Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2018 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 8 שעות, farkash7 כתב:

אכן יוניקס, אבל מי שמוצא את עצמו בעבודה עם לינוקס ואוהב לעבוד עם הCLI כנראה שימצא את עצמו גם בעבודה עם מק.

זה חלק מהסיבה שרוב מפתחי הbackend ורוב החברות הגדולות שמחזיקים ציים של מחשבי ענן (חוץ ממייקרוסופט) דיי עובדים על מק by default בתור מחשבי עבודה.

אלו סביבות עבודה מעולות והרבה עובד עליהם אותי הדבר או הרבה יותר קרוב ויש כלים מעןלים

בעצם - חוץ ממי שמפתח תוכנות לdesktop או שרתים מבוססי windows - אני לא מצליח לחשוב על מפתחים שבאמת עובדים עם לפטופים של חלונות... (כולל מפתחי אנדרואיד ששם זה לא ממש חובה אבל פשוט עובד יותר טוב ...)

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אכן. השימוש היחיד שלי בדסקטופ בעבודה הוא בזבוז זמן מעסיק בפורום. משום מה עדיין מרגיש לי יותר נוח לגלוש בכרום בווינדוס.
העבודה עצמה לא נעשית שם בכלל.
זו נקודת חוזק נוספת לדעתי לקניית מק, תלמד לעבוד על משהו שקרוב לסביבה שנמצאת בחוץ. בהחלט תרגיש בבית גם כשתסיים את התואר ותצטרף לשוק התעסוקה וגם במהלך קורסים בתואר שבהם כותבים בסביבות שבדרך כלל רצות על לינוקס (כתיבה בC/C++ למשל).

בקיצור מקבוק אייר ומצטער אם אני נשמע כמו פרסומת לאפל, אבל זה פשוט מחשב מנצח לאיש פיתוח ובטח לסטודנט מדמח.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אצלי בעבודה כל הכלים הייעודיים לצריבה/בדיקה עובדים בסביבת חלונות, וגם אם אתה לוקח מק, אתה עדיין מתחבר למחשב דיבאג עם חלונות.

לדעתי לא שאלו פה שני דברים:

א) תקציב. אם זה עד 2-3 אש"ח, זה די מוציא את מק מחוץ לתמונה.

ב) למה הסטודנט רגיל? כי בנוסף ללחץ של לימודים, למה לאלץ את הסטודנט להיאבק עם מערכת הפעלה שהוא לא מכיר, ולחפש תחליפים לתוכנות שהוא נדרש להשתמש בהן? (אם גירסאות מק של זה קיימות בכלל).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

שיבחר מה שמרגיש לו נח.
אני לדוגמא נמצא הרבה בענן . בענן הכל פקודות בטרמינל ואז כשאתה נוחת לקרקע לתוך טרמינל של מק חלק מהפקודות ובמיוחד הדגלים שונה . למה ? כי ככה אפל החליטו. מעצבן. זה נראה דומה מבחוץ אבל ככל שאתה יורד באלטימטר אתה מבין שזה לא זה.
אז עזבתי את המקבוק. נשמר לעריכת וידאו בלבד וגם זה כנראה יוחלף בחלונות בגלל התמיכה שהשתפרה מאד בכרטיסי nvidia ו AE .
בקיצור לכל אחד צרכים שונים. סטודנט מדמ"ח צריך סתם מחשב משרדי. אז מה שהכי נח לו.

פורסם

לא יודע איך הגעתם לזה שרוב העבודה בחברות הגדולות נעשה על מק, אני עובד בחברה גדולה ותכלס רוב העבודה נעשת על לינוקס (פדורה, אובנטו או לפעמים משהוא שבונים ספציפית).

הרוב המוחלט של התכנתים אצלנו מתכנתים על windows והשאר מתכנתים כל לינוקס, לא מכיר אנשים שמתכנתים על מק.

טסלה 3 2022

פורסם
לפני 14 שעות, Liviur כתב:

הניסיון שלי הפוך בדיוק

אני יכול לספור על יד אחת את הימים שלא לקחתי את הנייד ללימודים

לדעתי יש בינכם גם הבדל די רציני בין תקופות הלימודים, לא?

חלילה לא בקטע מזלזל, אלא יותר בכיוון שנכון לכרגע סמסטרים שלמים עוברים דרך זום, וגם כשנצא מהקורונה, לדעתי יש בכל מוסד גישה למחשבים ולעננים כאלה ואחרים, ככה שתמיד תהיה דרך להנגיש את המידע מהמחשב האישי למקום הלימודים, בלי צורך לגרור את המחשב איתך לכל מקום.

מנגד, אני כרגע שנה א במדעי המחשב, וקניתי לפטופ במיוחד בשביל התואר. אין לי מושג איך אני אתנהג איתו כשנחזור לכיתות, אבל כרגע זה מאוד נוח, במקום להיות מקובע לעמדה מסוימת של מחשב נייח, אני יכול בקלות להסתובב עם כל החומר איפה שאני רוצה, בלי תלות בשום דבר בגדול.

מקבוצות שונות של איפה שאני לומד, רוב הסטודנטים אומרים שאם יש נייח נורמלי בבית (כמובן בחדר משלך ולא עכשיו מחשב של כל הבית), אין צורך לקנות במיוחד מחשב נייד בתקופה הנוכחית.

שימוש במחשב באופן כללי בשנה א הוא לא יותר מדי רציני. בדרך כלל זה מבוא לשפה כלשהי, סמסטר ב תכנות מתקדם בשפה כלשהי, וזהו. עוד חודש אני מסיים את סמסטר א, וחוץ ממעבר בין מקומות בקלות, בכלל לא הייתי צריך את המחשב (שוב, כי קיים נייח נורמלי).

בנוגע להמלצה, צריך תקציב ורק אז נוכל להציע מה הכי טוב. בגדול, כדי לשרוד את כל התואר, לדעתי מעבד איי5 סדרה 9-10, 16 ג'יגה ראם וכמובן ssd 512+ ג'יגה יספיקו לגמרי. 

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם

יש לי בבית שני בוגרי טכניון מהעשור האחרון. נכון, לא מדמ"ח אבל כן הנדסה. אצל שניהם המחשב לא ירד מהגב משך כל תקופת הלימודים. לא לשכוח, בהרצאות הכלי הטוב ביותר לכתיבה הוא כלי כתיבה, כלומר מחברת ועפרון, אבל אחר כך יושבים ולומדים ומכינים סיכומים ודוחות בקבוצות, ואז אתה צריך את המחשב אצלך, לא בבית. התצורה היתה תמיד (חוץ מחריג אחד) שילוב של i5 מהדור המתאים לשנת הרכישה, RAM בנפח מקובל באותו זמן, ו-SSD החל מהזמן שבו הטכנולוגיה הבשילה לרמת המחשב האישי. כל המחשבים היו "14 שביטא איזון בין שטח העבודה לבין המשקל וחיי הסוללה. בבית תמיד היה מחובר למסך חיצוני ואפילו שניים. והניסיון הראה שאיכות הבניה קריטית, מחשבים עם מארז זול מתו מהר מאד.

למרות האמור בפסקה הקודמת כדאי להתיחס למה שכתב @iEminem: כעת הלימודים מתקיימים בזום ואז אפשר להשתמש במחשב הביתי. אני ממליץ לפות"ש לבחון את מצב הלימודים הצפוי בשנה הקרובה - יתכן שאם ש לרשותו מחשב ביתי הוא כלל לא צריך להשקיע כעת בנייד ויכול לדחות את הרכישה בשנה - שנתיים, בהתאם להתפתחות המגפה.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 5 שעות, vadim6385 כתב:

אם גירסאות מק של זה קיימות בכלל)

האפליקציה היחידה שאין ואולי יש בתואר זה ויזואל סטודיו

לפני 4 שעות, motizkn כתב:

לא יודע איך הגעתם לזה שרוב העבודה בחברות הגדולות נעשה על מק

יש לי חברים בגוגל  , פייסבוק , טוויטר , אמזון ועוד כמה. ברובן אתה תיכנס למשרד ו90% מהמחשבי פיתוח יהיו מק.בארץ זה אולי פחות נפוץ (גם אין נציגות עסקית אמיתית של אפל) בחול ובכנסים בהצלחה למצא ווינדווס בקהל - אלו יהיו יוצאי הדופן.

לפני 4 שעות, iEminem כתב:

מנגד, אני כרגע שנה א במדעי המחשב, וקניתי לפטופ במיוחד בשביל התואר

1. עם מחשב נייד קל אתה יכול לחבר מקלדת ועכבר ומסך בדיוק כמו מחשב נייד כבד או נייח

2. אני השתמשתי בלפטופ להכל חוץ ממתמטיקה.

3. כמו שכתב אתה סטודנט שנה ראשונה - אני כבר סיימתי את התואר ועשיתי גם חלק מתואר בהנדסה.

אין ספק ש קורונה שינתה בינתיים את הצרכים ולא הייתי מרגיש לחץ לקנות לפטופ עד שאין שיעורים פנים מול פנים. אבל עדיין אם הייתי קונה הייתי קונה קל. אחרת קנה שולחני. בדיוק אמו שספריאל כתב

כמובן אם לא הובן - לא חייבים מק. זו אחלה אופציה פשוט ויש המון חברות שמשתמשות בה (אבל באמת המון) וזה לא רע לעבוד במערכת הפעלה שמשתמשת בlldb מובנה שמקביל למערכות לינוקס ו טרמינל כמעט זהה.

ללימודים זה באמת פחות משנה - אבל מחשב אמין , קל וסוללה טובה זה מה שחשוב

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

לפטופ לסטודנט כיום זה חובה. אפשר לעבוד איתו ברכבת, בספריה ובכל מקום.

עם מחשב נייח מאוד מוגבלים.

אני עושה דוקטורט ויצא לי לעשות קורס בסטטיסטיקה עם בנות מתואר שני ונדהמתי מיכולת ההקלדה ותפעול המחשב שלהן. בעוד שאני רשמתי על שקפים שהדפסתי על דף, הן הספיקו תוך כדי השעור לייצר מסמך מושלם בוורד או בפאוור פוינט עם מלל מלא של השעור כולל הערות ומסקנות שלהן, צילומים של מה שרשום על הלוח שהן צילמו בטלפון והעבירו דרך הוואטסאפ למחשב ושילבו בסיכום.

מדהים.

לפעמים אני פשוט הייתי יושב מרותק ובוהה בהן עושות את כל זה במהירות האור ומייצרות סיכום מושלם בסוף השעור (שכמובן דאגתי שישלחו לי גם).

זה דור אחר.

עריכה אחרונה על ידי bobi
  • רעיון טוב! 1
פורסם

בובי, כנראה שאתה עושה את הדבר הנכון. היניין נבדק, מבחינה קוגניטיבית תהליך הכתיבה משאיר משקעים.הרבה יותר עמוקים בזכרון מאשר תהליך ההקלדה. אז לבנות יותר קל להכין סיכום נאה, בתהליך שאתה עובר עם העפרון והנייר הרבה יותר יעיל ללמידה.

לגבי הלפטופ לסטודנט - מה שכתבת  נכון בימים כתיקונם. אנחנו בתקופת קורונה וזום. אני רואה את הבן הצעיר שלי, זנח לחלוטין את הלפטופ שקניתי לו לפני שנה, לומד באמצעות המחשב הנייח עח דני מסכים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני חושב שאנחנו קצת אולד סקול וחושבים שהדרך הישנה שלנו של נייר ועיפרון היא הכי טובה רק בגלל שזה מה שאנחנו מכירים.

לא היתה להן בעיה להיות סטודנטיות מצטיינות ולהוציא ציונים מאוד גבוהים למרות שהן עבדו רק על המחשב.

לגבי לפטופ. השני שקל שלי מהלימודים הם שהכי חשוב סוללה חזקה של 8 שעות לפחות, כי לפעמים יש קרבות בכיתה על מקומות ישיבה ליד שקעים ושהוא יהיה קל כדי שלא תתבאסו שאתם כל הזמן איתו על הגב.

וגם שיהיה שקע לכבל קשירה עם מנעול, כי זה מבאס כל פעם לקפל אותו בסיפריה כשהולכים לשירותים או שיוצאים להפסקת אוכל.

לי יש כרגע דל לטיטוד 5400 והוא אחלה.

בשנה האחרונה היתה קפיצה משמעותית בזמן הסוללה ורוב המחשבים ברמה הקצת יותר גבוהה כמו לטיטוד או הרמות היותר יקרות של לנובו יוגה וכו.. מגיעים גם ל 14 שעות עבודה.

פורסם

כמו כל דבר, יש לשיאומי ליין של מחשבים ניידים ולא יקרים.

שנותנים תמורה טובה לכסף שניתן להזמין מסין.

כאשר החוכמה היא למצוא קופונים בקבוצות הפייסבוק והטלגרם שמוקדשות לכך.

אם לא הייתי חייב לרכוש את המחשב הנוכחי שלי דרך ספק של האוניברסיטה, סביר להניח שהייתי קונה משם.

דוגמה.

16 אינטש

https://dlz.co.il/redmibook-16-laptop-16-1-4500u/

14 אינטש

https://ali-buy.com/xiaomi-redmibook-14-ii/?fbclid=IwAR3msf2KcAA4uk1n1UutTsvPYffPYMOhdCP89O7aXE_E3Aqc3_Xh4TuEWqA

פורסם (נערך)

@bobi מה שכתבתי לגבי התהליכים הקוגניטיביים בדוק מחקרית. אני ראיתי על זה, כמובן ברמה עממית   לפני שנה או שנתיים ב-sciam. אני קצת עסוק בדיוני הקורונה שמתנהלים כאן במקביל, אבל תריץ חיפוש קטן ותמצא את הסקירה, ואולי גם את הסקירה על קריאה בספר מול קריאה במחשב או טאבלט. גם לאלה יתרונות וחסרונות במצבים שונים.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני 39 דקות, yuval1111 כתב:

תקציב עד 3 אש"ח אם אפשרות לתוספת.

מה בדבר רכישה באמזון - המחירים הרבה יותר שפויים.

ראית את האייסר ששמתי בעמוד הקודם? אני באמת לא מבין איזו התלבטות עוד נותרה שזה נוגע לצרכים שפירטת.

• תוכן חדש...