Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יום כיפור...צום נעים לכולם!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5744 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צום לא אמור להיות נעים,אלא מועיל.

אבל תודה!

מאחל צום מועיל וחתימה טובה לכולם, מתנצל אם פגעתי במישהו השנה. :-)

פורסם

משום מה, המלה "כופרים" עולה הרבה בימים סביב יום כיפור.

מי שנוסע ומדליק אש בשבת הוא לא כופר? מי שלא מקפיד חלב ובשר הוא לא כופר? אז למה השימוש המוגזם הזה דווקא עכשיו?

ביום ראשון היה צום גדליה. למה לא קראו כופר למי שלא צם?

סתם מצחיק אותי הקטע הזה.

אה, וגם הקטע הזה מצחיק אותי. אי אפשר לתאר את יום כיפור בצורה יותר מדוייקת.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

צום מעיל לצמים ושאלה אליהם.

אם כל השנה לא שומרים שבת ולא מקפידים על מצוות אז על מי בדיוק עובדים עם הצום? הרי הוא נועד לכפר בדיוק על הדברים האלה.

ואם פגעתי במישהו אני לא מבקש סליחה כוללת. אשמח אם כל מי שפגעתי בו יפנה בה"פ שלפחות אדע על מה אני מתנצל (או לחילופין אסביר למה התכוונתי).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

האמת שגם אני לא מאמין בסליחה כוללת. מה הטעם בלהתנצל מבלי לזכור בפני מי ועל מה?

כל ריב וכל ויכוח נגמר מתישהו, ואז מבקשים וסולחים.

לגבי הצום- יש לי חבר שאומר שביום כיפור הוא חושב על איך הוא התנהג ואיך יתנהג מעתה, והרעב מפריע לו לחשוב :-D

פורסם
משום מה, המלה "כופרים" עולה הרבה בימים סביב יום כיפור.

מי שנוסע ומדליק אש בשבת הוא לא כופר? מי שלא מקפיד חלב ובשר הוא לא כופר? אז למה השימוש המוגזם הזה דווקא עכשיו?

ביום ראשון היה צום גדליה. למה לא קראו כופר למי שלא צם?

סתם מצחיק אותי הקטע הזה.

צום גדליהו כפרתי! יום כיפור אני צם!

אוהב צומות יחייה! אוהבת כפירות יחייה יותר! (בתנאי שהאוהב צומות יחייה באושר ועושר עד 120)8)

פורסם

אם פגעתי במישהו אני מקווה שפגעתי בול :wink:

אחרי שצחקנו.. צום קל ומועיל!

יש הרבה דגים בים....אבל הכל תלוי באורך החכה שלך :wink:

פורסם

צום קל ומועיל (יותר מועיל מקל) לכולם, וגמר חתימה טובה!

:lol:

מצחיק ומדוייק.

פורסם
צום מעיל לצמים ושאלה אליהם.

אם כל השנה לא שומרים שבת ולא מקפידים על מצוות אז על מי בדיוק עובדים עם הצום? הרי הוא נועד לכפר בדיוק על הדברים האלה.

צודק !

פה זה לא נצרות.

אנשים טועים וחושבים שיום הכיפורים "בר לכפר".

אז כן ולא.

מי שבא ליום הכיפורים "מתנצל" וחוזר לסורו מיד לאחר מכן, ברור שזה לא נוגע אליו.

ושההתנצלות שלו לא כנה ולא אמיתית, לא מתנקה מחטאיו.

מי שבאמת בא, מתוודה על חטאיו, מקבל על עצמו משהו אחד לשנות ולהשתדל לעשות הרבה עבודה עצמית

ולשנות כמה דברים בעצמו, זה כבר בהחלט כן נחשב לאחד שבא ומבקש כפרה אמיתית, ולזה בדיוק נועד יום הכיפורים.

אז שיהיה בהצלחה לכולם !

איש איש בדרכו.

פורסם
למה שלא נעשה שרשור סליחות פומבי בפורום?

למה לא, אחרי שגילינו שלשלוח SMSים עולה כסף, ואין כח לרשום איזה קופיפאסט מפגר בסטטוס בפייסבוק.

אתם באמת חושבים שאם תשימו כיפה, ולא תאכלו יום שלם (המהדרין ישחטו תרנגולת), אז האלוהים שלכם יסלח לכם?

אלוהים אולי כן (דבר מאוד נוח, צריך כזה הביתה), אבל הסובבים אותכם יכול להיות שלא.

אז פעם הבא תתנהגו כמו בני אדם כל השנה, ואולי לא תצטרכו שאלוהים יסלח לכם.

ומה אני הולך לעשות?

קודם כל אוכל ארוחה טובה. אחר כך רואה סרטים, קורא ספרים ומשחק במחשב. כך גם מחר, עד צאת יום הצביעות העממי.

כי לצאת לרחוב ולראות את כל הייצורים המגעילים שמסתובבים שם אין לי עצבים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

צודקים כל מי שאומר שמבחינה הלכתית מה שווה לשמור את יום הכיפורים אם מחללים שבתות,

אבל.....

יום כיפור זה יום סימלי לכל היהודים שבו מבקשים סליחה ומתחרטים (לפחות בעל פה..) על כל השנה, אז מכובד ויפה שמי שיהדותו קרובה אליו יכבד את היום , כל אחד בדרכו שלו,(אחד לא יסע ברכב, אחד יצום , אחד ילך לבית כנסת) וכך נראה לעולם שיש יום מיוחד ליהודים שבו אנחנו עם אחד, ויותר חשוב נראה לעצמנו שיש דברים שמאחדים אותנו,

מי שרוצה בכל זאת לעשות חזירים על האש דווקה ביום כיפור שיבוסם לו ! ! !

נ.ב. כמעט שכחתי את העיקר, צום מועיל לכולם וגם חג שמח , כן כן ,חג שמח, זה חג...

ואהבת לרעך כמוך

פורסם

יום כיפור הוא ממש לא דוגמא למשהו שמאחד אותנו, ורק לפי התגובות לשרשור הזה אפשר להסיק זאת.

הרי כל שנה עולה שרשור כזה ובו מתחילים הויכוחים- למה יום כיפור נועד, מה אכפת לך אם אני אוכל, אין חוק שאוסר לנהוג בכיפור, למה הקיבוצניקים עושים על האש וכולי וכולי. ישר מתחילות התנגחויות ומלים לא יפות. ממש מאחד וממש מתאים ליום כיפור. :evil:

הדבר היחיד שמאחד אותנו זה מלחמות, עם כל הצער שבדבר.

אביתר- חג שמח? אתה רציני? יום כיפור הוא לא חג, כי לא חוגגים בו כלום.

טוב שלא אמרתם כאן "צום טעים" לכולם...

• תוכן חדש...