אוף-טופיק
[כתיבה למשתמשים רשומים בלבד עם 150 הודעות ומעלה] כל מה שלא קשור למכוניות. התייעצויות לגבי לימודים אקדמיים, זוגיות, DIY בבית, מוצרי חשמל, מחשבים, מצלמות, סלולר, טיולים בחו"ל, עוד קצת זוגיות, טלוויזיות, שעונים, מעסיקים, מחפשי עבודה, עוד טיפה זוגיות לקינוח ועוד.
58,383 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
רציתי לשאול האם אתם מבצעים תחזוקה לדוד החשמלי שלכם ? אם כן למשל איך אתם מנקים אבנית? או כל טיפול כזה או אחר? האם זה משהו שניתן לעשות בקלות או שצריך חשמלאי או איש מקצוע אחר? תודה
הודעה אחרונה מאת arik100, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 2 תגובות
- 529 צפיות
מכונת כביסה הפסיקה להסתובב בבדיקה מנוע בסדר נבדק בדרך חיצונית לא באמצ. כרטיס הפיקוד טרם נמצאה התקלה במקרה בדקתי עם טסטר את גוף החימום , את הפאזה והאפס כשהבורר במצב סגור הפאזה מראה שנכנס זרם לגוף - וגם האפס .. [פרקתי את גוף החימום והוא נראה חדש למרות שהמכונה עובדת כ4 שנים ][מעט מוזר ] השאלה העיקרית מאין הזרם מגיע לגוף החימום כשהמכונה / הבורר במצב כבוי מה התקלה תודה מראש
הודעה אחרונה מאת rotemb, -
-
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 530 צפיות
ערב טוב חברים מחפש דרך להיכנס לטרנזקציה ספציפית בSAP דרך שורת פקודה בסגנון CMD או דרך השורת כתובת בדפדפן יחד עם מספר הזמנה שאיתו אני נדרש להיכנס. המטרה הסופית היא ליצור בקובץ אקסל רשימת הזמנות עם הנתונים הרלוונטיים לי ולהוסיף שורת כתובת שדרכה פשוט זה יפתח לי חלונית בSAP. בשיטוטים ברשת ראיתי שדברים בסגנון אפשריים, מעבר לכך ראיתי דברים קצת יותר מורכבים כמו שילוב קוד VBA שיודע לפי מספר הזמנה בקובץ אקסל לייצא לי לאותו האקסל נתונים ספציפיים שהכתבתי מראש, מישהו התנסה עם זה?
הודעה אחרונה מאת CartMan2oo5, -
- 10 עוקבים
- 22 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
טוב אז כבר עברה חצי שנה פלוס מינוס. שהתחלתי ללמוד מכינה טכנולוגית, ואחריה אמשיך להנדסאי מכונות- רכב. וכבר לא עובד בריתוך באיזור ה שנתיים. בנוסף לזה, כרגע אני התחלתי לעבוד בחברה קטנה, שבה בונים ומפתחים מכונות מיון לחקלאות וכאלה. בנוסף לזה אני רוצה ללמוד שפת תכנות. חבר שנמצא בתחום התיכנות המליץ לי על C# (מה קוראים אותו C שארפ?) או VISUAL BASIC... ב וויג'ואל בייסיק אצלינו כותבים תוכנות למכונות... אז יהיה לי יותר קל ללמוד, מכיוון שיש לי את המי לשאול. השאלה שלי האם יש מה לעשות "בחוץ" עם וויזואל בייסיק, כי למיטב הבנתי זה כבר משהו די מיושן בשנת 2020 (או שאולי אני טועה?) כרגע הלימוד הוא יהיה לימוד עצמי בלבד או עזרה מחברים. ללא קורסים אונליין וקורסים פיזי…
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
איבדו חבילה שלי. טלפון מביא לקבלת SMS של "מעקב דיגיטלי" שטוען שהחבילה הגיעה לנקודת החלוקה (ספויילר: היא לא). שלוחה אחרת מביא לאותה תוצאה בדיוק. בטלפון נאמר גם שיש אפשרות לצ'אט באתר. אז, זהו, שלא. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש לי שולחן עץ שפירקתי בעבר ורוצה לחבר מחדש, חסר לי משהו שנכנס למסגרת ואני לא זוכר מה זה היה, אשמח לעזרה.
הודעה אחרונה מאת phpclub, -
- 11 עוקבים
- 19 תגובות
- 18.2 אלף צפיות
אני לומד הנדסת מחשבים אני כבר די הרבה זמן משתעשע עם הרעיון של לקנות טאבלט עם עט בתור תחליף למחברות (לא בתור תחליף ללפטופ, אלא למחברות). פעם היה לי נייד hp x360 עם עט, אבל ניסיון להשתמש בו עם onenote היה די מזעזע - העט כותב בדיליי, אז חזרתי לדפים ועטים. ממה שהבנתי מאנשים, אפילו שאני לא חובב אפל גדול, פה אין תחליף לאייפד. עכשיו השאלה איזה דגם מומלץ, עם מסך בגודל סביר. אקנה אותו בארץ, התקציב עד 3K בערך, אפשר למתוח קצת אם זה שווה את זה. אם לא אייפד - אני גם פתוח להצעות לטאבלטי אנדרואיד/win10 (אבל הבנתי שלאייפד די אין פה תחרות מבחינת נוחות שימוש וזמן תגובה). תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת adir10, -
אשמח להמלצה למפרט למחשב נייד לסטודנט שמתחיל לימודים במדמ"ח . כרגע מרבית הלימודים יתנהלו בזום. הדרישות העיקריות: 1. מערכת שתתאים לצרכים כסטודנט מדמ"ח (האם יש לכך דרישות מיוחדות בכלל או שכל מחשב סטנדרטי יספק?) 2. מערכת אמינה ו-heavy duty 3. מערכת שניתנת לשדרוג חומרה בעתיד (ככל והדבר אפשרי בניידים) 4.. יבואן רציני עם שירות טוב 5. מחיר שפוי ככל הניתן משקל ומזעור פחות חשובים מכיוון שהמחשב לא יתנייד כמעט ואולי עדיף מסך יותר גדול (15"?) אשמח להמלצה לדגם ספציפי לרכישה באייבורי (מעדיף את השירות שלהם עשרות מונים על KSP) תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Gosser1860, -
- 13 עוקבים
- 40 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
אני יודע שיש שרשור בנושא אבל הוא מכוון לתקציב שונה לגמרי, אז לא רוצה להסיט אותו. כיום יש לי טלוויזיה lg בת 12 37 אינץ LCD. היא כבר לא במצב טוב והיראה לי תתפגר בקרוב , מחפש משהו שיחליף אותה בגודל של 42-45 אינץ׳ העניין הוא שיש טלוויזיות עם אותה רזולוציה ב 900 ויש כאלה ב 2500. מה ההבדל? האם יש הבדל ממשי באיכות הצפייה ? יש לציין שהטלוויזיה תהיה מחוברת למחשב מיני שמריץ ווינדואס, ככה שכול אופצית הסמארט לא רלוונטית(פחות עוד מוצר שירגל אחריי)
הודעה אחרונה מאת save, -
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 878 צפיות
באחד מקירות החדרים בדירה שלי, קיר אחד משותף לחדר של שכן עם ילד קטן שמשחק פורטנייט מ7 בבוקר (מעיר את התינוק שלי). מעוניין לבודד את הקיר עם קיר גבס, השאלה מה כדאי שיהיה הבידוד בין הקיר לקיר גבס? צמר סלעים? חלק אמרו לי להוסיף גם זכוכיות. המלצות? תודה
הודעה אחרונה מאת Benor, -
היה בלאגן שלם איתו אצל הרופא שיניים. גם גז צחוק נשלל עקב התנהגות קשה מאוד מצד הילד. השאלה עד כמה מסוכן התהליך?
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 754 צפיות
איך מגיעים למנעול דלת מייבש כביסה AEG כדי לפרק אותו לצורך החלפה?
הודעה אחרונה מאת asafdr, -
- 6 עוקבים
- 29 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
אם יש בארץ קנייה ב200 שקל אז סבבה אם לא , אשמח להזמין מחו"ל. השאלה איך. הזמנה מעלי אקספרס תגיע? המלצה למוכר מסוים מאיביי או אתר מסויים בחו"ל? https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=AS_20200824073000&SearchText=a1280+battery
הודעה אחרונה מאת eladns, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 26 תגובות
- 4 אלף צפיות
למי שלא יודע, אני חווה בעיות באודיו של מסך הטלויזיה שלי, טושיבה 40" (לא ידוע דגם מדוייק). לפני כן, השתמשתי במגבר ורמקולים עומדים + 2 סנטרים קטנים (שהוגדרו כסנטר יחיד גדול במגבר שהיה לי), עד שהמגבר מסר את אלקטרוניו לבורא. מחד, האודיו מהטלויזיה (ללא הבעיות) יותר טוב לדעתי מהאודיו שהייתי מקבל מהמגבר והרמקולים. אבל אני לא יכול לדעת אם זה בגלל שהוא היה ישן, איכות הרמקולים או סיבות אחרות. מאידך, אני לא כל כך ממהר להחליף את הטלויזיה, אין עליה עדיין שנתיים והיא ניתנה לי כמתנה ממישהו שאיננו עוד איתנו. אבל הבעיות באודיו מוציאות אותי מדעתי כבר. סדר גודל תקציב אפשרי, כ-3K . מכסה או מגבר או טלויזיה. הייעוד של 2 האופציות לשימוש עם המחשב שלי…
הודעה אחרונה מאת Michazzz, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
העץ בבית תיבת תריס הגלילה (תריס שעולה ויורד בעזרת משיכת רצועה ,מעלה מטה), מחור ממזיק האוכל את העץ. השאלה איך ניתן לשקם את התיבה באופן שאפשר יהיה לחבר למסגרת לוח שיאטום את התיבה? עלו לי 2 רעיונות שאני לא בטוח מה מהם נכון: 1. להחליף את המסגרת המחוררת בעץ חדש? 2. למלא את החורים בחומר נוזלי שיתייבש ויחזיר לעץ נפח וחוזק, אין לי מושג אם יש חומר כזה? 3. אם יש רעיון אחר ,תבורכו?
הודעה אחרונה מאת hans, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אחרי די הרבה שנים, נפלתי לסיגריות שוב. הסיפור בנאלי ולא מעניין במיוחד, הקורונה, הישיבה בבית, מכוני הכושר הסגורים, האבטלה והלחץ היומיומי הביא אותי לרגע של נפילה בו לקחתי סיגריה אחת לחבר ומשם הדרך לקופסא ביום הייתה מהירה כאילו שלא שלא הפסקתי לעשן לפני הרבה שנים. לפני שהפסקתי לעשן, אף אחד לא השתמש בסיגריות אלקטרוניות ואין לי שמץ של הבנה בהם. נכנסתי לחנויות אונליין והמחירים נעים מ100 שקלים ומגיעים גם למחירים של 1000+ ש"ח. שלל מותגים, צורות, חברות, שלל נוזלים בטעמים כאלה ואחרים. אני צריך ממכם חברי הפורום היקרים, הכוונה לסיגריה האקלטרונית הראשונה שאני הולך לקנות. דגם וחברה. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
- 7 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום אני רוצה לקבל מפרטנר הזנת רשת על סיב אופטי ולא מעוניין לשלם כל חודש על הראוטר שלהם לכן אני רוצה לרכוש ראוטר משלי, לשלם פעם אחת הדרישות זה שיהיה לראוטר vpn, חברה אמינה, ומחיר טוב תקציב של 200-500 שח תוכלו להמליץ? מישהו מכיר את הנתב הזה?
הודעה אחרונה מאת phpclub, -
מעקב משלוח
מאת יענקו- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
של פריט מ -ebay. מה אפשר להבין מהשורה: HAWB Received from XML Tracking details 4PX tracking #3XXXXXXXXXXX2 Dec 10, 2020 11:10am HAWB Received from XML -------------------------------------------------------------- Dec 10, 2020 1:28am shipment departed from airport of origin country -------------------------------------------------------------- Dec 8, 2020 7:28pm Hand over to airline. --------------------------------------------------------------- Dec 7, 2020 7:45pm Depart from facility to service provider. ----------------------------------------------------------…
הודעה אחרונה מאת guya72, -
נורת הלוגן
מאת אלי הרזהב- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 730 צפיות
איך מזהים נורת הלוגן 2 רגליים, שאין עליה כיתוב, האם היא 220 וולט או 12 וולט?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 8 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
צריך עזרה בהגדרת מחשב משרדי חדש שישמש לתכנון מכני. התוכנות שאנחנו עובדים איתן הן: Inventor 2020 – הרכבות עם אלפי חלקים (מעגלים מודפסים) ואנליזות מכניות. AutoCAD המחשב הנוכחי שלנו הוא: מעבד: Intel i77700K לוח אם: Gigabyte B250M-DS3H-CF זיכרון: 16GB דיסק M.2 של סמסונג כרטיס גרפי: NVIDIA Quadro P2000 כל התוכנות מותקנות על המחשב אבל הקבצים שעובדים איתם נמצאים ברשת. בקרוב נעבור לשרת חדש עם דיסקים בטכנולוגיית SAS (לא יודע אם זה משנה). בפעם שעברה התעקשו על אינטל, הפעם אפשר לבחור גם ב- AMD אם צריך. למעט מקלדת עכבר וכו', כלום לא יעבור מהמחשב הישן והוא ימשיך בדרכו בשרשרת המזון המיחשובית של החברה. לא קיבלתי מגב…
הודעה אחרונה מאת קורן בן אשר, -
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
השאלה בכותרת. מניסיון עבר רע, אני לא רוצה לרכוש את התרסיס עמיד-חום הכי קרוב אליי (אייס, טמבוריות וכו'). אני מחפש מוצר שיש לו ניסיון טוב אצל מי מכם והוכיח עצמו (אולי ארובות? קמינים?). לא משנה לי בהתזה או בהברשה. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
בקרוב אני עובר לבית חדש קניתי מזגן מיני מרכזי לסלון. כמה אמור לעלות התקנה של מזגן כזה? בהנחה שיש את הצנרת למזגן
הודעה אחרונה מאת CAPOBOSS, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 973 צפיות
ערב טוב לכולם , לא מצאתי פורום רלוונטי יותר לשאול ומקווה שמכאן תגיע התשובה מנסיון שלכם . נקראתי לשירות מילואים ב״הפתעה״ קיבלתי את הצו ואישרתי אותו (כביכול בהתנדבות) מתאריך 20.12 עד 30.12 . הודעתי למעסיק ובהתחלה לא רצה לשחרר אותי מכיוון שלא נתתי התראה ארוכה מספיק , אך בסוף יצאתי לשבוע הזה לבסיס . היום קיבלתי ממנו הודעה שהמעסיק רוצה וחייב שאחזור לעבודה החל מיום ראשון למרות שהמילואים עד יום רביעי . ומכאן נובעת השאלה - האם מותר לו לדרוש ממני לחזור לעבודה ? מה החוק אומר ומה אומר ההגיון בנושא ? מה יכולות להיות ההשלכות ? תודה רבה !
הודעה אחרונה מאת HellCat, -
לפני כמה זמן הבסיס של הקומקום החשמלי התחיל לעשות בעיות אז ניסיתי לתקן אותו (תימני+איש חומרה🙂), להפתעתי גיליתי שם בורג שה"חריץ" שלו הוא בצורת משולש שקוע... ללא אפשרות פירוק הבסיס עף אל הפח. קניתי רב שקע זול בהום סנטר ורציתי להחליף את הכבל לארוך יותר (ההדגם מרובה השקעים נמכר עם מטר אורך אחד בלבד) והפתעה... הברגים הם טורקס שקוע והם מוברגים כל כך עמוק שהבוקסה שלי לא מגיעה אליהם ויש צורך במברג טורקס (משהו שראיתי אולי פעם אחת בחיים). מה הסיפור שלהם? הברגים הלא סטנדרטיים האלה עולים יותר מפיליפס פשוט מן הסתם וזה לא שזה מוצר בטיחותי/יקר שלא אמור לאפשר פירוק אלא במעבדה. חוצמזה, אם רוצים לחבר ללא אפשרות פירוק אז דבק/ריתוך אולטרה סאונד יהיה זול יותר. אז למה?
הודעה אחרונה מאת Haim_gds, -
- 7 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
123
הודעה אחרונה מאת flytomars, -
יש לי שני קווי סלולארי עם 100 GB כל חודשבכל קו, האם לדעתכם ניתן להסתדר עם נקודת גישה אישית ולהתנתק מהוט/בזק? מה לא יעבוד בשיטה הזו?
הודעה אחרונה מאת Benor, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 506 צפיות
יש לי מספרי גוש וחלקה, איתרתי את המגרש ב govmap.gov.il מדובר בשטח מיוער בהר הכרמל. אני מתכנן להגיע לשם באופן פיזי, איך אני מוודא שהגעתי למקום הנכון בשטח? תודה למנווטים.
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 597 צפיות
לפני הקורונה כחלק מהעבודה הגיע לכאן צוות מחו"ל ששייך לאחד הדיג'יים שהופיעו אחרי שהתיידדתי עם הצוות שלו נתתי למעצב תאורה שלו מכשיר שבניתי כדי שיתנסה עליו ויראה אם יכול לשווק אותו אצלהם ויחזיר אותו אליי בקיץ כשיחזרו למופע קיץ כאן בכל מקרה מאז לא היו מופעים והם לא חזרו לכאן ואני צריך את המכשיר כי אני צופה לחץ של עבודה במרץ איך אני מעביר את המכשיר לארץ בלי שיחשבו שזה מכשיר חדש שצריך לשלם עליו מיסים ? אני מנוסה בעיקר בשילוח ימי אז לא יודע איך זה עובד באוויר הבנתי ש DHL FEDEX וכו' לוקחים מחיר יקר ללקוח פרטי (כלומר מי שאין לו חשבון עסקי) איך הוא יכול להעביר אליי את הציוד בלי שיקחו לי מיסים בארץ ? יש לי את כל הניירת וכל ההוכחות שאני יצרתי א…
הודעה אחרונה מאת Derish, -
- 6 עוקבים
- 14 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלומות, ואני אסביר; תקע ה-12V של הקומפרסור שבאחד הרכבים הלך לעולמו. רכשתי חליפי, שעליו אין בעיה לזהות מי זה + ומי זה -: אלא מה? בטפשותי גזרתי את התקע הישן במקום לפרק אותו כדי שאוכל לסמן לעצמי מי הפלוס ומי המינוס, מה שמשאיר אותי עם זה: אז איך אפשר לדעת? לצורך העניין, יש לי רב מודד אבל השימוש היחיד שלי בו עד עכשיו היה כדי לוודא מתח בתיבת הפיוזים שברכב- אני לא יודע מעבר וגם חיפוש לא מעלה לי כלום. לעזרתכם אודה, ומוכן להעלות תמונה של טריומף מחלידה, אם זה מעניין.
הודעה אחרונה מאת yuvk, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 14 תגובות
- 617 צפיות
אהלן. מחפש משהו איכותי ולא מאוד יקר (נניח עד 300 ש"ח +-). עדיפות למכנס רגיל עם חיתול אבל כזה שמגיע לגובה של מעל הברך. אם לא אז טייץ. יש לי כמה שנים את הבייסיק של funkier עם ספוג שכבר לא אפקטיבי - רוצה לשדרג. רוצה לאסוף פיזית באזור המרכז אבל אפשרי משלוח מהר. תודה
הודעה אחרונה מאת David32, -