Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2000 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז כבר עברה חצי שנה פלוס מינוס. שהתחלתי ללמוד מכינה טכנולוגית, ואחריה אמשיך להנדסאי מכונות- רכב. וכבר לא עובד בריתוך באיזור ה שנתיים.

בנוסף לזה, כרגע אני התחלתי לעבוד בחברה קטנה, שבה בונים ומפתחים מכונות מיון לחקלאות וכאלה.

בנוסף לזה אני רוצה ללמוד שפת תכנות. חבר שנמצא בתחום התיכנות המליץ לי על C# (מה קוראים אותו C שארפ?) או VISUAL BASIC... ב וויג'ואל בייסיק אצלינו כותבים תוכנות למכונות...

אז יהיה לי יותר קל ללמוד, מכיוון שיש לי את המי לשאול.

השאלה שלי האם יש מה לעשות "בחוץ" עם וויזואל בייסיק, כי למיטב הבנתי זה כבר משהו די מיושן בשנת 2020 (או שאולי אני טועה?)
 כרגע הלימוד הוא יהיה לימוד עצמי בלבד או עזרה מחברים. ללא קורסים אונליין וקורסים פיזיים.

אשמח לחוכמת המונים מאנשים שמכירים את התחום.

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם

C# אכן הרבה יותר פופולארי מויז'ואל בייסיק בו כמעט לא משתמשים היום. עוד שפה מאוד פופולארית היא JAVA.
השאלה היא מה אתה רוצה לעשות עם הידע הזה - לחפש עבודה בתכנות על סמך לימוד שפת תכנות לבד לא יהיה קל (בלשון המעטה)

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

קודם כל אתה מתכוון ללמוד תכנות ולא שפות תכנות. שפות תכנות הן כלים ולא מטרה.

זה כמו מברגים: יש שטוח, פיליפס, פוזידרייב, ולאחרונה למדתי על רוברטסון ומשולשים. אבל בכל מקרה העיקר הוא איך להבריג בורג. מי שיודע להשתמש במברג אחד,  בסוף ידע להשתמש במברג אחר.

ולעניין: היום הייתי ממליץ ללמוד פייתון כשפת תכנות ראשונה. אם לא אז ג'אווה.

לסישארפ יש מקום אבל הוא די מוגבל. לא הייתי משקיע זמן בויזואל בייסיק אלא אם כן אתה יודע שמובטחת לך עבודה שם.

• רעיון טוב! 3

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

איפה שאני עובד עכשיו זה מקום עבודה מאוד קטן, עם סהכ 3 עובדים ו 2 שותפים, מהנדס אחד ומזכירה. זהו

מבחינת להיתקדם אין שם ממש לאן...

גם אם אדע שפת תכנות כמו וויזואל בייסיק היום שלי זה יראה ככה...

מ 7 עד 10 מרתכים,

מ 10 עד 11 משחיזים

מ 11 עד 12 מרכיבים מכונה

מ 1230 כותבים תוכנה למכונה שהרכבנו ב שעה 11.

כמובן שכרגע אני ממשיך לעבוד שם ל 3 השנים הקרובות, כי זה מצויין לי גם כי זה קרוב ללימודים, ושעות יחסית גמישות. זה לא נמצא רחוק מהלימודים, וגם התחלתי לתת קצת יותר עבודה בSOLIDWORKS אז יש לי לא מעט שאלות שיש לי את המהנדס בעבודה לשאול אותו...

לכן אני שואל אם יש לי מה לעשות עם כל הכלים האלה בחוץ. לאחר סיום ההנדסאי.

פורסם (נערך)

כדי באמת לדעת לאיזה כיוון אתה הולך צריך לדעת אם אתה מתכוון ל VB6 או ל VB.NET ( שזה אותו דבר +- כמו C#).

עריכה אחרונה על ידי stum
פורסם
לפני 6 דקות, stum כתב:

כדי באמת לדעת לאיזה כיוון אתה הולך צריך לדעת אם אתה מתכוון ל VB6 או ל VB.NET ( שזה אותו דבר +- כמו C#).

התשובה תיהיה שונה לחלוטין.

זה אני לא זוכר להגיד. מה התשובות לשניהם? :-D שאני אדע מה האופציות בשני המקרים

פורסם (נערך)

אם אתה רוצה להתחיל ללמוד תכנות, תתחיל מ-C לדעתי (לא C שארפ, פשוט C).

זאת האמא והאבא של כמעט כל השפות תכנות המודרניות, ולמרות שהיא קיימת איזה 50 שנה בשוק, היא עדיין נמצאת בשימוש נרחב בתעשיה.

מי שיודע C, יהיה לו הרבה יותר קל ללמוד שפות נוספות

הנה, בהצלחה (קורס C בסיסי):

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

VB6 - יצאה ב1998 בשימוש בהרבה מקומות "מאותגרים טכנולוגית" מיושנת אך עושה את העבודה.

העבודה הבאה שלך תיהיה באותו סגנון של מקומות, מפעלים קטנים או חברות מיושנות וכו'. יהיה לא פשוט למצוא, אבל אין הרבה מפתחים לשפה הזו בשוק, צעירים בכלל אין.

VB.NET זה כמו C# רק מעט שונה וזה ידרוש ממך סט אחר לגמריי של יכולות.

האם הייתי ממליץ למישהו ללכת על אחת מהן כשפה ראשונה בתחום היום ב2020 ? לא.

אבל לפני שאתה נכנס לזה, תוודא שאתה מבין טוב טוב לאן אתה נכנס, מה המחיר, מה זה ידרוש ממך ואם אתה מתחבר לזה בכלל.

פורסם
לפני 33 דקות, vadim6385 כתב:

אם אתה רוצה להתחיל ללמוד תכנות, תתחיל מ-C לדעתי (לא C שארפ, פשוט C).

וואי, כל כך לא.

אני התחלתי בתיכון מ-C# ובתואר התחלתי מ-Java.

לא הייתה לי שום בעיה אחר כך לעבוד עם CPP או C.

למעשה אני עובד בעבודה רוב הזמן עם CPP, מדי פעם C# ופייתון.

אני חושב שפייתון זו לא שפה טובה להתחלה, אבל C# או Java אחלה להתחלה.

אין התעסקות עם ניהול זיכרון, אבל לפחות יש התעסקות בטיפוסים לפונקציות, למשתנים וכו' (ואני יודע שיש var ב-C# ובטח יש משהו דומה ב-Java).

בעיניי, C זה כאב ראש רציני בשביל מישהו שרק התחיל לתכנת.

ניהול זיכרון באופן עצמאי, אין exceptions נורמליים, כל הפונקציות והדברים נראים כאילו מישהו צועק עליך או כאילו החתול דרך על המקלדת ויצא לו שם של פונקציה (ולמרות הכול אני מת על C, כן?), אין שום דבר שקשור ל-OOD\OOP שזה תחום שכן כדאי לדעת, אין Generics וכו'.

לענייננו עבור פות"ש - ב-C# יש שימוש. אמנם היא לא השפה הכי נפוצה, אבל יש בה שימוש.

אם תדע אותה מספיק טוב גם יהיה לך די קל לעבור ל-Java כיוון שהסינטקס דומה.

Visual basic שפה סופר מיושנת, אני לא זוכר מתי שמעתי שמישהו מחפש משרת פיתוח עם פיתוח בשפה הזו. נראה לי שפעם אחרונה שכתבתי משהו בשפה הזו הייתי בכיתה ו' או ז'.

קופצות לי גם כל מיני משרות בלינקדין לפעמים, לא ראיתי משהו כזה מאז שהתחלתי לחפש משרה כשסיימתי את הלימודים (לפני כשנה וחצי).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

התחלתי בתואר מ-C, בדיעבד די שמח על זה.

אפשר להתחיל גם ישר מ-C#, שפה מאוד נוחה.
הייתי מתחיל ב-C#.

פורסם
לפני 23 דקות, dorsht כתב:

וואי, כל כך לא.

אני התחלתי בתיכון מ-C# ובתואר התחלתי מ-Java.

לא הייתה לי שום בעיה אחר כך לעבוד עם CPP או C.

למעשה אני עובד בעבודה רוב הזמן עם CPP, מדי פעם C# ופייתון.

אני חושב שפייתון זו לא שפה טובה להתחלה, אבל C# או Java אחלה להתחלה.

אין התעסקות עם ניהול זיכרון, אבל לפחות יש התעסקות בטיפוסים לפונקציות, למשתנים וכו' (ואני יודע שיש var ב-C# ובטח יש משהו דומה ב-Java).

בעיניי, C זה כאב ראש רציני בשביל מישהו שרק התחיל לתכנת.

ניהול זיכרון באופן עצמאי, אין exceptions נורמליים, כל הפונקציות והדברים נראים כאילו מישהו צועק עליך או כאילו החתול דרך על המקלדת ויצא לו שם של פונקציה (ולמרות הכול אני מת על C, כן?), אין שום דבר שקשור ל-OOD\OOP שזה תחום שכן כדאי לדעת, אין Generics וכו'.

לענייננו עבור פות"ש - ב-C# יש שימוש. אמנם היא לא השפה הכי נפוצה, אבל יש בה שימוש.

אם תדע אותה מספיק טוב גם יהיה לך די קל לעבור ל-Java כיוון שהסינטקס דומה.

Visual basic שפה סופר מיושנת, אני לא זוכר מתי שמעתי שמישהו מחפש משרת פיתוח עם פיתוח בשפה הזו. נראה לי שפעם אחרונה שכתבתי משהו בשפה הזו הייתי בכיתה ו' או ז'.

קופצות לי גם כל מיני משרות בלינקדין לפעמים, לא ראיתי משהו כזה מאז שהתחלתי לחפש משרה כשסיימתי את הלימודים (לפני כשנה וחצי).

אני לא כל כך בא מהתחום של IT... הכי הרבה שאני כותב במחשב זה להטריל ניסיונרים 50 שנה ניסיון בפייסבוק ולהקליד בוואצאפ בקילומטרים, ומידול בסולידוורקס. לכן אפילו השפה הכי פשוטה והכי ישנה זה מבחינתי כבר משהו שהוא הייטק.

סהכ יש לך פה עסק עם רתך ניאנדרטלי.
 לכן פחות חשוב לי ממה להתחיל, פשוט אותו החבר שהמליץ לי, עובד עם השפה הזאת, לכן יהיה לי הרבה יותר קל (לעניות דעתי) כי יש לי את מי לשאול, והוא זמין רוב שעות היום והלילה. ולא אצטרך לחפש מי נגד מי. זה חלק מהשיקולים שלי. הגישה לידע הזה.

פורסם

השאלה הנכונה היא מה המטרה של סחבק, לאן הוא שואף להגיע.

אם סחבק רוצה משרת הייטק אמיתית, כזו של גדולים, אז סחבק יצטרך משהו קצת (הרבה) יותר רציני.

אם הכוונה היא רק להיות מסוגל לעשות עוד כמה דברים בעבודה, ואולי לחפש דברים דומים במקום אחר אז אולי. אני לא מכיר, אבל מניח שיש כמה מקומות שצריכים תוכנה בסדר גודל קטן שלא משתלם לעשות בשבילו פיתוח משמעותי ומחפשים אנשים כמו סחבק עם ניסיון "בעולם האמיתי" + קצת ידע בתוכנה, אבל אלו אזורים שאני לא מכיר בכלל.

מצד שלישי, תמיד טוב קצת ידע בתוכנה, גם אם הידע הספציפי הזה לא יספיק בשביל הסבה מקצועית מלאה - לדעתי תתחיל איפה שנח וקל לך, ואחרי זה תראה לאן זה מתפתח ואם זה בכלל מעניין אותך.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
לפני 31 דקות, Big_White כתב:

אני לא כל כך בא מהתחום של IT... הכי הרבה שאני כותב במחשב זה להטריל ניסיונרים 50 שנה ניסיון בפייסבוק ולהקליד בוואצאפ בקילומטרים, ומידול בסולידוורקס. לכן אפילו השפה הכי פשוטה והכי ישנה זה מבחינתי כבר משהו שהוא הייטק.

סהכ יש לך פה עסק עם רתך ניאנדרטלי.
 לכן פחות חשוב לי ממה להתחיל, פשוט אותו החבר שהמליץ לי, עובד עם השפה הזאת, לכן יהיה לי הרבה יותר קל (לעניות דעתי) כי יש לי את מי לשאול, והוא זמין רוב שעות היום והלילה. ולא אצטרך לחפש מי נגד מי. זה חלק מהשיקולים שלי. הגישה לידע הזה.

אני גם לא בא מתחום ה-IT.

כיוונתי לתחום של מדמ"ח\תוכנה עוד מגיל 15-16 בערך ולמשרת פיתוח, לשם הגעתי.

אני חושב שאם כבר אתה משקיע את הזמן שלך, תלמד שפה שתעזור לך ושתהיה רלוונטית גם אם תרצה להשתמש בה בעתיד ולהיעזר בידע שלמדת.

יש המון חומר על שפות כמו C#, Java או פייתון ברשת. פייתון ממש קלילה ביחס ל-C# או ל-Java ובוודאי הרבה יותר קלה מ-C או CPP.

לדעתי, אם הוא בעל רקע בתכנות, גם אם הוא לא מכיר את השפה לחלוטין, אני מאמין שעדיין הוא יוכל לעזור בדברים מסוימים. אולי לא בסינטקס, אבל כן בלוגיקה של התוכנית למשל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני לא מבין גדול אבל השימושיות של שפה נובעת בכלל מהספריות שיש לה והשליטה שלך בספריות אלו. מבחינה זו ,C# במקום טוב באמצע.
נחזור רגע למברגת בוקסות של מקיטה.
על אותו בסיס (בטריה ) ניתן גם להרכיב פטישון מקיטה ואחר כך גם מסור דיסק ו... הבנת את הרעיון.
כיום השפה העשירה ביותר בספריות היא פייטון (יחד עם JavaScript). יש על זה סרטון יוטיוב חביב

פורסם

אני מניח שהמצב הוא כזה:

1. אתה רוצה להתקדם.

2. יש לך אפשרות להתערבב עם שפת תכנות במקום העבודה הנוכחי (מכיוון שהוא קטן לאף אחד לא אכפת מכלום וכל עוד לא תשבור דברים הכל טוב)

3. השפה שעובדים שם היא כנראה VB6 שהיא שפה ישנה מאוד אבל עדיין עובדים איתה פה ושם.

אתה בא ושואל האם כדאי להשקיע מאמצים בשפה הזו על מנת להתקדם מקצועית.

אם זה אכן המצב, אני אומר שכן.

למה ? כי זה דריסת רגל בתחום.

במקום העבודה הבא שתגיע אליו, תוכל להגיע "עם נסיון" כבר ואז הפוזיציה שלך אחרת לגמריי.

אבסולוטית, אם לא הייתה לך את האפשרות "להתערבב" עם השפה בעבודה הנוכחית שלך אז לא - זה לא שפה להתחיל ממנה ב2020.

• מעניין 1
  • תוכן חדש...