Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורס מכונאות..? קיים כזה דבר..?

RaLLyE_Mk1
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7879 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום לכם אנשים ובוקר אור! :)

רציתי לדעת האם יש כזה דבר קורס מכונאות - או שיפוץ רכב או משהו בסגנון?

מקום שבו אפשר ללמוד הכל על רכב וטיפולו?

אני רואה אנשים כגון ranster ועוד הרבה אחרים שעושים פרוייקטים לבד על האוטו שכוללים פירוקי שילדה שיפורים למינהם ועוד ועוד!

פה מגיעה השאלה....מאיפה כל הידע הזה.....? איך אני מגיע לרמה של ידע כזאת? איפה רוכשים את זה?

**אם ההודעה נכתבה בפורום הלא נכון אבקש להעביר אותה**

תודה מראש , רועי! :wink:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תנסה דרך משרד העבודה, זה גם נחשב הכשרה מקצועית, ופעם אפילו היית מקבל כסף תוך כדי הלימוד, קשה לי להאמין שככה זה היום.

קורס מכונאות וחשמל רכב נמשך כשנה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מתחילים קודם ללמוד בבצפר במגמת מכונאות רכב מכיתה י' עד י'ד ונהיהם הנדסאי מכונות עם התמכות ברכב. אחר כך בצבא לוקחים אותך לעסוק במשהו מהתחום הזה.

לירן

DS 7 CROSSBACK 2019

OPEL ASTRA BERLINA 2014

RENAULT SPORT CLIO 203 2010

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הבעיה היא שאני קצת פיספסתי את הקטע של הבית ספר....

אין אפשרות אחרי הצבא או בצבא לעשות קורס כלשהו בבית ספר פרטי או משהו כזה? :roll:

יש אפשרות.

מכללת עתיד בירן (אחלה מכללה).

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בכלל בכלל לא

יש סיכוי טוב שאם תבקש את המקצוע, יקחו אותך.

יש לזה קד"צ (קורס קדם צבאי), שמכשיר אותך להיות מאחזק רכב (עד כמה שידוע לי זה מכונאות+חשמל) ויש אפשרות שנייה, שלאחר גיוס וטירונות תעבור קורס שיכשיר אותך כמכונאי או חשמלאי שמקבילים לסוג 01 באזרחות. עד סוף השירות שלך (החובה), אתה תעבור עוד קורס שיכשיר אותך במכונאי סוג 02 באזרחות.

אם יחתימו אותך קבע, אולי תעבור עוד קורסים שיתנו לך סוג יותר גבוה.

הפרופיל המינימלי לתחום הרכב הוא 64. כמובן שאם יש לך פרופיל קרבי, יעדיפו לשלוח אותך להיות קרבי, אבל גם בגדודים יש מחלקת רכב ויש אפשרות (קלושה אמנם) שיאפשרו לך לעבור למחלקה זו לאחר הכשרה מתאימה.

אם יש לך עוד שאלות, אשמח לעזור. אני שירתתי כמכונאי רכב בגדוד תותחנים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ביקשתי שישימו אותי מכונאי או משהו בסגנון אבל יש לי פרופיל קרבי! :(

אם אני יוריד פרופיל באמצע השירות יותר נכון תחילת השירות (עוד בטירונות) יהיה אפשר שאח"כ ישימו אותי בקורס כזה או שיהיה כבר מאוחר?

שמוליק - יש לך עוד פרטים על המכללה הזאת? פרטים כמו כמה זמן לימודים? זה נערך כקורס כזה? באיזה נסיבות אני יכול להגיע לשם וכו'...

תודה מראש , רועי :wink:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אני יוריד פרופיל באמצע השירות יותר נכון תחילת השירות (עוד בטירונות) יהיה אפשר שאח"כ ישימו אותי בקורס כזה או שיהיה כבר מאוחר?

א. יש לך בכל אפשרות להוריד פרופיל? ואם יש לך, למה שלא תוריד עכשיו ותחכה לטירונות?

ככלל, בצבא, בשביל לשנות כמה שיותר, אתה צריך לעשות לפני שאתה מגיע למקום מסויים. ברגע שאתה מגיע לאנשהו, אתה תוכל לשנות רק בתוך היחידה שהגעת אליה.

לדוגמא: הגעת לטירונות של שריון, הורדת פרופיל. אתה תשאר בחיל שריון, אבל לא בתור שריונר, אלא בתור תומך לחימה (מכונאי רכב הוא תומך לחימה).

אם הגעת לגדוד בתור שריונר והורדת פרופיל, אתה תשאר בגדוד, אבל בתור תומך לחימה.

בגלל זה בבקו"ם אפשר לשנות הכי הרבה, כי עדיין לא הגעת לשום יחידה והכל פתוח לפניך, לפי צרכי הצבא כמובן.

**אני יודע שכל הסיפור הזה אין לו שום קשר לרכבים..**

ב. גם אם יש לך פרופיל קרבי, אתה יכול בבקו"ם לנסות לבקש להיות מכונאי רכב. גם בטירונות תוכל לבקש להגיע לפלוגת התומכי לחימה. אפילו אם הגעת לגדוד יש לך אפשרות לבקש. רק ששום דבר לא מובטח בצבא וזה תלוי אם הצבא צריך אותך בתור שכזה.

בגדול, לדעתי אין כ"כ מניעה שיקשיבו לך, מפני שזהו מקצוע לא כ"כ מבוקש (עבודה שחורה וכו') ולכן מי שבא ברוך הבא..

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היה לי קצין מיון לפני כמה שבועות וביקשתי קורס מכונאות רכב. אמרו לי שאני לא יכול בגלל שהפרופיל שלי קרבי.

מה גם שאני לא יודע אם אני רוצה קרבי או לא...עוד לא ניסיתי את זה ואני לא רוצה לפסול את מראש. בקיצור...נראה לי שרק אחרי הצבא אני ילך ללמוד. זה נשמע לי הרעיון הכי טוב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם כבר מדברים על הפרויקט של צהל אז היום ממש היום אני סיימתי קורס קדם צבאי של מכונאות רכב והוא היה חודשים וכל חודש קיבלתי 1200 שקל ותאמת למדתי קצת אם זה בעבודה מעשית או אם זה בלימוד התאורתי של החלקים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היה לי קצין מיון לפני כמה שבועות וביקשתי קורס מכונאות רכב. אמרו לי שאני לא יכול בגלל שהפרופיל שלי קרבי.

מה גם שאני לא יודע אם אני רוצה קרבי או לא...עוד לא ניסיתי את זה ואני לא רוצה לפסול את מראש. בקיצור...נראה לי שרק אחרי הצבא אני ילך ללמוד. זה נשמע לי הרעיון הכי טוב.

א. אם יש לך ספקות אל תילך לקרבי - אם אתה רוצה ללכת לקרבי תעשה את זה

בלב שלם בלבד.

ב. תוריד פרופיל אם אתה לא מצליח להוריד פרופיל תקרא את הסעיף הבא.

ג. אל תתפנה מהבקו"מ - תישב קצת במעצר אחרי זה אתה כבר לא תיהיה קרבי

ד. תתעקש ליהיות מכונאי רכב .

בצבא כל מה שאתה רוצה אתה בסוף תקבל את תתיאש אתה תיהיה מכונאי רכב

אל תיהיה ב"הלם בקו"מ" תעמוד על שלך ואל תפחד מאיומי מעצר למינהם

אל תתפנה לטירונות קרבית למרות שיגידו לך ששם תוכל לסדר את בעיותיך

ההפך שם אף אחד לא יסתכל לכיוון שלך , את הבעיות תעשה בבקו"מ ואל תפחד מכלום..

בהצלחה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...