Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כדי לזכור את הסדר של החלקים של גלגלי השיניים וכל מיני דיסקיות אתה יכול להשחיל בחוט ברזל לפי הסדר את החלקים שאתה מפרק כמו דסקיות וגלגלי שיניים וככה תוכל להחזיר הכל חזרה בלי לפספס משהו.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עוד עצה בקשר לסדר הפירוק היא לצלם תמונות של מכלולים מורכבים מקרוב על מנת לחזור ולהסתכל בתמונות במידה וקורה מצב של סיבוך.

בהצלחה.

פורסם

מחר אני הולך לפרק את הגיר פירוק משני.

שאלה קטנה. עם איזה חומר כדאי לנקות את החלקים מהשמן, חומר שלא יפגע בגומיות הרבות שיש בגיר (כמו לדוגמא טינר שמרחיב גומיות)

:-D אוטו זה כמו חומוס. קונים אותו מאהבה או לא קונים בכלל :-D

פורסם

שישי שלום לכל חברי הפורום...

היום סיימתי את פירוק הגיר מהפונטיאק ועכשיו אני צריך את עזרת המבינים בדבר.

פירקתי את הגיר למכלולים, צילמתי ומספרתי את המשמעותיים (עמודים 1-4 בקובץ). אני מצרף פה ממצאים לפי מספר מכלול ושאלות לגביהם.

* מכלול מספר 1 - טורקס - ישנה דיסקית (עמוד 5 בקובץ) חופשיה בטורקס. היא אמנם לא נופלת לשום מקום אך האם זה תקין?

* מכלול מספר 10 - חיישן מהירות - המהירות ברכב הייתה תמיד מזייפת כלפי מעלה בכ-20 קמ"ש. על החיישן בפנים היו כ-3 מ"מ של מתכות ממוגנטות אליו. ייתכן שזה מזה? האם כדאי להחליף חיישן? איך ניתן לבדוק את החיישן אם הוא תקין כשהוא מפורק?

* מכלול מספר 11 - בלוק - אחת התקלות שהופיעו לי במחשב זה P0756 סולונואיד B לא תקין. בפירוק מצאתי חתיכות פלסטיק במעברים שלו ובבוכנה שלו. האם להחליף אותו בכל מקרה? איך ניתן לבדוק את תקינות הסולונואידים A,B,TCC כשהם בחוץ?

* מכלול 14 - קלאצים - עדיין לא פירקתי פירוק משני וכנראה שאלו הקלאצים הגמורים. איך אני יודע אם הקלאצים גמורים? להזכירכם הגיר החליק באופן קבוע בנסיעה ב-D וגם ב-R.

* מכלול 16 - גלג"ש - ציר פנימי אכול (עמוד 6 בקובץ) אותו אני חייב להזמין חדש.

* מכלול 18 - תיבה - מחזיר שמן מול הטורקס נוזל חייב להחליף.

* באופן כללי כל שאר הקלאצים, בנדים, גלג"ש והגומיות נראים תקינים לחלוטין, לא יבשים, ולא גמורים למעט במכלול 14 אותו עדין לא בדקתי.

שאלות כלליות:

1. אודה לכם על אינפורמציה אודות מה צריך לבדוק במכלולים (רק מה שצריך) אם יש ספציפקציות/מידות זה יהיה מצוין

2. האם כדאי להחליף הכל, כלומר לקנות קיט עם כל הגומיות, אטמים, סולונואים וכד', או שכדאי להחליף רק מה שלא תקין

3. עם איזה חומר מומלץ לנקות את המכלולים ניקוי יסודי יותר

4. האם בהרכבה יש לשמן את כל החלקים בשמן גיר או להכניסם יבשים

הרבה תודה לכל העוזרים

שבת שלום

ירון

4T60E.pdf

פורסם

תצלם את המצמדים כך שנוכל לראות אותם מקרוב.

1. ציר השמש לפלנטרי נשחק לגמרי. בדוק את הפלנטרי אליו התחברה השמש.

2. בוקסה בממיר נשברה. יש צורך לפתוח את הממיר ולשפץ אותו או לרכוש משופץ.

את הממיר פותחים בתפר האמצעי שלו ע"י חריטה וסוגרים אותו ע"י ריתוך.

3. הקריאה של החיישן נפגעה בגלל השבבים שנדבקו לסליל המגנטי שלו.

ניתן לבדוק את ההתנגדות של החיישן ע"י פלוק.

בדוק לפי הוראות היצרן את מידת ההתנגדות.

4. החלף את הסולונואיד הפגום. ניתן להוציא את הבוכנה שנתפסה ע"י הוצאת נועל האבטחה ובעזרת מברג דק הוצא את הבוכנה החוצה ובדוק אותה. שים לב , מאחורי הנועל ישנו קפיץ דרוך, הוצא בעדינות כדי שלא יעוף ויעלם.

את התנגדות הסולונואידים ניתן לבדוק בעזרת פלוק, על מצב רציפות וכן בדוק את הבוכנות הפנימיות של הסולונואידים אם הם לא תפוסות או הגולות הפנימיות זזות וחופשיות ע"י טלטול הסולונואיד.

כשמחליפים דיסקיות חדשות, יש לטבול אותם בשמן גיר לפני ההרכבה.

פורסם

דניסאן, קודם כל תודה על העזרה.

1. לגבי הפלנטרי ושאר הגלגשים שקשורים אליו הכל נראה פיקס

2. לגבי הממיר אני כנראה אביא מפירוק. יש לך מושג כמה צריך בערך לעלות?

3. לגבי הסולונואיד אני בכלל לא בטוח שהוא פגום אני מאמים שפשוט הוא לא הצליח לעבוד כי הבוכנה שלא היתה תפוסה. האם חיבור שלו ל- 12V וראייה כי הוא יוצא, מספיק כדי לוודא שהוא תקין?

4. אני אצלם את הדיסקיות לאחר הפירוק מחר בבוקר

5. יש למישהו מושג איפה ניתן לרכוש חלפים לגירים אוטומטיים, או שניתן רק בחו"ל?

תודה

ירון

פורסם

אני לא מכיר שיטה של חיבור ל-12v ע"מ לבדוק תקינות של סולונואידים.

אם הבוכנה של הסולונואיד חשופה, אז בתוכו ישנם נקבים למעבר של שמן. הכנס דחיף דק אל תוך הבוכנה ובדוק אם הוא נע בחופשיות.

עלויות של ממיר מפרוק אינו ידוע לי אבל בת"א ישנו מקום המשפץ ממירים( " עמי שיפוץ ממירים " ) . בדוק מולו את העניין.

פורסם

שלום חברים,

מצ"ב תמונות של הקלאצים.

ממה שאני ראיתי בעין, כל הרפידות של הקלאצים תקינות אין בלאי מוגבר, הגעה למתכם או משהו בסגנון (אם אני משווה את זה לבלאי מוגבר של רפידות לבלם לדוגמא)

הפלטות מתכת עצמן בגדול נראות בסדר למעט הפלטות של 3rd clutch (שהם למעשה הצד השני של הרפידה) שהשחיקה הביאה לגילוי של צבע מוזהב.

חברים נכבדים, אבקש המלצות:

1. האם יש מידת מינימום לעובי קלאצ' או פלטה

2. מה להחליף ומה לא.

3. האם יתכן שכל ההחלקה נבעה למעשה מהתקלה בממיר ו/או TCC בשל שמן באיכות של צבע מטאלי?

4. אני עדיין ממתין אם למישהו יש מושג לגבי חנות שמוכרת חלפים של גירים אוטומטיים.

תודה מראש ושבת שלום

ירון

2nd clutch.jpg

3rd Clutch.jpg

Input Clutch.jpg

4th clutch.jpg

פורסם

גולדן, האם הגיר שופץ בעבר? האם השתמשת בתוסף לשמן גיר?

אכן ,לפי דבריך דיסקיות הפיבר להילוך ישיר שחוקות לגמרי , עד כדי כך שציפוי הפיבר ירד לגמרי מהדיסקית.

מידת המינ' לדיסקיות עם הציפוי הפיבר הוא 1.5 מ"מ.

בתמונה של הדיסקיות הילוך ישיר, ישנה תמונה עם דיסקיות שחוקות ( כך זה נראה ) , יש להחליף גם אותם.

חוץ מאלה , השאר נראה תקין.

לפי התמונות ההחלקה היתה בהילוך 2-3 והשחק גרם לסולונואיד והבוכנה במח להתפס.

לגבי חנות לחלקי גירים, אוכל לתת לך תשובה מחר בערב, אם תרצה.

חוץ מזה, בדוק את בתי המצמדים ואת בוכנות ההצמדה הנמצאות בתוך הבתים.

פורסם

את הרכב קניתי במצב הנוכחי כך שאיני יודע אם הוא שופץ בעבר אמנם לפי מצב חלק מראשי הברגים בפנים נראה שהוא נפתח כבר פעם.

לפי המונחים בספר גיר מדברים על Input Clutch. 2nd clutch, 3rd clutch, 4 clutch וכך גם נתתי את השמות לתמונות. כדי שאוכל להבין את מה שאתה כותב אשמח אם תוכל להשתמש במונחים שלי או להוסיף מקרא קטן איך קוראים לכל סט קלאצים ב"עברית"

תודה

פורסם

1. התמונה הימנית- הדיסקיות תקינות.

2. התמונה השנייה מימין- חלק עליון- להחליף. חלק תחתון- נראות שחוקות- להחליף.

3. התמונה השלישית מימין- דיסקיות תקינות.

4. התמונה השמאלית- דיסקיות תקינות.

input clutch ו- second clutch , דיסקיות מצמד קידמי. 3rd clutch , הילוך ישיר.

4th clutch , שיוט או אוברדרייב.

נראה שהשתמשו בתוסף לגיר. אין להוסיף שום תוסף לגיר.

פורסם

הי דניסאן,

הרבה תודה על העזרה.

אם תוכל לארגן לי כתובת של מי שמוכר חלפים לגירים אוטומטיים אשמח מאוד

ירון

• תוכן חדש...