Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמובן שמדובר על שמנים סינטטי מלא של חברות טובות ביותר.

1.האם 5W40 מגן טוב יותר על המנוע מ- 5W30?

2.האם 5W30 חסכוני יותר בדלק ב2% מאשר 5W40?

פורסם

לא מחייב כלום.

מה שצריך זה לעקוב אחרי הוראות היצרן וזהו.

לפעמים מעבר לשמן דליל יותר יגרום להזעות ונזילות לא רצויות במנוע ישן.

המשחק הזה בשמנים מיותר.

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם
לא מחייב כלום.

מה שצריך זה לעקוב אחרי הוראות היצרן וזהו.

לפעמים מעבר לשמן דליל יותר יגרום להזעות ונזילות לא רצויות במנוע ישן.

המשחק הזה בשמנים מיותר.

גילעד

היצרן שלי אומר באקלים קר 5W30 באקלים חם 10W40 אנחנו לא מדברים על מנוע ישן

אנחנו מדברים על 3 דברים

1לשמור על המנוע הכי חשוב

2 .להרגיש שינוי בנסיע והרבה אומרים שיש שינוי מורגש בין 30 לבין 40.

3.צריכת דלק .

פורסם
היצרן שלי אומר באקלים קר 5W30

באקלים "קר" זה 0W/30, טמפרטורת התנעה 40C-

לשמור על המנוע הכי חשוב

אז חשוב שמציגות תהיה נמוכה, על מנת לפזר את השמן ביעילות המירבית בהתנעות בוקר, זה מאוד קריטי לשמירה על מנוע.

להרגיש שינוי בנסיע והרבה אומרים שיש שינוי מורגש בין 30 לבין 40.

בולשיט מוחלט, ועם כל הכבוד אנחנו לא באקלים "חם".

צריכת דלק .

אפשר רק לחלום

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

אולי זה יענה על חלק מהשאלות של כולם:

צמיגות "חורף"

0W = מינוס 40 מעלות

5W = מינוס 35 מעלות

10W = מינוס 30 מעלות

15W = מינוס 25 מעלות

20W = מינוס 20 מעלות

25W = מינוס 15 מעלות

צמיגות "קיץ" 150C מעלות חום

20 = 2.6

30 = 2.9

40 = 2.9 (0/40, 5/40, 10/40)

40 = 3.7 (15/40, 20/40, 25/40)

50 = 3.7

60 = 3.7

זה אומר ששמן מנוע 5W/30 יהיה מתאים לעבודת מנוע בטמפרטורה מינימלית של 35- מעלות צלסיוס וצמיגות ב 150+ מעלות צלסיוס תהיה 2.9

זה אומר ששמן מנוע 5W/40 יהיה מתאים לעבודת מנוע בטמפרטורה מינימלית של 30- מעלות צלסיוס וצמיגות ב 150+ מעלות צלסיוס תהיה 2.9 (זהה ל 5/30)

פורסם
לא מחייב כלום.

מה שצריך זה לעקוב אחרי הוראות היצרן וזהו. - נכון

לפעמים מעבר לשמן דליל יותר יגרום להזעות ונזילות לא רצויות במנוע ישן. - אם לא היו נזילות לפני כן מעבר לשמן בעל צמיגות נמוכה יותר לא יגרום לנזילות !! במידה ומתגלה נזילה יש לתקן את הנזילה ולא להחליף שמן.

המשחק הזה בשמנים מיותר.

גילעד

כול הסיפור של מעבר משמן 10W40 לשמן 5W40 שעלול לגרום לנזילות זה בולשיט.

איזה כייף לי :)

פורסם
כול הסיפור של מעבר משמן 10W40 לשמן 5W40 שעלול לגרום לנזילות זה בולשיט.

מסכים, המקרה היחיד בו שמן דליל יותר יגרום לנזילות הוא המקרה בו מחזירי השמן במנוע כבר יבשים, כך שמן דליל יותר יקדים את הנזילה במחזירים שכבר גמורים.

פורסם
כמובן שמדובר על שמנים סינטטי מלא של חברות טובות ביותר.

1.האם 5W40 מגן טוב יותר על המנוע מ- 5W30?

2.האם 5W30 חסכוני יותר בדלק ב2% מאשר 5W40?

תלוי את מי שואלים:

KD2 למשל, יגיד לך ללכת רק על הצמיגויות הנמוכות וצביקה "הכריש" קרבורטור יגיד לך שצמיגויות גבוהות זה הכי טוב..:-D

עניין של גיל ופרספקטיבה 8).

פורסם

זה עניין של גישה , והיו לי דיונים עקובים מדם על דעותי המגוונות בנושא הידרודינמיקה ועייפתי מהם כבר.

אני רק יכול להגיד שמר BURZUM מציג נתונים לא רלוונטיים שבטח לא יעזרו לפותח השרשור , עם כל הרצון הטוב.

( 150 מעלות זה לא תחום שמעניין אותנו , קח 50 אחורה ).

פורסם
והיו לי דיונים עקובים מדם על דעותי המגוונות

ועל זה נאמר, נו שואין. להמליץ סיסטמטית לכל שאלה על צמיגות של שמן על 5W30 זה באמת דעה מגוונת..:twisted:.

אבל כנראה שכבר מדובר בהיסטוריה עתיקה, בכל אופן אתה מוזמן להגיב עניינית לשרשור אם תבחר בכך, באמת.

פורסם
זה עניין של גישה , והיו לי דיונים עקובים מדם על דעותי המגוונות בנושא הידרודינמיקה ועייפתי מהם כבר.

אני רק יכול להגיד שמר BURZUM מציג נתונים לא רלוונטיים שבטח לא יעזרו לפותח השרשור , עם כל הרצון הטוב.

( 150 מעלות זה לא תחום שמעניין אותנו , קח 50 אחורה ).

אל תהיה בטוח.

טמפ' שמן במנוע תמיד גבוהה יותר מטמפ' נוזל הקירור.

בכמה בדיוק אני לא בטוח, אבל ברכבים ש"עובדים קשה" נוזל הקירור יכול להגיע גם ל-100 מעלות פלוס מינוס, והשמן כמובן יותר.

בורזום - אנחנו לא ב"אקלים חם"? אז איפה כן יש אקלים חם? רק באוסטרליה?

מה שבטוח זה שישראל (למעט אולי מג'דל שאמס) לא באקלים קר. באקלים קר צריך שמן בצמיגות נמוכה לטובת התנעות בוקר קשות בטמפרטורות של מינוס 10 מעלות או יותר גרוע מזה.

ברוב הארץ כמעט שלא מגיעים אפילו לאפס מעלות.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

WILL תסתכל על הנתונים , איפה ראית מספרים שמגיעים ל140/150 מעלות צלזיוס?

רק על המסלול , ובדרך כלל ( לא תמיד ) יותר למנועים הקטנים , לא בגלל מאמץ יתר של מנוע קטן יותר כי כולם WOT אבל כי יש להם כמות שמן קטנה ולרוב , אגן עמוק וצר( כדי להתאים למימדי המנוע) שמאפשר שטח מגע קטן עם האויר.

מעל 120 מעלות צלזיוס השמן מתחמצן עד פי 7 יותר מאשר בתחום הפעולה הרגיל(90-110 ).

כך לפחות הספרות מספרת לנו.

לכן אין מה לדבר על 150 מעלות צלזיוס.

ישראל נחשבת מזג אויר נורמלי לחלוטין בכל חלקי הארץ (למעט מקומות מסויימים בערבה ורמת הגולן וגם אז , רק בשיא העונות, קיץ או חורף ).

אנחנו כן צריכים שמן דליל בחורף אצלנו , אמנם הטמפ' במשך היום נורמלית ולא קרה ביחס לעולם.

אבל טמפ' הבוקר יורדת משמעותית באזורים הקרים!

וזה שינוי משמעותי.

לעניין פותח השרשור - על הנייר,

טכנית נטו , במבחני השחיקה המקובלים 5W40 יתן תוצאות טובות יותר מ5W30 בגלל חוסן גבוה יותר של שכבת השמן , ואילו מנוע הוא מכלול שלם שבו לא חשוב רק חוסן השמן אלה גם לחץ/זרימה וכו.. או בקיצור דינמיקה של השמן.

יש כמה דעות בנושא הזה , וזה לא יגמר לשום כיוון, בדיוק כמו נושא ההרצה של מנוע חדש.

אם באמת מעניין אותך , שלח לי ה"פ ותקבל לינק לדיון לפורום שהוא חפירה אמיתית בנושא( ואולי גם לאיזה מאמר או שניים בעברית או אנגלית ).

פורסם

מהנדסי היצרן מוציאים הוראות לשמן מסוים בהתאם להרכב סגסוגות המתכות של הבלוק,סליבים (בד"כ) ,טבעות,מיסבים וכו' , והמרווחים ביניהם בכל טווחי הטמפרטורות החיצוניות והפנימיות , הסל"דים , תדרי ואמפליטודות הויברציות , הלחצים ועוד ועוד ...

לא צריך לנסות לשפר את קביעותיהם. לא כולנו יותר חכמים מצוותי טויוטה/מרצדס.

פורסם
אני רק יכול להגיד שמר BURZUM מציג נתונים לא רלוונטיים שבטח לא יעזרו לפותח השרשור , עם כל הרצון הטוב.( 150 מעלות זה לא תחום שמעניין אותנו , קח 50 אחורה ).

סליחה, אבל בדיקות מעבדה לשמן עושים ב 150 מעלות צלסיוס ולא פחות, וזה התקן של SAE ולא אני המצאתי!

בורזום - אנחנו לא ב"אקלים חם"? אז איפה כן יש אקלים חם? רק באוסטרליה?

אנחנו לא באקלים חם, אפילו באירופה הקיץ היה יותר חם משלנו. הזכרת את אוסטרליה, שם למשל הטמפרטורה יכולה להגיע ל 50C+ או 52C+ בקיץ. ראית טמפרטורות כאלה אצלינו? אלא אם כן אתה גר בערד וכל יום יורד לים המלח ועולה בחזרה אי אפשר להגיד שבארץ האקלים הוא חם.

באקלים קר צריך שמן בצמיגות נמוכה לטובת התנעות בוקר קשות בטמפרטורות של מינוס 10 מעלות או יותר גרוע מזה

אתה בכלל מתאר לעצמך מה זה אקלים קר? תדמיין בוקר שאתה צריך להניע את הרכב בטמפרטורת הסביבה של 50C-, וזה לא צחוק.

לכן אין מה לדבר על 150 מעלות צלזיוס.

רוב השמנים בארץ מדורגים גם ע''י איגוד תעשיני רכב SAE וזה התקן שלהם, אבל אתה מוזמן להתעלם.

מהנדסי היצרן מוציאים הוראות לשמן מסוים בהתאם להרכב סגסוגות המתכות של הבלוק,סליבים (בד"כ) ,טבעות,מיסבים וכו'

כמו שאתה יכול לנחש יצרני רכב לא מסוגלים לבדוק את כל השמנים שיש בשוק, לכן הם נצמדים לסוג מסוים וחברה מסוימת שמייצרת בשבילהם את השמן תחת הברנד של יצרן הרכב (VOLVO "המקורי" וכו'). לא תמיד זהו השמן הטוב ביותר, מכיון שיש עוד מאות חברות בשוק וכל אחד מציע משהו. רק אנחנו, הצרכנים, יכולים "לבדוק" על בשרנו עד כמה סיגי שמן מנוע שונים טובים מספיק או לא.

• תוכן חדש...