Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6920 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תוספת ממסר למתנע, לביטול נפילות מתח, זהו תיקון מקובל לחלוטין לרכב ישן. כבר דובר על כך בעבר ועוד מידע ניתן למצוא בחיפוש (כולל על ממסרים).
]

דניאל, אני לא הולך עם הראש בקיר אבל לטויוטה שנת 95' אין צורך לבצע אילתור מסוג זה.

אני הייתי מקדיש 30 דקות לבדיקה מעמיקה+מודד מפלי מתח.

ייתכן שהסטרטר המשופץ תקול או בעל הספק גבוה מהמתוכנן וצורך זרם גבוה ומסיבה זו הפיוזים נשרפים לו.

איזה כייף לי :)

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קיימות מספר סיבות לכך שממסר לא יתפקד:

סליל שרוף - אין משיכה אלקטרומגנטית.

בעיה מיכנית - הסליל תקין, אולם בעיה מיכנית מונעת מהשדה האלקטרומגנטי להצליח ולהזיז את המיגעת.

מיגעת שרופה - ריבוי הפעלות של הממסר גרם להיווצרות פחם על המיגעת ולירידה בכושר ההולכה שלה (עד כדי נתק מוחלט).

פורסם

מרק, אתה תעשה מה שאתה רוצה.

בעולם האמיתי, שרכב בין 13 שנה שמגיע למוסך על בעיות התנעה והטכנאי מוצא מפל מתח לסולנואיד מתנע, יש בפניו ובפני הלקוח שתי אפשרויות:

א. להתחיל לבדוק מהיכן מגיע המפל מתח ולהחליף את החלקים הפגומים, צמות חשמל, מחברים, קופסאות חיבורים/נתיכים, מתג הצתה וכו'.

ב. להתקין ממסר בתא המנוע ולפתור את הבעיה בעלות נמוכה פי כמה ובזמן קצר.

מה לדעתך הרוב יעשו?

פורסם
ב. להתקין ממסר בתא המנוע ולפתור את הבעיה בעלות נמוכה פי כמה ובזמן קצר.

דניאל - עיינתי בשרטוט, לפי מיטב הבנתי הממסר קיים גם בגרסה הידנית של הרכב (רכיב 5).

לפיכך, למה להתקין ממסר נוסף?

ואם אני טועה, היכן הטעות שלי?

פורסם

דורי, ראה תשובתו של חיים והיא נכונה.

ערב טוב מרק.

"הממסר בסכמה הוא ממסר הגנה למניעת התנעה בהילוך - (רכב בעל ממסרה אוטומטית) ניתן להניע רק ב- P.N .

לזרם הפיקוד שהוא בעיקרון זניח מפני שהבנדיקס הוא בעצמו ממסר הבעיה היא במתח המגיע אליו מהסוויץ".

מפני שבמעגל לא זורם זרם רב אפשר להשתמש במימסר הגברה לעומסים חשמליים קטנים יחסית נגיד עד 10 אמפר.

בברכה.

חיים יוד."

פורסם

לדעתי - הסכמה מראה שהממסר קיים גם בגרסה הידנית.

נכון הדבר שבגרסה האוטומטית הממסר משמש גם להגנה כיוון שהמעגל נסגר דרך מתג שבידית ההילוכים.

אני חוזר על שאלתי הקודמת.

פורסם

במקרה הנ"ל הממסר משמש רק עוד מקור למפל מתח, הוא לא משמש כממתג בזמן הפעלת המתנע, אלא נמצא בפעולה כל זמן שמתג ההצתה פתוח בגיר רגיל, או ידית הילוכים ב P/N בתיבה אוטו'.

פורסם

בדגמים מסויימים עם תיבה ידנית מותקן מספק מעל דוושת הקלא'צ שתפקידו למנוע התנעת הרכב כול עוד הקלא'צ לא נדרך באופן מלא. רואים בשרטוט שקיים חיווט עבור המפסק שלא רואים אותו בסכימה.

פורסם

אני רואה הזנה לממסר בדגמים ידניים דרך מתג הצתה (מס' 4). ואגב מרק צודק (למה תיקנת את עצמך?), הממסר משמש למיתוג סולנואיד המתנע ופועל רק בזמן הפעלת המתנע ממתג ההצתה. יחידה 6 לבדה אחראית על ביטול התנעה של ידית ההילוכים ברכב אוטומטי.

זהו למעשה ממסר מתנע לכל דבר ובמקרה זה יש לבדוק את תקינות הממסר וחיבורי בית הנתיכים בתא המנוע בלבד במידה וקיימים מפלי מתח.

פורסם

איך חיים הצליח לשכנע אותך כל כך מהר? כושר שכנוע יש לבחור, זה בטוח.

הסכמות די זהות. בכל אופן מדובר בממסר מתנע לכל דבר, אבל הבעיה נשארה בעינה, הממסר נמצא בתא הנוסעים והחווט עושה דרך ארוכה מהמצבר עד למתנע, ויכולים עם הזמן להווצר מפלי מתח שיגרמו לבעיות הנעה.

לכן, למרות התצורה החשמלית הנוכחית, יתכן מצב בו ממסר מתנע נוסף בתא המנוע וסמוך למתנע יפתור בעיות אלו בקלות ובזול.

פורסם

לילה טוב.

מרק סליחה על התעיה לאחר עיון נוסף דניאל ואתה ועוד אחרים צדקתם ואני טעיתי הממסר אכן ממסר הגברה למתנע אם התנייה בפיקוד- 86 ברכב עם גיר אוטומט.

ההיתי פזיז באבחנה .

בברכה ושבת שלום.

חיים יוד.

פורסם
בדגמים מסויימים עם תיבה ידנית מותקן מספק מעל דוושת הקלא'צ שתפקידו למנוע התנעת הרכב כול עוד הקלא'צ לא נדרך באופן מלא. רואים בשרטוט שקיים חיווט עבור המפסק שלא רואים אותו בסכימה.

ובנוסף לכך, בדגמים אחרים המעגל נסגר דרך מערכת הגנה מפני גניבה.

יש גנב - אין סטרטר :wink:

פורסם
ובנוסף לכך, בדגמים אחרים המעגל נסגר דרך מערכת הגנה מפני גניבה.

יש גנב - אין סטרטר :wink:

נראה לי שהתכוונת ש" יש גנב - אין אוטו" .

שהרי אתה לא באמת מאמין שזה מה שיעצור גנב. אלא אם הוא טמבל.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...