Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6968 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תתחדש. דגם?

S-DRIVE. חדשים לחלוטין, מחליפים את ה-AVS ES100. רמה מעל ה-A539 (ז"ל) הזכורים לטוב. אתה יכול להביט עליהם כאן ומשמאל תוכל ללחוץ על ה-A539 בשביל לראות שהם נחותים בספורטיביות ועדיפים בנוחות.

מהתרשמות ראשונית על המסלול - טרן-אין מצוין, הרבה יותר טוב משל המישלינים הישנים שלי (שאכן היו באמצע חייהם, אז זה הגיוני). עוד יתרון של ה-S-DRIVE - הם מאוד רחבים בשביל 195 - ממש ניתן לראות שיותר גומי נוגע בקרקע מאשר המישלינים, למשל.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 234
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לי יהיה בשבילך סט ביום שבת 195-45-16

אני מקווה להגיע לידידינו ביום שישי לסט חדש אחרי שמישהו "גנב" לי את הספונסר:wink::-o:-D

פורסם

שלום לכולם

עוד ארבעה ימים לMDC 2 וההרשמה כמעט סגורה.

נותר מקום אחד לעד 1600 ו חמישה מקומות לטורבו .

מזכיר לכולם שיש אפשרות להרשם לקטגורייה גבוהה יותר במידה ואזלו המקומות בקטגורייה שלכם.

ובעקבות הפידבקים הצוננים לגבי התוואי ההופכי של MDC 1 בנינו משהו שונה ונפרסמו עד יום לפני התחרות. נא לעקוב באתר מסלולים.

מסלולים תדאג לאנשים מטעמה שיפתרלו באזורי החנייה בחוץ למניעת פריצות וגניבות אך כמובן שלא נוכל להתחייב שלא יקרו מקרים כאלו.

מי שסיים קטגורייה יוכל להיכנס חזרה למתחם חניית הרישום במידה ויהיה מקום.

להתראות בשבת

פורסם
שלום לכולם

מסלולים תדאג לאנשים מטעמה שיפתרלו באזורי החנייה בחוץ למניעת פריצות וגניבות אך כמובן שלא נוכל להתחייב שלא יקרו מקרים כאלו.

כל הכבוד !

TIG Motorsport - כשחלומות ומציאות נפגשים

רחוב החורטים 6, חולון. 03-5566608

http://www.tig-motorsport.com

פורסם
שלום לכולם

עוד ארבעה ימים לMDC 2 וההרשמה כמעט סגורה.

נותר מקום אחד לעד 1600 ו חמישה מקומות לטורבו .

מזכיר לכולם שיש אפשרות להרשם לקטגורייה גבוהה יותר במידה ואזלו המקומות בקטגורייה שלכם.

ובעקבות הפידבקים הצוננים לגבי התוואי ההופכי של MDC 1 בנינו משהו שונה ונפרסמו עד יום לפני התחרות. נא לעקוב באתר מסלולים.

מי שסיים קטגורייה יוכל להיכנס חזרה למתחם חניית הרישום במידה ויהיה מקום.

להתראות בשבת

מצויין!

אני שמח שיש אוזן קשבת לנושא תוואי המסלול (תנו לעודד לתכנן אותו, הוא יודע מה אני אוהב...) וחניה.

:mm_yeah:

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

כל הכבוד על האוזן הקשבת והשינויים שהוכנסו

בנושא אחר רציתי לשאול שאלה שדובר עליה רבות לקראת ה MDC ואפילו היית תשובה חלקית אבל לא רשמית לגבי העיניין, איזה דגמים בדיוק ואילו צמיגים בדיוק נכנסים בחוק של עליית קטגוריה, לדוגמא הפאלקן אזניס RT215 או RT615, מוגדרים כצמיגי כביש רגילים

פורסם

היה על כך בשירשור קודם

יש רשימת דגמים הנחשבים "אסורים" ובכל מקרה, צמיגי סמי סליקס הינם צמיגים עם TW הקטן מ 100 . לרוב 80 או 60.

האזניס הינם צמיגי HP בעלי TW של 200 והינם חוקיים לגמרי לתחרויות ולכביש.

"its one of the most magical letters in the world of performance automobiles, its the latter M, and with combinning with the number 3 causes uncontrollable envy hatred and despair for those who will never experience the view from the cockpit." Web Riders Shoot Out

פורסם

"its one of the most magical letters in the world of performance automobiles, its the latter M, and with combinning with the number 3 causes uncontrollable envy hatred and despair for those who will never experience the view from the cockpit." Web Riders Shoot Out

פורסם

תום, זה יפה ש-"הייתה רשימה" אבל לא היה לה שום קשר ל-MDC.

מסלולים מעולם לא פרסמה רשימה מפורטת או הנחיות ברורות.

אני דווקא זוכר מספר סף של 140 ל-tw ואם אני לא טועה הדגם הקודם של האזניס אפילו היה 140 (הנוכחי 200).

בכל מקרה, זה ממש לא משנה כל ההגדרות שתמצא, מה שחשוב זה שמסלולים יקבעו ויכריעו בנושא.

ובעקבות הפידבקים הצוננים לגבי התוואי ההופכי של MDC 1 בנינו משהו שונה

:mm_yeah:, תודה :-D.

גל - לגבי החניית רישום שהזכרת. באירוע הקודם הקטגוריה שלי הייתה על הבוקר אז פשוט הגעתי לפני כל הבלאגן וישר נכנסתי למגרש. הפעם אנחנו מאוחר יותר ורציתי לדעת מה הנוהל. אני מגיע לכניסה למגרש ויש שם חניה למשתתפים שבאים להרשם ?

תודה,

ניר

פורסם

מכיוון שה-MDC די דומה לארוע אוטוקרוס אמריקאי אני מצרף פה שרשור נחמד, לפחות לגבי מתחילים כמוני, מפורום של אלפא-רומיאו (אלא מה ? :lol: ) .

תמצאו שהוא די מתאים גם לנו , כל מה שקורה שם והחלפת הדעות בין האלפיסטים השונים .

http://www.alfabb.com/bb/forums/showthread.php?t=42033

אין צורך להרשם שם אם לא רוצים לראות את התמונות.

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם
תום, זה יפה ש-"הייתה רשימה" אבל לא היה לה שום קשר ל-MDC.

מסלולים מעולם לא פרסמה רשימה מפורטת או הנחיות ברורות.

אני דווקא זוכר מספר סף של 140 ל-tw ואם אני לא טועה הדגם הקודם של האזניס אפילו היה 140 (הנוכחי 200).

בכל מקרה, זה ממש לא משנה כל ההגדרות שתמצא, מה שחשוב זה שמסלולים יקבעו ויכריעו בנושא.

:mm_yeah:, תודה :-D.

גל - לגבי החניית רישום שהזכרת. באירוע הקודם הקטגוריה שלי הייתה על הבוקר אז פשוט הגעתי לפני כל הבלאגן וישר נכנסתי למגרש. הפעם אנחנו מאוחר יותר ורציתי לדעת מה הנוהל. אני מגיע לכניסה למגרש ויש שם חניה למשתתפים שבאים להרשם ?

תודה,

ניר

כן לגבי חניית הרישום.

לגבי הצמיגים -כעיקרון TW 100 ומטה אבל אוציא הגדרה מסודרת - אם יהיה ספק בתחרות נחליט און ליין

פורסם

גל

אישית אני לא מתכוון להשקיע בצמיגים כאלו אבל...

דבר כזה לא עושים און-ליין ובלחץ אלא צריך להיות מוגדר מראש בתקנון.

יכול להיות שעכשיו מעט מאוחר מדי אבל לקראת סיבוב מס'-3 זה חייב להיות מעוגן בתקנון .

אגב - כמה עולים צמיגים כאלה ?

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

דובי, עוד לפני תחילת הארועים פרסם ג'רמי את הרשימה בשירשור של טרום ה MDC:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=150378&page=8

ברמת העיקרון, עלות של צמיגים כאלו בייבוא סדיר צריכה להיות זולה יותר מ F1. בשבילי זה כדאי כיוון שאני נוהג רוב הזמן עם צמיגי דריפט מאחור, עדיף לי לשמור סט טוב רק לתחרויות. גם ככה אני רוכש צמיגים טובים למטרת גימקנות שאני עושה די הרבה בזמן האחרון.

האזניס מוגדרים כHP:

http://www.1010tires.com/tire.asp?tirebrand=Falken&tiremodel=Azenis+RT%2D615

בניגוד לצמיגי סמי סליקס שמוגדרים כDOT-Legal Competition tire כמו זה:

http://www.tirerack.com/tires/tires.jsp?tireMake=Yokohama&tireModel=ADVAN+A048

או זה:

http://www.tirerack.com/tires/tires.jsp?tireMake=Kumho&tireModel=Ecsta+V700

או זה:

http://www.tirerack.com/tires/tires.jsp?tireMake=Michelin&tireModel=Pilot+Sport+Cup

והנה ישנם עוד כמה צמיגים שנחשבים כטובים מאוד, אבל עדיין לא סמי סליקס, עם TW של בין 180 ל 220:

Yokohama ADVAN Neova AD07

Kumho Ecsta MX

BFGoodrich g-Force T/A KD

את הברור הזה עשיתי עוד ממזמן ביחד עם מוטי מיאטה, שעזר בהבחנה בין סוגי צמיגים שונים, סמי סליקס (שהם בעצם "צמיגי מרוץ חוקיים לכביש") וסמי בורקס.

ולמען ההגינות, דיברתי עם היבואן בקשר לייבוא של פאלקן אזניס, הוא מוכן להביא במחירים סבירים ביותר. בנוסף פעלתי למען ייבוא אישי של סט צמיגים, ביחד עם עוד מתחרה ב MDC. זה אחת הסיבות למה ניר נגד ;-) .

אני חושב שצמיגים כאלו לא מהווית שינוי כמו סמי סליקס ואפילו לא קרוב, ראינו כי ההבדל בין צמיגים כמו T1R או F1 הם די קטנים, אני מניח שהאזניס יתנו בערך אותו סדר גודל.

וגל, כל הכבוד על המוכנות לשנות את המסלול ולהתחשב בבקשות הנהגים ובקהל. אין ספק שהדרך שלכם היא הדרך הטובה לעונה משובחת לכולם, נהגים וצופים כאחד.

נתראה עוד ארבעה ימים

ניב

פורסם

והנה ציטוט מהודעה ישנה של מישהו "קצת" יותר חכם ומבין ממני:

והנה שוב ההסבר מה נחשב לצמיגי סליקס, פעם נוספת.

צמיגים מתחלקים לכמה קטגוריות בעולם -

1. צמיגי כביש, לרבות צמיגי כביש ספורטיביים כדוגמת הפאלקן אזניס RT215, טויו T1-S, גודייר F1GS-D3 וכו'... כל צמיגי שה-Treadwear שלו הוא מעל 100 נחשב לצמיג כביש - Street tire.

2. צמיגי מירוץ חוקיים לכביש, מה שמכונה בארה"ב DOT race tire (ע"ש משרד התחבורה האמריקאי) ובהרבה מחלקי העולם נקרא גם Track day Tire.

רמת האחיזה שהצמיגים הנ"ל מציגים גבוהה בהפרש ניכר מכל Street tire שהוא ויש להם יתרון של מספר שניות להקפה על פני צמיג כביש רגיל.

הצמיגים הנ"ל הם צמיגים שחוקיים לשימוש בכבישים ציבוריים אך לא מומלצים בשל Treadwear נמוך מאוד של 100 ומטה, העובדה היא גם שהאחיזה של רובם מושפעת כתוצאה של כמות ה-Heat cycles - כמות הפעמים שהצמיג מגיע לטמפ' העבודה שלו, ברובם אחרי כמות מסויימת של Heat cycles האחיזה פשוט צונחת פלאים וזה בכלל לא משנה איך הצמיג נראה ומה מצב החריצים (אם ישנם) או הגומי.

צמיגים שנכללים בקטגוריה הנ"ל הם Kumho מדגמי Ecsta V700 ו-Victoracer, טויו RA-1, יוקוהמה Advan A-032R וגם הצמיג של ידידינו הרמן.

לקטגוריה הנ"ל יש תת-קטגוריה שלמרות שהיא עונה על התיאור של הצמיגים הנ"ל נקראת סמי-סליקס וזאת על שום תבנית החירוץ או יותר נכון ה"אין-חירוץ"... לתת-קטגורייה הנ"ל משתייכים צמיגים כמו Avon Tech-R, Kumho V710, Hoosier R3S04 ועוד... בד"כ מדובר בצמיגי המירוץ (החוקיים לכביש) ברמה הגבוהה ביותר.

3. הקטגוריה האחרונה היא מה שנקרא - Racing Slicks.

מבנה הצמיג שונה לחלוטין (!) מכל צמיג כביש שהוא לרבות צמיגי מירוץ חוקיים לכביש!

בין צמיגי סליקס לבין צמיגים נורמליים אין שום קשר, פה תרכובות הגומי שונות לחלוטין ורמת האחיזה של הצמיג היא פונקציה של כמות Heat cycles בלבד.

לצמיגי הסליקס יש גם גירסאות מחורצות שמיועדות לשימוש בגשם.

לצמיגי סליקס אמיתיים אין מתחרה באחיזה, אפילו לא קרוב, מדובר על יתרון של מספר שניות על פני צמיגי מירוץ חוקיים לכביש בכל הקפה!!

מדובר ברמת אחיזה כ"כ גבוהה שאירגונים רבים לא מתירים את השימוש בצמיגים מסוג זה באם הרכב לא מצוייד בכלוב התהפכות שלם מהסיבה הפשוטה שהאחיזה כ"כ גבוהה שבהחלקה הצידה הצמיגים עלולים להפוך את הרכב. כן, עד כדי כך.

לקטגוריה הנ"ל משתייכים צמיגים כמו גודייר G19 על סוגיו השונים ובערך כל צמיג שנראה במירוצי F1, אינדי, DTM, JGTC וכו'.

כדי לסכם את העניין, אם באופן נורמלי יחושבו צמיגי כביש ספורטיביים רגילים במסלול שהקפתו 3 ק"מ בזמן מסויים, באותו מסלול עם אותו הרכב, צמיגי מירוץ חוקיים לכביש ישיגו תוצאה שמהירה ב-2-3 שניות מהירה יותר לערך, משהו כמו 3-4 שניות מהיר יותר עם צמיגי חצי סליקס ובערך 6-8 שניות מהיר יותר עם צמיגי סליקס!

במונחים של זמני הקפה, זה נצח.

אילו היו 60 שניות על צמיגים לסוגיהם השונים, ניתן לחזור לתכנית הרגילה כעת icon_wink.gif.

מוטי

• תוכן חדש...