Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבקש המלצות לרכב SUV בכ-100K ש"ח...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7308 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עבור חבר שמוכר את הויטארה שלו ורוצה להתקדם בחיים...

דרישות:

1. עושה כ-50K ק"מ בשנה (האם בנזין או דיזל?).

2.יורד לשטח בערך פעם בשבועיים לנסיעה "קשה" (כלומר - יכולת שטח טובה!).

3.הבחור התרגל לאמינות של ויטארה ומבקש "לא רוצה בלבולי מח של אמינות".

4. אין צורך ברכב גדול (אבל צריך יותר גדול מהויטארה...).

5. מוכן להשקיע 100K ש"ח +- 10%

פג'ארו?

טראנו?

המלצות עם נימוקים בבקשה!

תודה

ג'ורג'

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

מישהו???:?

ג.

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

בשבוב שעבר ,במגזין the driver של עיתון הארץ היתה השוואה של רכבי שטח בתקציב של 70K. כדאי לנסות להשיג את העיתון. אני אנסה למצוא את המוסף (רוב הסיכויים שהוא בפח).

ב 50K קילומטר לשנה אני מניח שעדיף דיזל שכן לרוב המנועים פשוט שורדים יותר טוב את הק"מ ואת השנים.

בנוסף לפאג'רו ולטראנו אתה יכול להוסיף לרשימה גם איסוזו טרופר.

אסף

פורסם

הוא ישאיר את כולם מאחור בשניה שהוא יצא מהמוסך, ויחזור להיות אחרי כולם כשיכנס מיד חזרה למוסך..

האמינות של הדיסקברי משנות ה90 פשוט קטסטרופלית!

ההורים שלי מטיילים עם עוד כמה חברים בעלי ג'יפים, ויש בקבוצה הזאת 2 דיסקברי.

לא קרה טיול - שלא נתקע אחד מהם מאיזו שהיא סיבה..

בין אם זו משאבת דלק, או שמן, או X או Y או Z.. כל פעם תקלה חדשה..

לדעתי הכי בטוח ללכת על היפניות..

איסוזו טרופר או ניסאן טרנו (קצר/ארוך לשיקול הקונה) יכנסו בתקציב, הן בגרסאת דיזל והן בבנזין.

יש לשים לב בקניה ששניהם נסחרים מתחת למחירון.

לנו יש כבר מעל לשנה איסוזו טרופר - ואנחנו מרוצים מאוד.

העבירות שלו מעולה, איכות החיים איתו בכביש סבירה+ ועדיפה על זאת של הטרנו ועוד מתחרים באותה רמת מחיר (והפג'רו והלנדקרוזר לא באותה רמת מחיר...).

הצריכת דלק שלו סבירה והתיקונים לא שוחטים בצורה יוצאת דופן (כמו שבמיצובישי ובטויוטה..)

בהצלחה.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

במקרה שלך אין ספק שדיזל.

שילוב של רכב כבד, הנעה כפולה והרבה קילומטרים יגרמו לשימוש בהרבה מאד דלק, והחיסכון של 25-30% יהיה משמעותי מאד.

ברוב תנאי הנסיעה בשטח (כמדומני למעט טיפוס על דיונות תלולות), יש יתרון ברור למומנט הגבוה והזמין של הדיזל על פני ההספק הגבוה של הבנזין.

פורסם

לא ניסן טראנו, אומנם אמינה מאוד ועבירות שטח מעולה, אבל פלסטיקים מתפרקים ורעשים.

פאג'רו זוללת דלק ונורא יקרה להחזקה, בין אם זה אגרות ביטוח או טיפולים.

לנד רובר דיפנדר 110, רכב מאוד מומלץ מאוד אמין, עם נתונים אחרים משל הדיסקברי עדיפות דוקא לבנזין.

אבל הכי הרבה אני ממליץ על איסוזו טרופר משנת 2000 מנוע בנזין 3000 סמ'ק רכב מרווח מפנק מאוד נוח הן בכביש וגם בשטח, יכולת שטח מעולה ומתאים לכל משפחה.

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם

ג'ורג', רגוע...

השאירו אותך פעם תלוי באוויר ללא מענה? :wink:

תן קצת זמן לחשוב על תשובות.

עבור חבר שמוכר את הויטארה שלו ורוצה להתקדם בחיים...

דרישות:

1. עושה כ-50K ק"מ בשנה (האם בנזין או דיזל?). לטעמי, דיזל, אבל זה תלוי גם במצבו הכלכלי וגם בהעדפות אישיות.

2.יורד לשטח בערך פעם בשבועיים לנסיעה "קשה" (כלומר - יכולת שטח טובה!).

3.הבחור התרגל לאמינות של ויטארה ומבקש "לא רוצה בלבולי מח של אמינות".

SUV ב-100K, זה לרוב רכב בין גיל 7-10 שנים, רכב שטח בגיל הזה דורש תשומת לב, אין מה לעשות. "בילבולי מח" יהיו בכל רכב שטח מזדקן. כן, גם ביפאניות.

4. אין צורך ברכב גדול (אבל צריך יותר גדול מהויטארה...).

5. מוכן להשקיע 100K ש"ח +- 10%

פג'ארו? למה לא? רכב נחמד, יש שיפורים, מרווח, נעילה אחורית זמינה (ברבים נעילה מקורית).

טראנו? (היה לי כזה בעבר), לא ממש מרווח מבפנים ולא עליית מדרגה כזו גדולה מהוויטארה.

המלצות עם נימוקים בבקשה!

תודה

ג'ורג'

מבין השניים אני הייתי הולך על הפאג'רו. הוא מכה את הטראנו שוק על ירך, כמעט בכל תחום.

הטראנו אינו SUV בגודל מלא, הוא רכב "בינוני" בגודלו וניתן להציב אותו (מבחינת גודל) בין הוויטארה לפאג'רו.

בנוסף לפאג'רו ולטראנו אתה יכול להוסיף לרשימה גם איסוזו טרופר.

אני לא הייתי רוכש אותו. לחלק מהדגמים (בעיקר בדיזלים ובעיקר משנתון מסויים, היו בעיות מנוע וגיר קשות. "הכתם" דבק בכל הטרופרים, גם אלו החפים מכל בעיה. המחירים צנחו, אין ביקוש ועדיין נתקעים עם שרות של UMI (ואם לא שרות, עדיין צריך לרכוש חלקים מהם). מצד שני, בגלל אותן סטיגמות, מקבלים הרבה אוטו בזול.

לנד רובר דיסקברי.

אומנם לדעתי האישית הוא לא הכי יפה מבין המתחרים אבל בשטח הוא ישאיר את כולם מאחור

הוא ישאיר את כולם מאחור בשניה שהוא יצא מהמוסך, ויחזור להיות אחרי כולם כשיכנס מיד חזרה למוסך..

האמינות של הדיסקברי משנות ה90 פשוט קטסטרופלית!

רכב מטופל לא יעשה יותר בעיות מכל SUV אחר, לא משנה מה מדינת מוצאו. הבעיה היא שהרבה דיסקברי'ם חופפו בטיפולים (מחירי רכישה זולים יחסית ולכן נקנו על ידי תפרנים שלא תחזקו כראוי) ולכן יש להם סטיגמה של נבלות. יש (בודדים אמנם, אבל יש) דיסקבר'ים מצויינים משנות התשעים. אלו כבר לא כל כך זולים. הדיסקו, כמו שכבר צויין, מפואר נוח ועביר מאוד. מצד שני, הוא דורש הרבה תשומת לב, אז כנראה שזה לא ממש הרכב המתאים לו.

לנד רובר דיפנדר 110, רכב מאוד מומלץ מאוד אמין, עם נתונים אחרים משל הדיסקברי עדיפות דוקא לבנזין.
בתור בעלים של דיפנדר, למי שאינו "איש שטח קשה", הרכב לא מומלץ, בטח ובטח לא הבנזין (שהוא גם מאוד נדיר). בבנזין, תצרוכת דלק של פחות מ-1:5.

בשטח תענוג, כל שאר הזמן - ספרטני רועש וגס.

דיפנדר זה לא SUV, דיפנדר הוא רכב שטח ועבודה.

מה אני הייתי עושה במצבו ועם 100K?

סאניונג מוסו.

אם אין לו בעיות של תדמית ו"פוזה" והוא לא מחפש להרשים אף אחד מלבד עצמו, המוסו הוא הבחירה הטובה ביותר:

מכאניקה מצויינת - מנוע מרצדס (לא כל כך חזק אמנם, אבל מרצדס), חלקים אחרים מייצרנים גדולים וידועים.

יש נעילות דיפרנציאל זולות, יש שיפורים בשפע.

רכב אמין, פשוט לטיפול ואחזקה והכי חשוב, בגלל מחירו הנמוך, הוא יכול להשיג רכב "צעיר" יותר וברכבי שטח, צעיר יותר, לרוב = אמין יותר.

השנתון המתקדם, לדעתי, הוא יתרון חשוב ובעודף שישאר, נשאר לו מספיק כסף לשיפורים אמיתיים שיגרמו לו להיות מכונת שטח לא רעה בכלל.

שלחת פקס למשרד ממשלתי ואתה רוצה שיענו לך? אתה עולה חדש? אתה לא מכיר איך דברים עובדים פה?
פורסם
אם כבר סאניונג..

אז הקורנאדו! אחד האהובים עליי

גם אני מחבב את הקורנדו, במיוחד את צורתו היחודית (כל כך מכוער שהוא כבר יפה), אבל הבחור מחפש לעלות בגודל והקורנדו הוא רכב 3 דלתות בלבד ואינו מרווח כמו המוסו, הפאג'רו והטארנו (בהנחה שמדברים על הארוכים כמובן).
שלחת פקס למשרד ממשלתי ואתה רוצה שיענו לך? אתה עולה חדש? אתה לא מכיר איך דברים עובדים פה?
פורסם

לא ציינת אם החבר מעוניין בארוך או קצר, התשובה יכולה להשתנות רבות בגלל פרמטר זה.

פיאט 127, ממתינה עוד 4 שנים להפוך לאספנות.

פורסם

50 אלף קילומטר בשנה זה המון, עדיף בהחלט דיזל ויותר חשוב מזה - הוא צריך רכב אמין עם עלויות טיפולים נורמליות - האם הוא יכול להסתפק בטנדר? כלכלית, טנדר טויוטה היילקס משנתונים מתקדמים - 99-2000, מה שנכנס בתקציב - מצויין בשטח, אמין, טיפולים עצמיים לא מסובכים, חלפים זמינים ולא יקרים, שומר על הערך שלו יותר מכל דבר אחר. אבל איטי, לא נוח, וכמובן צפוף - זה טנדר.

אם טנדר לא בא בחשבון, אז מבין היפאנים שהוזכרו בתקציב הזה מיצובישי פאג'רו הוא בעל עדיפות בשטח - נעילת דיפרנציאל אחורית מקורית, שאין למתחרים. האוטו בנוי טוב, אפשר להגביה אותו קצת ולהכניס צמיגי שטח 31/10.5/15 בלי בעיות. טרופר לא רע, מנוע דיזל חזק מאד אבל בשנתונים האמורים בעיות במנוע היו נפוצות. טראנו לא עומד באותה רמה. צפוף יותר, פחות נוח, אין לו בעצם שום יתרון שאפשר לשים עליו את האצבע, חוץ מזה שהוא זול יותר.

אם הוא באמת יורד לשטח הרבה ומתכוון לשפר את הרכב, האפשרות הנכונה ביותר היא דיסקברי דיזל, אין מה לעשות. ב100K הוא קונה דיסקברי טוב מאד, ומשאיר לעצמו עודף לבנות ממנו רכב שטח אמיתי.

Jeepolog.com

• תוכן חדש...