Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כמה שאלות לפני קניית גולף GTI MK4...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6705 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, ראיתי מודעה באינטרנט באתר " יד 2 " של גולף GTI ואלה הנתונים:

האוטו יד ראשונה, צבע כסף שנת 2003, הבן אדם מוכן להתחייב בבדיקה שהשילדה נקיה ושלאוטו לא היו מכות פח למיניהם פרט לשריטה ושקע ליד הטנק דלק (שהוא איננו רצה לתקן מפני שלפי דבריו לא רצה שיחשדו שהאוטו עבר תאונה ועשו פחחות וצבע).

עכשיו בעקרון האוטו עבר 110000 קילומטר שהבן אדם טוען שהאוטו טופל במוסך המרכזי ושיש את כל הטיפולים מתועדים בחברת צ'מפיון מוטורס.

הבן אדם גם טוען שהחליף קלאץ' חדש לפני כ500 קילומטר ושהקלאץ' עלה לו 4000 שקל במקום פרטי במקום 7000 (???) בחברת צ'מפיון.

הוא גם טוען שהאוטו לא שופר מעולם ז"א סטנדרטי לחלוטין.

הלכתי לראות את האוטו לפני כמה ימים ודיי התרשמתי ממנו האמת, נראה טוב נוסע טוב הקלאץ' באמת מרגיש טוב והבן אדם נראה נחמד.

כשבדקתי בספר טיפולים שלו בחברה גילתי שהאוטו לא עבר טיפול של חגורת טיימינג לעולם , שלפי עד כמה שאני הבנתי האוטו צריך לעבור ב 90000 ק"מ או 4 שנים שהאוטו על הכביש.

עוד מה שמפחיד אותי באוטו הוא הקילומטרז' הגבוהה שהאוטו עשה, אומנם הוא דיי סביר לשנים לפי הממוצע, אבל עדיין זה קצת מרתיע.

רציתי לשאול את דעתכם בנושא.

1.קודם כל האם מישהו מכיר את האוטו המדובר ויודע עליו פרטים אחרים שאינני יודע ויוכל לשתף אותי אני אשמח!

2.לגבי הקלאץ' האם באמת קלאץ' עולה כל כך יקר בחברה? והאם יש טעם לדאגה אם הקלאץ' הוחלף במקום אחר ?

3.האם יש לדאוג מהקילומטרז' הגבוהה ?

4.האם יש סיבה לדאגה שהאוטו עבר 110000 ק"מ בלי שהוחלפה לו רצועת טיימינג?

5. היכן אפשר לבדוק באמת שהאוטו לא משופר או לא שופר לעולם כמו שהוא טוען ושלא הורידו את אותם שיפורים כמו צ'יפים וכדומה?

6. בקיצור ולעניין : שווה קניה או לא?

דרך אגב האוטו שעליו מדובר נמצא בכר מעש שליד קרית אונו והבחור רוצה עליו מחיר שגבוה מהמחירון ב 5000 ש"ח.

תודה רבה מראש לכולם!

פורסם

התשובות באדום.

רציתי לשאול את דעתכם בנושא.

1.קודם כל האם מישהו מכיר את האוטו המדובר ויודע עליו פרטים אחרים שאינני יודע ויוכל לשתף אותי אני אשמח!

2.לגבי הקלאץ' האם באמת קלאץ' עולה כל כך יקר בחברה? והאם יש טעם לדאגה אם הקלאץ' הוחלף במקום אחר ?

קלאצ' מקורי כולל גלגל תנופה, שאר חלקיו ועבודה יכול להגיע לסכומים דומים. אם כי סכום של 7K בחרה נראה לי כהצעה מוגזמת מאוד.

3.האם יש לדאוג מהקילומטרז' הגבוהה ?

מדובר במנוע ה-20VT של קונצרן VAG. אחד המנועים היותר אמינים שיוצרו ע"י החברה. אם הוא טופל נכון, הוא יעשה עוד

הרבה מאוד (מאוד מאוד) ק"מ, ולכן אין לך מה לחשוש מן הדבר.

4.האם יש סיבה לדאגה שהאוטו עבר 110000 ק"מ בלי שהוחלפה לו רצועת טיימינג?

כן. טיימינג מחליפים במנוע הזה אחת ל-3 שנים או 60K ק"מ. בדוק את העניין בדחיפות. במידה שקנית את הרכב ביצע החלפה במהירות האפשרית. החלפתו אינה יקרה כמו בקליאו ספורט (חצי מהמחיר) אך מתבצעת בתדירות גבוהה יותר.

5. היכן אפשר לבדוק באמת שהאוטו לא משופר או לא שופר לעולם כמו שהוא טוען ושלא הורידו את אותם שיפורים כמו צ'יפים וכדומה?

גש ל-GI-DUB בחולון בהנהלת גבי ואיציק. הם יבדקו לך את הרכב בצורה מקיפה ויסודית. הם יבדקו את מחשבי הרכב,

מצב המנוע והטורבו ושאר מכלולים מכניים אחרים. יש לציין שהם מהמומחים בתחום ויוכלו לעזור לך ולתת לך טיפים והמלצות בקשר לרכב.

חשוב מאוד: בדיקתם אינה מהווה תחליף לבדיקה במכון מורשה.

6. בקיצור ולעניין : שווה קניה או לא?

שווה מאוד. ה-GTI בדור הרביעי הינה חבילה משתלמת מאוד. מאובזרת כמו שצריך, אמינה, איכותית ובעלת מנוע מוגדש ללא

חוסר ממשי בכוח. חשוב ליידע שהמנוע הזה יכול לעמוד בהספקים גבוהים ברבה, ולכן בעתיד תוכל להעלות את הספק הרכב "בכלום כסף".

דרך אגב האוטו שעליו מדובר נמצא בכר מעש שליד קרית אונו והבחור רוצה עליו מחיר שגבוה מהמחירון ב 5000 ש"ח.

אחרי העלאת נושא הטיימינג והבדיקות הנדרשות, נראה לי שתגיעו לעמק השווה.

תודה רבה מראש לכולם!

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם

קודם כל תודה על התגובה המהירה!

אין לי ממה לחשוש בקילומטרז' שכשזה מבלאי בחלקים אחרים פרט למנוע? לדוגמא הטורבו? בולמים וכדומה...

ועד כמה השפעה יש לעובדה באמת שלאוטו לא הוחפלה רצועת טיימינג? האם זה גרם נזק למנוע? וכמה בערך עולה טיפול שכזה בחברה?

ועוד משהו, האם מכוניות כאלה נמכרות בדרך כלל במחיי מחירון או גבוה מהם? או שלהפך?

פורסם

אני רק אוסיף מספר דברים:

2. קלאץ' מקורי כולל גלגל תנופה ועבודה - בחברה יעלה כ5500 ש"ח.

4. מרווח הטיימינג המומלץ הוא 3 שנים או 90K ק"מ לפי הנחיית יצרן. יש שמועות שהנחיית היצרן שונתה והורדה הגבלת השנים, אבל אני אישית מעדיף ללכת בגישה המחמירה : 3 שנים או 90K. להחליף אתה תצטרך בכל מקרה.

5. מקום נוסף שמכיר היטב את הרכב הנ"ל : מוסך רון בת"א.

אל תנסה אפילו לבקש שבחברה יבדקו את הרכב, אני ניסיתי לבקש חוות דעת נוספת במוסך המטפל (המרכזי), ועשו לי פוזות , אמרו לי "תבוא שבוע הבא, אחרי החגים וכו'..."

6. 5 מעל המחירון היא נקודת מוצא טובה לGTI יד 1 שמורה, אני מאמין שאחרי שתעלה בפניו את נושא הטיימינג וריג'קטים נוספים מהבדיקה (לא משנה מה) , תוכלו לגרד את המחירון מלמעלה.

עריכה בתשובה לשאלתך: מנסיון אישי, הרכבים הללו הולכים מעל המחירון במידה והם שמורים ומטופלים ועם נתונים יפים, עם זאת - דגמי 2003-2004 למשל , נמכרים הרבה יותר קרוב למחירון מאשר דגמי 99-2001 שנמכרים יחסית הרבה מעל כי יש איפשהו קפיצה כלפי מעלה במחירון באיזור שנת 2002. (אני כבר לא זוכר במדוייק אם ב2002 או 2003, אבל הבחנתי בזה כשקניתי את הרכב שלי, בחודש מאי 07)

עם זאת - לא חסרים סיפורים על אקזמפלרים טובים שנמכרו במחירון ומטה מכיוון שהבעלים לא הכיר את השוק של הרכב.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אני מקפיץ את ההודעה שלי שוב מפני שאני כנראה יקח את האוטו הנ"ל לבדיקה השבוע ונשארו לי כמה שאלות פתוחות...

האם זה מסוכן שהטורבו באוטו עבר 110000 ק"מ ואני אצטרך להחליפו בקרוב? אם כן כמה דבר כזה עולה...

ושוב, האם אין לי ממה לפחד מקילומטרז' שהוא יחסית גבוה? כאילו לא מבחינת המנוע רק אלא הגיר ושאר המכלולים שברכב, במידה והרכב טופל כמו שצריך?

ועוד שתי שאלות על הדרך

כמה עולה בצ'מפיון טמבון אחורי + עבודה?

ולידע כללי: מהי צריכת הדלק של אוטו כזה??

תודה רבה מראש לכל העוזרים!

• תוכן חדש...