Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8322 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם.

יש לי שאלה כללית בקשר למזגן באוטו והקלה על המנוע. הרכב הוא סיאט איביזה שנת 2000, ידני.

פעם, קראתי באיזה מקום (אני לא זוכר איפה) שמזגן מומלץ להפעיל כשהמנוע בטמפרטורת העבודה שלו ולא ישר אחרי ההתנעה (גם לא 2 דקות אחרי התנעת המנוע).

האם הדבר נכון?

כלומר, אני מדבר על הפעלת מזגן בדרך שלא תקשה יותר מדיי על המנוע..

אחי אומר שזה סתם שטויות (ואני יצאתי די דביל... בויכוח הזה) ושאני "קונה" המון מידע מכל מיני פורומים שהם לא רציניים (די עיצבן אותי). לדעתו מזגן ניתן להפעיל בכל מצב, גם אחרי ההתנעה, לא חייבים להגיע קודם לטמפ' העבודה.

אולי לכם יש איזה תשובה הגיונית. אני אמרתי לו שעובדה שכשמפעילים מזגן מרגישים שה"סחיבה" של המנוע יורדת קצת בגלל המזגן..

סער

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

מומלץ להפעילו כשחם.

כשמגיעים לרכב שחנה בשמש הטמפ' ברכב היא 60 מעלות צלזיוס בקירוב.

רצוי לפתוח את החלונות, לאחר נסיעה קצרה טמפ' הרכב משתווה לטמפ' הסביבה (יורדת ב-30 מעלות בערך) ואז רצוי להדליק את המזגן.

אני לא ממש מצליח להבין אנשים שנכנסים לרכב, מתניעים ומדליקים מזגן בלי לפתוח חלון, לפחות בדקות הראשונות.

הם מצפים שהמזגן יקרר את הרכב מטמפ' של 60 מעלות לטמפ' הרצויה.

אני גם מפעיל את המאורר ללא מיזוג בשניות הראשונות, כדי שהאויר החם ייצא מהתעלות עוד לפני הדלקת המזגן.

רגע, במחשבה שניה אני בקושי מדליק מזגן...

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

שמעתי איפה שהוא שרצוי להפעיל את המזגן על מצב - הכנסת אויר מבחוץ ואז לעשות סירקולציה.

דניאל

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

בעעע..

אצלי הכפתור של המזגן לא ניכבה.

אני מתניע את האוטו עם המזגן במצב הפעל.

עד שיגמרו לאוטו החיים... :)

כן, יש לי זבל סיני באוטו ואני גאה בזה

פורסם

ברןב המכוניות החדישות הפעלת המזגן מתבצעת דרך מחשב נהול המנוע הגורם להשהיית הפעלת המזגן, שהפעלת אתה, כשמנוע הרכב קר. לאחר כדקה, שתתים, מחשב נהול המנוע מפעיל מדחס המזגן. באם לא כבית המזגן (המדחס) לפני כבוי מנוע הרכב הרי לאחר התנעת מנוע מחדש יש השהייה של כמה שניות שלאחריה מחשב נהול המנוע יפעיל את מדחס המזגן.

כשתא הנוסעים חם, לאחר חנייה, יש לפתוח חלונות ולהפעיל המזגן במהירות מאורר גבוהה

כדי לבצע החלפת אויר מהירה מתא הנוסעים שהנו חם יותר מהאויר החיצוני וזאת במצב לקיחת אויר חיצוני אל תא הנוסעים.

בברכה - רפי לין :idea:

פורסם

שלום

לי יצאה לנהוג בכמה רכבים וברגע שהמנוע קר ואתה מפעיל את המזגן אתה מקשה על המנוע

אני תמיד לאחר התנעה של המנוע מחכה דקה בערך עד שהמנוע נכנס לעבודה ומתחיל קצת להתחמם נראה לי ככה הכי בריא למנוע זה כבר נהפך להרגל אצלי אפילו עם אני מזיע אני לא מפעיל, בדרך כלל ביום חם זה לוקח פחות זמן לחכות כי המנוע מתחמם בשניות אבל יצא לי לדוגמא בחורף לאחר התנע להפעיל חימום והמנוע (הרגשתי שהמנוע סובל) היה לו קשה

אז אני בעד לחכות קצת ואז להדליק עוד חצי דקה פחות חצי דקה לא ישנו כל כך

תקנו אותי עם אני טועה שמנוע קר ביחד עם מזגן עורס??????????

עמית

נולדתי עם הגה!

פורסם

ומה קורה אם צריך לקחת עוד שלושה נוסעים?

עושים סיבוב כדי שהמנוע יתחמם?

ןאז לוקחים?

קח את זה בקלות אם רוצים מזגן אז מדליקים זה לא מה שיקלקל

את המנוע פשוט בהתחלת נסיעה בלי ללחוץ חזק עד שמתחמם :lol:

פורסם

בלי קשר למזגן,לא כדאי לאמץ את המנוע כשהוא עדיין קר מאחר והשימון אינו מלא בכל

חלקיו ומשום שהשמן עדיין צמיגי יחסית. כאשר המדחס עובד הוא גוזל כח מהמנוע אבל לא

גורם לו נזק גם אם הוא קר. לא להפעיל מזגן עם מנוע קר זה כמו לא לעלות עליות כשהמנוע

קר או לא להעמיס עליו נוסעים או מיטען...

יצא לי לדוגמא בחורף לאחר התנע להפעיל חימום והמנוע (הרגשתי שהמנוע סובל) היה לו קשה

חימום ברכב לא עובד באמצעות כח המנוע ולכן לא אמור להשפיע על הסחיבה

פורסם

מספר המלצות לחיים טובים של המדחס הרצועות והמותחנים:

אין להפעיל מזגן בנסיעה. במידה ואתה בנסיעה - לחיצה על דוושת המצמד. המתן שניה והדלק את המזגן. לאחר שהמדחס נכנס המשך את הניסעה.

פורסם

למה בדיוק ללחוץ על המצמד לפני?

אני תמיד נוהג כך , אמרו לי שלא כדאי להפעיל מזגן בדרך עירונית בגלל עליות וירידות טורים אז רק כשאני עולה על איילון אני מפעיל מזגן.

פורסם

אתמול התראיין מומחה למזגני רכב ברשת א'

טענתו : ברכבים חדשים יחסית ( 15 שנה אחרונות )

אפשר לא לכבות את המזגן בכלל. ( כלומר התנעת הרכב תדליק את המזגן וכבויו יכבה את המזגן)

אין צורך בהשהייה כלשהי בין כיבוי להדלקה של המזגן.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בעצם שתי סיבות:

מאריך את חיי המדחס - המדחס לא מקבל "מכה" באמצע נסיעה על טורים גבוהים. + כמובן עם מותחנים חלשים או חגורות אז זה מונע זעזוע.

וירידת כוח . אתה שם לב שהמזגן מוריד מעוצמת המנוע?

בכל אופן - ככה חבר טוב ממוסך (הבנאדם מקצועי אמיתי. משפץ גירים לקסנטיות מחליף בולמים ל C5 . הכל.את כל העבודה עם הרכבים המסובכים משאירים לו.)

עד כדי כך שכבר לא היה לו זמן לטפל בי. אבל בכל זאת הוא מצא זמן בשבילי :@)

• תוכן חדש...