Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2327 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי מאמר של הירחון [מגה-מוסך] שבו כותב בחור בשם דורון כהן מהנדס רכב ואלקטרוניקה, שהסביר כיצד ניתן להחזיר למצבר את חייו באמצעות הוספת אלקטרוליט, וטעינה נכונה.

אם אמצא את המאמר אני יעתיק את החלק המדובר.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

GL-10, שוב פלטת שטויות. לך תלמד איך בנוי מצבר לפני שאתה כותב הודעות בנושא.

דימה: החלפת האלקטרוליט (שהוא למעשה חומצה גופרתית בריכוז ממוצע של 28%) לא תחיה מצברים מתים שעמדו זמן רב ללא טעינה, מכיוון שהלוחות שלהם עברו כבר סולפציה ("גיפור" בעברית). בתהליך זה, שמתרחש כאשר מצבר עומד זמן רב ללא טעינה, הגופרית מתפרקת מתוך החומצה הגופרתית ומצפה את פני השטח של הלוחות ולמעשה יוצרת שכבה מבודדת על פניהם, כך שלא ניתן יותר לטעון את המצבר.

סולפציה היא מחלה חשוכת מרפא במצברים, ולא ניתן להחיות מצברים שלקו בה בשום אמצעי הידוע לאדם. ניתן למנוע את ה"מחלה" אם דואגים שהמצבר יהיה טעון כל הזמן (מומלצת טעינת רענון של המצבר פעם בחודש).

אלכס החשמלאי.

פורסם

יש לי שאלה, נגיד וקניתי מצבר חדש חדש, ועדיין לא חיברתי אותו אפילו, פתאום המצבר נופל ויחד איתו נפתחים כל ששת המכסים והכלל נשפך, יש דרך להחזיר את המצבר לשימוש? או שזה קאפוט?

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

קודם כל, בד"כ כשמצבר נופל, ה"בית" שלו נשבר ואז המצבר "קאפוט"

אבל אם יקרה מקרה כמו שאתה מתאר (לא כל כך הגיוני), ניתן להחזיר את המצבר לחיים לאחר מילוי אלקטרוליט וטעינת המצצבר.

ד"א: ישנם מצברים שמשווקים כשהם ריקים מאלקטרוליט, והאלקטרוליט מגיע ארוז בנפרד. המצבר מתעורר לחיים ברגע שממלאים את האלקטרוליט במצבר. יש לציין שהאלקטרוליט הוצא מהמצבר לאחר טעינה, אחרת הטריק הזה לא יעבוד.

שיטה זו מיושמת כדי למנוע סולפציה במצברים שעלולים לעמוד זמן רב על המדף, ללא טעינה.

פורסם
GL-10, שוב פלטת שטויות. לך תלמד איך בנוי מצבר לפני שאתה כותב הודעות בנושא.

דימה: החלפת האלקטרוליט (שהוא למעשה חומצה גופרתית בריכוז ממוצע של 28%) לא תחיה מצברים מתים שעמדו זמן רב ללא טעינה, מכיוון שהלוחות שלהם עברו כבר סולפציה ("גיפור" בעברית). בתהליך זה, שמתרחש כאשר מצבר עומד זמן רב ללא טעינה, הגופרית מתפרקת מתוך החומצה הגופרתית ומצפה את פני השטח של הלוחות ולמעשה יוצרת שכבה מבודדת על פניהם, כך שלא ניתן יותר לטעון את המצבר.

סולפציה היא מחלה חשוכת מרפא במצברים, ולא ניתן להחיות מצברים שלקו בה בשום אמצעי הידוע לאדם. ניתן למנוע את ה"מחלה" אם דואגים שהמצבר יהיה טעון כל הזמן (מומלצת טעינת רענון של המצבר פעם בחודש).

אלכס החשמלאי.

אלכס החשמלאי = גאון של אמא.

איפה היית כל השנים...

"יש לי שאלה, נגיד וקניתי מצבר חדש חדש, ועדיין לא חיברתי אותו אפילו, פתאום המצבר נופל ויחד איתו נפתחים כל ששת המכסים והכלל נשפך, יש דרך להחזיר את המצבר לשימוש? או שזה קאפוט?"

הלך קאפוט.

פורסם

תודה לעונים...

יש דרך להחזיר מצבר לחיים, ועשיתי זאת לא פעם.

אני לא אתחיל לפרט איך, למה ההתעסקות עם החומצות והכימיקלים היא מסוכנת.

לאלה שכותבים "רכבים יוקרתיים", איך הגעתם למסכנה שמדובר ברכבי יוקרה? אם היו לי שלוש רכבי יוקרה לא הייתי שואל את השאלה הזאת.

כתבתי מצברים "איכותיים ויקרים" כי אני משתמש רק במצברי "וולטה" שכידוע, הם לא זולים, שעד עכשיו הוכיחו עצמם בכל מצב, וגם הרבה אחרי שפג תוקפם. דבר שאני לא יכול להגיד על "שנפ".

לקנות מצבר אין לי בעיה, יש לי בעיה לקנות 3.

והמצברים צריכים לעמוד כשבוע בין התנעה להתנעה, תוך כדי שהם בין ההתנעות מחוברם בטורם ללוח סולרי.

הבעיה של המצברים התחילה כאשר הפסקתי לשים לב למפלס המים, ושניים מהת התייבשו. מילויי מחדש לא עזר.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם
יש דרך להחזיר מצבר לחיים, ועשיתי זאת לא פעם.

אני לא אתחיל לפרט איך, למה ההתעסקות עם החומצות והכימיקלים היא מסוכנת.

פרט ומייד, למען נלמד קצת.

אתה מבקש עזרה, יופי תן קצת בתמורה. אל תתרגש מחומצות וכו' מדובר בהעשרה בלבד.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

פעמיים הצלחתי לשקם מצבר מת שהתיבש בדרך הבאה:

לאחר מילוי במים מזוקקים עד מעל הלוחות לקחתי מברג קטן והכנסתי אותו דרך פתחי המילוי בין כל שתי לוחות אבל לא לעומק ונענעתי איתו קלות את הלוחות. בצעתי את זה על כל הלוחות בכל הפתחים בלי דילוגים.

בפעם הראשונה זה הצליח עד כדי כך שהמצבר חזר לחיים והצלחתי להתניע את הרכב בסיום הפעולה הזו אפילו ללא צורך בחיבור כבלים לרכב אחר או טעינה חיצונית. המצבר שירת אותי כשנה לאחר הפעולה הזו.

לא יודע מה ההסבר המדעי לזה ומה זה משנה? זה עזר וזו עובדה.8)

לא יודע אם זה תמיד יצליח אבל למי שיש מצבר מת מה יש לו להפסיד?

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אם אתה מתעקש אתה יכול לקנות את החומצה ברח' המסגר בת"א

לפני כחודש קניתי כמה מיכלים שם.

יש גם פומפה שבודקת את מצב הנוזל במצבר. (תקין או לא תקין).

פורסם

"הפומפה" נקראת הידרומטר ובאמצעותה בודקים את ריכוז החומצה באלקטרוליט המצבר.

מצבר שפגום בגלל נתק או קצר פנימי לא יוחזר לחיים ע"י החלפת אלקטרוליט.

לעיתים רחוקות החלפת אלקטרוליט במצבר חלש תחייה אותו לעוד זמן מה.

בברכה - רפי לין :-)

• 4 שנים מאוחר יותר...
פורסם
פעמיים הצלחתי לשקם מצבר מת שהתיבש בדרך הבאה:

לאחר מילוי במים מזוקקים עד מעל הלוחות לקחתי מברג קטן והכנסתי אותו דרך פתחי המילוי בין כל שתי לוחות אבל לא לעומק ונענעתי איתו קלות את הלוחות. בצעתי את זה על כל הלוחות בכל הפתחים בלי דילוגים.

בפעם הראשונה זה הצליח עד כדי כך שהמצבר חזר לחיים והצלחתי להתניע את הרכב בסיום הפעולה הזו אפילו ללא צורך בחיבור כבלים לרכב אחר או טעינה חיצונית. המצבר שירת אותי כשנה לאחר הפעולה הזו.

לא יודע מה ההסבר המדעי לזה ומה זה משנה? זה עזר וזו עובדה.8)

לא יודע אם זה תמיד יצליח אבל למי שיש מצבר מת מה יש לו להפסיד?

---------

וואי, לא ייאמן אבל זה עובד

עשיתי את זה גם במצבר רגיל שהיה בשימוש כ-3 שנים בערך ובימים האחרונים התרוקן מהר(תוך יום בלי טעינה ירד ל11V)

מתח המצבר עלה תוך שעה בכמעט 2 וולט, מ9 לכמעט 11 וולט, וזה מבלי לעשות כלום!!!! רק את הפעולה שמוזכרת בהודעה של odednovo.

מעניין בהחלט...

פורסם

כשמצבר רכב מת מוות טבעי הגורם לרוב הוא התפוררות של הלוחות ויצירת גבישים על האלקטרודות. הפירורים שנושרים מקצרים את הפלטות והגבישים מונעים את החלפת היונים עם האלקטרוליט. מכאן אתה יכול להסיק למה הפעולה הזו עוזרת.

פורסם

בזמנו עשיתי את הבדיקה שלך.

אתה לא יכול לקנות, בעיקרון, חומצה כי זה נכלל בחומ"ס.

תוכל עם זאת לנסוע לאזה"ת בנתניה למפעל של שנפ שם ישמחו לעזור לך.

כשדיברתי בזמנו ולפני כשנתיים עם המחסנאי/מנהל מחסן שם הוא אמר לי שבאם אגיע עם המצבר הוא ימלא לי במקום ובמחיר מזערי של כ30/40 ש"ח לליטר . הוא הציע זאת ולתת לי שירות חינם כדי לבדוק עם המכשור שלהם אם יש מה להציל. וזאת ללא ציניות. הוא לא הציע לי בשום שלב לרכוש מצבר מהם אלא רק למנוע ממני תשלום והשקעה ללא צורך.

אגב, בכל מקרה תצטרך למצבר עייף כsos מטען מצברים. תוכל לבדוק עם המכונאי שלך ולבקש שירות שכזה.

בהצלחה. ספר מה עשית.

,

• 6 שנים מאוחר יותר...
פורסם

הקפצה מהאוב.. חושב להזמין מצבר לטרקטורון מאמזון, הוא נשלח יבש (בלי חומצה), ועולה 170 ש"ח עם משלוח חינם, בארץ אותו מצבר עולה 400 ש"ח, אז זה משתלם.

השאלה מאיפה אני קונה את החומצה בצורה הכי פשוטה (באיזור חיפה).

זה המצבר :

https://www.amazon.com/gp/product/B000GU11DY/ref=ox_sc_act_title_1?smid=ATVPDKIKX0DER&th=1

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מעדכן - המצבר הגיע, כמה טלפונים לעסקי מצברים ושניים היו נחמדים מאד והציעו שאגיע אליהם עם המצבר ויימלאו לי חינם אין כסף.

הלכתי למצברי וולקן ברחוב השיש בחיפה, כל הכבוד להם על השירות ללא שום הכרות או סיבה מיוחדת לעזור לי. גם מ. אחראי בצומת ק. אתא הציעו.

בקיצור יצא משתלם מאד, מצבר בפחות מחצי מחיר מהארץ.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...