Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2019 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כמה זמן הבסיס של הקומקום החשמלי התחיל לעשות בעיות אז ניסיתי לתקן אותו (תימני+איש חומרה🙂), להפתעתי גיליתי שם בורג שה"חריץ" שלו הוא בצורת משולש שקוע... ללא אפשרות פירוק הבסיס עף אל הפח. קניתי רב שקע זול בהום סנטר ורציתי להחליף את הכבל לארוך יותר (ההדגם מרובה השקעים נמכר עם מטר אורך אחד בלבד) והפתעה... הברגים הם טורקס שקוע והם מוברגים כל כך עמוק שהבוקסה שלי לא מגיעה אליהם ויש צורך במברג טורקס (משהו שראיתי אולי פעם אחת בחיים).

מה הסיפור שלהם? הברגים הלא סטנדרטיים האלה עולים יותר מפיליפס פשוט מן הסתם וזה לא שזה מוצר בטיחותי/יקר שלא אמור לאפשר פירוק אלא במעבדה. חוצמזה, אם רוצים לחבר ללא אפשרות פירוק אז דבק/ריתוך אולטרה סאונד יהיה זול יותר.

אז למה? 

פורסם

זה לא רק דברים מסין.

בקנדה, לדוגמא, הבורג הכי נפוץ הוא עם ראש מרובע. כן, המברג הוא פשוט ריבוע. 

מוזר? לנו נראה שכן. להם לא.

טורקס- כל אחד שקנה אי פעם סט ביטים כלשהו קיבל בו ראשי טורקס, לא כזה נדיר כמו שאתה מציג זאת.

הראש המשולש מגיע הרבה על מפצלים ("רב שקע"). פעם שמעתי סברה שזה בשביל שלא כל אחד יפתח את זה אבל לדעתי האישית זו הנפצה. אישית- לא נתקלתי בבורג שלא הצלחתי לפתוח בגלל צורת הראש שלו, בתנאים ביתיים בלבד.

פורסם

לא קשור לסין. יש מוצרים מסוימים שבהם יצרנים מעדיפים ברגים לא סטנדרטיים, בצעצועים למשל - בדיוק כדי שילדים לא יתפתו לפתוח.

יש גם ברגים שהם חד כיווניים (הצד השני מחליק) - מסיבה דומה, לא רוצים שתפתח.

אין שום דבר מיוחד במברג טורקס, אגב.

אגב, הלוואי ורוברטסון (מרובע) היה סטנדרטי פה, הרבה יותר חזק מפיליפס / פוזידרייב, אבל זה מה שיש. יש סרטון די משעשע ביוטיוב על תולדות ראשי הברגים, ומו כל דבר בעולם - זה שילוב של כוחות כלכליים / שמרנות / מונופולים, עם קשר רופף לאיכות המחבר. :-)

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לצד מכשירים סיניים עם ברגים מוזרים, הסינים מוכרים גם מברגים עם סט של טריליון ביטים, שפותחים אם אותם הברגים המוזרים.

סינים הם אלופים בייצור מתאמים מכל דבר לכל דבר.

אם היית מתאזר בקצת סבלנות, היית מזמין אחד כזה, ופותח את הבורג:

₪ 44.41  49%OFF | Handskit 49 in 1 Precision Screwdriver Set Multifunctional Screwdriver Bits Set  Screwdriver Head Hand Tools Repair Tool Kit
https://a.aliexpress.com/_mO6oXo1

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

פעם קיבלתי סטיפה של ברגי רוברטסון לעבוד איתם

פשוט תענוג בהשוואה לפיליפס

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם (נערך)

כמו שכתבתי, ביט לא יכול לפתוח חלק מההברגות כי הוא קצר מדי וברוך השם יש לי אוסף שלם של ביטים במחסן...

לפני 15 שעות, hans כתב:

לא קשור לסין. יש מוצרים מסוימים שבהם יצרנים מעדיפים ברגים לא סטנדרטיים, בצעצועים למשל - בדיוק כדי שילדים לא יתפתו לפתוח.

יש גם ברגים שהם חד כיווניים (הצד השני מחליק) - מסיבה דומה, לא רוצים שתפתח.

אבל זו הנקודה שלי, מדובר כאן על מוצר רגיל ופשוט שבעבר השתמשו בו בברגי פיליפס זולים. לא מוצא את ההגיון לעבור לברגים יחודיים. למניעת פתיחה ניתן (חלק מהזמן) להשתמש בפתרונות אחרים שהם זולים יותר.

לפני 15 שעות, hans כתב:

אין שום דבר מיוחד במברג טורקס, אגב.

מברג, לא ביט. לא מיוחד, פשוט לא נפוץ.

לפני 14 שעות, vadim6385 כתב:

אם היית מתאזר בקצת סבלנות, היית מזמין אחד כזה, ופותח את הבורג:

טוב לדעת, כנראה שאזמין לי אחד כזה. בכל מקרה, יש לי את "קופסאות" (פחיות חמוצים של שלוש ליטר🙂) המברגים שלי בהן מצטברים לי מברגים מאז התיכון, בכללי היה מאוד נדיר לי למצוא בורג שאין לי מברג בשבילו. אאל"ט, אין באוסף ביטים שהפנתה ביט לטורקס הפוך...☺️

לפני 9 שעות, elik0 כתב:

פעם קיבלתי סטיפה של ברגי רוברטסון לעבוד איתם

פשוט תענוג בהשוואה לפיליפס

מה היתרון על פני "אלן" סטנדרטי? ראש שגם המוכנס למגרעת (שהיא שקועה וסגורה) תמיד יהיה יותר נוח לעבודה. ראשי ההברגה עם השקע הקונוסי ההפוך למטה שווים את משקלם בזהב לטכנאי מנועים/מדחסים חשמליים. 

אני מבין את הצורך בברגים מסויימים למטרות יחודיות אולם שוב, השאלה שלי היא מה התמריץ להשתמש בהם במוצרים זולים ופשוטים?

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
פורסם (נערך)

זה לא יתרון על פני אלן כמו שזה ההבדל מברגי אלן

לרוב בורג אלן הוא הברגה מילימטרית כלשהי לעבודה מול אום מתאים (M4,m5) וכו

רוברטסון מגיע כברגי עץ/גבס לרוב, הראש שלו לא מחליק, לא נשחק, שטח פנים של בורג מול ביט מאוד טובים, וכמעט אף פעם הביט לא מחליק או הראש נחרש

למה שמים אותם באפליקציות של מוצרים סיניים זולים?

אין לי מושג:-)

טוב, לאחר קריאה קצרה על הרוברסטון, הבנתי שזה הראש הכי פופולרי ועחקרי בקנדה

ושם גם נמצאים כל הסוגים של הבורג

לי רק הביאו ברגי דק, אז זו ההיכרות שלי איתם:-) וזו הייתה היכרות חיובית מאוד

עריכה אחרונה על ידי elik0

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

כמו שכתבתי, זה קשור לילדים.

איך מונעים מילדים לפתוח צעצועים (חבל על הצעצוע) או מאריכים (מסוכן)? 

סוגרים עם בורג טיפה יותר נדיר משטוח/פיליפס, אבל עדיין זול יחסית (טורקס מחוץ לתמונה). מה קיבלת? משולש.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אהם.... בסיס קומקום חשמלי, רב שקע ואני זוכר גם מאוורר חשמלי עם עמוד. לא ממש צעצועים. חוצמזה, אפילו בתור ילד שגדל במשפחה בה כולם עבדו ביידים, את המברג הראשון שלי קיבלתי (סחבתי מאבא...) רק בגיל 7 כך שקצת קשה לי להבין את הטיעון הזה.

בזמנו עבדתי עם חברה שיצרה צעצועי פלסטיק בערד (הם הרכיבו לנו כרטיסי אלקטרוניקה שלנו במארזים שייצרו) וממה שהבנתי השיטה המועדפת עליהם הייתה ריתוך אולטרה-סאונד או הדבקה, כמעט ולא עם ברגים.

בהתאם לגישת ה"מסוכן" מברג לא אמור להיות בכלל בשימוש אם תחשוב על הסכנה שעלולה להיות בכל מכשיר שהוא.

פורסם
לפני 3 שעות, Haim_gds כתב:

אני מבין את הצורך בברגים מסויימים למטרות יחודיות אולם שוב, השאלה שלי היא מה התמריץ להשתמש בהם במוצרים זולים ופשוטים?

לדעתי,

א) לסבך כדי שלא יהיה לך שווה לתקן אותו

ב) אילוצי ייצור וסטנדרטיזציה כלשהם

ג) לקחו את מה שהיה, והתאימו למוצר חדש

ד) מוזרות סינית רנדומלית כלשהי

אולי הקומקום התבסס על מוצר דומה שאותו הקבלן משנה כבר ייצר עבור חברה אחרת, אז כדי לא לעבוד פעמיים, המהנדסים שינו כמה דברים כדי שלא יעשו בעיות עם זכויות יוצרים, והוציאו תחת השם שלהם.

לסינים גם יש נטייה לפעמים לפתרונות יצירתיים ומוזרים בלי סיבה ניראית לעין, ובלי הסבר שנראה הגיוני לאדם מערבי, אולי זה אחד מהם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

אתה לא יורד לסוף דעתי.

נניח ויש לך מוצר כלשהו, קופסה, לא משנה מה,

ואתה רוצה בתור יצרן להקטין** את הסיכוי שיפתחו את הקופסה - שוב, להקטין, לא למנוע - הפיתרון הפשוט ביותר הוא להשתמש בבורג עם ראש יותר נדיר מהמצוי.

זה הכול.

אי אפשר לפתוח ראש משולש עם מברג שטוח - להבדיל מראשים מוצלבים למיניהם שבהם זה כן יעבוד, במיוחד אם מדובר בסגירה עם מומנט נמוך. שים לב, אנחנו נתקלים בברגים האלה רק במוצרים מפלסטיק בינתיים.

חוץ מזה אני בטוח שאיפה שהוא מסתתרת איזו רגולוציה במדינה כלשהי שמעדיפה או מחייבת ברגים מסוימים למכשירים מסוימים, ובשביל הפשטות הסינים מרכיבים את אותם ברגים לכולם, גם למדינות שלא מחייבות זאת. אבל זאת השערה שדורשת בדיקה מעמיקה יותר, הגוגל שלי לא עובד טוב היום. :-)

עריכה אחרונה על ידי hans

פורסם

טורקס הפוך זה E-torx אם אני זוכר נכון:
קנו חלקי כלים | 8Pcs 3/8 Inch Torx Star Socket Set E Type E8 E10 E11 E12  E14 E16 E18 E20 28mm For Star Bolts 50#steel

תגבור ההגה החשמלי בפיאט מחובר בברגים כאלה, למזלי היה לי בסט.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 5 שעות, hans כתב:

כמו שכתבתי, זה קשור לילדים.

איך מונעים מילדים לפתוח צעצועים (חבל על הצעצוע) או מאריכים (מסוכן)? 

סוגרים עם בורג טיפה יותר נדיר משטוח/פיליפס, אבל עדיין זול יחסית (טורקס מחוץ לתמונה). מה קיבלת? משולש.

הילדים של היום כאלה חננות חסרי תושיה?

לא זוכר שהיה מכשיר חסין פירוק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כשהיית ילד, לא היה לי צעצוע שלא פירקתי בסופו של דבר

• תוכן חדש...