Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תחזוקה של סיריון 1.3 אוט' (2004)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6393 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי לעסק בהזדמנות יוצאת דופן דייהטסו סיריון 1.3 אוט' שנת 2004

יד ראשונה פרטית

4 שנים על הכביש

ללא תאונות

טסט שנה, צמיגים בני חודש (קלבר "דיינקסר" שבוע 18 שנת 08)

45.000 ק''מ

מטופל מהיום הראשון במוסך כללי (לא מורשה יבואן)

אני מתכוון למסור אותו לעובד חדש ולפני כן ניסיתי לבצע איזה שהוא ישור קו, ואין לי חשק להגיע למוסך יבואן, אך נתקלתי במספר שאלות בלתי צפויות.

1) שמן מנוע: על מכסה המנוע ישנה מדבקה של היצרן שממליץ על צמיגות השמן 5W/30 ברמה לפחות SJ. בספר הרכב בעברית מצוין שמן בצמיגות 20W/50 (!!!). נראה לי מוגזם בפראות....

2) לא יודע האם הוחלפו מצתים, אבל בעין הם נראים סבירים בהחלט. למישהו יש אינפורמציה לגבי סוג של מצתים לרכב הנ''ל? זה 3 אלקרטודות.

3) מסנן דלק: אין אותו בשום מקום, אז אני מאמין שהוא בתוך המיכל, כנראה קומפלט אם המשאבה.

4) חגורת טיימינג אין, יש שרשרת. כל 90,000 ק''מ יש לשמן את מותח השרשרת. מישהו יכול לאשר?

5) נוזל קירור: על פי היבואן יש להחליף כל 30.000 ק''מ, וברכב הזה עדיין לא הוחלף הנוזל. על פי הבדיקה הנוזל שיש ברכב איתו הוא הגיע מהמפעל הוא Long Life אדום ועדיין "דביק" מספיק. אני לא רואה סיבה להחלפת נוזל הקירור לפחות עד 100.000 ק''מ. למה היבואן רוצה להחליף אותו כל 30 אלף? נשמע מוזר מאוד.

6) ברשיון הרכב מצוין מנוע 1,300 סמ''ק המפיק 102 כ''ס. בפועל הרכב לא מרגיש חזק במיוחד למרות שהוא קל. טריק שיווקי?

אם מישהו מתמצא ויכול לענות על כמה שאלות אני אשמח.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

בהנחיית הטיפולים בעברית רשום:

שמן טלסינטקאר 10W40

אין הוראה להחלפת מסנן דלק.

אין הוראה לשימון מותחן טיימינג.

לא הייתי סומך על תחושת אצבעות כסוג של בדיקת מעבדה. רשום להחליף, אני החלפתי.

זה מנוע 1K3 ? אם כן, ה102 כוחות סוס נשמעים לי כמו טעות ברשיון. לא טעות נדירה, האמת. בסיריון 2007 של אשתי רשומים הרבה פחות סוסים על המנוע הזה. משהו באיזור ה-87-80 אם אני לא טועה.

פורסם
בהנחיית הטיפולים בעברית רשום:

שמן טלסינטקאר 10W40

כנראה אתה מסתמך על הסיריון היותר חדשה. אצלי בספר רכב מצוין שמן מנוע של "פז" בצמיגות 20W/50

אין הוראה להחלפת מסנן דלק.

אין הוראה לשימון מותחן טיימינג.

תודה

זה מנוע 1K3 ? אם כן, ה102 כוחות סוס נשמעים לי כמו טעות ברשיון. לא טעות נדירה, האמת. בסיריון 2007 של אשתי רשומים הרבה פחות סוסים על המנוע הזה. משהו באיזור ה-87-80 אם אני לא טועה.

הרכב אכן מרגיש פחות חזק. עוד דבר שגיליתי היום: החלפת הילוכים ע''י כפתורים מההגה! ממש עשו מזה פרארי.

הנה סתם כמה תמונות:

81209714.jpg

81209715.jpg

פורסם

לא הייתי סומך על תחושת אצבעות כסוג של בדיקת מעבדה. רשום להחליף, אני החלפתי.

מה הטעם להחליף נוזל קירור מקורי שאיתו הגיע הרכב מיפן כאשר הוא אדום LONG LIFE ומיועד לפחות ל-5 שנים ולפחות 100,000 ק''מ? ויבואן רוצה החלפה כל 30,000 ק''מ..... לפי דעתי אין סיבה. במיוחד כשהנוזל המוחלף יהיה פחות איכותי.

פורסם

לא ביצעתי בדיקה מעמיקה כדי לדעת איזה נוזל יש כרגע ומהי הוראת היצרן. לא לכל דבר מתאים לי לעשות דוקטורט. עבדתי לפי הוראת היבואן ושמתי חומר שהוא לא פחות טוב מזה שהיה ברכב.

אגב, הרכב באחריות, וזה לא יהיה הגיוני מצידי לחרוג מהוראת היבואן.

פורסם
מה הטעם להחליף נוזל קירור מקורי שאיתו הגיע הרכב מיפן כאשר הוא אדום LONG LIFE ומיועד לפחות ל-5 שנים ולפחות 100,000 ק''מ? ויבואן רוצה החלפה כל 30,000 ק''מ..... לפי דעתי אין סיבה. במיוחד כשהנוזל המוחלף יהיה פחות איכותי.

מכיוון שאתה לא יודע את ריכוז נוזל הקירור הנמצא במערכת הקירור מומלץ להחליפו (צבע הנוזל לא ייתן לך שום אינדקציה).

למה ?

ייתכן שבמוסכים המורשים,תחנות דלק או הנהג הוסיף מי ברז במהלך השנים ולכן נוזל הקירור מאבד מתכונות ההגנה שלו.

ניתן לבדוק את ריכוז הנוזל הפעיל אתילן גליקול בעזרת רפלקטומטר שאמור להיות בכול מוסך שמכבד את עצמו.

איזה כייף לי :)

פורסם
(צבע הנוזל לא ייתן לך שום אינדקציה).

באופן עקרוני בוודאי שיתן. התקן של נוזל קירור LL הוא אדום.

ניתן לבדוק את ריכוז הנוזל הפעיל אתילן גליקול בעזרת רפלקטומטר שאמור להיות בכול מוסך שמכבד את עצמו.

זה נכון.

פורסם

לצבע אדום יש הרבה גוונים ולכן אתה לא ממש יכול לדעת כמה מים הוסיפו (תאמין לי שעשיתי מספיק ניסיונות עם הנוזל של VAG שגם הוא אדום).

לא יודע כיצד הייבואן החליט ששמן בדרגת צמיגות 20W50 מתאים לרכב מודול 2004 כנראה נפלה טעות טכנית או מחוסר מקצועיות.

מחר אם יש לך זמן תרים טלפון ל-5 מוסכים מורשים של הייבואן ותקבל כנראה 3 המלצות שונות לשמן המתאים לרכב שלך.

המלצתי היא...

עבור לשמן סינטטי מלא בדרגת צמיגות כפי שהייצרן קבע 5W30 או 5W40 שמתאים יותר לתנאי האקלים בארץ.

אין שום הצדקה ברכב מודול 2004 להשתמש בשמן חצי סינטטי ובדרגת צמיגות 10W40 (חוץ מהמחיר שבעתיד יקוזז)

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...