצעים ישנים בצנרת מים ממתכת, שתתחיל לנזול מיד לאחר ההחלפה.

שנית לא מומלץ להשתמש בפרסטון, ומומלץ להשתמש בנוזל קרור גרמני בצבע כחול, יקר יותר אך איכותי בהרבה.

אין צורך לנקז אוויר, אך יש כמובן להמתין לפתיחת התרמוסטט, ואז להוסיף מי קירור לבצע נסיעת מבחן לבדוק התחממות ונזילות, וכשהרכב יתקרר לבדוק מפלס מי קירור ברדיאטור ולא רק בציכל העבוי.

מומלץ בהזדמנות לנקות מבוצה את מיכל העבוי.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה,שלום

בנוגע לכל הנושא של ניקוז אוויר,חלק אומרים שחובה וחלק אומרים שלא,אני יודע שזה מתבצע דרך בורג שמוציאים אותו ואז נותנים לנוזל לצאת קצת ולאחר מכן סוגרים (תקן אותי אם אני טועה).ובמה תלוי כל העניין של אם צריך לעשות או לא ניקוז אוויר?

פורסם

אבי 333 שלום רב !

הדבר תלוי בסוג הרכב , ובמערכת הקירור.

לרוב ניקוז האוויר קיים ברכבים צרפתיים, ולכן יש גם במקור פקקי ניקוז אוויר אשר יש לפתחם עד שאוויר מתנקז מהם, ואז סילון חם של מי קירור פורץ מהם.

לרוב המכוניות היפניות שאני מכיר ,לא קיים פקק ניקוז, ולכן יש רק להמתין לפתיחת התרמוסטט, ולוודא זאת כל ידי מישוש צינור מים עליון ותחתון, כאשר שניהם יהיו חמים בצורה שווה, התרמוסטט נפתח לחלוטין.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

כאמור, בסופרלנסר אין פקק ניקוז אויר, משאירים את המכסה רדיאטור פתוח.

אלעד, עצתי האישית היא לרוקן דרך הצינור התחתון, אני אישית לא מאמין בפקקי הפרפר האלו.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

תודה לכם

אז התהליך הוא כזה

פתיחת פקק / צינור תחתון, להמתין שכל המים יצאו

לאחר מכן לשטוף את הרדיאטור טוב עם לחץ מים של צינור

לסגור. למלאות מים איכותיים ,

להניע את הרכב , להשאיר את הפקק פתוח ואם חסר טיפה אז למלאות

אם לא ירד לגמרי אז לסגור את הפקק ופיניטו?

פורסם

אתה צריך לחכות שהרכב יגיע לטמפ' עבודה על מנת שהתרמוסטט יפתח, לתת עוד מספר דקות של עבודה ואז לכבות ולסגור את הפקק.

יש לך פקק של הרדיאטור ובו יש 2 שסתומים והם כבר יבצעו לך את העבודה של הניקוז אוויר/ הכנסת והוצאת מים בהתאם לפי הכמות מים במיכל העיבוי.

קובי

פורסם

כשתפתח את הצינור התחתון של הרדיאטור כמעט כל המים שיש לך במערכת הקירור יצאו.

אני אומר כמעט משום שיש לך מים בבלוק המנוע ואין באפשרותך להוציא אותם.

קובי

• תוכן חדש...