Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הנדסאי מכונות- מגמת רכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5893 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב.

השתחררתי לפני ארבעה חודשים מצה"ל.

אני חושב ברצינות ללכת ללמוד הנדסאי מכונות-מכמת רכב במכללת עתיד.

כל הנושא הזה מאוד מסתורי, מצד אחד אני מאוד רוצה ללמוד את זה ולעסוק בתחום הרכב, מצד שני אני לא רוצה שנתיים ללמוד ולקרוע את התחת ולמצוא את עצמי שם גריז על ברגים כעוזר למכונאי או משהו בסגנון.

בפורום אין באמת הודעות רלוונטיות לנושא.

מישהו פה יכול לשפוך אור על הנושא, במה אפשר לעסוק בסיום הלימודים?

לאחר הלימודים אפשר ישר לגשת לבחינות לשמאות ולניהול מוסך?(מסיימים את הלימודים עם תעודת מכונאי סוג2 ודיפלומה של הנדסאי רכב)

איך הלימודים עצמם מבחינת קושי והיקף הידע לגבי כל מה שקשור ברכב?

ובכללי שאמח לשמוע תגובות לגבי המקצוע והלימודים עצמם.

פורסם

עד כמה שידוע לי , הנדסאי זה בזבוז זמן .

למה לא ללמוד הנדסת מכונות לתואר ? הרי כשתסיים הנדסאי , במילא בסופו של דבר תבין שאתה צריך תואר , אז למה לא ללכת לתואר ישר ?

אגב , עבדתי עם בחורה שסיימה הנדסאי מכונות , והיה לי שותף שהוא כחודשיים לסיום הנדסאי תוכנה , רמת הידע של שניהם מגוחכת לחלוטין , הם יודעים פחות ממה שתואר ראשון לומדים בחודשיים הראשונים ללימודים . אגב , שניהם תלמידים טובים .

פורסם

אני חושב ברצינות ללכת ללמוד הנדסאי מכונות-מכמת רכב במכללת עתיד.

שאלה - מדוע במכללת עתיד?

התואר קיים גם באפקה וגם ברופין.

נכחתי ביום פתוח של עתיד ושל רופין - חייב לציין שהרמה בעתיד נראתה נמוכה מאוד.

הרושם הכללי שנותר הוא שזה תואר שתעשה בשביל תעודה נטו, ושלימודים שם נועדו עבור אנשים עובדים שצריכים את התעודה נטו.

בניגוד לזה, ברופין הרושם שנשאר היה טוב יותר, סדנת העבודה נראתה מכובדת ומקיפה יותר, וניכר שיתוף פעולה צמוד עם מוסכים וחברות (הם גם טוענים לעזרה למסיימים מצטיינים להתקבל לעבודה במוסכי מרצדס של כלמוביל).

אלו הדברים שספגתי מימים פתוחים בשתי המכללות.

לגבי עבודות, הכיוון הכללי הוא יועץ שירות במוסך - אך זה תחום כ"כ מגוון והאפשרויות רבות.

יש לציין שרופין לא פוסלים עבודה כמכונאי למשך כשנה לאחר סיום התואר לצבירת נסיון טכני בסיסי.

בכל אופן, ברר מתי יש יום פתוח בכל אחת מהמכללות ולך לכולן.

גם אם רופין לדוגמא לא מתאים לך מבחינת מרחק, תוכל להבין את משמעות התואר בצורה ברורה יותר כשתשמע את הטענות של כל המכללות.

מבחינת קושי הרמה היא (לפי תיאור המכללות) לא גבוהה מ-3 יחידות מתמטיקה ואנגלית, ודרישות הקבלה נמוכות מאוד.

לגבי היקף הידע שתצבור, נראה כי תוכל לספוג כמה שרק תרצה - הלימודים אמורים להקיף את כל מערכות הרכב, כולל התפתחויות טכנולוגיות כאלו ואחרות, לפחות ברמה התיאורטית (הרעיון הכללי של התואר הוא להתמקד בתיאוריה ובמבנה הרכב, פחות ללמד אותך מכונאות פרקטית) - ואם תרצה ללמוד תוכל לברר הרבה מהמרצים ומהמעבדות שיש במכללה.

שיהיה בהצלחה.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

אני למדתי ברופין הנדסאי מכונות (סיימתי בהצטיינות)

אציין את הדברים הבאים:

הרמה לפחות רמה של שנת לימוד בהנדסה

המקום עצמו גרוע מאוד, ההנהלה במכללה (דהיי מנהלת המכללה) אוהבת להציג עצמה כעוזרת לאנשים, אבל בפועל לא מעניין אותה, והיא אפילו לא יודעת את החוקים של מה"ט. כמו במקרה שלי שעלה לי ביוקר.

עם התעודה אתה יכול ללכת לעבוד במוסך, ולקבל 3850 שקל בהתחלה - וזה מה שכולם עשו (גם אני). אני מצאתי את עצמי אחרי שנה מתקדם לאופציה של יועץ שירות (6500 שקל הציעו לי במקום הכי רציני - שגיא מוטורס - בשאר המקומות זה דמה ל5) - כל המחירים הם בברוטו. במהלך הזמן למדתי הנדסה, ובסוף החלטתי לוותר - כי לעבוד 10 שעות במוסך כמכונאי, כשאתה הנדסאי, זה לא היה הוגן לדעתי.

הלכתי ללמוד מנהל עסקים כתואר שני, ועכשיו אני עובד בהייטק

האמא היהודיה רוצה בן רופא או עו"ד, ותוכל להתפשר על איש הייטק.

אסף.

פורסם

מצטרף לשאלות בנוגע ללימודי הנדסאי מכונות\חשמל.

האם יש בזה עבודה בתכל'ס?

כשהשתחררתי לפני כ10 חודשים, בקורס כהכנה לאזרחות שעברתי הסבירו לנו שיש חוסר גדל במדינה להנדסאים. עד כדי כך שבאותו זמן (לא יודע, אולי גם עכשיו) הקרן להכוונת חיילים משוחררים וכל מיני גורמים אחרים, היו ממנים 100% (!!) שכר לימוד לשנתיים.

בגדול דיי התלהבתי אז מהרעיון. וכאחד (שלא ממש רוצה) אך מבין שצריך להתחיל ללמוד מתישהו, אני דיי אבוד עצות.

פורסם

הענף משווע למוחות מבריקים, במיוחד אם הם מאוכלסים בתוך אנשים דוברי אנגלית.

בעל כישורים כנ"ל יוכל להתחיל בתור מאבחן ולהתקדם לתפקיד של מנהל טכני במוסך, או במחלקה הטכנית אצל אחד היבואנים ולמשכורות שנושקות ל ואף עוברות את ה20000 ש"ח, ברוטו.

להיות הנדסאי או מהנדס עשוי לעזור להגיע לזה, אבל בחלק גדול מהמקרים לא הכרחי.

פורסם

גם אני מאותם המתלבטים להיכנס למחזור הקרוב (אוקטובר ) במכללת עתיד .

אני מאוד חושש להיכנס סופית ללימודים אלו, היות ועל פי הנראה בארץ, התומים לעסוק בהם הם מאוד קטנים.

הייתי שמה לא ביום פתוח אלא ניגשתי לאחת האחריות וקיבלתי קצת פרטים ודפי הסברה.

ששמה מצויין שניתן ליהיות יועצי שירות, יועצים טכניים, מאבחני דיאגנוסטיקה, מנהלי הדרכה, מנהלי מחלקות ועוד מספר דברים שרשומים בדפי הסברה.

מדובר על לימודי ערב של 3 שנים, או לימודים בוקר של שנתיים כאש הלימודים בין 4 ימים ל-5 ימים בשבוע בשני המסלולים.

בגדול ממה שאני מבין מהתגובות פה, החששות שלי הן סוג של נכונות, שכן תואר של הנדסאי לא נותן הרבה מעט ידע במכונאות .

הוא לא באמת יכול לעזור לך להגיע לאנשהו, אלא בסופו של דבר שנים של עבודה במוסכים וצבירת ניסיון ואולי מזה באמת מתקדמים/ניתן יהיה להגיע למשהו ?

אכן ?

אשמח לעוד תגובות ומידע

- BLUE HONDA CIVIC EX EF (ED4) D16Y8 1991

- BLUE HONDA CIVIC ES FD 2008

- Black HONDA CIVIC HATCH 5DR 2006 manual

• תוכן חדש...