אוף-טופיק
[כתיבה למשתמשים רשומים בלבד עם 150 הודעות ומעלה] כל מה שלא קשור למכוניות. התייעצויות לגבי לימודים אקדמיים, זוגיות, DIY בבית, מוצרי חשמל, מחשבים, מצלמות, סלולר, טיולים בחו"ל, עוד קצת זוגיות, טלוויזיות, שעונים, מעסיקים, מחפשי עבודה, עוד טיפה זוגיות לקינוח ועוד.
58,383 נושאים בפורום הזה
-
- 6 עוקבים
- 13 תגובות
- 586 צפיות
סבא שלי מתקרב לגיל 90 וככל שהוא מתבגר ככה השמיעה שלו יורדת בקצב בלתי נתפס. כרגע אין אפשרות לבצע איתו שיחות בכלל, רק אם אני ממש ליידו, מדבר לאט, צועק את אותו המשפט 10 פעמים (כולל מילים קצרות ופשוטות כמו כן ולא) וכל זה תוך כדי שהוא מסתכל עלי ויודע לקרוא את השפתיים. אם הוא שם אוזנייה זה מעט משתפר אבל עדיין אין שום אפשרות לנהל איתו שיחה או שהוא יבין בכלל שאנשים מדברים מסביבו. גם ההבנה שלו נפגעה בעקבות הירידה בשמיעה. האם קיים טלפון שיוכל לשפר במעט את יכולת הדו שיח איתו? יש לציין שאם אני שם לו את המכשיר על ספיקר ומצמיד לו לאוזן אפשר לתקשר איתו מעט. הבעיה הקשה ביותר היא שהוא חושב שהוא שומע טוב ושאנחנו התחלנו לדבר חלש. מסרב להכיר בליקויי ה…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
אני אוהב מפעם לפעם להאזין לסוגיות שעולות בתוכנית הרדיו של דייב רמזי. למי שלא מכיר, הוא יועץ כלכלי. היום העלה לערוץ שלו סרטון בו מאזין מעלה בפניו סוגיה מעניינת: למאזין יש ארוסה, שניהם די צעירים בתחילת הדרך - בני 23. לארוסתו הצטברו חובות על סה"כ 200K דולר, עקב לימודיה , סה"כ מטרה טובה שאמורה להחזיר את ההשקעה בטווח הארוך. אך סכום החוב הוא, מאוד גדול, ולהוסיף עוד לבעייתיות , היא לא עובדת בתקופת לימודיה, כך שהחוב "נופל" כרגע רק עליו. בנוסף, שניהם גרים ומנהלים את הזוגיות שלהם אצל הוריו של הבחור, ואמורים גם לממן חתונה לעצמם בקרוב. מה הייתם עושים במצב כזה?
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
רעייתי שתחיה, טבעונית. אני יודע שיש איזו מסחטת מיצים שהיא רוצה וחשבתי להפתיע אותה. אממה, אין לי מושג מה לחפש. אני רק יודע שזו מסחטה שנקראת masticating juicer. אילו חברות מומלצות יש בתחום? מהם טווחי המחירים? איזה דגם מומלץ? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת sorvall, -
שלום לכולם מעוניין להתייעץ אתכם לגבי עבודה הנוכחית שלי ומה אפשר לעשות בנושא אני עובד בחברה (בסגנון של) ממשלתית קטנה עם צוות קטן (חוץ מההנהלה בכירה שהיא ברובה גברים), סביבת עבודה היא נשים ברובה (על כל המשתמע מכך) התחום פחות חשוב לסיפור. עובד בערך שנתיים במצטבר. העבודה עצמה די נוחה עבורי אך הסביבה פחות זורמת לי בזמן האחרון. כמעט ואין לי ממשק עם גברים נוספים בעבודה שלי, חוץ מאנשי מיחשוב שמדי פעם צצים להם. אני בעיקר עובד עם לקוחות, מוציא אישורים, מעביר נייר מפה לשם, עוזר בכל נושא. העבודה שלי היא די רוחבית בתחום ולאו דווקא נעוצה על נושא אחד בתוך פעילות המשרד. יש ימים שאני יכול להוציא אישורים ללקוחות משנים עברו ויום אחר להתנהל מול לקוחות חדשים שנכנס…
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי, אני מחפש את הטופס הבא באתר של ביטוח לאומי כדי להוכיח לעיריית תל אביב שלא קיבלתי שום גמלה ב2019. הזמנתי טופס מסוים מהאתר שלהם והעירייה אמור שהוא שגוי וביקשו את הטופס הספציפי הזה. מישהו יכול להכווין אותי לקישור או לאן צריך לפנות כדי להשיג אותו? לא הצלחתי לתפוס נציגים של ביטוח לאומי שהועילו לי וכולם הפנו אותי לאתר. תודה.
הודעה אחרונה מאת om2, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 26 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
שלום, טלפון נייד Xiaomi Redmi 7, כל לילה ב 12:00 מצלצל השעון המעורר. כל השעונים המעוררים באפליקציית השעון כבויים. בוצע עידכון מערכת נפעלה לגרסה אחרונה, ניקוי קש באפליקציית השעון, מחיקת כל השעונים, מחיקת נתונים באפלייקציית השעון. אין אפליקציות שעון אחרות שמותקנות. הייהת אחת בעבר שהוסרה. בוצע ניקוי קש בכל האפליקציות. שום דבר לא עזר, לפני שאני עושה שחזור הגדרות יצרן - אולי מישהו מכיר פתרון לזה? תודה.
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי, בבית הורי מקרר אמנה שהתחיל לקפוא כל כמה ימים. בהתחלה חשבנו שזה הצטברות דברים על הפתח, פעם שניה קראו לטכנאי שהחליף חיישן העגול בתמונה וטען שצריך להחליף גם לוח ב 500 שח נוספים - קיבלנו רושם של חוסר מקצועיות וניסיון לדחיפה ולכן שילמנו רק 300 על ביקור וחיישן. אשמח לעזרתכם לאפיין את הבעיה, להבין אם כדאי לקרוא לטכנאי שוב (ואם כן לדעת מראש מה הדבר הנכון לעשות), לתקן עצמאית או להחליף את המקרר לגמרי לאחר 13 שנות שירות נאמן.
הודעה אחרונה מאת innvision, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 14 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שקע תלת פאזי שמחובר לארון הדירה? שקע רגיל?
-
- 11 עוקבים
- 19 תגובות
- 5 אלף צפיות
אהלן, ישנה דירה מסוימת שאני שוקל לרכוש. העניין שכרגע אני מתלבט בגללו הוא שלפי התוואי המתוכנן של הרכבת הקלה בגוש דן, הבניין בו נמצאת הדירה ( קומה 11) נמצא על רחוב שבו עומדת לעבור הרכבת (3 חדרי שינה פונים לרחוב הזה), ובמרחק של ~50 מטר ממיקום של תחנה עתידית. השאלה שלי היא עד כמה זה ישפיע על איכות החיים של מגורים בבניין שכזה? האם הרכבת הקלה מייצרת מפגע רעש משמעותי? סה"כ אני חושב שזה דבר חיובי שיש תחנת רכבת קלה במרחק הליכה מהבית, וכן דובר על צפי לעליית מחירים של דירות שמצויות בסביבת רכבת קלה, אך האם מגורים ממש מעל פסי הרכבת כבר הופכים לחיסרון? תודה מראש למייעצים.
הודעה אחרונה מאת eladts, -
ביטוח לדירה שכורה 1 2
מאת Mr.Z- 10 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
פעם ראשונה עובר לדירה שכורה. החוק מאוד לא מובן על מי חלה האחריות לבטח. דיברתי עם בעל הדירה - אמר שיש ביטוח תכולה (מה ששלו שנשאר בדירה) ביטוח מבנה, וצד ג'. כשביקשתי שיכניס לחוזה שהוא ביצע את הביטוחים האלו הוא אמר שהוא לא מכניס את זה כיוון שזה לא באחריותי וזו החלטה שלו אם לעשות כאלו ביטוחים או לא, ושבמידה והוא יחליט לוותר עליהם מכל סיבה שהיא, זו בעיה שלו אם יקרה משהו. בקיצור זו הגישה הזו של ה"אל תדאג, זה עליי" שבסוף תמיד מתפוצצת בפרצוף. אני רוצה להסתמך רק על עצמי ולכן שואל- איזה ביטוח כשוכר כדאי לי לעשות? ואיפה? מבחינתי הדירה כדין דירה לא מבוטחת - אין לי שום אחריות או הוכחה מצד הבעלים שאכן יש ביטוח.
הודעה אחרונה מאת corola98, -
- 8 עוקבים
- 18 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
מישהו מכיר בושם שתואם ל aventos creed?
הודעה אחרונה מאת beastmode, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 24 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום , כאמור אני בחיפושים אחר מסור שרשרת , לעבודות גינון קלות , גיזום של שיחים מבוגרים בעלי ענפים עבים שגוזם גדר חיה לא מצליח לסחוב. הבנתי שמסור שרשרת הוא הפתרון. קיימים בשוק שלושה סוגים עקריים חשמל סוללה (נטען ) בנזין היות שהגדר קצת גדולה וצריך להגיע גם לצד החיצוני וגם לצד הפנימי , להסתובב עם כבל 50 מטר נראה לי לא לעניין ולכן האפשרות הזאת ירדה מנסיון עם כלים לגינה 18V נראה שהם בקושי סוחבים , לכן מעדיף לוותר , מה גם שהם לרוב יותר יקרים מכאלו על מנוע בנזין לכן התמקדתי במסורים עם מנוע בנזין. מההכרה שזהו כלי מסוכן , שבקלות יכול להוריד יד / רגל , אני מעדיף לעבוד עם כלי מותג , גם בתוספת ולא ללכת על מוצרי…
הודעה אחרונה מאת zaf, -
-
- 9 עוקבים
- 16 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אשמח אם למישהו יש אצלו בבית ויכול להמליץ. בינתיים מצאתי את זה וזה נראה טוב, מה דעתכם: https://1click2buy.co.il/Wall-Mounted-Chin-Up-Bar
הודעה אחרונה מאת lm007, -
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש לי וידאו באורך של שעה וחצי כמעט שאני רוצה להעלות ליוטיוב. הבעיה היא שהוידאו הוקלט עם SHADOWPLAY בהגדרות של 1440P 60FPS וביטרייט של 50MPS ככה שהוא שוקל 30GB. אם אני מעלה אותו כמו שהוא יקח בערך 30 שעות, לא בקטע של להגזים, זה באמת הזמן שייקח להעלות אותו לא כולל העיבוד שיוטיוב עושה לאחר העלה, אז בעצם יש מצב שיקח אפילו 35 שעות ויותר. לכן מחפש דרך לקודד אותו מחדש בעזרת תוכנה כדי שאוכל להוריד כמה שיותר מהמשקל מבלי לאבד יותר מדי מהאיכות. מחיפוש שעשיתי נראה ש-AVI ו-WMV אמורים לשמור על איכות טובה ולהוריד את המשקל בחצי בערך, אבל אולי יש אופציות נוספות? (למה נותנים רק 3MB העלאה?!)
הודעה אחרונה מאת XVSTI, -
- 7 עוקבים
- 13 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
הסיפור בקצרה: אתמול ניסיתי לחתוך את הסים מהטלפון של אשתי. זהו סים בן מעל ל-15, לא בטוח בדיוק. נולד כ-סים (גדול) בנוקיה ישן כלשהו. לפני כמה שנים חתכתי אותו (עם חותך סימים) ל-מיקרו-סים. אתמול ניסיתי לחתוך אותו לננו-סים (לכבוד שדרוג הטלפון, שדרש זאת). הסים לא שרד את החיתוך והטלפון לא זיהה אותו. שלחתי את אשתי בבושת פנים לפרטנר להחליף סים. לזכותם יאמר שהם החליפו את הסים ללא תשלום ואפילו התקינו אותו במכשיר. א-ב-ל הם בשום שלב לא ביקשו שום תעודה או פרט הזדהות למעט מספר הטלפון עצמו. כלומר, כל מתחזה יכול ללכת למרכז שירות של חברת הסלולר ולקבל סים שישויך למספר שלכם. ברגע שעשו זאת, כל אפליקציה שמשתמשת בזיהוי על ידי SMS, בידיהם. ממליץ לכם להוסיף ס…
הודעה אחרונה מאת yuvk, -
- 6 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
כותרת
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני צריך לעשות העברה בנקאית לרכישת רכב המוכר רוצה העברת זהב אבל משום מה באפליקציה אין את הקטגוריה הזו יתכן שזה אפשרי רק דרך המחשב ובאפליקציה לא?
הודעה אחרונה מאת davemustaine87, -
פנס חירום מומלץ? 1 2
מאת arik100- 10 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
פעם היו את הפנסים המוזרים הגדולים האלה שהיו על הקיר למעלה עם הפלורוסנטים היו בעידן הLED במה אתם משתמשים? הפסקות חשמל פתאום מזכירות לנו שיש צורך במוצרים כאלה..
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 545 צפיות
מהי הנורה השמאלית מתוך השלוש שבחזית המזגן הנ"ל, שדולקת לפעמים בחימום, שמעליה ציור של גביש קרח?
הודעה אחרונה מאת innvision, -
שלום, אשמח לקבל המלצות על מדפסת לייזר ביתית. עדיין לא החלטתי אם זו תהיה מדפסת צבע או שחור לבן, לכן אשמח לשמוע דעות לכאן ולכאן. מה שכן, החלטתי להתרחק ממדפסות של HP (עד כה היו לי בעיקר מדפסות דיו של HP, אף על פי שהן טובות, הן עשו הרבה בעיות בכל הקשור למחסניות הדיו החליפיות, עקב המלחמה של HP בתחליפי הדיו).
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום מקווה שזה מקום מתאים, בכל זאת, פורום רכב אבל אוף טופיק. אני מנסה לבצע הזמנה מאמזון ואני נדרש למלא אמצעי זיהוי (בעבר לא נדרשתי, אז כנראה זה חדש). עם זאת, אני לא מצליח ללחוץ על "המשך", מרגיש קצת מוגבל טכנולוגית. מישהו נתקל בבעייה הזו ויודע מה עושים?
הודעה אחרונה מאת hans, -
ארובת רדינג
מאת אלי הרזהב- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 481 צפיות
מהי התצוגה שמופיעה על ארובת רדינג בערב, שנראית רק מכיוון מזרח, ולמה מסתירים אותה מהמאות הרבות של המטיילים בנמל?...
הודעה אחרונה מאת אלי הרזהב, -
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
לא משנה מ ניסיתי, לא הצלחתי לשחרר. מה עושים עם המנו*לת?
הודעה אחרונה מאת SurfHigh, -
- 8 עוקבים
- 18 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
לפני שבוע הבוילר (דוד שמש) התחיל לקצר (בהתחלה אחרי הפעלה ממושכת ואחכ כל פעם שמדליקים). עליתי לגג החלפתי פלאנג, גוף חימום, תרמוסטט ושרוול חימום מהיר. ישר יצאתי מהבית ולא בדקתי אם עבד. בערב חזרתי, הדלקתי דוד, ואחרי שעה לא היו מים חמים. בדקתי את שעון החשמל, כיביתי הדלקתי כיביתי הדלקתי - לא משנה מהירות סיבוב. הנחתי שהגוף חימום שקניתי היה פגום, יום אח"כ החלפתי אותו באחד אחר. הפעם בדקתי שעון חשמל, מגיב. היו מים חמים אבל הייתה גם שמש. הבוקר שוב לא עובד. אין מים, והשעון לא מגיב. יש למישהו מושג מה יכול לגרום לזה? הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו הוא בעיה באספקת חשמל, אבל אני לא מבין איך ולמה או איזו עוד אופציה יש.…
הודעה אחרונה מאת Talgaz, -
סופ"ש הקרוב יוצא עם המשפחה לנופש קצר. ורציתי להביא נתח בקר שאוכל להשים על האש. אין לא מבין גדול בבשר. נתח שיהיה קל להכנה ונוח לצלייה. יש משהו מומלץ?
הודעה אחרונה מאת Transporter, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אני לא נוהג לשפוך מידע על עצמי ברשת, אבל נראה לי שיש מצב שיש פה אנשים עם תובנות. קורונה, חל"ת, פיטורים. עכשיו מה עושים? בן 40, יש ידיים טובות, מכונאי (בין היתר) בעברי. מאוד אוהב ליצור ולקמבן עם כלי עבודה. שונא "עבודה חאפרית". אנגלית טובה יש, זמן יש. אין תעודה אקדמאית, אין תעודה בשום תחום למען האמת (חוץ מ12 ש"ל). לא יודע למה, תפס אותי הרעיון של לעשות קורס טכנאי גז. קראתי והבנתי על ההבדלים בין בוג 1 לסוג 2. השאלה- יש בזה כסף? גם אם צריך לנשוך שיניים ולחכות שנתיים כדי שיהיה אפשר לעשות סוג 2? אני חושב שהמטרה הסופית היא להיות עצמאי/פרילנסר בתחום. יש תובנות? תודה.
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
השאלה בכותרת. האם חייבים דיסק און קיי או שאני מיושן לאללה ויש דרך טובה יותר?
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
שלום, יש לי תנור בנוי סמסונג עם תקלה - התנור עובד כל עוד מכוונים אותו לטמפרטורה עד 150 מעלות. ברגע שמכוונים לטמפרטורה גבוהה יותר הוא מראה קו מקווקו בתצוגה (----), מצפצף ומנתק את גוף החימום. יש באינטרנט כמה איזכורים לתקלה כזאת, עולה מהם שהתקלה היא בפוטנציאומטר של כפתור כיוון הטמפרטורה, ההתנגדות שלו משתנה ויוצאת מה specs. מצאתי בדובין משהוא דומה אבל רק דומה, לא תואם פיזית ולא מתאים. השאלה איפה אפשר לקנות חלק כזה מקורי? דגם התנור BF1N4T094 Samsung מדובר בפוטנציאומטר שמאחורי הידית הזאת: תודה.
הודעה אחרונה מאת Electron, -
שלום רב. יש בי רצון להשקיע סכום כסף שיושב אצלי בצד בבנק בקרן כלשהי. אני יודע בוודאות איפה אני מעוניין - באלטשולר שחם. הבעיה שאין לי ידע בעולם הזה, ואני לא יודע מה יהיה לי טוב, מה יעניק לי רווח נורמלי ומה רמת הסיכון בעצם. עולם המניות מעניין אותי, אבל הבנתי שיש כמה רמות סיכון וכמו שיש אופציה להרוויח כסף, יש גם אופציה לאבד. בגלל שאני גם עובד וגם לומד , אין לי זמן עכשיו להכניס לי גם את הנושא של לימוד על קרנות השתלמות וגמל בצד ולכן אשמח לשמוע כאן מאנשים בעלי ניסיון, איך אפשר ללמוד קצת יותר על העולם הזה ואיך לדעתכם כדאי לי להשקיע את הכסף בצורה חכמה? בשביל הרצון לדעת, נניח ואני מדבר עם נציג של אלטשולר שחם, האם הוא יבוא וידבר איתי בגובה העיני…
הודעה אחרונה מאת BarryG, -
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 32 תגובות
- 6 אלף צפיות
היי חברים, רציתי לשאול האם למישהו יצא להחליף סוללה לשואב הנ"ל. ראיתי שיש אפשרות לרכוש סוללה ישירות מהיבואן, אבל חשבתי שאולי יש אופציה זולה יותר, לצורך העניין סוללה חלופית/יבואן מקביל/הזמנה מאמזון.
הודעה אחרונה מאת yossy, -