Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6232 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי בעייה של תצרוכת שמן גבוהה בפיאסטה מודל 96 מנוע 1300 סמ"ק קילו שמן ל-1000 ק"מ הרכב לא מעשן בכלל ואין נזילות שמן נבדק גם מתחת לרכב. הרכב נוסע וסוחב מצויין לא מאבד מים ישנו נוזל קירור בראדיאטור. החלפתי שמן לפני שבויע 20-50 של דלקול ומסנן שמן מקורי של מוטורקראפט. מה דעתכם הרכב עבר טסט לפני חודשיים ובדיקת הגזים היתה תקינה?

פורסם

הרכב בן 12 במידה ולא מעשן לא נוזל והפלגים לא מוצפים בשמן , אולי גומיות שסתומים יבשות . לא היתי נוגעה היתי ממשיך לנסוע כך וממלא מיד פעם שמן.

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם
יש לי בעייה של תצרוכת שמן גבוהה בפיאסטה מודל 96 מנוע 1300 סמ"ק קילו שמן ל-1000 ק"מ הרכב לא מעשן בכלל ואין נזילות שמן נבדק גם מתחת לרכב. הרכב נוסע וסוחב מצויין לא מאבד מים ישנו נוזל קירור בראדיאטור. החלפתי שמן לפני שבויע 20-50 של דלקול ומסנן שמן מקורי של מוטורקראפט. מה דעתכם הרכב עבר טסט לפני חודשיים ובדיקת הגזים היתה תקינה?

לפי הנתונים של הרכב איפו רואים בעיה בזה שצורך קצת שמן. המנוע ישן חוץ מזה לא מעשן נוסע וסוחב טוב בדיקת גזים תקינה בטסט . במידה ופלגים היו מוצפים בשמן או משהוא אחר במנוע לא היה תקין לא היה סוחב הרכב והיו עוד כמה תופאות .

יש רכבים די חדשים כמו יונדאי אקסנט שבספר הרכב לנהג מצוין כי צריכת השמן יכולה להגיע לליטר ל1000 ק"מ , אז גם להם יש בעיה ? ואני מדבר על יונדאי שנת 2005 (לא כזה ישן).

פורסם

1 ס"ס ל 1 ק"מ זה צריכה סבירה לרכב ישן לפחות לפיאסטה בשנה הזו . מעבר לזה במידה ויש סימנים מעידים צריך להתחיל ליבדוק .

בעבר היה לי פיאסטה 1100 שנת 84 שנימכרה בשנת2002 צריכת שמן היתה דומה ואותם הנתונים שמציין פותח השירשור ואפילו בקושי ראו סימן לתיצרוכת שמן בפלגים הרכב היה אצלי שלוש וחצי שנים ובחיים לא היה בעיה רק תיקוני בלאי, החלפת בלמים, ניקוי ראדיאטור וכו' טיפולים בזמן כמו שעון והרכב נסע על 120 קמ"ש לכל מקום ,לאילת ולהר מרון 1200 מ' גובה וכל יום לעבודה וחזרה כ 80 ק"מ . היתי בודק פעם בשבוע שמן מוסיף את החסר וזהוא .

פורסם

החישוב שעשית עדיין לא תיקן את הרכב ועדיין מדובר בתקלה.

עכשיו, אפשר לתקן אותה ואפשר לחיות איתה, כמו הרבה תקלות ברכב שמחליטים לחיות איתם, ברכבים ישנים זה אולי יכול להחזיק מעמד אך לא ברכב יותר מודרני מפיאסטה 84 וכדאי להיות מודעים לבעיות האפשריות, ההסבר בקישור.

פורסם

ברשותי פיאסטה 96 מנוע 1.3 , גם אוכלת בערך ליטר ל-1000 ק"מ.

לדעתי לא שווה להתעסק עם זה , בדוק והוסף כל שבוע , אם אתה לא נוסע הרבה , תצטרך בערך 2 מיכלים בשנה ,

בערך 80-100 ש"ח בשנה , לא נורא כל כך .

פורסם

אצלי בפיאסטה הייתה בעייה דומה , אם כי פחות הייתה אוכלת , לאחר ששמתי GOLD LEBEL הבעייה נפתרה בצורה טובה מאוד.

לדוגמא בנסיה של 300 קילומטר הייתי צריך להוסיף 300 CC שמן ולאחר הוספת הנוזל לא הייתי צריך להוסיף שמן

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם
החישוב שעשית עדיין לא תיקן את הרכב ועדיין מדובר בתקלה.

עכשיו, אפשר לתקן אותה ואפשר לחיות איתה, כמו הרבה תקלות ברכב שמחליטים לחיות איתם, ברכבים ישנים זה אולי יכול להחזיק מעמד אך לא ברכב יותר מודרני מפיאסטה 84 וכדאי להיות מודעים לבעיות האפשריות, ההסבר בקישור.

מנועים ישנים של פיאסטה ידועים שצורכים קצת שמן אבל נוסעים כך שנים רבות, ובצריכת שמן מנימלית כזו גם הממיר הקטליטי ימשיך לעבוד ללא בעיה לאורך שנים. לא ,אני לא היתי מיתעסק עם המנוע מעבר לכך ולא ניכנס לסרטים במוסך .

מה שכן חשוב להישתמש בשמן איכותי של חברה מוכרת אולי זה יוריד קצת את צריכת השמן .

• תוכן חדש...