Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז למה בעצם קונים אוטומטיות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5975 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הטיעון הראשון של אדם שקנה רכב אוטומטי הוא לרוב: כי זה נוח יותר. מה שנראה די תמוה כי כפי שאני מכיר את הציבור שלנו, לא יקנו ספת עור או יזמינו כרטיס טיסה במחלקת ביזנס רק כי זה נוח יותר...

אבל נגיד שזה נכון, לא עדיף במקרה כזה לחסוך על התיבה האוטומטית ולקנות רכב ברמת גימור גבוה יותר או פשוט רכב איכותי יותר שיהיה נוח? במיוחד עם המצמדים והתיבות המדורניות שיותר קלות לתפעול...?

מה שעוד יותר תמוה זה שאנשים לרוב אומרים ש"אני צריך רכב רק בשביל להתנייד, מה אני צריך נוחות?", אז במקרה שרוצים לחסוך, לא עדיף תיבה ידנית שלאורך זמן חוסכת אלפי שקלים?

פשוט צריך לומר את האמת...קונים אוטומטיות כי כולם מסביב קונים אוטומטיות....

פורסם

לא, קונים אוטומטיות כי מרבית הנהגים מעוניינים להגיע מנקודה A ל B במינימום של התערבות בנהיגה.

בקשר לתיבות הרובוטיות החדשות, חובבי התחום מסתכלים עליהן כ"רובוטיות ידניות שמשפרות בצורה משמעותית את ביצועי הרכב ובלה...בלה...בלה", תכלס בשטח, 90% ממי שנוהג עם גיר רובוטי יהיה מוכן להתערב איתך על ערך הרכב שיש אצלו תיבה אוטומטית ולא ידנית כי ככה בדיוק הוא מתיחס אליה, שם D ונוהג.

ברגע שתפותח מכונית רובוטית לחלוטין שכל מה שאתה עושה זה להכנס אליה ולרשום את היעד ב GPS, אני ואתה לא נחלום על לרכוש כזה רכב בזמן שעל כבישי ישראל (והעולם) יהיו רוב מוחלט של רכבים כאלה.

רק צריך להפנים שהתחביב שלך ושלי הוא טרחה יום יומית למרבית האנשים האחרים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

צהריים טובים

וואללה שאלה טובה?

ונשאל עוד שאלה: מי קבע את תקנות זיהום האויר בארץ ועל סמך מה?

באירופה, ולא משנה סוג הרכב, ממיניואן גדול, ועד הכי מפוארות כולם עם גיר ידני.

בכל אירופה נוסעים על דיזל, היצרנים משכללים את הדיזל לרמות זיהום נמוכות מהבנזין.

הגיר האוטומטי משוכלל ככל שיהיה סובל מהפסדי כח, צורך יותר דלק, וחיים קצרים יחסית

הוא מיועד למי שלא יכול פיזית לנהוג ברכב עם גיר ידני.

שלא לדבר על זה שהמערכות האלקטרוניות יותר פשוטות.

אנחנו ישראלים, אנחנו יותר חכמים מכולם, אנחנו עדר של כבשים, אולי נעבור לניו זילנד?

שם יש הרבה כבשים.

שאו ברכה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

פורסם

נכון שלא מקובל לצטט הודעה ממעל, אך כל כך צודק ששווה ציטוט

באירופה, ולא משנה סוג הרכב, ממיניואן גדול, ועד הכי מפוארות כולם עם גיר ידני.

......

הגיר האוטומטי משוכלל ככל שיהיה סובל מהפסדי כח, צורך יותר דלק, וחיים קצרים יחסית

הוא מיועד למי שלא יכול פיזית לנהוג ברכב עם גיר ידני.

שאו ברכה

מסכים איתך עם כל מילה.

ובדגש מיוחד על "הוא מיועד למי שלא יכול פיזית לנהוג ברכב עם גיר ידני."

רק אצלנו בארץ נראה שיש כל הרבה נהגים מוגבלים

פורסם

הטיעון השני זה שיש נהגים עם בעיות קואורדינציה ורישיון נהיגה לאוטומטי בלבד.

עכשיו למה אוטומטי ולא רובוטי? לדעתי:

א) עלות. רכב עם תיבת DSG יהיה יקר משמעותית מרכב עם תיבה אוטומטית קונבנציונלית. מה גם שאם יתקלקל משהו, גיר DSG יהיה יותר יקר מתיקון מתיבה אוטומטית קונבנציונלית של ZF או AISIN, בין היתר בגלל סעיף ב'.

ב) זמינות, ושוב פעם עלות. גירים רובוטיים בעלי מצמד כפול זמינים היום רק ברכבי VAG. עכשיו למה לא לקנות VAG? יש לכך המון סיבות, ואין מספיק מקום בשרת כדי לפרט את כולם.

ג) לגבי תיבה עם מצמד בודד - טוב, זה פשוט לא זה, כי עם היתרונות של תיבות ידניות ואוטומטיות זה לקח גם את החסרונות - מידרדר אחורה בזינוק בעליה כמו ידני עם נהג לא מיומן, מעביר הילוכים איך שבא לו, ומתי שבא לו כמו תיבה אוטומטית, ומעביר הילוכים לאט יותר גם מתיבה אוטומטית וגם מנהג ממוצע על תיבה ידנית.

לגבי העברת הילוכים ברובוטי ובטיפטרוניק - יכול להבטיח לכם, שגם לכם יימאס לכם לשחק עם ה"+" וה"-" בשיפטר, ואתם תעבירו אותו ל-"D", ותשאירו אותו שם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מסכים איתך עם כל מילה.

ובדגש מיוחד על "הוא מיועד למי שלא יכול פיזית לנהוג ברכב עם גיר ידני."

ואני לעומת זאת, לא מסכים.

לקחת קביעה מלפני 70 שנה ולהלביש אותה על היום, זה בערך כמו שאני אגיד שכל הנוהגים ברכב עם טורבו זה פושעים פורעי חוק, בשביל מה הם צריכים 250 כ"ס, גם עם 30 כ"ס תוכל לשייט ב 90 קמ"ש חוקיים.

העולם התקדם לאנשהוא במשך ה 70 שנה האלה וכדאי שתתעדכן בהתאם.

רק לידע כללי, גם הידניות וגם האוטומטיות שרות בדואט כרגע את שירת הברבור, העתיד תמון ברובוטיות.

ממזר שמן,

ממתי משפצים גיר ידני? זה ממש מקרה נדיר, אני נוהג ברכב ידני עם 105 כ"ס. הרכב שופר לכ 200 כ"ס עם גיר סטנדרטי לחלוטין וקלאצ איכותי אבל מקורי של היצרן, הרכב נוסע ככה כבר 50K ק"מ ומעולם לא חלמתי לשפץ גיר.

אם מדובר על החלפת קלאצ(ים), אז באמת נראה לך שהחלפת קלאצ עולה כמו שיפוץ גיר אוטומטי?

פורסם

יש מספר סיבות

1. גיר אוטומטי אמין יותר, D ונגמר הסיפור.

2. בגיר ידני אם אתה מעביר מספר פעמים הילוכים בצורה לא נכונה זה דופק את הגיר.

3. לא כל האנשים נוסעים בשביל להנות כמונו, אלא רק מהבית לעבודה, כל שיהיה להם יותר קל להשתמש בתיבה אוטומטית מאשר ידנית.

פורסם

TOLIK,

1. התכוונת "פשוט לתיפעול"?

כי ב"העברה ל D ונגמר הסיפור" יש קשר לפשטות תפעול אבל אין שום קשר לאמינות , בלי כמובן להכנס לעניין שגיר ידני הרבה, הרבה (בכלל לא נמדד באותם גרפים) יותר אמין מאוטומט.

ברוב המוחלט של תיבות ההילוכים הידניות מאז ומעולם, עיקר התחזוקה והתיקונים זה החלפת קלאצ'.

יש בארץ מאות עסקים שמתמחים בשיפוץ גיר אוטומטי ועל כך פרנסתם הבלעדית!

אני לא מכיר אפילו בית עסק אחד כזה שמתמחה בגירים ידניים.

2. זה כבר תפעול לקוי, תעביר כמה פעמים ל P תוך כדי נסיעה וכמה פעמים ל R תוך כדי נסיעה קדימה וחזור לדווח אם שיפוץ הגיר הסתיים ב 4 או ב 5 ספרות.

פורסם

באגירה, זה מובן לי לחלוטין שאת רוב האנשים חווית הנהיגה לא מעניינת. פשוט הטיעונים לשימוש בהן לא הגיוניים לטעמי. במיוחד לצרכן הישראלי שתמיד מחפש לחסוך עוד שקל פה ושקל שם.

פורסם

BAGIRA, אני לא התכוונתי למופרעים, יש כאלה שטיפה מסתבכים לפעמים בהעברת הילוכים אז הכניסה להילוך הורסת את הגיר, ואני לא הלכתי על מצבים קיצוניים, מי יעביר את תיבת ההילוכים באמצע הנהיגה?!

ואת כל זה אני אומר לך מנסיון אישי עם כל מיני אנשים.

פורסם
BAGIRA, אני לא התכוונתי למופרעים, יש כאלה שטיפה מסתבכים לפעמים בהעברת הילוכים אז הכניסה להילוך הורסת את הגיר, ואני לא הלכתי על מצבים קיצוניים, מי יעביר את תיבת ההילוכים באמצע הנהיגה?!

ואת כל זה אני אומר לך מנסיון אישי עם כל מיני אנשים.

אתה כנראה עוד לא נפלת על שיפוץ גיר אוטומטי

בלי נזק רק בלאי, סבלנות גם תורך יגיע

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

פורסם

לדעתי כמה סיבות עיקריות:

א. בחורות למשל כמעט ולא רוכשות מכוניות אלא משתמשות ברכב של ההורים או מקבלות רכב חדש/כמעט חדש מתנה. הן לא רוכשות את הרכב, לא מתחזקות אותו, לא משלמות ביטוח ולרוב גם לא משלמות על הדלק. כל ההוצאות משולמות על ידי ההורים. לא באמת אכפת להן מצריכת דלק. הן לא מתלבטות אם לרכוש רכב שנת 2002 ידני או 97 אוטומט. על סמך מה שאני ראיתי בחנייה באוניברסיטה כמעט כל בחורה שרכשה רכב לבד בלי כסף של אבא ואמא רכשה ידני. לרוב מדובר בפיאט פונטו או סיטרואן קטנה.

ב. חוסר ניסיון עם גיר ידני. לומדים על ידני (במרכז רוב המורים כבר לא טורחים ללמד על ידני), עוברים טסט על ידני ובדרך מקבלים טראומה מסויימת מידני. בקבלת הרישיון מיד מתיישבים ברכב האוטומט של ההורים ונוהגים רק על אוטומט. נהגים לא לומדים את היתרונות של גיר ידני וכיצד להגיע לרמת תפעול שוטף וזורם של הגיר. (הרי אף אחד לא באמת לומד לנהוג בשיעורי נהיגה) הם מתמכרים לנוחות של אוטומט ולא מסתכלים לאחור.

ג. נוחות. פשוט נוחות. רוב הנהגים לא מתעניינים בביצועים. רובם גם לא אוהבים לנהוג. מבחינתם רכב זה פח שמביא אותם מנקודה A לנקודה B והם מעדיפים לעשות זאת במינימום טרחה ומאמץ.

פורסם

אני אישית יכול לומר שבכיף הייתי קונה את המאזדה 3 עם תיבה ידנית. הבעיה שלא מייבאים אותה לארץ כמו גם הרבה רכבים אחרים עם גיר ידני. מכאן חוסר האפשרות בכלל לבחור.

פורסם

איזה שירשור הזוי...

מעניין כמה זמן יקח לי להתאושש מסעיף א' בתגובה שמעלי...

אפשר לשאול גם : למה אנשים לוקחים מזמינים אוכל הביתה,למה יש עוזרת,למה מחליפים פלאפון לדגם הכי חדש...

ולא חסרות תשובות: נוחות,פינוק,עצלנות,עלות מול תועלת וכמובן רושם על הסביבה וכו'.

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם

הכל תלוי.

כאשר אני נוסע לעבודה מנתניה לפתח-תקווה תוך עומסי תנועה, רמזורים ופקקים שכל דקה צריך לשנות מהירות ולבלום פשוט לא רואה את עצמי נועג בידנית.

לעומת זאת כאשר הייתי בטורכיה בטיול ג'יפים נהנתי מאוד מנהיגה בידנית.

• תוכן חדש...