Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6492 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1 בדקתי במנוע החיפוש ולא מצאתי תשובה לגבי שמן מנוע ממולץ ללגאסי מודל 92 גיר רגיל

2 מישהו אולי שמע על שמן מנוע :mobil 1 5w60 סינטטי מלא

פורסם

כמה ק"מ עבר הרכב?

למה לשים 5W60? אם כבר, 15W50 הייתי מבין.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

סליחה שאני מתעלק ברשותי סובארו טנדר שנת 92 1600 ידנית עם יותר מ 200 אלף ק"מ

המלציו לי על שמן 20W50 של דלק אוו סונל! (מינרלי)

זאת המלצה נכונה? אוו שכדי משהו אחר?

פורסם

כבעל לגאסי 91 1800 אוט ממליץ מניסיון על מינרלי 20 50 . מה גם שמדבקה על המכסה המנוע כך מציינת.

רבות נכתב כאן על שינוי לחצי סינטטי ועל מעלות כנגד חסרונות .

קח בחשבון ש220 אלף זה לא אוטו חדש.

פורסם

אני לא מופתע שכולם ממליצים על שמן בצמיגות 20W50. לפני עשרים שנה ואפילו פחות מזה כול רכב שנמכר בארץ באם זה סובארו/פיאט/גולף השמן שהמליצו עליו הוא 20W50.

בתחנות דלק החזיקו שמן 40W או 50W ושמן 20W50.

היום כאשר יש נגישות למידע עדכני של ייצרני הרכב ואופי הטיפול ברכבים והמלצות על שמנים/נוזלים אנחנו מגלים שמה שנאמר לנו על-ידי המכונאים מבוסס הרבה פעמים על מידע שעבר מפה לאוזן ללא שום בסיס אמיתי או המלצה של הייצרן.

כבר כתבתי בעבר ששמן 20W50 לא מתאים לרכבים בעלי מרימים הידראולים וגם לרכבים כמו סובארו לגאסי שיוצר בתחילת 1990.

אני מעדיף לבדוק בספרות אחזקה המקורית של הייצרן ולא בספר הרכב שאני לא יודע מי עומד מאחורי ההמלצות ואם בכלל בתחילת שנות ה-90 היה איזה מהנדס או הנדסאי רכב שיכול היה לכתוב המלצה נכונה בספר הרכב על סמך מידע והגרפים שייצרן הרכב מספק (צמיגות השמן בתלות הטמפ' החיצונית).

שמן 20W50 מתאים לרכבים הנוסעים בטמפ' גבוהות במדבר (מצורף קטע מתוך ספרות הייצרן).

יש ברשותיי את ההכשרה והידע הטכני והגיון בריא לבדוק את הדברים לעומק ולהצליב נתונים ולהגיע למסקנה באופן בהיר וברור על-סמך בדיקת נתונים של השמנים ונתוני מנוע.

אני בטוח שרובכם כבר נתקלתם במיקרים שאתם נכנסים למוסך X ושואלים איזה שמן מומלץ לרכב ואתם מקבלים תשובה Y ובמוסך אחר ממליצים על שמן Z ובמוסך המרכזי שמן A.

untitled.JPG

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק

עובדה:אתה תותח

שאלה 1: מה זה מזג מדברי ?אילת כלולה בקטגוריה זו?

שאלה 2:יש הרבה השואלים לגבי החלפת שמן לקיץ/חורף יש הבדל? כי ידוע שמנוע עובד על טמפ' קבועה כי זה מנוע בעירה פנימי אז מכפת למנוע אם בחוץ קיץ חורף סתיו או אביב?

שאלה 3: אם לדוגמא אני פועל על סמך המלצה של מישהו פה וקורה לי איזה שהוא נזק כתוצאה מאותה המלצה, מי נושא באחריות? יש עילה לתביעה?

*אנא קרא בעיון ובריכוז לפני מתן מענה*

פורסם
מרק

עובדה:אתה תותח

שאלה 1: מה זה מזג מדברי ?אילת כלולה בקטגוריה זו? - לפי דעתי איזור הנגב כלול בהגדרה של איזור מדברי.

שאלה 2:יש הרבה השואלים לגבי החלפת שמן לקיץ/חורף יש הבדל? כי ידוע שמנוע עובד על טמפ' קבועה כי זה מנוע בעירה פנימי אז מכפת למנוע אם בחוץ קיץ חורף סתיו או אביב?

אין צורך בתנאי מזג האוויר השוררים בארצינו לעבור לשמן בעל צמיגות מתאימה לחורף/קיץ.

רוב ייצרני הרכב עברו לשימוש בשמנים סינטטים בעלי טווח טמפ' רחב לדוגמא:5W40.

שאלה 3: אם לדוגמא אני פועל על סמך המלצה של מישהו פה וקורה לי איזה שהוא נזק כתוצאה מאותה המלצה, מי נושא באחריות? יש עילה לתביעה?

*אנא קרא בעיון ובריכוז לפני מתן מענה*

ראה סעיף 14 של כללי הפורום.

"כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד!

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד. הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית לכל נזק ישיר ו/או עקיף שיגרם כתוצאה משימוש במידע בפורום. הסבר המוצג בפורום הינו תיאורטי בלבד, אינו בגדר המלצה ולא בא להחליף בדיקה וטיפול מקצועיים מבעל מקצוע מוסמך במוסך מורשה."

פורסם

אז לא הבנתי, איזה שמן מומלץ למנועי בוקסר של סובארו? 20W40 או 20W50?

אני משתמש ב 15W40. לא מצאתי 20W40 כפי שהבחור שקניתי ממנו את הרכב המליץ, להחליף בדחיפות?

אני לא מניע את הרכב עד לתשובה. אם אני מחליף שמן להחליף גם מסנן?

על הדרך יש לי גישה חופשית לליפט, כדאי לפתוח את כל הקארטר שמן כדי לנקות/להחליף את המסנן ואת הקרטר מלכלוך? אני מעוניין להחליף את כל השמן במנוע כי לפני הטיפול האחרון השמן היה שרוף ולא הוחלף 14K קילומטר.

יש לציין

*שהמנוע עובד קצת קשה והוא עובד בטמפרטורה טיפה גבוהה מהנורמה.

*שמן ניבדק כל יום הצבע שלו מצויין, ממלא פעם בשבועיים קצת.

* טפול אחרון לפני כ4K בערך.

תודה מראש, עומר.

מחפש שילדת חיפושית או חיפושית שלמה עד עם רשיונות! (לצורך פרוייקט באגי)

פורסם

עומר כמוך כמוני

גם אני מבולבל נורא, עדיין אין לי תשובה ברורה איזה שמן מנוע מומלץ לרכב שלי

אני מדרום הארץ חם חם חם

10W40 חצ"ס (חצי סנטטי) או 20W50 מינרלי

"כבר שנים יושב ומחכה לו"..... יש שיר כזה לא?

פורסם

המלצה סופית שלי לפני שאני פורש מהאשכול היא שמן חצי סינטטי 10W40 המתאים לטווח הטמפ' השורר בארץ.

לא משנה איזה דרגת צמיגות תבחר אבל בחר רק בשמן חצי סינטטי ולא מינרלי.

ראה קובץ מצורף.

untitled.jpg

• תוכן חדש...