Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2050 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, sperial כתב:

הנקודה שלי היא שלבנות על כך שאין לך תחליף זו טעות גדולה.

אני גם לא בונה על זה. אני בונה על כך שיהיה לי סט כישורים כזה שיהיה לי בטחון תעסוקתי לא משנה איפה אני עובד.

בוא נגיד ככה שעבודה ממשלתית עם קביעות זה ממש לא הכיוון שלי

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
לפני 28 דקות, vadim6385 כתב:

ספר את זה לבוס הקודם שלי, כי לקח המון זמן לגייס מישהו לאייש את התקן שפיניתי, להכשיר אותו, ולחלק את המשימות שלי לשאר הצוות (וגם להוריד כמה) שאוכל לעבור תפקיד.

המון זמן כי...?

הציעו שכר נמוך?דרשו דרישות הזויות?סתם בררן?

אתה חיי בסרט שמישהו צריך אותך,מספרים לך את זה ומנגנים לך על האגו כדי שתרגיש נחוץ ולא תברח להם.

אתה לא ואדים הנחוץ,אלא ואדים שמספרים לו שהוא נחוץ כי בינתיים נוח להחזיק אותו.

אני זוכר את זה מהצבא,כל מיני אנשי קבע שידעו לעשות 5 פעולות והיו בטוחים שאין להם תחליף והכל יקרוס כשהם יפרשו.

הם פרשו והכל המשיך...

לפני 25 דקות, מרק10 כתב:

באסה.

האם עבדת דרך קבלן או עובד חברה מהמניין ?

עובד חברה.

גם אחד הדברים שהם שיקרו לי בהם.

אני שמח שאת הלקח שלי למדתי בגיל 24 ולא בגיל 44 אחרי שהייתי 20 שנה באותו מקום ולא עזבתי כי הרגשתי נחוץ.

לא מתיידד יותר עם המנהלים שלי ועם מי שעובד איתי.

יחסי עבודה תקינים אבל שום דבר מעבר,זה רק מעכב ותוקע בדיעבד.

אני גם לא בונה על זה. אני בונה על כך שיהיה לי סט כישורים כזה שיהיה לי בטחון תעסוקתי לא משנה איפה אני עובד.

תמיד יהיה מישהו יותר טוב ממך.

בוא נגיד ככה שעבודה ממשלתית עם קביעות זה ממש לא הכיוון שלי

חבל.

יש תפקידים טובים עם אחלה משכורות,לא הייתי פוסל מקום עבודה רק בגלל השם שלו.

עריכה אחרונה על ידי Potato

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)

שמע, אתה צודק.

מסתבר שבהתכתבות איתי פה, הצלחת להכיר אותי יותר טוב מאנשים שמכירים אותי במציאות, וגם מאיך שאני מכיר את עצמי, ואני מוריד בפניך את הכובע.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • אהבתי 2
  • מצחיק 1
  • מעניין 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

יש שתי עולמות בתעסוקה עולם הhard skills ועולם הsoft skills.

מישהו שעובד בhard skills פשוט מאוד להחלפה זה או שאתה יודע או שלא. כול מה שקשור לתוכנה והנדסה ניתן להחלפה יחסית בקלות תביא בנאדם שמכיר את התהליכים והכלים תן לו חודשיים שלוש להיכנס למים וקיבלת את אותה תפוקה.

בעולם הsoft skills זה שונה מהותית אתה לא באמת יכול לדעת אם בנאדם יודע או לא יודע מה הוא עושה ואין מבחן שיכול לבדוק באמת soft skills ואתה צריך לסמוך על האינטואיציה או על ניסיון העבר של אותו מתמודד. בסופו של דבר זה יריה באפלה וככול שחוסר הוודאות יותר גדול כך הנזק הפוטנציאלי שאותו מתמודד יכול לעשות גדול יותר ואז הקושי בגיוס גדל.

כך למשל את העולם של הפרודקט מישהו שמחליט החלטות אסטרטגיות בנוגע לפיתוח של פיטצרים ושינויים במוצר. עד שתראה פידבק מעבודה של אדם כזה יעבור רבעון לפחות ואז עד שתאסוף את הממצאים החלטות לא נכונות בפרודקט יכולות לדפוק עבודה למחלקות שלמות חצי שנה קדימה.

גיוס של אדם לא נכון למשרה כזאת זה סיכון עצום לכן הקושי בהחלפה שלו הוא גם כן עצום.

מה שכן אני מסכים שזה לא המצב שבו אדם חושב שלא יחליפו אותו כי הוא יודע גם לחרוט וגם לרתך וגם לקרוא שרטןטים והוא עושה את זה ביעילות יתרה. מנהלים גם לרוב לא מבינים מספיק או רואים את עבודת הנמלים לכן לרוב אין להם אפילו את המושג להבין שאדם מסויים שווה יותר מאחר.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Potato כתב:

אתה חושב שאין לך מחליף?

זה לא שאין לך מחליפים, גם לי אותי שאני עובד בנישה של נישה עם התמחות מאוד ספציפית, אפשר להחליף, השאלה אם כדאי.

אם תיקח מתכנת שמרוויח נניח 32 אלף, למעסיק זה עולה להעסיק אותו בקלות 45 וצפונה, תחליף את הסניור באחד שעכשיו סיים ג'וניור, ירוויח נניח 23 אלף, יעלה להעסיק אותו נניח 30 אלף, המעסיק כאילו מרוויח 15 אלף בחודש, ומפסיד 4-6 חודשים לכל הפחות עד שהחדש ממלא את המקום של הוותיק, וגם אז הוא נותן תפוקה נמוכה יותר לאורך שנים קדימה.

אז מה יצא לנו? כדי לחסוך 15 אלף בחודש הפסדנו 4 חודשים לפחות שזה 120 אלף, ובטווח הארוך אנחנו משלמים פחות אבל מקבלים פחות.

לפני שעתיים, David32 כתב:

אותך אני מחליף בבטטה בקלות ונגמר הסיפור.

חוץ מאשר בצ'יפס, צ'יפס בטטה קצת פחות טוב

לפני 49 דקות, vadim6385 כתב:

לא, זה גרוע. תקבל עבודה עם תנאים פחות טובים, וגם תגיע למצב שאתה מדבר עם האקדח שלך, והוא עונה לך.

אבטחה זה בין העבודות הכי גרועות שיש, כי אתה לא לומד בה כלום, אבל באמת כלום, פי כמה יותר גרוע ממה שיש לך עכשיו לדעתי.

בחברות בפארק מעסיקים הרבה סטודנטים בעבודות אבטחה, זה דווקא הולך להם מצוין, רוב היום הם יושבים בעמדת שומר הממוזגת ולומדים.

מדי פעם מגיע איזה מבקר שצריך להנפיק לו אישור כניסה ותג מבקר ואחרי 5 דקות הם חוזרים ללמוד.

אבל זה לא סיור.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 21 דקות, vadim6385 כתב:

שמע, אתה צודק.

מסתבר שבהתכתבות איתי פה, הצלחת להכיר אותי יותר טוב מאנשים שמכירים אותי במציאות, וגם מאיך שאני מכיר את עצמי, ואני מוריד בפניך את הכובע.

אני קצת עוקב אחרי מה שאתה מפרסם.

ולא נראה שאתה בן אדם שהתמקצע לאורך שנים ובעל ידע.

בעצמך רשמת שאתה במשרה חדשה,והתחלת לימודי ערב.

לא המצאה שלי.

ועל כן,בעיקר מטפחים לך את האגו.

פורסם
לפני שעה, Potato כתב:

אתה לא ואדים הנחוץ,אלא ואדים שמספרים לו שהוא נחוץ כי בינתיים נוח להחזיק אותו.

לפני שעתיים, vadim6385 כתב:

אני בא בגישה של לבנות skill set כזה, שלא רק שלא יוותרו עליי בקלות, אלא ירדפו אחריי מגייסים מחברות מתחרות עם צ'ק פתוח וחתום ביד.

מגייסים רודפים בהתאם לטייטל ומה שאתה מתאר שאתה יודע לעשות בקורות חיים וניסיון מחברות נחשבות. בשביל כל זה אתה יכול לשקר ולהמציא לעצמך רזומה.

• מצחיק 4
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

לפני 3 שעות, sperial כתב:

אפילו כאשר רופא המשפחה שטיפל בך 30 שנה פורש תמצא לו תחליף מהר מאד

הרופא שלי ד״ר ר׳ ז״ל נפטר לפני כ־10 שנים ממחלה.עד היום לא מצאתי רופא שמתקרב אליו.עדיין הוא חסר לי. 😢

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• אחראי פורום
פורסם
לפני 3 שעות, Potato כתב:

אין לך מה לדאוג,זה לא יקרה.

כהרגלך אתה מתבטא בביטחון ובפסקנות בעניינים שהניסיון המעשי שלך בהם מאוד מצומצם.

הגישה של ודים מצויינת ובפירוש תבליט אותו לטובה ביום פקודה (גיוס למקום חדש, סבב קידומים וגם סבב פיטורים וכו').

צריך מנהל או מקום עבודה מאוד כושל שעובד משוכלל יותר עם מוטיבציה להשתפר, לא שווה יותר מהעייף ההוא שבקיוביקל ליד. 

קשה מאוד לגייס עובדים טובים, גם קשה להשאיר כאלה במערכת ולא - ממש לא קל כשהם עוזבים.

• אהבתי 3
  • משעמם 1
  • מעניין 3

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

לא קל,אבל גם לא אסון.

מקום שמתבסס על בן אדם אחד זה מקום עם ניהול גרוע.

בסך הכל,לחשוב שאין לך תחליף או שאי אפשר להחליף אותך זה נאיבי.

קשה יש גם בלחם,וגם אותו אוכלים.

פורסם

אתה מפספס את מה שהוא כתב, הוא לא בונה על העבודה הנוכחית או העתידית שלו. הוא בונה על עצמו לבנות סט כלים שהוא יכול להביא לכל מקום אשר יהיה

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תוכן חדש...