Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן GSA - שיפוץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3217 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא יודע, איפה אתם חיים!?:roll::shock: בניגוד, לנהוג לחשוב- דווקא ניתן לראות הרבה יותר BXים עדיין בכביש, הרבה יותר, ממה, שאפשר היה לצפות מאוטו עם המוניטין שלו! יותר על כך- אני לא ראיתי יותר מדי אנשים "מבוססים", שמחזיקים ב-BX- יותר הייתי הולך דווקא בכיוון של אנשים, שנראים מאד רחוק מתחום הרכב (גם נשים), ולא ממש קרובים לרמת אביב גם כן! ככה, שאני הייתי נזהר מלהגיד, שזה כזה אוטו לא אמין וקטסטרופאלי! לי אין, ולא היה (עדיין) כל ניסיון עצמי-מעשי עם הסיטרואן כלשהי- רק זכרונות מנסיעה ב-GS שנת 73, אם אינני טועה, שהייתה נראית פח זבל נייד, ונסיעה הייתה כמו במרצדס מבחינת הנוחות!8) ומאד הייתי רוצה, שיום אחד תהיה לי כזאת- אבל שנים כבר לא ראיתי כאלה (ואני מדבר על ה-GSים הראשונים, עם ידיות ניקל, משנות ה-70)

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
  • תגובות 351
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

סליחה על ההקפצה אבל האם ישנה התקדמות כלשהי בשיפוץ ?

פשוט מאוד מעניין אותי לראות תוצאה סופית של השיפוץ הזה מאחר ואני גם מתכוון להתחיל בהחזרה למצב נסיעה בלבד כרגע

של הgsa שלנו לא סטיישן ששוכבת כבר עשר שנים ומחכה לחזור לפעולה

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

שלום חברים

ההתקדמות איטית מהמצופה. קוצר בזמן/מזג האוויר לא איפשרו להתקדם בקצב הרצוי.

הייתי ועודני עסוק בפירוק חלקי חילוף מרכב תורם אברים שנמצא בשטח שאול לפני שיעלם.

בניתי מחסן חלקי חילוף.

פריטים רבים ממוינים לסוגיהם.

חלקי חילוף יש. רכב עדיין אין.

רכשתי מיומנות בפירוק המנוע + גיר מבלי לעבוד מתחת לרכב בשל תנאי המקום.

המוכר המאושר מסר לי כי ככל הנראה רצועת הטיימינג נקרעה אז זהו שלא.

פתיחת פקק השמן הניב למשק המים כשלוש ליטר מים צלולים, אף לא טיפת שמן אחת.

גם הגיר לא מכיל נוזלים עתירי שמן.

בשלב זה מפסיק לפרק חלקי חילוף ומתרכז בעיקר.

08102008(009).jpg

08102008(010).jpg

08102008(011).jpg

08102008(012).jpg

08102008(013).jpg

פורסם

כלי עבודה שנבנו לפי סירטוט :

ידית קיבוע לנבה (אני חושב שקוראים לזה כך).

ידית קיבוע לגלגל הטיימנינג.

במסגרת שיפוץ תושבת הגלגלים האחורית יש להחליץ דיסקות בלם. לשם כך יש לפרק את הנבה כולה, ראשית את המכסה העגול המסובב בפין ביטחון מאחוריו מסתתר הבורג. דומה לרכב הדה שבו.

מישהו התנסה או יודע כיצד ובאיזה כלים יש לעבוד כדי לשלוף את המכסה ?

תמונה095.jpg

תמונה010.jpg

תמונה011.jpg

תמונה088.jpg

תמונה089.jpg

תמונה090.jpg

תמונה091.jpg

• אחראי פורום
פורסם
כלי עבודה שנבנו לפי סירטוט :

ידית קיבוע לנבה (אני חושב שקוראים לזה כך).

ידית קיבוע לגלגל הטיימנינג.

יפה מאוד! ייצרת בעצמך?

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

סיטרואן- אלופים בשימוש בכילים יעודיים. ולא בכדי. כך אתה נאלץ להיכנס למוסך שלהם. כששיפצתי את הטרקסיון נאלצתי להשיג כ 10 כלים, חולצים למינהם, שרובם נועדו לצורך פעולה אחת בילבד.

אריה

בעיקר סיטרואן

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

כל הכבוד!!!

זו חוויה לקרוא את כל המהלך שאתה מבצע.פשוט מדהים לראות בתמונות את החלקים לפני ואחרי השיפוץ.

חזרתי באמצעות התיאורים והתמונות לתקופות התיקונים והשיפוצים והתחזוקה השוטפת במגוון מכוניות הסיטרואן שהיו ברשותי .

מכונית ראשונה הייתה הישר מהיבואן. סיטרואן GSA שקניתי בשנת 83 .(עברה שיפוץ מנוע בשנה הראשונה ,עקב בעיות סחיבה ואכילת שמן)לאחר השיפוץ נהניתי מכל רגע ונסעתי כ-100 אלף ק"מ ללא בעיות.

חשוב לציין שהשרות במוסכי החברה כולל המרכזי לא היו לשביעות רצוני והדבר דירבן אותי לבצע הרבה מפעולות התחזוקה והתיקונים בעצמי. שכלל רכישת ספר תחזוקה שסייע לי רבות בהבנת רזי המכונית.

בעייה מרכזית וחשובה הייתה בכל התקופה השגת חלקי חילוף ובמיוחד חלקים מקוריים. לאחר מ"ס שנים כבר לא ניתן היה להשיג חלפים ואופציית חלפים מפירוק הייתה הברירה היחידה והמאכזבת.

בעייה קשה במיוחד שאותה השארתי לטיפול בידי מוסך הייתה שיפוץ המנוע.שבסופו של דבר הביא לתוצאה לאחר זמן קצר של הורדת הרכב מהכביש.

בהמשיך החויות עם משפחת סיטרואן רכשתי GSA סימטיק שנהיניתי ממנה עד לתאונת דרכים שהשביתה את הרכב.

מכאן המשכתי לשתי מכוניות BX אחת מודל 88 אוטומטית ואחת ידנית מודל 85 . את מרבית זמני בסופ"שים ביליתי בין המכוניות

בתיקונים ובאחזקה.במקומות שסברתי שעדיף ללכת למוסך כי כנראה הם יותר מקצועיים התאכזבתי בכל פעם מחדש.

לכן הגעתי גם לפירוק וניקוי קרבורטור ,החלפת בומבות וטיפולים נוספים.

אני מעריך שאתה עם הרבה סבלנות וידיים טובות .נידרשת גם לא מעט מידה של יצירתיות ומעוף בחלק מהתיקונים והתחזוקה ובבניית "כלים יעודיים" למשימות השונות.להערכתי כפי שכתב כבר מישהו מהמגיבים מערכת הבולמים ההידרופנאומטית והמערכת ההידראולית מאוד דומה במכוניות במגוון הדגמים.וכאשר הן מתפקדות זו חווית נסיעה שאין שני לה.

במשרדי יש תמונה של מכונית DS וכותרת של :"העבר הוא הנביא הטוב ביותר של העתיד".

מאחל לך הצלחה !!!!

צ'צ'יק

פורסם

תודה צ'צ'יק

הרבה אילתור כפי שאמרת.

קושי גדול בהשגת חלקים בארץ וגם בחו"ל לא ממש קל.

ואם כבר מישהו העיר את השרשור אז קצת תמונות מהמערת ההידראולית האחורית לאחר ניקויה.

יתכן ואצטרך להחליף את כל הבומבות.

24102008.jpg

24102008(001).jpg

24102008(002).jpg

24102008(003).jpg

13102008(001).jpg

24102008(004).jpg

24102008(005).jpg

13102008(002).jpg

פורסם

וקצת מעבודת הפחחות -

כונס אויר בראש המנוע בתוכו נמצאת הונטה המחוברת ישירות לקראנק.

הסרת שיירי צבע באמצעות מסיר צבע.

לא די במסיר הצבע ויש לגרד את הצבע הסורר ע"י מברשת ברזל תוך כי מריחת החומצה, שטיפה בגרניק וחוזר חלילה עד לניקוי משביע רצון.

טבילה בחומר לניקוי אסלות - הטריק המפורסם - בריכוז נמוך.

תמונה047.jpg

תמונה048.jpg

תמונה074.jpg

תמונה075.jpg

תמונה133.jpg

תמונה147.jpg

פורסם

טוב,

לאחר ניקוי הכונס גיליתי כי צבע היסוד אינו ממש איכותי ולא תפס חזק על הפח הנקי.:-(:-(:-(

אז... שוב עבודה על הכונס, אלא שהפעם על כונס נוסף שכבר נחתך במידה ומותאם לתושבת המזגן שבו יבוא עלינו לטובה.

הפעם לא נלקח סיכון - צביעה ראשונית בוושפרימר.

תמונה020.jpg

תמונה021.jpg

תמונה158.jpg

תמונה161.jpg

תמונה064.jpg

תמונה151.jpg

• תוכן חדש...