Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2018 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני לא יודע אם זה הולך להשתנות בקרוב, אבל אם הלימודים יחזרו להיות פרונטליים אז הדבר הכי חשוב זה הניידות והנוחות של המחשב, כלומר 13.3-14 אינץ. מפרט בסיסי יכלול ssd בנפח חצי טרה, ram בנפח 8 גיגה וi5. מפרט עשיר יותר זה בונוס אבל לא הכרחי.

הדבר השני שחשוב, במיוחד התקופה הזו, זה ציוד היקפי שיאפשר עבודה נוחה בבית. זה כולל מסך 24 אינץ לפחות. לדעתי, את רוב עבודות התכנות עשיתי בבית והעמדה שסידרתי בבית תרמה המון. 

אני מניח שהתקציב האידיאלי הוא בסביבות ה4000. זה הסכום שאני הוצאתי על נייד בסמסטר א' שמחזיק עד היום. זה תקציב שיאפשר לך לבחור מחשב עם מפרט טוב++ מאחת הסדרות הנבחרות. חשוב לי לציין שאסור להתפשר על סדרה נחותה כי אתה תאכל אותה עם תקלות. תחפש מחשבים מהסדרות שהם קצת יותר high end ומבטיח לך שתהיה מרוצה. 

המחשב שלי היה transformer של אסוס. אני יודע שהרבה אנשים אוהבים להתלונן על אסוס אבל מרוב שהחוות דעת ששמעתי, מדובר בתלונות על מחשבים מסדרות זולות. זה אותו דבר גם עם לנובו ודל. 

לא הייתי הולך על מק, גם כי דגם סביר לא ייכנס בתקציב הזה וגם כי התמיכה בתוכנות מסויימות היא דיי עילגת ודורשת יותר מידי קינפוגים, שלא הייתי רוצה בסמסטר א'. גילוי נאות - היום יש לי מקבוק פרו שקיבלתי במתנה. כנראה שלא הייתי קונה מק אם הייתי צריך לשלם עליו בעצמי.

שמעתי חוות דעת מעולות גם על סדרת הzenbook והxps של דל, אמנם היא יותר יוקרתית. 

אגב, אין טעם היום לקנות מחשב נייח. הניידים היום הם בעלי חומרה חזקה שלא מגבילה אותך בשום דבר. בהרצות כבדות אתה כנראה לא תשתמש במחשב האישי בכל מקרה. 

עריכה אחרונה על ידי eitanuch
  • תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האייר הבסיסי עם הm1 מציג בימינו ביצועים שמקבילים ל16״ משנה שעברה ברוב התחןמים

בימינו מה שכתבת לא רלוונטי (ולפחות פה האייר הבסיסי הוא 999$) 🤷‍♂️

מה שכן זה עדיין מחוץ לתקציב של הבחור לפי מה שנשמע והמחירים בישראל

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 20 דקות, Liviur כתב:

האייר הבסיסי עם הm1 מציג בימינו ביצועים שמקבילים ל16״ משנה שעברה ברוב התחןמים

בימינו מה שכתבת לא רלוונטי (ולפחות פה האייר הבסיסי הוא 999$) 🤷‍♂️

מה שכן זה עדיין מחוץ לתקציב של הבחור לפי מה שנשמע והמחירים בישראל

אין לי ספק שהמאקים הם מוצר נפלא. הירידה לפרטים מאוד מרשימה. עם זאת, יש לי מספיק מה להתלונן על הפרו שלי, אז לא הייתי ממליץ מאק נחות יותר. 

פורסם
לפני 6 דקות, eitanuch כתב:

יש לי מספיק מה להתלונן על הפרו שלי, אז לא הייתי ממליץ מאק נחות יותר

איזה פרו יש לך ? כדי לענות לעניין.

המקבוק אייר החדש פשוט אוכל בסיבוב את רוב הפרוים הנוכחיים.

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

שנת 2018, מעבד i5, עם SSD של 500GB ו-8 גיגה RAM.

אבל ההשוואה לא רלוונטית. התלונות הן לא על ביצועים ואני לא מעוניין לפתוח את הדיון פה כי זה לא קשור לנושא.

1146111320_.png.551ab4cb02281fec60f42da570830f2f.png

פורסם
לפני שעה, eitanuch כתב:

לא הייתי הולך על מק, גם כי דגם סביר לא ייכנס בתקציב הזה

אתה כתבת את זה וזה פשוט כבר לא נכון ברוב המקרים. בטח לא בצורה שרלוונטית לסטודנט.

כאמור הm1 באייר בביצועים מדהים (עוקף כל 13״ של אפל עד עכשיו כולל הפרו. היה לי את הדגם שלך משודרג עד הסוף בזיכרון ומעבד ויש לי גם פרו 16״ וגם מק מיני חדש)

חיי סוללה מדהימים (18 שעות!) מקלדת ועכבר ששיפרו לחלוטין מאז דגמי 2018 ומסך מעולה.

אם הייתי קונה לעצמי היום - לגמרי אייר או פרו

כרגע אין מה להסתכל על דגמים יקרים יותר. עד שיעדכנו אותם.

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

אוקיי, אני כנראה לא מעודכן אבל אם אפל שינו את המקלדת  אז אני כבר יכול להגיד שאני חצי חוזר בי - ב-2018 זה אחד הדברים הנוראיים. :D לשלם כל כך הרבה ולהתפשר על נוחות במקום כל כך חשוב זה ביזיון.

אבל עדיין, האייר הכי פשוט נכנס בקושי בתקציב.

פורסם (נערך)

אפל עשו עבודה טובה מאוד עם הm1. הם מציגים ביצועים מצויינים עם צריכת הספק ומעטפת חום שמעבדי x86 רק יכולים לחלום עליהם.
קראתי קצת על הm1, מאוד מעניין מה שעשו שם ומה שהשיגו.
הזכרנו בעמודים הקודמים שמדובר במחשב ללא מאוורר (האייר) ועם צריכת הספק סופר נמוכה. באמת מוצר שהוא שובר שוק לדעתי.
זה לא דיון על אפל אבל חשוב לדעתי לשים פה דגש על העניין הזה כי מחר יגיע מישהו עם תקציב קצת יותר גדול וכדאי שיפקח את עיניו לכיוון אפל (מה שאולי לא הייתי ממליץ עליו עד עכשיו). האייר בהחלט לא בתקציב במדינת ישראל, אבל לטעמי הוא גם מוצר הרבה יותר טוב כרגע מPC עם מעבדי I5/I7.

כמובן שאפשר להסתדר עם PC רגיל בתקציב שצויין. אני העברתי את התואר אפילו עם מחשב זול יותר, לנובו מסדרה בסיסית, לא קל (2.5 קילו) ועם סוללה גרועה. דחפתי לו עוד 8GB זיכרון וSSD (בזמנו מחשבים הגיעו עם 4GB ודיסק רגיל).
הוא עשה את העבודה וסיים את התואר בכבוד.
אני לא ממש נהנתי לסחוב אותו, אבל מתרגלים להכל.

היום לא צריך לסבול וגם מחשב ב3000 יהיה קל בהרבה ועם סוללה טובה יותר, הביצועים בטוח יהיו טובים יותר כמובן.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

בוגר תואר במדמ"ח (סיימתי לפני שנה וחצי בערך) ויכול להגיד לך שלא צריך להשתגע.

כל מחשב סביר מהשנים האחרונות יעשה את העבודה.

עקרונית הייתי מעדיף מחשב עם 16GB ראם ו-SSD גדול (או SSD סביר והרדיסק בנוסף), אבל בתכלס הסתדרתי יפה מאוד עם מחשב שהיו לו 8GB ראם ו-SSD קטן יחסית (256GB).

הוגן לציין שזה לא היה המחשב היחיד שלי, כיוון שנשארתי לגור אצל ההורים, בבית נשאר המחשב השולחני שלי עם SSD בנפח דומה לזה שהיה בלפטופ, אבל עם שני דיסקים קשיחים של 2TB כל אחד ו-16GB ראם, ככה שלא הייתי צריך להיאבק על כל GB פנוי בלפטופ.

אם הלפטופ היה המחשב היחיד שלי, כנראה שהייתי קונה משהו עם SSD גדול יותר או עם SSD והרדיסק.

מאיץ גרפי - לא קריטי לרוב השימושים הסטנדרטיים בתואר. כן יכול להיות קריטי אם יצטרך להריץ דברים שקשורים לרובוטיקה או ל-ML וכאלה.

מסך - מגע מיותר בעיניי, 13.3-14 אינץ' זה לדעתי הגודל הנכון. כדאי גם לשקול מסך חיצוני להתחבר אליו בבית. הרבה יותר נוח מאשר להוציא את העיניים במסך של הלפטופ.

מעבד - הסתדרתי עם i7 6500U. לצורך העניין i5 מהדור העשירי יעשה עבודה מצוינת לדעתי בתואר. גם עם i3 אפשר להסתדר.

לא משנה מאיפה תקנה, כיוון שאת השירות אתה במילא מקבל מהיבואן.

אני ממליץ לחפש דל מסדרת לטיטיוד, מחשבים עמידים ועם איכות בניה גבוהה, לצד השירות המצוין של דל (לדעתי).

משהו כזה למשל:

https://www.espir.co.il/product/dell-latitude-5310

קח בחשבון שלפטופים יותר מוגבלים מבחינת אופציות שדרוג לעומת מחשבים שולחניים. לרוב אפשר לשדרג ראם ו-SSD ותו לא.

לפני 5 שעות, eitanuch כתב:

אגב, אין טעם היום לקנות מחשב נייח. הניידים היום הם בעלי חומרה חזקה שלא מגבילה אותך בשום דבר. בהרצות כבדות אתה כנראה לא תשתמש במחשב האישי בכל מקרה. 

לתואר במדמ"ח לא. לשימושים סטנדרטיים בוודאי שיש.

את השולחני שלי בניתי לפני כשנה וחצי, מערכת מבוססת AMD Ryzen 5 3600X ו-RTX2060. יש לי עוד שני סלוטים פנויים לשדרוג RAM, חיבור M2 NVMe פנוי נוסף וכו', דברים שלרוב אין בלפטופים.

יש שילובים דומים בלפטופים, הם היו עולים הרבה יותר, אופציות השדרוג מוגבלות הרבה יותר מאשר במחשב שולחני.

אני בדרך כלל מחזיק מערכת בסביבות 6 שנים, כאשר בדרך כלל אחרי 3 שנים אני משדרג מאיץ גרפי ומוסיף עוד RAM.

אגב, בהצלחה למצוא כונן קשיח בנפח 4TB ללפטופ. בשולחני שלי חוץ מ-SSD בנפח של 500GB, יש שני דיסקים קשיחים של 2TB כל אחד. סביר להניח שאחד מהם יוחלף בעתיד לאחד גדול יותר (3-4TB). לא מכיר נפחים כאלו בכונני 2.5" וחיצוני הוא פתרון פחות מוצלח בעיניי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 11 שעות, yuval1111 כתב:

מה דעתכם על המחשב הזה של שיאומי

https://www.lastprice.co.il/p/100016779/מחשב-נייד-14'-Xiaomi/Xiaomi-RedmiBook-14R516

על הנייר נראה שהוא מציע הרבה תמורה ביחס למחיר. עם זאת, התיאור מאוד דליל ולא ממש מצאתי פרטים עליו באתרים בחול כך שקשה לי לתת המלצה. 

פורסם

וואו, איך אפל העתיקו את Xiaomi air בלי בושה. אם המחשב שלהם כמו הסטרימר שלהם אז זה תמורה מצויינת לכסף במיוחד לסטודנטים. לא כולם חייבים appleTV
לא שמעתי על בטריות מתנפחות בשיומי.
אני כן יודע שזו לא בטריה ל 13 שעות .
בנוסף , יש חלקי חילוף זולים בעלי אקספרס שזה יתרון מבחינתי.

• מצחיק 1
פורסם
לפני שעה, eitanuch כתב:

על הנייר נראה שהוא מציע הרבה תמורה ביחס למחיר. עם זאת, התיאור מאוד דליל ולא ממש מצאתי פרטים עליו באתרים בחול כך שקשה לי לתת המלצה. 

יש עשרות סרטונים ביוטיוב

פורסם

אני כל כך לא סומך על 90% מסקירות היוטיוב, כמות ה paid shills מזעזעת. אוזניות של רייקון, מישהו?

בכל מקרה, סוללת 40 וואט ו SSD sata. מיושן, לא הייתי ממליץ.

פורסם

כמו שכתבתי לפני, התקציב נמוך מה שגורר מחשב פשוט.

אישית לא הייתי מחפש מציאות עם כל מיני חברות מדבקה, ממליץ לך להיכנס לאיבורי/ ksp לראות איזה סדרות אתה יכול להביא בתקציב מהחברות המובילות (hp, lenovo, dell) ולבדוק reviews מאתרים גדולים על הסדרות ולאחר שמצאתה סידרה טובה מבחינת עמידות ונוחות תחשוב כמה אתה מוכן להשקיע כדי לשפר את המפרט.

כמו שכתבתי וכך גם אחרים, בשביל התואר מספיק i3 פשוט עם בטריה טובה.

טסלה 3 2022

• תוכן חדש...