Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7170 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

חבר שלי עשה רישיון, וחברת הביטוח שמבטחת את רכב הליסינג של אימו דרשה ממנו 4 חודשים מלווה + בסוף ארבעת החודשים קורס נהיגה מתקדמת, אחרת לא יקבל ביטוח על הרכב.(הקורס אגב על חשבון הביטוח)

ועכשיו לשאלה:

מדוע כל חברות הביטוח לא מחייבות לעבור קורס נהיגה מתקדמת. חישבו עד כמה זה היה מועיל לכולם.אם המדינה לא רוצה לעשות כלום, אז לפחות שחברות הביטוח יעשו את זה.חברות הביטוח שככל הנראה היו מתמודדות עם פחות תביעות, לחברות הקורסים שהיו מפוצצים בעבודה, והכי חשוב מועיל לנו - הנהגים שהיו שולטים יותר טוב ברכב!

כמו שכל חברת ביטוח מחייבת להתקין אזעקות שונות בהתאם לשווי הרכב, אותו דבר צריך ללכת מבחינת הקורסים. נהג שנוהג ברכב מיני/משפחתי סטנדרתי יעבור את הקורס הבסיסי(בלימה,ירידה לשוליים וכו'), נהג שנוהג שאימפרזה טורבו יצטרך לעבור קורס יותר מעמיק.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם
על חשבון הביטוח הא?

כמה עולה הביטוח שלו?

אם לא שמת לב זה ליסינג, הוא משלם על הביטוח כחלק מעסקת הרכב ככה שאני בספק אם הוא יודע כמה זה עולה לו. בכל מקרה, זה עוד בערך 400 ש"ח אם לא פחות בגלל שזה דרך חברה גדולה (אני מאמין שזה קורס נהיגה בטיחותית ולא קורס נהיגה מתקדמת שהוא קצת יותר ספורטיבי).
פורסם

מחיר של קורס חד פעמי עולה (גם אם זה על חשבונך) פחות מאזעקה פשוטה שהביטוח מחייב.

בוא נגיד ככה, שלליסינג(ניכנס לחשבון החודשי על הרכב) לחייב את כל הנהגים כהתחלה יהיה טוב

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

באירופה מי שעובר קורס נהיגה מתקדמת, מקבל הנחה משמעותית בפרמייה של הביטוח!!

כל הכבוד לחברת הביטוח הזאת!

אלינו הגיעו כמה פעמים בנים ובנות של עובדי חברה, שקצין הרכב חייב אותם לעבור קורס, כתנאי לנהוג ברכב החברה..

הלוואי שהייתה בארץ קצת יותר מודעות לעניין..

עודד(מסלולים)

פתגם סיני עתיק אומר:

כשאין לך מה להגיד, תגיד פתגם סיני עתיק:wink:

פורסם

בליסינג החברות ביטוח יכולות לעשות את הפוזות האלה.

לקוח רגיל היה יורק להם בפרצוף ועובר לחברת ביטוח אחרת והם היו מפסידים לקוח.

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם

לדעתי זה אחד הדברים היותר חכמים ששמעתי בזמן האחרון.

הלוואי וכל חברות הביטוח יאמצו את זה. בלי קשר לליסינג.

בקשר ל4 חודשים מלווה אני לא מסכים. הרי עובדה שהמלווה זה לא מה שיחנך את הנוער.

ביחוד לא כשההורים שלהם מראש הם חסרי ידע מהותי בנהיגה בטוחה.

HU: JVC KDBT1 AMP:JBL Cs50.4

COMP: MTX RTS652 SUB: Magnat Xpress 1200

פורסם

המלווה הוא 6 חודשים רק על הרכב ליסינג - לרוב יש עוד רכב בבית ולכן זה לא קריטי, קיבלת קורס נהיגה מתקדמת חינם - לא תקח?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
(הקורס אגב על חשבון הביטוח)

כמו שכל חברת ביטוח מחייבת להתקין אזעקות שונות בהתאם לשווי הרכב,

קודם כל לחברת הביטוח יותר נוח וזול (ובצדק) להגיד לך לשלם פרמיה של עוד 1000 שקל במקום לממן לך את הקורס.

לימוד נהיגה זה משהו שרמתו נקבעת ע"י משרד התחבורה ולא ע"י חברות הביטוח. אני מאמין שאת הטענה שלך צריך להפנות למשרד התחבורה ולא אל חברות הביטוח. החברות הללו בסך הכל גופים אזרחיים ופרטיים בדר"ך, ואם הם אלה שצריכים להתעסק עם רמת הנהיגה שלנו, המצב באמת קשה.

אל תשכח שחיוב של כל נהג חדש בקורס נהיגה נתקדמת (ואפילו בסיסית) הוא לא סביר במחירים של היום ובטח שלא מציאותי כאשר מדובר בקורסים פרטיים שעולים המון. תחשוב כמה כסף יתחיל להתגלגל בשוק הזה אם תצא החלטה כזו.

פורסם

יניב - מצד שני ברגע שכולם יהיו חייבים בקורס, מחירו ירד כנראה, לא כך?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

קודם כל חברות הביטוח יבדקו אם יש סטטיסטיסקה שמראה שמי שעשה קורס עושה פחות תאונות ונזקים.

אח"כ, גם אם יסתבר שהתשובה היא כן, צריך לבדוק אם זה בגלל שמראש אלה היו אנשים שאהבו נהיגה. כי כשתכריח אנשים לעבור את הקורס, שזה כמובן חשוב, אני מסכים, אבל גם מי שעבר קורס ואח"כ לא שם לב למה שקורה בכביש כי ככה הוא רגיל כבר שנים, וכי הוא מתעסק בטלפון, רדיו, התינוק מאחורה והוא גם עייף, ובסופו של דבר הוא פשוט לא מרוכז... אז לא בטוח שהקורס יתן משהו, למרות שאולי כן.

פורסם
יניב - מצד שני ברגע שכולם יהיו חייבים בקורס, מחירו ירד כנראה, לא כך?
הייתי אומר שבדיוק ההפך.

כל עוד מפעיל הקורס הוא לא חברה ממשלתית, ברגע שהקורס יהייה הכרחי להוצאת רישיון, המחירים רק יעלו.

אל תסתכל על העניין מבחינת הרווח של המפעיל, אלא מבחינת הרווח הפוטנציאלי שלו כשהקורס שלו הופך לחובה.

המחירים ירדו רק כאשר ההכשרה תבוצע ע"י חברה ממשלתית במימון משרד התחבורה.

פורסם

סליחה שאני מתערב (וכל הכבוד לחברת הליסינג על הקורס) - אבל רעיון המלווה הוא מטומטם.

כולם מקבלים אותו היום כנורמאלי, אבל אני לא ראיתי אפילו מקור אחד שטוען ששיעור התאונות בקרב צעירים ירד מאז התחיל חוק המלווה האדיוטי, בהשוואה לתקופה שלפני שהחוק נכנס לתוקף.

גם אם יוכיחו שיחסית למספר הנהגים הצעירים מספר התאונות ירד, הרי כולנו יודעים שצעירים רבים פשוט מוותרים על נהיגה אינטנסיבית בתקופת המלווה, ומתחילים ממש לנהוג רק לאחריה - ושיוכיחו שאז שיעור התאונות ירד.

לדעתי? חוק המלווה הוא אחת מהשטויות הפופוליסטיות שנפוצו במדינה הזו.

• תוכן חדש...