אוף-טופיק
[כתיבה למשתמשים רשומים בלבד עם 150 הודעות ומעלה] כל מה שלא קשור למכוניות. התייעצויות לגבי לימודים אקדמיים, זוגיות, DIY בבית, מוצרי חשמל, מחשבים, מצלמות, סלולר, טיולים בחו"ל, עוד קצת זוגיות, טלוויזיות, שעונים, מעסיקים, מחפשי עבודה, עוד טיפה זוגיות לקינוח ועוד.
58,388 נושאים בפורום הזה
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 895 צפיות
הי חברים, כל כמה זמן חוזר בי הבאג של רכישת פטישון. מקצת מחקר שביצעתי היום התחבבה עלי בעיקר הBosch PBH 2100 RE. קומפקטית, חזקה מספיק בשבילי (קידחות קטנות מידי פעם, אולי קדיחה בממ"ד פעם בכמה שנים, זרועות לטלויזיה ודברים פשוטים מהסוג הזה), והמחיר ללא תחרות כ450 בממוצע. יש למישהו ניסיון? המלצה? דיס המלצה, לפני שאני רוכש?
הודעה אחרונה מאת hans, -
שאלות בקשר לפנסיה 1 2
מאת om2- 8 עוקבים
- 25 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אשמח להסבר בקשר לשאלות על הפנסיה (פנסיה צוברת רגילה) מה שאני יודע זה שאני כל חודש מפקיד כסף (חלק שלי ושל המעסיק) הכסף נצבר + ריבית בהגעה לגיל פנסיה עושים חילוק של הכסף בתוחלת החיים הממוצע וכך נקבע פלוס מינוס הפנסיה שלי . עוד ראיתי, שיש ביטוח נכות, כך שאם אהיה ח"ו נכה, אני אהיה זכאי לקצבה של כ75% מהמשכורת שלי ויש גם קצבת שארית וקצבת יתומים שאם ח"ו אמות לפני גיל פרישה, אישתי והילדים (עד גיל 21) מקבלים כסף. השאלות שלי : (אין צורך להסביר בכללי, אלא לענות בבקשה נקודתית לכל שאלה, עדיף עם ציון מספר) 1. מה קורה אם אני מנצח את הסטטיסטיקה? חיי עד גיל 300, קרן הפנסיה ממשיכה לשלם לי את הקצבה עד מוות? 2. מה קורה אם הסטטיסיקה מנצחת…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 5 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
לא מצאתי שרשור כזה אחרי חיפוש בפורום, אם ישנו כזה אשמח ללינק + מחיקת הפוסט. בכל מקרה, אני מחפש המלצה לנוירולוג באזור המרכז שמתמחה בתחום של זרמים ותחושת נרמול בכפות הרגליים. תופעה שכבר מופיעה אצלי שנה ומעלה ולא עוברת לצערי... הייתי כבר בביקור אצל נוירולוג ואני מחפש חוות דעת נוספת + בדיקה מקיפה הרבה יותר ממה שקיבלתי אצלו. אני בקופת חולים כללית וגר באזור בראשון לציון אם זה משנה. אם יש מישהו ממש ממש מומלץ, אז גם פרטי בא בחשבון. זאת הבעיה שיש לי במדויק: https://www.youtube.com/watch?v=8bW966jxP-g&t=7s
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 934 צפיות
שלום לפורום היודע כל, מחפש המלצה, ממקור ראשון, על איש מקצוע בתחום הפסיכולוגיה עבור טיפול למבוגר. משום מה אנשים נרתעים להמליץ על הפסיכולוג שלהם (כנראה חוששים שמידע ידלוף או לאדעמה) ולכן אני במבוי סתום. תודה ותבורכו,
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
הייתי שמח לשמוע מכם ממקור ראשון, איך השפיע עליכם מעבר ממגורים עם ההורים למגורים באופן עצמאי בשכירות. היתרונות שאני רואה במצב הנוכחי - חיסכון כספי ניכר ונוחות מסויימת. חסרונות - אין עצמאות, לא נוח לארח ולהביא בחורה הביתה במצב כזה. במצב של מעבר לבד, ככל הנראה שלא אוכל לחסוך יותר או שאוכל באופן גבולי ביותר.
הודעה אחרונה מאת Potato, -
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
במסגרת "בעיות שאין לבני אדם אחרים", אחד הדברים שמעצבנים אותי כבר תקופה לא קטנה זה המיקרו, או יותר נכון, הצפצופים שלו (בלחיצות כפתורים ובסיום העבודה) בווליום גבוה שאף כואב באוזניים כשאני בסביבה. בחיפוש באינטרנט לא הצלחתי למצוא מיקרו עם אפשרות ל-mute לכל זה. מישהו במקרה מכיר מיקרו כזה שנמצא במלאי באחת החנויות?
הודעה אחרונה מאת Benor, -
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 921 צפיות
בוקר טוב, לראשונה בחיי הולך לשכור בית עם חצר, עם חברה שלי, זוג צעיר, עצמאית. מצאנו כבר דירה ויש חוזה, הבית ריק לגמרי מריהוט ומוצרי חשמל והתחלנו לאסוף דברים (ד"א הבגאז' של האוקטביה עם החלון העולה וכסאות אחוריים מקופלים מטורף) אין עדיין כבלים/אינטרנט ושום דבר חוץ מגז מים חשמל. אשמח להמלצות לכל דבר שעולה לכם לראש שרלוונטי לדעתכם ושהלוואי שהיו אומרים לכם מההתחלה ועד הדברים הקטנים והפשוטים שעולים לכם. תודה
הודעה אחרונה מאת non22, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 514 צפיות
היי יש לי מצלמות רשת שכולן מוציאות USB אני צריך להמיר אותן ל HDMI כדי לחבר אותן לממיר יש דרך לעשות את זה? מצאתי איזה קופסא סינית שממירה אבל צריך קופסא לכל מצלמה ואין לי זמן להביא את זה לארץ מישהו מכיר פתרון אחר?
הודעה אחרונה מאת Transporter, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 20 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי, חבר רוצה להזמין את המיטה הזאת מחו"ל, יוצא לו 1167€ עם משלוח, לא כולל המיסים פה בארץ, השאלה היא כזאת, בארץ המיטה עולה 7700.. האם כדאי להזמין מחו"ל? כמה יכול לעלות מכס? זה המוצר.. https://comfortbaby.global/en/babybett-royal-dream-3in1.html אודה לעזרתכם.
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- 6 עוקבים
- 17 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כול מי שסובל משכנים אגואיסטים שממלאים את הדירות שלכם עם עשן סיגריות מוזמן לחתום על העצומה: https://www.atzuma.co.il/smokefree Sent from my SM-G985F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת snoop90, -
- 6 עוקבים
- 19 תגובות
- 15.3 אלף צפיות
שלומות כחלק מהצללה של מרפסת אני מותח 4 כבלי פלדה עבור תשתית לרשת הצל. בחרתי לעבוד עם כבל 3ממ ואני חותך אותי בכל צלע של המלבן המיועד להצללה וכמובן שצריך לנעול אותו בשני הקצוות של כל צלע. בנוסף 2 אנשים שונים המליצו לי לשים 2 נעלי כבל בכל נעילה. צרפתי תמונה של התוצאה הסופית שהשגתי. הבעיה היא שיש לי פחת של כ50% של המהדקים. כל מהדק שני כאשר אני מחזק אותו (משתמש בראצט 1/4 קטן ומחזיק ביד את המהדק והכבל, ללא גבקה או אחיזה אחרת) התבריג בשלב שאני מפעיל כח כושל ונאכל, מה שמביא את האום להסתובב על ריק. אפשר לראות ממש את הכריכות נאכלות. בחלק מהמקרים זה לא קורה ואני מצליח להדק בכל הכח. האם אני עושה משהו לא בסדר? המהדקים לא בסדר? יש …
הודעה אחרונה מאת locus, -
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 608 צפיות
היי, קצת רקע, התחלתי מקום עבודה חדש ומפרגן לפני כשנה, תוך זמן קצר המנהל שלי התקדם למקום אחר ושמתי לעצמי למטרה להחליף אותו הצעתי את עצמי האמת שלא האמנתי שיתנו לי, כי מדובר בתפקיד בעל משקל (ראש צוות פרויקטים) ובכל זאת הייתי ממש חדש ובמקור קיבלו אותי לתפקיד נמוך יותר, אבל ראו מה נתתי בזמן הקצר שהייתי והסכימו לתת לי צ'אנס ובשארית הזמן שלי הבאתי את כל כולי כדי להצדיק את ההחלטה שלהם. אני יכול להגיד שלמדתי המון, צברתי ממש טונות של ידע והיום אני שולט על הדברים דיי טוב, הייתי אומר שאני שולט על 60-70% מהדברים, ושאר הידע 30-40% יגיע מזמן ונסיון נרכש, לא משהו שאני יכול לזרז אותו אקטיבית (לפחות מנק' המבט שלי). ועכשיו אני שואל את עצמי, מה הלא…
הודעה אחרונה מאת sorvall, -
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום על איזה חוף אתם ממליצים בצד שמול לטבריה? מחפש חוף כמה שיותר שקט ונקי ועם אוכלוסיה מבוגרת, משפחות... לא צעירים. תודה! Sent from my SM-G985F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת דניאל1983, -
- 9 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לא יודע אם אני חווה עוד משהו רגיל של בוגר תואר ללא ניסיון או שהקורונה משפיעה חזק על המצב. לפני כחודש בערך סיימתי סוף סוף תואר בהנדסת מכונות, תואר פרקטי סך הכל. לצערי, לא עבדתי במהלך התואר. אבל מה שהיה היה ואין מה להתבכיין על זה ואין מה לתרץ..עכשיו הזמן לחפש עבודה. רק שיש בעיה אחת, אין משרות! ואני לא מגזים שאני אומר שאין משרות, באמת מרגיש שאין. נכנס לאתרי דרושים, מבצע סינון של וותק (ללא ניסיון או ניסיון של 1-2 שנים) ומקבל עשרות בודדות של משרות. וזה בפריסה ארצית כן, לא סיננתי לפי מיקום אפילו. אז אני עובר על המשרות, חלקן רחוקות מדי וחלקן דורשות ניסיון של 3-5. מפה לשם, נשאר עם כמה משרות בודדות שיכולות להתאים לי. לינקדין,פייסבוק טלגרם - אני שם. אב…
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום לכולם, רכשתי בית דו משפחתי, 2 קומות. בעוד שהשניה, סיפור המזגנים די פשוט מאחר ויש צנרת מוכנה לגג לכל המזגנים, בכל הנוגע לקומה הראשונה, הסיפור דורש מחשבה נכונה של איש מקצוע. אשמח להמלצה על מתקין מזגנים הגון, ענייני וכזה שנותן מחירים סבירים ושירות טוב. כמו כן, כזה שמכיר התקנים תקניים לממד שכבר הסתיים בן
הודעה אחרונה מאת innvision, -
סוף סוף הוחלט לקנות מכונת קפה לבית הלכתי לאיבוד מכל האופציות שיש בשוק אציין מה אני מחפש ואשמח לעזרי מסנובי-הקפה בפורום חשוב לי מאוד מקציף קיטור איכותי. על זה אני לא מוכן להתפשר. מבחינתי הפוך שיוצא עם כל המקציפים האוטומטיים למינהם [גם במכונה שיש לנו במשרד, שמקוטלגת בפאקינג 40K₪] - פשוט יוצא גרוע. לא מצאתי עדיין יוצא מן הכלל לתופעה הזו. לא ממש משנה לי קפסולות או פולים, ואם פולים לא ממש משנה לי אם צריך לקנות מטחנה בנפרד. אולי זה אפילו עדיף. אם המכונה היא מכונת קפסולות המחיר שלה יצטרך להיות נמוך יותר - כי הקפסולות עצמן יקרות יותר מפולים בד"כ. אין לי ממש תקציב מוגדר, אני מעדיף לא לחרוג מה 1000₪ - אבל יש סיכוי …
הודעה אחרונה מאת G. P. Magnus, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 633 צפיות
לפני שנה בערך קניתי את הפנסוניק fz-82, מצלמת סופר זום (X65) שהייתה המצלמה הראשונה שלי שהיא לא פוקט. העניין הוא שאני לא מרגיש מספיק מרוצה מהחדות ואיכות התמונות. השאלה שלי היא האם מדובר בי (כלומר אני צריך ללמוד יותר את המצלמה ), או שזה פשוט מוצר נחות יחסית למצלמה אמיתית (dslr או mirorless)? השאלה שלי היא בעצם מה ההבדל בין סופר זום למשהו בסגנון הזה:https://www.techradar.com/reviews/fujifilm-x-s10 עריכה (1): כן השקעתי בלימוד המצלמה, קראתי את המדריך וגם צפיתי במספר סרטונים על התפעול הממצלמה, כמו של הבחור החביב הזה: עריכה (2): ברור לי שלשפוך כסף לא יפתור את הבעיה - השאלה היא עד כמה ההבדלים בניהם משמעותיים
הודעה אחרונה מאת SchnitzelLova, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 837 צפיות
מצוף של פלאסון, כל כמה שנים צריך להחליף לו גומיה, עובד טוב בדרך כלל, לאחרונה שמתי לב שהמים בורחים לתוך האסלה מהניאגרה, החלפתי את הגומיה התחתונה ואת הגומיה של המצוף אבל הבעיה לא נפתרה, בהחלפה שמתי לב שהפלסטיק הקטן הזה שבור, אני לא יודע כמה הוא קריטי, הבעיה שהמים בורחים מהמנגנון של המצוף דרך חריר קטן בצד שמאל(מקביל למצוף עצמו). בסוף כשבורחים מספיק מים, המים מתחילים לברוח דרך המוט של המנגנון שמוריד את המים. הגומיה החדשה ששמתי נגזרה כמעט לחלוטין, אני חושש שזה אולי בגלל שהגומיה לא מספיק איכותית, הרגישה לי קצת קשיחה.
הודעה אחרונה מאת ModChiP, -
-
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בוקר טוב. ציפוי דלת פלדלת ,ציפוי מעוצב בסגנונות הללו:. https://abdlatot.com/חנות-טפטים-לדלת האם יש בפורום בעל מקצוע שעושה זאת? מן הסתם אשמח לפרנס אחד מאיתנו.
הודעה אחרונה מאת michaelbe6, -
לגו- יש לכם במחסן? 1 2
מאת yarongti- 7 עוקבים
- 22 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי חברים, מניח שרבים מבינכם שיחקו עם לגו, חלקכם העבירו חלקכם השאירו אותו במרתף, אם יש לכם ערכות ישנות סגורות, אשמח לקנות אותן. מוזמנים לשלוח מספר ערכה לפרטי, תודה😃
הודעה אחרונה מאת yarongti, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם אני מתלבט האם לרכוש מכונת כביסה ומייבש בנפרד או לחסוך במקום (שלא ממש יש לי) ולרכוש אחת שתעשה את שניהם? ראיתי בחיפוש קליל את חוות הדעת של הטכנאים, אבל לטעמי אלו דעות לא אובייקטיביות. אשמח אם מישהו שבאמת חווה מכונה כזו יתן חוות דעת תודה מראש
הודעה אחרונה מאת stum, -
שבוע טוב ושנה טובה! אתחיל ברקע כללי על עצמי, אני בן 23, יש לי הון של 100 אלף ש"ח, מכניס בדרך כלל כ-2000-3000 ש"ח לחסכון, אך זה תלוי, לרוב ממוצע של 2000 ש"ח. הכסף הזה יושב בחשבון שלי ואני מרגיש הוא יושב סתם, המטרה של החסכון כמובן היא רכישת דירה, אפילו קטנה בהתחלה, כהון התחלתי. הרבה אנשים מסביבי זורקים הרבה נתונים/נושאים, אחד אומר שכדאי לבדוק אופציה על השקעה בקרקעות, השני אומר שכדאי שאכניס את הכסף לחברה גדולה כגון אלטשולר שחם ואתן להם לנהל לי את התיק, והשלישי אומר שכדאי להשקיע בחול, 1. אין לי ניסיון בתחום הנ"ל, אני מנסה ללמוד אותו כשיש לי זמן, אך לאט לאט, לכן אני מעדיף לשמוע עצות של אנשים מנוסים. 2. אני אוהב …
הודעה אחרונה מאת yoram0101, -
- 5 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום אני צריך להזמין חלק פלסטיק(בטנה מעל גלגל הרכב) לרכב. באתר יש לי אפשרות לבחור משלוח עם DHL או עם פדקס. בשניהם עלות המוצר כולל המשלוח לא עוברת את ה 75$. עם מי כדאי לשלוח..מי פחות ינסה לעשוק..יש למישהו ניסיון? תודה
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 597 צפיות
בוקר טוב, אני צריך להתחיל לימודי נהיגה של C1, יש לי רישיון נהיגה כ-4 וחצי שנים (B), לא הצלחתי להבין את סדר הפעולות החדש שיש לעשות במשרד הרישוי, הגשת בקשה באתר(?), הגשתי לפני חצי שנה ואין תשובה.. בדיקת עיניים, יש טופס שצריך לקבל? האם אני נדרש לבצע תאוריה? אודה לעזרתכם בנושא.
הודעה אחרונה מאת m1011409, -
-
- 7 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
קיבלתי היום מיסרון מויזה כאל- הם רוצים להחליף לי את הכרטיס אשראי שלי, שהינו יחסית חדש, תקין לחלוטין ועם תוקף לעוד 4 שנים, באחד חדש עם פונקציית תשלום ללא מגע. יש לי כמה שאלות... 1) מי ביקש מהם? 2) באיזה זכות הם מחליטים שעליי להחליף את הכרטיס שלי?? 3) באיזה זכות הם מתערבים לי בחיים??? 4) קרה לעוד מישהו? או שזה רק סוג של פישינג או? מה זה החארטה הזה? לא רוצה להחליף. לא משאירים לי ברירה. הישן יבוטל אחרי שהחדש יגיע לטענתם... תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
אז ככה, בת זוגתי היא שכירה, אפילו חיונית, ומרוויחה משכורת ממוצעת. לאחרונה היא חושבת להתחיל לתת ייעוץ בנושא שלא קשור לעבודה. עכשיו זה הולך להיות באמת בקטנה, אולי פעם בחודש - רק בשביל הגיוון והעניין שיש לה בזה - אבל חייבת קבלות כי זה תחום שהלקוחןת לרוב יקבלו החזר על הייעוץ הזה. עכשיו אני מתלבט אם זה בכלל רעיון טוב? הרי בגלל שהיא שכירה עם משכורת ממוצעת זה אומר שעל כל שקל שהיא תקבל מהעוסק הפטור היא תשלם בערך חצי למס הכנסה, בנוסף להוצאות של רו"ח ועוד כל מיני.... יכול להיות שזה בכלל לא משתלם לפתוח עוסק פטור אם אתה כבר שכיר?
הודעה אחרונה מאת asafasraf, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 497 צפיות
רק במחשב אחד ניתן לסמן V לתירגום. בשאר המחשבים - אין את האופציה הזאת. בשום דפדפן. לא כרום, לא אקספלורר. הסרט מוקרן רגיל וכאשר נכנסים להגדרות אין את האופציה של התירגום. מה הקאטץ פה? מה צריך להוסיף?
הודעה אחרונה מאת eladns, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים. קודם כל אתחיל ואציין שממש אין לי מושג בעולם הסטארט אפים. לא רוצה לבוא ולשקר או להגיד שאני יודע משהו. לא. כן אגיד שחיפשתי בגוגל, קראתי הרבה מכל מיני אתרים אבל בכל מקום נכתב משהו אחר שמערער אותי יותר. אז בקצרה, יש לי כיוון בראש למשהו שלדעתי יכול להיות מאוד מוצלח בעולם (לדעתי אני לא מקצין, זה באמת משהו שיכול להצליח.). אני יכול להגיד שזו אפליקציה שפונה לקבוצה מאוד ספציפית אבל מאוד גדולה. בכל מקרה, אין לי מושג מה אני עושה עם הרעיון. משאבים אין אבל כן הייתי רוצה לנסות להעביר את הרעיון הלאה - גם אם זה אומר לחתום על חוזה עבור אחוזים מסויימים. שוב, אין לי מושג בעולם הזה ולכן אני כאן כדי להתייעץ. אני יודע שיש חברות שתומכות בסטאר…
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
-
אני לא מדבר על דמי אחזקה, אלא על ועד בית עצמו. ועד הבית בבניין שאני משכיר בו את הדירה שלי החליט לאסוף כסף חד פעמית בשביל דברים כמו שתילים ומזוזות (בניין חדש), לא מדובר בסכום גדול, אבל אני מנסה להבין מי אמור לשלם את זה. בחוזה שכירות יש סעיף בו רשום שהשוכר צריך לשלם את ועד הבית, אבל השוכרים כרגע לא מוכנים לשלם, בעיקר מתוך עקרון, בטענה שבעל הדירה (אני) משלם דברים כאלו. אם היו מבקשים כסף על תיקון של צנרת אז ברור לי שהעלות היא עליי בתור בעל הדירה, אבל מה לגבי הוצאות "חד פעמיות" כמו שציינתי מקודם? איך שאני רואה את זה, הגיוני שהשוכרים ישלמו את ההוצאה הזו, הרי אני לא זה ש"נהנה" מהשידרוג אלא השוכרים. אבל לפני שאני נכנס למצב לא נעים עם הדיירים…
הודעה אחרונה מאת om2, -
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 565 צפיות
שלום חברים, אני גר בבאר שבע ובפעם השנייה תוך שנה וחצי שפגעו לי בדלת (המקרה השני ממש ליד הבית) בזמן שהרכב חנה כחוק ולא השאירו פרטים. בשני המקרים נאלצתי להחליף דלת בגלל עוצמת הפגיעה, בשתי הפעמים מדובר בנזק של 4000 ש"ח. המצלמה שיש לי ברכב מצלמת רק כאשר הרכב מונע (אחרי שהרכב יחזור ממוסך, אדאג שחשמלאי רכב יחבר אותה לפיוזים). עם זאת, אני לא בטוח שהיא יודעת לזהות תנועה מצד אלא רק מקדימה. לכן אני מחפש גאדג'ט או מצלמה או כל דבר שישלח לי הודעת SMS כאשר יש פגיעה ברכב. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Liviur,
-
מי מחובר 37 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 377 אורחים (הצג רשימה מלאה)