Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6917 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום .היום ניסיתי לחבר ממסר לסטרטר והרכב לא הניע .המסקנה של חיבור הממסר הגיע לאחר שוחלפו 2 סטרטרים מחודשים.ועדיין פעם מניע ופעם לא.הרכב טויויטה קורולה שנת 95.אחרי חיבור הממסר בכלל לא היה גם מכה של הבנדיקס .ובלי הממסר היה.שבדקתי עם מנורת ביקורת מגיע פיקוד וגם יוצא מהממסר.החיבור לממסר נעשה כך:30+קבוע .86- .85כניסה.87יציאה.האם בקורולה לא ניתן להרכיב ממסר?

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שלום לחבר,

פתור את הבעיה ואל תעקוף, היצרן תכננן את הרכב כך שלא תצטרך להוסיף ממסר התנעה.

בדוק את כול החיבורים והארקות ברכב, ייתכן גם שהסטרטר לא מתאים לרכב שלך (הספק נמוך) ייתכן גם שהשיפוץ לא מוצלח.

אנא צלם את הסטרטר או תן פרטים מדוייקים על הסטרטר המותקן ברכב שלך ונבדוק.

איזה כייף לי :)

פורסם

חיים, אתה יכול להסביר לי למה צריך להוסיף ברכב מודל 95' ממסר התנעה מעבר למה שתכנן היצרן ?

להורי יש טויוטה קורולה 95' מנוע 4A-FE ולא הוספתי שום ממסר.

ברכב הזה, קיים ממסר בקופסאת הפיוזים בתא המנוע, שמקבל הזנת מינוס מהמצבר דרך פיוז של 40 אמפר שאליו מחובר הסטרטר וקיים חיווט לתיבת ההילוכים האוטמטית, ככה שייתכן שהממסר הזה לא תקין או הותקן ממסר לא מתאים או קיים מפל מתח.

לפי דעתי אין צורך ברכב זה לבצע אילתור.

פורסם

ערב טוב מרק.

הרכב כבר לא חדש וכנראה ישנם מפלי מתח לא מבוטלים בין מתג ההתנעה לפיקוד הסטרטר במתנע.

לדעתי זה לא פוגם בשום מער" ברכב רק מקטין "עומסים חשמליים" ושומר על המגעים במתג ההתנעה.

בעבר ברכבים של הקיבוץ שהם הרבה יותר חדישים בגלל ריבוי ההתנעות והשימוש היו נוצרים "בעיות" מהסוג הנ"ל - ההינו מוסיפים ממסר הגברה למתנע ופותרים את הבעייה במקום להחליף מגעים חשמליים במתג ההתנעה ולעיתים את המתג מושלם היכן שאינו פריק.

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

ערב טוב.

סליחה מרק לא קראתי עד הסוף מה שכתבת - ( הבן שלי שיגע אותי ע"י המחשב).

במידה וברכב קיימת מע" עם ממסר מקורית מהייצרן אזי ממסר נוסף אינו נחוץ ויש לבדוק ולתקן את הקיים.

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

אם אני לא טועה, לפחות זה מה שהנסיון שלי לימד אותי, 86 ו85 סימטריים. אין חשיבות מי מהם מינוס ומי פלוס. לשואל: בדוק עם מד מתח, לא עם נורת ביקורת, כל אחת מהנקודות במערכת, איזה מתח היא מקבלת בזמן נסיון ההתנעה. בדוק גם מהו מתח המצבר, ואם אין נפילות מתח בינו ובין הסטרטר בזמן נסיון ההתנעה.

אני גם מסכים עקרונית עם מרק: תקן את מה שלא תקין, במקום לעקוף את הבעייה על ידי הוספת ממסר.

פורסם

חיים,

מצורפת סכימה חשמלית של טויוטה קרינה משנת 92-97 מנוע 4A-FE שזה דומה לקורולה (או בול כמו בקורולה) ורואים שיש ממסר.

בכול מקרה במידה ומוסיפים ממסר להגברת מתח באיזה זרם הוא אמור לעמוד ?

untitled (Custom).jpg

פורסם

ערב טוב מרק.

הממסר בסכמה הוא ממסר הגנה למניעת התנעה בהילוך - (רכב בעל ממסרה אוטומטית) ניתן להניע רק ב- P.N .

לזרם הפיקוד שהוא בעיקרון זניח מפני שהבנדיקס הוא בעצמו ממסר הבעיה היא במתח המגיע אליו מהסוויץ".

מפני שבמעגל לא זורם זרם רב אפשר להשתמש במימסר הגברה לעומסים חשמליים קטנים יחסית נגיד עד 10 אמפר.

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

ממליץ על בדיקת מתחים ומפלי מתח,

באם קיים מפל מתח לפקודת 50 במתנע, ואין ממסר מקורי שדואג למתח מלא לפקודת 50 הזו בסטרטר, מעבר לאבטחת התנעה ב N ו P בלבד, הוסף ממסר,

המלצתי: 40A -

בזמן סטרטר קיים פיק משיכת זרם שיעבור את ה10 אמפר, ומדדתי זאת בעבר מס' פעמים, ממילא ההבדל בהוצאה בין ממסר חלש לחזק יותר, אפסי הוא.

אם קיים ממסר מקורי כפי שתארתי להגברת פקודת 50 ולא כאבטחה בלבד, ואם יש מפל מתח למתנע בנקודה 50 , יש לבדוק את הסיבה המקורית.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

חיים, טעות שלי בנושא הממסר.

מיכל הדלק,(מאיפה המצאת את השם)

לא צריך מצבר חזק יותר לממסר כזה כי גם במתח של 8 וולט במגעים של הסליל הממסר יעבוד.

ראה מידע כללי מהו ממסר.

untitled.JPG

פורסם

יש ברשותי היינס לקורולה המדוברת. צילום (במצלמה, אין סורק) של הסרטוטים יעזור?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תוספת ממסר למתנע, לביטול נפילות מתח, זהו תיקון מקובל לחלוטין לרכב ישן. כבר דובר על כך בעבר ועוד מידע ניתן למצוא בחיפוש (כולל על ממסרים).

פורסם
אם אני לא טועה' date=' לפחות זה מה שהנסיון שלי לימד אותי, 86 ו85 סימטריים. אין חשיבות מי מהם מינוס ומי פלוס. [/quote']

צודק גם צודק. הרי מדובר בסליל שיוצר שדה מגנטי קבוע כדי למשוך את זרוע המגעות. מאחר והזרוע עשויה מברזל אין חשיבות לכיוון השדה המגנטי ולכן אין בעיה לחבר בכל קוטביות.

כמובן שהדבר איננו נכון לממסרים שיש בהם דיודת הגנה.

מהשרטוטים עולה שהזרם עובר דרך ממסר ולכן אין שום סיבה להוסיף עוד ממסר. סיבה אחת הגיונית תהיה שהממסר המקורי איננו עומד בזרם ונוטה להתפחם.

• תוכן חדש...