Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תחזוקה של סיריון 1.3 אוט' (2004)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6405 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
באופן עקרוני בוודאי שיתן. התקן של נוזל קירור LL הוא אדום.

לא נכון!

אין תקן מחייב לצבע נוזל קירור מסוג long life והוא יכול להיות ירוק, אדום, ורוד, כתום וגם נתקלתי בכחול.

פורסם

מחר אם יש לך זמן תרים טלפון ל-5 מוסכים מורשים של הייבואן ותקבל כנראה 3 המלצות שונות לשמן המתאים לרכב שלך.

אין לי צל של ספק.

המלצתי היא...

עבור לשמן סינטטי מלא בדרגת צמיגות כפי שהייצרן קבע 5W30 או 5W40 שמתאים יותר לתנאי האקלים בארץ.

זה מה שאני הולך לעשות. חוץ מזה נראה לי ברכב יש VVT, ולפי מה שאני יודע זה דורש שמן מנוע בצמיגות 5W/30 דליל.... לא?

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
לא נכון!

אין תקן מחייב לצבע נוזל קירור מסוג long life והוא יכול להיות ירוק, אדום, ורוד, כתום וגם נתקלתי בכחול.

הצבע שמוסיפים למים,

זה כדי למנוע מצב שמישהו בטעות,

ישתה את הנוזל קרור.

הנוזל קרור הזה הוא מאד רעיל

פורסם

גם זו לא הסיבה, הרי נוזל צבוע אדום מזכיר פטל ונוזל ירוק מזכיר משקה מנטה של קריסטל...

הסיבה היא להבדיל אותו משאר הנוזלים ברכב ולאפשר זיהוי מהיר במקרה של נזילה.

פורסם
המלצתי היא...

עבור לשמן סינטטי מלא בדרגת צמיגות כפי שהייצרן קבע 5W30 או 5W40 שמתאים יותר לתנאי האקלים בארץ.

הסתכלתי בחשבונית ממוסך המורשה של הרכב הנ''ל וכתוב שמן מנוע - טלפז 1565/11

אני חושב שזה 20/50, לא?

בחשבונית נוספת ראיתי צמיג קלבר 165/65/14 במחיר 524.00 ש''ח (לפני מע''מ) ליחידה! ממש שחיטה, לא?

פורסם

המנוע הנ"ל מספק 102 כ"ס ב 7000 סל"ד מאוד גבוהים,לכן קיימת תחושה של "חוסר" כח בנסיעה רגילה.

תנסה להעיץ את המנוע לטורים גבוהים ותוכל לראות שהרכב אכן זריז מאוד. כמובן הדבר לא מומלץ מטעם חיסכון בדלק.

בדגמים החדשים המנוע מספק 86 כ"ס אך זמינות הכח בסיבובים נמוכים הרבה יותר טובה.

"If you feel in control,you're not going fast anough"

Mario Anderetti

פורסם

או קיי, תודה על התשובה לגבי 7,000 סל''ד

אכן הרכב מתעורר קצת בטורים גבוהים. השתמשתי בהעברות הילוכים מההגה והרצתי קצת את הרכב בכבישים נטושים. רכב קל מאוד שלא כיף לא לנהוג ולא לשבת בו. קצת להשתעשע ולזרוק.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עשיתי היום טיפול ראשון לסיריון (51,000 ק''מ), הקודם היה 43,000 ק''מ

החלפתי שמן מנוע 5W/30 ונוזל תיבת הילוכים (MERCON). הנוזל של הגיר היה קצת שרוף כבר,ההחלפה הייתה במקום.

81720649.jpg

לאחר הרבה התלבטויות החלטתי להשתמש בשמן חצי-סינטטי בצמיגות 5W/30 במקום 10W/40 שממליצים במוסך ובמקום 20W/50 שמומלץ בספר רכב של היבואן (!). קיבלתי את ההחלטה לאחר שעל מכסה המנוע ישנם הוראות מדויקות של היצרן אשר ממליץ להשתמש בשמן בצמיגות 5W/30, וכך עשיתי. בטיפול הבא אני מתכוון להתחיל להשתמש בשמן סינטטי מלא 5W/30 עם מרווחי החלפה של 15,000 ק''מ

81720652.jpg

• תוכן חדש...