Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עשיתי בדיקת ספציפיקציות לכל הדיסקיות פיבר ולכל פלטות המתכת וכולן בטווח. לא רק בטווח אפילו בדיוק אותה מידה כמו של חדשות.

עכשיו אני בבעיה!

1. האם ייתכן שהבעיה היתה בממיר ו/או בחוסר לחץ שמן בגלל שבבי המתכת המרובים, הסתימות שנגרמו במעברים, בבוכנות ותפיסת גולה אחת לפחות ורמת השמן הירודה שהיתה ?

2. אם כל הפלטות במצב תקין, מאיפה לעזאזל הגיעו כל שבבי המתכת?

ממש לא יהיה נחמד להחליף דיסקיות וזה לא זה!

עזרה דחוף...

:-D אוטו זה כמו חומוס. קונים אותו מאהבה או לא קונים בכלל :-D

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

1. לפי הצילומים ששלחת, בוקסה בממיר התפרקה וכן הדיסקיות בתמונה השנייה מימין העליונה נשחקו לגמרי.

2. צילמת בעצמך, ציר השמש לפלנטרי נשחק ומשם השבבים.

אכן, השבבים גורמים לסתימת מעברי השמן גם במח גיר וגם במעברי השמן בתוך הגיר עצמו.

פורסם

1. לגבי השבבים מהבוקסה בממיר הגיוני

2. לגבי שבבים מהדיסקיות לא נראה לי כי הם 2 מ"מ בדיוק כמו בחדשות

3. לגבי ציר השמש לפלנטרי, אני כבר לא בטוח. מה שהיה נראה כמו שברים לא סימטריים כנראה זה ככה. מצ"ב תמונה מספר רכב GM

לסיכום. האם לדעתך עדיין יכול להיות שהבעיה בהחלקה היא לא מהדיסקיות? להזכירך הגיר לא החליק בהעברת הילוכים אלא פשוט "המנוע צועק בכ-3500 סל"ד והרכב בקושי זז".

האם יכול להיות כי הממיר הוא הגורם לבעיה. בעקבות הפגם בבוקסה, הוא עצמו לא היה תקין והשבבים למעשה עברו ממנו לסירקולציה של הגיר וגרמו לכל הסתימות במעברים.

אני מתחיל להאמין שזו הבעיה ולפרק את הגיר גם ככה הייתי חייב במקרה כזה על מנת לבצע ניקוי יסודי ולפתוח את הסתימות, כך שעם זה אין לי בעיה.

ירון

SunGear.jpg

פורסם

לגבי הממיר , אין כאן מקום לשאלות. צריך לשפץ אותו.

שים לב לציר, כנראה ששבבים נדבקו אליו,( נראה בתחילה כשברים, אבל תקן אותי אם אני טועה ) אפשר להסיר אותם עם מברשת פלדה הנמצאת על מתקן אבן משחזת. לגבי הדיסקיות. אני חוזר לתמונה השנייה מימין , חלק העליון. בין הדיסקיות הברזל, ישנם דיסקיות חיכוך, הן צריכות להיות עם ציפוי פיבר . האם יש לדיסקיות האלה ציפוי ? הציפוי צריך להיות משני צידי הדיסקית.

לפי המצב שאני רואה אותו עכשיו, התקלה החלה מהממיר, שבבים נכנסו למחזור השמן וגרמו לסתימת מעברי השמן במח והסולונואיד.

פורסם

לגבי הציר - ככה הוא צריך להיות. זה ממש נראה כמו שברים אבל שמסתכלים טוב זה נראה כמי שחרץ פסים אלכסוניים בכוונה. כולם מגיעים בדיוק לאותו גובה וזה סביב כל הציר. זה בכוונה ולצורך מסויים כנראה קשור לשימון. בכל מקרה מבחינתי כשהשוותי את זה לתמונה ב- GM אני רגוע. 8)

לגבי הדיסקיות אלו דיסקיות עם פיבר צד אחד בלבד! אין בינהם פלטות מתכת הם פשוט 10 יחידות אחת על השניה צד מתכת על פיבר לכל אורך ההרכבה. כך גם מסומן בספר גיר, בקטלוג הפריטים וגם העובי שלהם פיקס!

לגבי שיפוץ ממיר זה מה שאני אעשה וזה באמת נראה לי שורש הבעיה גם סוג וצבע המתכות בגיר נראה כמו מתכת מהדיסקית החופשייה שמצולמת בממיר.

תודה על העדכון של "ביצוע" כי באמת את מה ששלחתי לי לפני כן לא מצאתי :wink:

הרבה תודה על העזרה

שלח לי בבקשה כשתוכל ותברר חנות לחלפים לגירים בכל מקרה אני צריך כמה אטמים, מחזירי שמן וכד'

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

טוב חברים, בשעה טובה סיימתי את הרכבת הגיר. מה שיצא זה ככה:

קיט אוברול לגיר = 390 ש"ח

פילטר = 60 ש"ח

סט דיסקיות פלסטיק לגיר = 85 ש"ח

שיפוץ ממיר = 400 ש"ח

שמן גיר = 180 ש"ח

עבודה קשה של פירוק הגיר מהרכב = 2 ליטר זיעה :-D

מעבר לזה הכל היה תקין בגיר. מה שגרם לכל הבעיה היה מיסב שהתפרק בממיר וכל השבבים שלו עברו למחזור השמן בגיר מה שגרם לסתימות בכל מקום אפשרי ואכילה של דיסקית פלסטיק שלמה שהתפרקה והתפוררה בתוך הגיר.

יום שישי הקרוב אני מרכיב את הגיר ברכב ומחזיק אצבעות...

לכל המעונינים, כתובות בעלי עסק לשיפוץ ממירים וחלפים לגירים:

ב.צ.ג - צבי גוטליב, החשמונאים 7 בני ברק, 03-6164180

א.בר וולטקס, בית אלפא 2 ת"א, 03-5621476

תודה לכל מי שעזר, במיוחד לדניסאן :rolleyes:

ירון

פורסם

האם מישהו יודע אם ישנה דרך לבצע בדיקת דליפות לגיר לפני שאני מרכיב אותו. כמו החדרת אויר בלחץ נמוך עם עשן או משהו בסגנון דרך פתח המדיד. כמובן לאחר אטימה של פתחי הציריות?

פורסם

שבת שלום וחג שמח לכל חברי הפורום.

אני שמח לבשר לכם שהניתוח הצליח וגם החולה לא מת :-D

הגיר עובד בצורה תקינה מכל הבחינות.

תודה לכל מי שעזר, תמך או החזיק אצבעות.

בקשה אחת לי מחברי הפורום. יש לי ברכב צינור חסר שמחובר לגיר ומחבר חשמלי שלא מחובר לשום מקום ולא הצלחתי לאתר לאן החיבור צריך להיות (ככה קניתי את הרכב).

אם למישהו מאיזור המרכז (רמת גן) או הדרום (אשדוד) יש רכב מסוג פונטיאק גרנד פרי ולא אכפת לו שאציץ מתחת למנוע דקה אחת אני אודה לו מאוד.

ירון

פורסם

כל הכבוד, ממש מרשים.

לדעתי צריך להוסיף לדביק של הפרוייקטים.

Never argue with idiots, they'll drag you down to their level and beat you with experience.

• תוכן חדש...