אוף-טופיק
[כתיבה למשתמשים רשומים בלבד עם 150 הודעות ומעלה] כל מה שלא קשור למכוניות. התייעצויות לגבי לימודים אקדמיים, זוגיות, DIY בבית, מוצרי חשמל, מחשבים, מצלמות, סלולר, טיולים בחו"ל, עוד קצת זוגיות, טלוויזיות, שעונים, מעסיקים, מחפשי עבודה, עוד טיפה זוגיות לקינוח ועוד.
58,387 נושאים בפורום הזה
-
אני רואה זבל זרוק בהרבה מקומות. בפארקים, בים, באתרי טבע, בעיר, אנשים שמזלזלים ומשאירים זבל זרוק במסדרונות הבניין וחדר המדרגות ובכניסה לחדר האשפה. כל כך קשה לפנות ולקחת את הזבל ולזרוק אותו במקום המיועד לו? ומה שיותר מפריע לי - נראה שלאף אחד לא אכפת, והרשויות לא אוכפות ולא מנקות. כרגע אין לי שום נקודת יחוס או השוואה למדינה בחו"ל. @Derish אתה יכול להעיד על המצב בברצלונה/אירופה?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
חודש יולי, אמצע שבוע, חם כבר מהבוקר. 8:45. לוקח בקבוק מים מהמקרר, אף פעם אין כוח להכין סנדוויצ'ים. אקנה משהו בדרך. אני צריך לקפוץ למפעל מגנזיום בסדום, כ 170 ק"ם לכיוון. יוצא מראשל"צ, עולה על כביש 6 בשורק (כדי להימנע מהקטע שבתשלום...) ויורד דרומה. עצירה ראשונה אחרי שעה ו 100 ק"מ דרומית יותר בפקק בצומת שוקת, הפקק עקב עבודות בניה של מחלף מעל כביש 60. אחרי זה הפסקה קטנה לסנדוויץ' ושתיה בתחנת דלק בערד, כבר ממש ממש חם. ממשיך דרומה. תצפית נווה זהר. רואים את בריכות האידוי של המפעלים. טריסטרמיות. הן ממש לא מפחדות מבני אדם. התעכבתי בתצפית איזה חצי שעה, אין כמעט תיירים…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 552 צפיות
אהלן חברים יקרים! בקרוב מתחיל עבודה חדשה (עוד לא חתמתי חוזה) ועדיין לא הבנתי כמה שכר נטו יצא לי לאחר שאני מקבל רכב חברה נניח השכר שלי הוא 11K ברוטו כולל רכב כמה נטו נכנס לי לכיס? משלם מיסים רגיל: נק' זיכוי 2.25 , מס 20% -- משלם מיסים רגיל ללא פטורים או הטבות. הרכב שאני מיועד לקבל נאמר לי שזה יהיה רנו קליאו או פלואנס (כמו של המוניות) מניח שזה יהיה רכב חדש יחסית. נגיד הרכב עולה 130K : 2.48*130000= 3224 ש"ח- זה שווי שימוש הרכב הסכום הזה מתווסף לי לשכר 11K ברוטו? = 14224 ש"ח ומזה מורידים לי מס? הכוונה מבחינת מס הכננסה אני מרוויח 14224 ש"ח? מאוד אשמח אם תעזרו לי בחישוב פה וכמה יצא לי שכר נטו. …
הודעה אחרונה מאת motior, -
-
שלום לכולם, הסיפור קצת מורכב ואישי ואני מבקש עזרה או הכוונה, או פשוט המלצה מה לעשות. לאישתי יש דוד ( אח של אמא) אדם חולה שנולד עם בעיה התפתחותית ונפשית. בן 63 בעבר התגורר עם הסבתא שלצערינו נפטרה לפני כמה שנים. היום בתגורר עם חתומי שחלתה בסרטן הלבלב ונמצאת בשלבים סופיים לצערינו והופסקו הטיפולים. מצבו כפי שמוגדר עלידי הרופא הוא סובל מסכיזופרניה פרנוידית. נראה לפי גילו הכרונולוגי, מודע צלול, משתף פעולה באופן פורמלי וסטראוטיפי. התמצאות תקינה בכל המובנים. אפקט לקוי ושטוח. מתלונן על פחדים, נדודי שינה וחרדה. מהלך ותוכן חשיבה מפורקים עם רפיון אסוציאטיבי. נצפו הפרעות בתהליך החשיבה וסימפטומים שליליים. אדישות ניכרת, כוח רצון ויוזמה ירודים, תגובות נפשיות לא תואמות. מדווח…
הודעה אחרונה מאת korola, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 519 צפיות
אהלן קיבלתי שיחה מהחברה שבה יש לי קרן פנסיה,והודיעו לי שאין לי שום סוג של ביטוח(מלבד שיניים) בקיצור שמעתי הרבה מילים שאני לא מבין עם כל מיני פיצויים כאלה ואחרים ו200 שקל בחודש. ביטוח ריסק 105 ש"ח לחודש ,פיצוי של 1.5 מיליון ביטוח בריאות(95 ש"ח) שכולל ניתוחים וטיפולים מחליפי ניתוח,מהשקל הראשון. תרופות שאינן בסל הבריאות השתלות וטיפולים בחו"ל ניתוחים וטיפולים מחליפי ניתוח בחו"ל שירותים אמבולטוריים וטכנולוגיה מתקדמת(?!) תרופות אקסטרה אני בן 30,בריא בלי מחלות רקע כאלה ואחרות,לא מעשן לא שותה. נשמע סביר? לא סביר? צריך לא צריך? מתי נהוג להתחיל לעשות ביטוחים כאלו?
הודעה אחרונה מאת Shaike.Zam, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני טס לתאילנד לבד .אז לא בטוח שאצא משהו כל פעם שארצה להצתלם .אז חשבתי לרכוש מוט סלפי יש מלא סוגים ובגלל שיש לי זמן עד הטיסה חשבתי להזמין מאליאקספרס יש מומלצים? אולי בכלל כדי להמתין ולרכוש בתאילנד? הנייד שלי עם מסך 5.7
הודעה אחרונה מאת דניאל1983, -
- 7 עוקבים
- 6 תגובות
- 824 צפיות
שואל בשביל חבר - עולה חדש שגר כרגע ליד הרכבת בלוד (לא אזור סימפטי), ומחפש מקום נעים יותר למגורים. הוא עובד כמהנדס פיקוח (כבישים ותשתיות), ולכן מחפש אזור עם גישה נוחה ומהירה לכבישים ראשיים (כלומר לא ראש העין או אשדוד), שכן אופי העבודה דורש נסיעות לפרויקטים שונים, בעיקר באזור ירושלים/לוד/גוש דן, אך לעתים גם לאזור הדרום/השרון. הכיוון הוא דירה קטנה/מחולקת או יחידת דיור שהיא לא מרתף, באזור ה-2500 ש"ח (רצוי עם ארנונה ואינטרנט). אפשר גם בקיבוצים/מושבים. מי יכול להמליץ על אזור/שכונה שיכולים לענות על הדרישות? ביד 2 האופציות בתקציב הזה נעות מגדרה ורחובות ועד פתח תקווה, אז אשמח להצעות ממוקדות יותר.
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 3 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אנו מעוניינים לגור במוצקין, ותוהה אם האיזור של רח' שרת/דקר הוא טוב- הכוונה לקרבה לפארקים וגני משחקים, תחושת ביטחון בערב, קרבה למרכזי מסחר קטנים ועוד. אשמח לשמוע חוות דעת על האיזור ועל הקריה בכלל.
הודעה אחרונה מאת SurfHigh, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי חברי פורום אשמח לעזרה בנושא שינוי קוד הדלת למשרד, מצרף תמונה של המתקן.
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 26 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
הבן שלי נמצא במעון של התמ"ת, קיים פיקוח ובנוסף אני גם עושה ביקורי פתע בעצמי. אחת המטפלות מעוררת את החשד שלי כבר מהיום הראשון שראיתי אותה. היה קשה לי להצביע על משהו בה אך השבוע בעת שהכנסתי את הפעוט למעון, שמעתי אותה אומרת לאחד התינוקות "בא לי להביא לך כאפה".. נכון שזה יכול להתפרש כחיבה אך לשמוע את זה דווקא ממנה זה גורם לי אי-נוחות. יש 6 גננות ומנהלת במעון, בכל השאר אני בוטח ורגוע כשהילד עימן.
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
-
צהרא טבא. מעוניין ברסיבר לבית. הבקשה, היא יותר בקשה להמלצות ליצרנים מוצלחים בתחום (יען כי הרכישות האחרונות בנושא, היו לפני זמן רב עד מאוד), לאחריות ותמיכה טכנית של יבואן "מוצלח" / חנות שרכשתם ממנה ואתם מרוצים ופחות לפונקציות של המכשיר (עם זה אני חושב שאצליח להסתדר). אוסיף עוד כי לרוב, תשמע מוסיקה (לכן עדיף חיבור BT וגם USB) וגם רדיו ולגבי קולנוע ביתי (כמה שרואים סרטים פה...) - אז אם תהייה אופציה לזה - אחלה. אם תתעקשו על תקציב - עד 2000 זוזים. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת BarryG, -
- 8 עוקבים
- 24 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום רב, אני רוצה להזמין מאלי אקספרס אנטנת wifi יאגי האם צריך אישור מיוחד בשביל לקבל את זה בארץ או שזה יעבור ללא צורך באישור במשלוח? תודה רבה
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 525 צפיות
שלום לכולם, ברשותי מדיח שיש קטן ונחמד ולא מהגדולים המאיימים כך שאולי קל יותר לטיפול. Midea mini dishwasher השתמשתי פעם אחת במדיח עם צלחות שלא שטפתי לפני ואחסנתי אותו מספר חודשים. כשניסיתי היום להשתמש שוב קיבלתי שגיאה וראיתי שהמים לא מתנקזים. בתמונה המצורפת מאחור יש את הפילטר, כשפותחים אותו ומרימים האזור שלו מלא עד הסוף במים (לא הבנתי אם זה תקין או לא תקין). בנוסף הפילטר נראה נקי. ברשת מקדימה, כשפותחים אותה גם היא מלאה מים, יש שם חור קטן למטה ומכסה עם 2 ברגים. הטתי כדי לנקז, עשיתי פו חזק לצינור ניקוז, שאבתי את הצינור ניקוז(מים מלוחים, תודה ששאלתם), ללא הועיל. המדיח באחריות, אבל לפני שאני מתחיל להתבחבש, האם יש פתרון diy לבעיה המוכרת הזו? תודה! Sent from my HD1900 using T…
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
תהיו איתי קצת, ותבינו. המידע מתוך ויקיפדיה, עם זאת הוא תואם מידע ממקורות אחרים אז לא שיניתי מילה: תמרה כהן ( "הנערה מטבחה 1926 - אפריל 1959") הייתה מייסדת משק חקלאי באזור טבחה שלחוף הכנרת. נולדה בפתח תקווה, בתם היחידה של בן ציון ופירה-אסתר (איזנבט) כהן. סבה מצד אימה היה רופא העיניים ד"ר יעקב הללי איזנבט, וסבה מצד אביה היה ד"ר אליהו כהן, רופא ועד המושבה. בגיל 13 נפרדו הוריה, וכהן המשיכה לחיות עם אימה, השתיים נדדו מעיר לעיר ומבית-ספר לבית-ספר, עד שמסיבות כלכליות עברה לפנימייה של קולג' קתולי בירושלים. תמרה לחמה במלחמת העצמאות (את זכרונותיה מאותה תקופה סיכמה בספר בשם "היה היה", שלא פורסם). לאחר המלחמה, חרף חלומה ללמוד באוניברסיטת קולומביה, עבדה …
הודעה אחרונה מאת hans, -
-
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
בניתי מחסן מתחת לבית. הבית בנוי כך שיש אופציה לשבור קיר בלוקים על מנת לבנות מדרגות מתוך הבית ליחידה למטה. הקירות בנוים מפאנל מבודד. גובה המדרגות הנחוץ הוא כמטר וחצי . ראיתי את הנוסחא לחישוב כמה מדרגות צריך וכו. השאלה שלי מה החומר שאני יכול להשתמש בו. הבית מוכה טרמיטים וממש לא חשקה נפשי לעשות אותם מעץ. צד שני יש אופציה למסגרת ברזל פלוס מדרכים מעץ.. מאותה סיבה לא קורץ. אופציה שלישית שחשבתי עליה היא לעשות מדרגות בטון, פה אני חסר ידע לחלוטין.. בגלל אופי הקירות אני לא יכול לעגן לקיר את המדרגות ולמעשה הן ירחפו באוויר. איך מתבצעת יציקה שכזו וכמה מסובך להנדס תבנית לנושא.. במידה ולא אשמח אולי לרעיון למדרך חלופי (אולי pvc) למדרגות מ…
הודעה אחרונה מאת yogev20, -
- 3 עוקבים
- 20 תגובות
- 14.5 אלף צפיות
שלום רב, מתכנן לרכוש מקרר. לאחר שמבצע 7 שנות אחריות על מקררי באקו BEKO נגמר, אני כנראה הולך על שארפ sharp . הדגמים שאני מתלבט בינהם הם SJ-FE87 או SJ-FS85 . ברמת מחירים של 5,000 ש''ח אפשר לקבל אחריות רק מ-י.שלום או מ-תמוז. לאחר קריאה ברשת הבנתי שגם יבואן רשמי ראלקו וגם י.שלום הם גרועים. למישהו יש ניסיון עם תמוז? שאלה נוספות היא לגבי הדגם - למישהו יש ניסיון עם SJ-FE87 או SJ-FS85 ? מידע שמפורסם בעברית בארץ חלקי ולא ברור: רש רשום שגדם 87 הוא אינוורטר וגירוג האנרגטי שלו הוא A ודגם 85 הוא דגם nonfrost ודירוג האנרגטי שלו הוא B. אשמח להמלצה מבעלי ניסיון, תודה
הודעה אחרונה מאת Krishi, -
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 789 צפיות
שלום חברים ברשותי מצלמה מדגם Canon PowerShot G1 X Mark II. נקנתה לפני מספר שנים אומנם אך הייתה בשימוש מועט. עלתה לי כ 800 דולר בזמנו. אני לא מבין בכל העניין של ערך של מצלמות יד 2, והייתי שמח אם מישהו יודע מה המחיר הריאלי לדרוש על מצלמה כזו? חשוב לציין שזה מגיע גם עם סוללה נוספת סגורה שלא נפתחה (עלתה לי 50 דולר)
הודעה אחרונה מאת mazinya, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 532 צפיות
בכל פעם שאני מקליד בתיקייה האוטומוטיבית על "ייתר האופנועים" למשל, או בכללי על איביי מוטורס, אני מקבל הודעת שגיאה. מה קורה שם? זה כבר ככה כמה ימים. נגיד ואני מחפש שם אופנוע אספנות למכירה, איך מגיעים למקום הנכון?
הודעה אחרונה מאת ירחמיאל, -
- 8 עוקבים
- 16 תגובות
- 5 אלף צפיות
בוקר טוב חברים, לפני כשנתיים רכשנו תנור אפייה בנוי של BEKO, תנור רגיל עם זוג כפתורים מכאניים וצג די פשוט ללא כל "טכנולוגיות". מהיום הראשון אני שומע תלונות על התנור שבחרתי בטענה שהוא לא אופה\צולה\מחמם כמו שצריך\בצורה אחידה ועוד שלל טענות. אני בתור איש פשוט יודע שתנור הוא פשוט קופסא אטומה טרמית עם גוף חימום ומאוורר שמכוונים לטמפרטורה מסוימת ונגמר הסיפור. האם יש למישהו ניסיון עם תנור משוכלל עם 3D ו-4D קוקינג וכו'? האם יש למישהו ניסיון טוב עם פונקציית הניקוי הפירוליטי? הייתי רוצה לשמוע ממקור ראשון שעובד עם התנורים המשוכללים של בוש\סימנס וכו האם באמת מרגישים שוני בעבודה איתו, מהירות חימום, אחידות הטמפרטורה, נוחות הפונקציות השונות וכו. מדובר ב…
הודעה אחרונה מאת Transporter, -
שלום לכולם אני זקוק לעזרתכם במציאת שיר ששמעתי לפני כמה ימים ברדיוס 100FM אני מאמין שבעזרתכם אמצא את השיר הזה הפזמון הוא אקסזי סי אקסזי נו ויש מילים שאני זוכר הסי מגוסטמי זהו שיר טכנו משנות ה90 תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
- 5 עוקבים
- 21 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום אני ניסתי להתקין היום וירטואל בוקס על המחשב בשביל להריץ מערכת הפעלה לינוקס המחשב עם ווינדוס 7 32 ביט אם זה חשוב התקנתי את הכול ובאתי לבחור בהגדרות את הדיסק ומה שאני לא עושה זה לא מאשר לי ונותן לי לעשות ok. האם אולי אני טועה וחייב במקרה דיסק און קי או שלא חייב? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 52 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
מותר למעסיק להעזיב עובד ולהעביר אותו למקום עבודה אחר(באותה חברה) ללא שימוע וללא הודעה מוקדמת? אלא ביום בהיר אחד להודיע לו שהוא עובר מקום? למקום עם יותר שעות ויותר משמרות.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- 8 עוקבים
- 10 תגובות
- 746 צפיות
ביום שיש אנחנו מעוניינים להוציא את חמותי לטיול קצר, להכניס לה קצת ענין בחיים ולראות דברים. היא בהחלט מסוגלת ללכת אבל לא עליות של הרים וטרשים, כן? אז בדקתי את מזכרת בתיה, כי פעם הייתי שם - הכל סגור! עין כרם - גם הכל סגור (וגם עליות). אשמח לשמוע המלצות מכם בעלי ידיעת הארץ. משהו קרוב, לא רחוק מדי ושל כמה שעות. זה יכול להיות מרכז מבקרים, מוזאון התיישבות כלשהיא, משהו בסגנון ונישמח אם יהיה גם בית קפה באזור (פתוח! פתוח! 🙃). מודה לכם מראש!
הודעה אחרונה מאת אביעד, -
מכשירי שמיעה - דעות 1 2
מאת bjlb- 3 עוקבים
- 16 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום חברים, אני מחפש מידע על מכשירי שמיעה עבור אבי. השמיעה לא משהו בכלל ורופא אאג המליץ על מכשיר שמיעה הקטע הוא שיש מלא דגמים וטווח המכירים מ 2000 והגענו עד 11000 יש לכם ניסיון או דעות בנושא? כרגע היינו ב"אודיו סנטר" וב"אופק צפון" יש נטענים - שזה די ברור ואישית נשמע לי עדיף יש עם BT (לכולם?) אני יכול לצרף מידע על מכשירים שהוצעו, אם מישהו מבין בזה יכול להמליץ מה כן טוב ומה פחות. תודה, ליאור.
הודעה אחרונה מאת XVSTI, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 635 צפיות
לכל חכמי הדור ומנוסי הפורום. ככל הנראה אחת מרגליות הפלסטיק במזנון הכבד נשברה ולכן המזנון נגרר על המסמר ולא על הרגלית כתוצאה מכך נשרט השיש. האם יש דרך פשוטה לטשטש או להעלים את השריטות? שיוף עדין של האיזור יכול לעזור או להזיק? מצ"ב תמונה.
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 510 צפיות
המשפחה נוסעת לנופש בים המלח. כבר סגרנו את הכפר נופש אבל מחפש המלצות על טיולים, אטרקציות ומסעדות לעשות במהלך סופ"ש. הטיילת של הרי יהודה/מערות קומראן כבר התקבלו בשמחה, גם ביקור בגרפיטי zero dead sea. התקבל בשמחה אבל מעבר לזה קשה למצוא בגוגל אטרקציות נוספות מעניינות. חשוב שלא יהיה הרבה הליכה. דברים קלילים. לגבי מסעדות העיקר שיהיה תפריט מגוון ושיהיה אפשר לבצע TA או משלוח. מחפש גם המלצות על חנויות נוחות/סופרים קרובים בצפון ים המלח
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ערב טוב חברים, צילום MRI שנמצא ע"ג דיסק. צריך להעביר את הצילום (לא הפענוח) לרופא לצורך ייעוץ. האם הסיכוי היחידי הוא למצוא את הדיסק, או שישנה דרך נוספת לקבל את הצילום? ראיתי שבאתר יש "אזור אישי" אך ממה שהבנתי יש שם רק את הפיענוח (אולי אני טועה, ואני מפספס את זה באתר). ואם יש פה רופאים בקהל או מי שהתבקש להעביר MRI (לא פיענוח) לרופא בזמן האחרון - באיזו דרך מקובל להעביר להם את הקובץ (או שזה לא קובץ אחד, אלא מספר קבצים?) תודה.
הודעה אחרונה מאת super-man, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 562 צפיות
ערב טוב חברים, לפני מספר דקות קיבלתי הודעה בפייסבוק ממישהי שאני מכיר ששלחה לי לינק של סרטון יוטיוב. כאשר לקחתי על הלינק נפתח בפניי חלון של התחברות למסנג׳ר של הפייסבוק והייתי צריך להזין מייל וסיסמה. באותו הרגע משהו לא הסתדר לי והחלטתי לא להזין את הפרטים (כי אני גם ככה מחובר למסנג׳ר, הרי לשם קיבלתי את ההודעה מאותה אחת ששלחה את ההודעה). השאלה שלי היא האם יכול להיות שנכנס לי וירוס למכשיר שלי? המכשיר הוא אייפון 11 פרו מקס. בתודה מראש ובריאוצ לכולנו.
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 493 צפיות
התפתחה לי חלודה בדלת מתכת של המקלחת, כנראה בגלל שיש מים משטיפת הבית שמגיעים לשם (המקלחון רחוק מאוד מהדלת) לצערי אני רואה שזה מתחיל כבר להתפורר מבקש המלצה לחומר שניתן ליישם ישירות על הדלת ויעצור את המצב מלהתפתח עדיף בצבע לבן (אם אי אפשר, אצבע עליו בלבן)
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 674 צפיות
שלום לכולם, אני בשלבי סיום של הבית, העירייה הפקיעה לי 2 מטר מהחזית של הבית. כחלק מהבניה כבר הרסתי את החומה ובפועל השטח נראה הציבורי. קבלתי דוח על פסולת בשטח ציבורי ב2 מטר האלו. מבחינה משפטית השטח עוד רשום על שמי בטאבו. (אני בהליך הסדרה של זה). האם יש לי עילה לביטול הדוח מכיוון שהשטח רשום על שמי?
הודעה אחרונה מאת D1winner,
-
מי מחובר 32 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 358 אורחים (הצג רשימה מלאה)