Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

על יוקרה ודעות קדומות.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6709 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יצור של רכבי יוקרה זו מסורת ארוכת שנים.

תראו למשל את דייהו, הם שמים על המכוניות שלהם

סמל של שברולט, אבל אתה מרגיש שאתה נוסע בפחון קוריאני.

טויוטה, מייצרת קורולה במידות גדולות, שמה לה ריפודי עור,

קוראת לה "לקסוס", ואנשים חושבים שזה רכב יוקרה,

אז זהו, שלא..

הסמל לא עושה את הרכב אלא להפך -

הרכב עושה את הסמל

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
DORKI, אני לא יודע בדיוק איך אודי קוראים לתיבה הרציפה.

בכל מקרה, מה שהתכוונתי הוא שהמנועים החזקים של אודי לא משודכים לתיבה הרציפה (מנועי ה3.2, 4.2 בנזין ו3.0 ו4.2 דיזל) הם משודכים לתיבה רגילה עם 6/7 מהירויות (בהתאם למועד ייצור הרכב במפעל).

ומה שאתה אומר לא נכון, ה7G דווקא כן יושבת בדגמים ההכי חזקים של מרצדס.

כולל הSLK 55AMG, כולל הS63 AMG וכולל אפילו את הSLR (קופה ורודסטאר).

בכל מקרה, המטרה היא להראות שלא כל המנועים מצטיינים עם כל התיבות.

ואם אודי (וקונצרן פולקסווגן בכלל) בחרו שלא לשדך את תיבת הDSG למנועים שאינם מוגדשים - כנראה שיש סיבה לכך.

התיבה הרציפה משודכת לדגמים האטמוספיירים היותר חלשים בשביל לתת להם ביצועים טובים יותר.

1. חלק ממנועי ה-3.2 של אודי עדיין מקבלים את התיבה הרציפה, כל עוד זה הנעה קדמית. התיבה הזו לא עובדת עם קוואטרו.

2. לא מדוייק שרק מנועים מוגדשים מקבלים את ה-DSG (או S-טרוניק, בלשון אודי) - גם ה-A3 עם מנוע 3.2 מקבלת אותה.

3. נקודה מעניינת היא של-A4 החדשה אין בכלל תיבות S-טרוניק, למיטב זכרוני (אלא תיבות רגילות או מולטיטרוניק 8 הילוכים).

4. תיבת ה-7G-טרוניק של מרצדס מוגבלת במומנט שהיא יכולה לקבל, ולכן היא לא מותקנת בדגמי AMG המוגדשים מהדור הישן, שהמומנט שלהם מפלצתי, והם משתמשים בתיבה אוטומטית רגילה 5 הילוכים. זה, אגב, אחד היתרונות של מנוע AMG האטמוספירי החדש, שמשיג את ההספק עם מומנט נמוך יותר ולכן מקבל את תיבת ה-7G. ה-SLR משתמשת בתיבה ה-5 הילוכים הישנה.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

אז זהו, שלא..

הרכב עושה את הסמל

כמה שטויות בהודעה אחת?

1. דייהו לא שמה על המכוניות שלה שום סמל. זו שברולט שעושה את זה. ושברולט מעולם לא היתה מותג יוקרה - זו המכונית האמריקנית הכי עממית שיש.

2. די ברור שלא נסעת בלקסוס אף פעם, אבל זה לא מפריע לך לפלוט שטויות. רוב דגמי לקסוס (כולל כל אלו שנמכרים אצלנו) הם יעודיים ללקסוס ולא מבוססים על שום דגם של טויוטה. מתי בפעם האחרונה ראית קורולה עם הנעה אחורית? את מספר הפרסים שלקסוס זכתה בהם על אמינות ואיכות כבר הם עצמם לא זוכרים, וזה משהו שב.מ.וו, מרצדס או אודי יכולים רק לחלום עליו. לקסוס נמכרת כבר משהו כמו 20 שנה בארה"ב, ונחשבת שם למותג יוקרה לכל דבר - בצדק גמור. קח סיבוב ב-LS או GS בהזדמנות ותנראה אם עדיין תחשוב שזו טויוטה בתחפושת.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

אז זהו, שלא..

הרכב עושה את הסמל

טל שביט הקדים אותי וציין שבאמת כתבת שטויות.

אני יכול לומר לך שנסעתי בלקסוס לא פעם ולא פעמיים,זה רכב יוקרה לכל דבר !

יותר מזה,ה-SUV שלהם הרבה יותר נוח ומפנק מה-ML של מרצדס או מה-X3\5 של במוו.

הרכבים שלהם פשוט עשויים טוב,וממש,אבל ממש,אין כל קשר לטויוטה,לקסוס זו חטיבת היוקרה,וכיאה לזה,יש לה מכוניות יוקרה.

לפותח השרשור,

ההודעה שציטטתי היא דוגמא לכך שאת הקביעה מה יוקרתי ומה לא,אנחנו,הלקוחות,קובעים.

כמובן שאנחנו קובעים את זה על סמך אמות מידה מסויימות,אבל זה כבר משהו סובייקטיבי לכל אחד,"מה עושה לו את זה".

מבחינת היצרנים,על מנת ליצור נישה של יוקרה,הם צריכים להשקיע המון בשיווק,בתור צעד ראשון.

דוגמא לכך,אתה יכול לראות בסרט שבמוו פרסמו בעבר אודות פיתוח סידרה 5 הקודמת,ובו הם הראו את הירידה שלהם לפרטים, איך הם ייצרו את אותו דשבורד מאיזה 10 חומרים שונים על מנת לבדוק איזה מהם מסנן רעשים הכי טוב,ואיך תהליך בידוד הרכב לרעשי חוץ לקח להם מעל חצי שנה של ניסויים,וכמה זמן לקח להם לכוון את המנוע על מנת להגיע לשילוב אופטימלי של ביצועים וסאונד וכיוב'.

דבר כזה מעלה את ה"מנייה" של במוו בעיני הלקוח.

מעבר לזה יש עניין של תדמית ומיתוג של יצרן בעיני הלקוחות,אם תקח ילד בדרום אפריקה שבחיים לא ראה מרצדס ותשאל אותו מה הוא חושב על האוטו הזה,הוא יגיד לך שזה החלום שלו וזה האוטו הכי טוב בעולם,מהסיבה שכל מי ששומע מרצדס ישר חושב איכות\יוקרה\עוצמה וכדומה.

כמובן שיש את העניין של "פינוק",שהרי זה חלק מהעניין של לקנות רכב יוקרתי,זו גם חלק מהסיבה שלפעמים יצרני רכבי היוקרה לא שמים כל איבזור בתור סטנדרט.

למי שאין כסף למרצדס מאוד מקומם לשמוע שצריך להוסיף 15,000 שקל בשביל פנסי קסנון (סתם דוגמא) כי הרי "אני קונה רכב ב-450K שקל ואני לא אקבל קסנון ?!".

אבל עבור מי שכן יש את ה"פרוטה",הוא אוהב את המשחק הזה של "אוטו כפי בקשתך", כי זה מוסיף לו לאגו מהבחינה של "הנה,קניתי מרצדס,ולא סתם, FULLY LOADED",ואז כשהוא נוסע ברחוב ומאיר אותו עם הקסנון שלו,הוא מרגיש ליטופי אגו בכל פעם שהוא רואה מרצדס בלי קסנון (זה טפשי,אבל נשבע לכם שזה קיים...).

אף אחד לא רוצה לקנות מרצדס ולספר שהיא מגיעה עם הכל כסטנדרט,הם רוצים לספר שלא רק שהאוטו על 450K שקל, רק התוספות עלו עוד 100K שקל........הרי אף אחד לא רוצה לנסוע במרצדס ולהרגיש סטנדרטי (זה לא טויוטה "פול אוטומט" עם חלונות+מראות חשמל).

זו הסיבה שלחלק מהיצרנים יש רשימת איבזור שיכולה לעלות יותר מ-50% משווי הרכב עצמו.

מעבר לזה יש את העניין של מקום ייצור הרכב,שגם הוא מהווה פקטור.

אני למשל הייתי בטאיוון לפני חודשיים בנסיעת עסקים,והתקשרו אליי כדי לשאול אותי באיזה רכב אני רוצה שיאספו אותי, מרצדס S600 או לקסוס LS, ואינסטינקטיבית עניתי מרצדס,כי גם לי איפשהו בראש יושב ש"אין על הגרמניות",שוב, עניין של טעם.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אני למשל הייתי בטאיוון לפני חודשיים בנסיעת עסקים,והתקשרו אליי כדי לשאול אותי באיזה רכב אני רוצה שיאספו אותי, מרצדס S600 או לקסוס LS

סיפור קשה. עצוב לשמוע.

אני מקווה שיצאת מחוזק מהחוויה הקשה.

פורסם
14. תיבת ה-7G-טרוניק של מרצדס מוגבלת במומנט שהיא יכולה לקבל, ולכן היא לא מותקנת בדגמי AMG המוגדשים מהדור הישן, שהמומנט שלהם מפלצתי, והם משתמשים בתיבה אוטומטית רגילה 5 הילוכים. זה, אגב, אחד היתרונות של מנוע AMG האטמוספירי החדש, אתה חושב שיש יתרון בפחות מומנט שתיבה של 7 לעומת 5 זה יותר טוב ? אני לא מתווכח אני פשוט שואל שמשיג את ההספק עם מומנט נמוך יותר ולכן מקבל את תיבת ה-7G. ה-SLR משתמשת בתיבה ה-5 הילוכים הישנה.

טל

כי על פניו זה מוזר לי שמכונית עם פחות מומנט עדיפה על כזו שיש לה יותר

סיפור קשה. עצוב לשמוע.

ואם הוא היה מבקש לקסוס זו לא הייתה חוויה קשה ?:lol:

בברכה יהודה

פורסם
אף אחד לא רוצה לקנות מרצדס ולספר שהיא מגיעה עם הכל כסטנדרט,הם רוצים לספר שלא רק שהאוטו על 450K שקל, רק התוספות עלו עוד 100K שקל........הרי אף אחד לא רוצה לנסוע במרצדס ולהרגיש סטנדרטי (זה לא טויוטה "פול אוטומט" עם חלונות+מראות חשמל).

זו הסיבה שלחלק מהיצרנים יש רשימת איבזור שיכולה לעלות יותר מ-50% משווי הרכב עצמו.

:mm_yeah::mm_yeah:

אתה מזכיר לי את המרצה באוניברסיטה שרצה להדגים לנו את המושג "מיתוג" ושאל את הסטודנטים:

איך תתארו אדם, שקם בבוקר ונוסע לעבודה במרצדס ובמשך כל היום נוסע במרצדס הזו.

כל הסטודנטים: בנקאי בכיר, איש עסקים, טייקון הון.

/

/

/

/

/

/

המרצה: נהג משאית אשפה (מה לעשות למרצדס יש גם חטיבת משאיות משגשגת)... :lol:

פורסם

אז זהו, שלא..

הרכב עושה את הסמל

אני רואה שכמה כבר הקדימו אותי , אבל מזמן לא היו כל כך הרבה שטויות במודעה אחת.

תכנס לאחד המרכי היוקרה היפנים (לקסוס , אינפיניטי , אקיורה ) ונראה אם אחר כך תעיזבכלל לחזור על מה שאמרת.

הרכבים היפנים מתחרים ראש בראש עם התוצרת הגרמנית ואפילו עולים עליה בהרבה מקרים (בטח שבאמינות ) ,

סיבוב קטן על לקסוס SC430 או GS יבהירו את העניין. - מנסיון אישי לא מועט בכלל בארה"ב.

בנוסף קראתי לא מעט כתבות השוואה בין מכוניות היוקרה בארה"ב(CAR&DRIVER) , השלישייה הראשונה הייתה יפנית (אינפיניטי M הייתה ראשונה אחרייה GS ואחרייה אקיורה RL ).

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם
סיפור קשה. עצוב לשמוע.

היה מאוד קשה,אבל לפחות הנסיעה מהשדה תעופה עד טאיפיי (שעה) עברה בנעימות.... :wink:

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אתה חושב שיש יתרון בפחות מומנט שתיבה של 7 לעומת 5 זה יותר טוב ? אני לא מתווכח אני פשוט שואל

כי על פניו זה מוזר לי שמכונית עם פחות מומנט עדיפה על כזו שיש לה יותר

1. זו בכלל לא שאלה של מה אני חושב, אלא מה מרצדס חושבים.

2. היתרון שעליו אני דיברתי - ושוב, מבחינת מרצדס, לא מבחינתי - הוא עצם היכולת להשתמש בתיבת ה-7G. לרגע לא טענתי שהשילוב של מומנט נמוך + 7 הילוכים יותר או פחות טוב ממומנט גבוה + 5 הילוכים. מבחינתי, אגב, כל האופנה הזו של ריבוי הילוכים טובה למנועים קטנים אבל מיותרת במנועים גדולים, חזקים וגמישים. מנוע ה-V8 המוגדש של AMG הוא אחד הטובים ביותר בהם היה לי הכבוד להשתמש אי-פעם, ומבחינתי אפשר היה להמשיך איתו בלי שום בעיה.

3. עוד נקודה ששווה להזכיר - זה שלמנוע מסויים יש מומנט יותר נמוך מבחינת הערך המירבי לא אומר שהמנוע הזה פחות גמיש, בהכרח, או בעל ביצועים פחות טובים.

טל

פורסם
1. מבחינתי, אגב, כל האופנה הזו של ריבוי הילוכים טובה למנועים קטנים אבל מיותרת במנועים גדולים, חזקים וגמישים.

מצטרף לדעתו.

מנסיוני, אני מדרג כך את תיבות ההילוכים:

4 הילוכים - חסרים הילוכים, ישנם בורות בין ההילוכים, תיבה לא מספקת.

5 הילוכים - בסדר גמור, אין חוסר בהילוכים ויש הילוך מתאים לכל מטרה.

6 הילוכים - מצוין, תמיד ישנם לפחות שני הילוכים מתאימים, הבחירה בינהם נעשת לפי אופי הנהיגה הרגעי.

7 הילוכים (מרצדס) - זו כבר אינפלציה, ישנם הילוכים עודפים.

8 הילוכים (לקסוס) - בזו כבר לא נהגתי, אבל לעיתים יותר זה יותר מידי.

פורסם

שכחת להתייחס ל3 הילוכים כמו שהיה לשברולט נובה שנת 70 של אבא שלי.

כשיש לך 4800 סמ"ק זה לא ממש משנה כי לפי הסיפורים של אח שלי לא ממש חייבים להעביר הילוך עד 90 קמ"ש.

(אני לא נהגתי עליו ככה שאין לי יכולת לאמת או להפריך את הטענה)

פורסם
1. זו בכלל לא שאלה של מה אני חושב, אלא מה מרצדס חושבים.

2. היתרון שעליו אני דיברתי - ושוב, מבחינת מרצדס, לא מבחינתי - הוא עצם היכולת להשתמש בתיבת ה-7G. לרגע לא טענתי שהשילוב של מומנט נמוך + 7 הילוכים יותר או פחות טוב ממומנט גבוה + 5 הילוכים. מבחינתי, אגב, כל האופנה הזו של ריבוי הילוכים טובה למנועים קטנים אבל מיותרת במנועים גדולים, חזקים וגמישים. מנוע ה-V8 המוגדש של AMG הוא אחד הטובים ביותר בהם היה לי הכבוד להשתמש אי-פעם, ומבחינתי אפשר היה להמשיך איתו בלי שום בעיה.זהו שגם אני חשבתי שעדיף שהיה נשאר הדגם הקודם . זה מה שקורה כאשר אנשי המרקטינג מנהלים את המהנדסים עבור המיתוג

3. עוד נקודה ששווה להזכיר - זה שלמנוע מסויים יש מומנט יותר נמוך מבחינת הערך המירבי לא אומר שהמנוע הזה פחות גמיש, בהכרח, או בעל ביצועים פחות טובים.אני מניח שאתה מתייחס לסל"ד שבו יש את המוממנט ואת רוחב רצועת הסל"ד שבה המוממנט הוא כמעט מירבי ?

טל

כי לדעתי אם לשני מנועים יש את אותה רצועת סל"ד ואחד מתחיל יותר נמוך בהרבה מהשני , וגם יש לו יותר מומנט הוא כמעט בהכרח יותר טוב

בברכה יהודה

פורסם

נגעת בנקודה שנקראת מיצוב. זה בלט במיוחד בתוצרת האמריקאית.

קרייזלר למשל מכרו בדיוק אותם דגמים, ברמות גימור שונות, אבל עם חפיפה תחת מותגים שונים כאשר למשל קרייזלר מוצב כיוקרתי, דוד'ג כאיכותי ופלימוט' כמשתלם כלכלית.

דוגמה נוספת היא GM שמכרו אותם דגמים בדיוק עם הבדלים קוסמטיים ובגימור כאשר שברולט ממוצב כבסיסי ומשתלם כלכלית, פונטיאק כספורטיבי, ביואיק כאיכותי וקאדילק ממוצב כיוקרתי.

פורסם

זה קיים גם אצל הקונצרן:

אודי - יוקרתי

פולקסווגן - איכותי

סקודה - משתלם

סיאט - לטיני.

בפועל, אותה הגברת בשינוי אדרת.

וזה מחזיר אותנו לשאלת השרשור, האם אודי הוא רכב יוקרה "אמיתי"? ואם כן, אז למה?

• תוכן חדש...