אוף-טופיק
[כתיבה למשתמשים רשומים בלבד עם 150 הודעות ומעלה] כל מה שלא קשור למכוניות. התייעצויות לגבי לימודים אקדמיים, זוגיות, DIY בבית, מוצרי חשמל, מחשבים, מצלמות, סלולר, טיולים בחו"ל, עוד קצת זוגיות, טלוויזיות, שעונים, מעסיקים, מחפשי עבודה, עוד טיפה זוגיות לקינוח ועוד.
58,383 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 11 תגובות
- 804 צפיות
ביום רביעי סוף סוף אצא עם אשתי לאנשהו - הבעיה היא לחשוב מה זה אותו אנשהו. התחזית מדברת על גשם, אז טיול של ממש כנראה לא בא בחשבון. יש לנו כמה שעות עד שצריך להוציא את הקטנה מהמעון ואנו גרים בירושלים - אילו דברים נחמדים אפשר לעשות בגזרת הרצליה-באר שבע, נניח? משהו כיפי, יכול להיות תרבותי, יכול להיות אתגרי, כל דבר מעניין.
הודעה אחרונה מאת AssafO, -
-
כמו בכותרת. ראיינתם מישהו לתפקיד מסויים, הבן אדם השקיע זמן בראיון/ות, אולי אפילו עשה איזשהו תרגיל בית, אבל לא היה מה שאתם מחפשים. האם צריך / ראוי / מועיל להשקיע באותו מועמד 10 דקות של שיחת טלפון להגיד לו שהוא לא ממשיך בתהליך? אולי אפילו לנסות להסביר למה? או שמספיק אימייל מסודר? קחו בחשבון מחסור כרוני בזמן ואת הבעייתיות לדבר עם מישהו שמחפש באופן דיסקרטי ועדיין עובד במקום אחר, צורך לקבוע זמן נוח לשיחה וכו'. איך הייתם מגיבים לשיחה כזו כמחפשי עבודה? מעריכים את השקעת הזמן של המראיין או מקללים אותו?
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
בקיץ היה אפשר לצאת לפארקים, עכשיו קר כך שזה בלתי אפשרי. הברים והמסעדות עדיין סגורים. להזמין אותה הביתה - בעייתי בדייטים הראשונים. אשמח להצעות.
הודעה אחרונה מאת DJI, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 580 צפיות
מישהו יכול להסביר מה זה הגאדג'ט הזה שמותקן על הראש של הגיטרות?
הודעה אחרונה מאת yohai71, -
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
השאלה בכותרת, ברשותי דרכון ישראלי כמובן ובנוסף דרכון זר בולגרי האם אני חייב בוויזה לטוס לשם בגלל שיש לי דרכון ישראלי בנוסף או לא צריך? ראיתי שלבעלי דרכון בולגרי יש פטור מויזה לדובאי. איך עובד התהליך לדרכון זר מגיעים לנתב"ג עם הדרכון הזר ואיתו יוצאים? תודה.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 5 עוקבים
- 3 תגובות
- 533 צפיות
רציתי לשאול מספר דברים לגבי תהליכי הבנייה בארץ 1. במבנים פרטיים הבנתי שלא חייבים לבצע סקר קרקע מקדים, האם מבצעים בכל זאת? האם במבנים מסחריים ורבי קומות חובה לבצע? 2. מי אחראי על סקרי הקרקע? האם זה באחריות המהנדס-אדריכל בנייה ובמיקור חוץ באמצעות גיאולוג-מומחה לקרקע? 3. שאלה למהנדסי בנייה - איך התוצאות משפיעות על תהליך הבנייה? האם יוצקים יותר בטון? או שהקדיחות והיסודות מושקעות יותר לעומק? אשמח לכל חומר קריאה בנושא נ.ב. אני לומד את תחום הגיאולוגיה
הודעה אחרונה מאת natco, -
- 7 עוקבים
- 10 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
אהלן, יש לנו בעיה עם הדלת שהיא ממש לא אוטמת וזה ממש מטריד אותנו (שומעים ה-כ-ל!! בלובי). פלדלת של רב בריח הבסיסית ביותר (דירת מקבלן). היה איש פלדלת שקצת כיוון את הדלת, אמר שהגומי המקורי זה לפי התקן ושנחיה עם זה. זאת הגומיה המקורית: גומי אטימה לדלתות פלדה המרחק בין הדלת למשקוף בסיגרה הינו 0.4ס"מ, איזור המגע עם המשקוף הוא 1.5ס"מ (רוחב הגומיה המקסימלי) אני מחפש פיתרון aftermarket, דהיינו אולי גומיה P? או D? או E? אולי לשים פס סיליקון ברוחב מסויים על המשקוף עצמו? לפי האתר הבא: גומי בהדבקה --> הגומי שמתאים לי הוא P, עד 5מ"מ איטום. או שאולי D שהוא מ5מ"מ? בחלק התחתון יש את המברשת המקורית. היא אכן נוגעת היטב ברצפה אך אין איטום (עושים רוח מבחוץ וזה נכנס פנימה…
הודעה אחרונה מאת innvision, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 587 צפיות
אהלן חברים, יש ברשותי מחשב נייד דל דגם אינספייר n7100 כבר הרבה שנים (כ- 8 שנים) ובחודשים האחרונים אני מרגיש איטיות בלתי נסבלת במחשב הכל נהיה איטי שהמחשב נדלק לוקח לו במקרה הטוב 10 דקות עד שנדלק ואפשר להתחיל לעבוד חשבתי על לשדרג לכונן ssd בגודל 1 טרה בייט של חברת סן דיסק. וקראתי קצת ברשת וממה שהבנתי אני צריך להעתיק את הווינדוס וכל הקבצים לכונן ssd ורוב המדריכים שקראתי הם מלפני כמה שנים ואני לא יודע עד כמה הם רלוונטים למצב שלי והקישורים להרדת תוכנת העתקה כבר נמחקו מהשרת.. ותאמת אני לא הבנתי מה בדיוק אני צריך לעשות בשביל לגבות הכל, מאוד אשמח אם יש פה חברה שעשו את המעבר הזה במחשב נייד
הודעה אחרונה מאת corola98, -
- 7 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלומות, בעוד כחצי שעה יש ישיבת דיירים, רוצים לבחור ועד בית ובמידה ואף אחד לא יתנדב אז יעשו הגרלה. הסיבה שאף אחד לא רוצה היא שיש כמה כוכבים שרק עכשיו הסדירו את התשלום שלהם (חוב של יותר מ3 שנים) וכמובן שהם אלה עם הכי הרבה תלונות ואף אחד לא רוצה להתעסק איתם. ניסינו למצוא חברת ניהול חיצונית אבל לא כל הבניין מאוכלס עדיין (סיים תמ"א) ואין מספיק דיירים לטעמם. אם ח"וח בוחרים אותי להיות ועד - האם יכולים לאלץ אותי? נשמע לי קצת מוזר הסיפור הזה...
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 524 צפיות
ברצוני לייבא לשימוש עצמי, לא למטרה מסחרית, מכשיר חשמלי. נאמר לי שעלולה להיות בעיה בשחרור מהמכס אשר עלול לדרוש אישור ממכון התקנים וישנה איזה פרוצדורה של עמילי מכס להגיש בקשה ממחושבת (לכן רק עמיל מכס יכול לעשות זאת) לפטור ממכון התקנים. אבקש לציין שלא מדובר במכשיר אשר מיובא באופן סדיר לארץ ע"י יבואן.
הודעה אחרונה מאת avz, -
הערה מראש - מי שאיכשהו מזהה מי אני ומה אני, מתבקש לשמור את המידע הזה לעצמו. הרבה זמן אני מתלבט אם לכתוב את זה כאן, או שעדיף לשמור את הצרות שלי לעצמי. הסיפור הוא כזה: אני בן 37 נכון לעכשיו. רווק ללא ילדים. גר לבד. לפני שנתיים ומשהו התחלתי בלימודי הנדסת תעשיה וניהול ברופין, אחרי שני סמסטרים עברתי להנדסת מחשבים, כי הבנתי שעם תעשיה וניהול אין לי מה לעשות כל כך, לא מתכוון לנהל. הייתי צריך להשלים כמה קורסים, אבל כרגע אני בשנה שלישית מתוך 5-6 (לימודי ערב) בהנדסת מחשבים, ואפילו הצלחתי להגיע לממוצע 80. הלימודים הם די סיוט בשבילי, במיוחד עם כל המתמטיקה. יש לי בעיית קשב וריכוז די קשה, אני לוקח ריטלין בשביל זה. …
הודעה אחרונה מאת פינדר, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, שאלה זריזה, האם נינטנדו סוויץ (Nintendo Switch) חדש (דור 2) שיקנה השבוע בארה"ב יוכל לעבוד בישראל? הכוונה, ללא שיפצורים, ממירי מתח או קומבינות למיניהן. פשוט, לחבר את המכשיר עם הכבל שהגיע איתו ולשחק, אפשרי? אם מישהו(י) קנ(ת)ה בארה"ב ויכול לאשר מניסיון, זה יהיה ממש מעולה. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת audiR8, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
בוויקיפדיה בהרבה נושאים מתארים את שטחי הרשות הפלסטינית כ State of Palestine ולא כ"שטחי הרשות הפלסטינית" כמו שזה מתואר בוויקיפדיה בעברית. האם זאת ההגדרה המקובלת ? האם מדובר בסוג של נסיונות גרילה לשנות את המציאות ולקבוע עובדות, האם עורכי וויקיפדיה הישראלים לא קיימים? רק לעשות דיסקליימר. אין לי שום בעיה פוליטית עם זה, רק שמפריעה לי הבריונות הזאת ברשת, אם מדובר בהגדרה לא נכונה.
הודעה אחרונה מאת tzahico, -
-
- 9 עוקבים
- 17 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
שלום, ברשותי מקרר הייסנס rq81 בן שנתיים. האחריות היא לשנתיים. התקשרו אליי מחברת "טופ פיקס לבית שרות למוצרי חשמל" והציעו להמשיך אחריות תמורת 20 שח לחודש. האם אתם מכירים את החברה? יש מישהו שעשה זאת? הייתם ממשיכים אחריות?
הודעה אחרונה מאת save, -
יש איזה מבצע שהולך היום שאני לא מכיר? הכי זול שמצאתי זה סביבות 55 אג' לטבליה https://shop.super-pharm.co.il/house/cleaning-laundry/dishwasher/c/40120
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
- 9 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אשמח להסבר מפורט לאן להגיע בכדי לראות את המים נכנסים לים. תודה
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
נתעלם רגע מהחרטוטים שמוצגים כסיבות רשמיות. עובדות: * לפני 5 חודשים, בתוך הקורונה שר האוצר הוריד מס רכישה למשקיעי נדל"ן ל5%. * בנק ישראל כנראה יסיר מגבלת ה"עד שליש פריים" ככה שאפשר יהיה לקחת עד 66% מהמשכנתא במסלול מסוכן זה. אין ספק ששני הצעדים הללו, נועדו להזרים עוד ביקוש לנדל"ן. מי שמתעניין ברכישה או מכירה, יודע שהשוק חי ובועט. לא יודע לגבי ירידת מחירים, אם בכלל, מינורית. אז למה צריך את זה, למה עכשיו למה בכלל ?
הודעה אחרונה מאת יבגניפ, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
בוקר טוב. ברשותי בר מים של חברת אלקטרה. לפני כמה שנים חברת אלקטרה מכרה את הפעילות בברי המים לחברה בשם eבר. אני משלם להם 49 שקלים בחודש. וזה כולל סננים. נורה. ושירות. עד עכשיו הכל היה סביר אם הייתה תקלה. התקשרתי שלחו טכנאי ותיקנו ללא בעיות. לפני מספר ימים המסך מגע נתקע לסירוגין. בשיחה עם נציגת שירות היא אומרת לי שהחברה שינתה את תנאי השירות ואם אני רוצה טכנאי אני צריך לשלם 200 שקלים על ביקור. מיוצר לציין שאף אחד מהחברה לא יצר איתי קשר לגבי שינוי התנאים והאם אני מעוניין להמשיך בכאלו תנאים לא משתלמים בעליל. והכסף יורד מהאשראי כל חודש בלי להתבלבל. לצאת מידית מההסכם היא אומרת לי שאני לא יכול עד פברואר 2021. ניסיתי קצת להרים את הקול שהסכם ששונ…
הודעה אחרונה מאת electric, -
אנחנו עוברים דירה, ובסלון החדש מרחק הצפייה יהיה 4-4.5 מטר. בהתחלה חשבתי שאני ארצה מסך 65", אבל אחרי שראיתי כל מני מחשבוני גודל/מרחק - נראה שגם 75 רחוק ממוגזם. אין לי תקציב לשום דבר יותר גדול (וגם 75 לא בטוח שיכנס). אני מעדיף סמסונג, אבל זה לא מאוד מבוסס (יש לי חברים עם סמסונג, אין לי חברים עם LG, הבנתי שהממשק של סמסונג יותר נוח וזה חשוב לי). קודם כל הבנתי שככל שהמודל חדש יותר - סדרת הכניסה ברמה נמוכה יותר. זה אומר שעדיף לקנות טלויזיה בת שנתיים? (אני אתחרפן אם הממשק יהיה איטי וקופצני ולא רספונסיבי) ממה שראיתי, אני יכול לבחור בין QLED 65" בסיסית (60T/R) לבין 75" בסיסית ואולי טיפה מעל (RU7100/TU8000/RU7090) שנכנסים בתקציב. …
הודעה אחרונה מאת Michazzz, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 553 צפיות
לפי החיפוש בפורום קיים שרשור דומה אבל מ2012, אני עושה USB עם שירים לנסיעות, ואולי השרשור הזה יהיה מועיל לעוד אנשים, שכל אחד יכתוב שם של שיר אחד או שניים, וככה נמלא לנו פלייליסט נחמד בתקווה. אני אתחיל: Anton Ishutin - Gone Gustavo Santaolalla - Babel
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 7 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
מטבע חדש מבית מדרשו של סטיב ווזניאק. https://www.efforce.io/ בעד, נגד? יתרונות, חסרונות ?
הודעה אחרונה מאת save, -
אהלן חברים, רציתי לשאול האם יש לכם מושג מה עלי לעשות כשכלב זר בא לתקוף? השבוע הייתי בפארק ולפתע רץ לכיווני כלב דוברמן בריצת עמוק , אין לי מושג למה אבל במזל כשהוא הגיע אלי הוא נעצר ולאחר שהוא נעצר הבעלים קרא לו והלך. הבעלים היה נראה בסגנון שלא כדאי להעיר לו. חשוב לציין שהיה לו רסן. רציתי לדעת לעתיד , יש למישהו מושג מה עושים במצב כזה שכלב מתחיל לתקוף? לבעוט בכלב? או שזה רק יסלים ? במידה והוא עם רסן הוא עדיין מסוכן ? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת borsood, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אהלן. מדובר על רמקול אחד Multi-Room. אני הולך לשים אותו בפינה של הסלון ורוצה לשים מדף. הבאס יוצא מתחתית הרמקול ומכאן השאלה - מה יהיה הכי טוב אקוסטית? (הכוונה הכי פחות יפגע הצליל) מדובר על רמקול איכותי מאוד. אין אפשרות למקם אותו במקום אחר (אישה וכאלה). גודל המדף 25*25 והוא יהיה בזווית בין 2 הקירות תודה מראש
הודעה אחרונה מאת hans, -
-
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 839 צפיות
רוצה לקנות מצלמת אקסטרים, האם ללכת ישר על gopro או שיש מתחרות שיודעות לעשות את זה כמוהם רק ביותר זול ? אשמח להמלצות, תודה.
הודעה אחרונה מאת maxcher, -
-
- אחראי פורום
- 17 עוקבים
- 34 תגובות
- 9.8 אלף צפיות
שבת שלום:) קניתי מדיח כלים שולחני של בוש, איתו קיבלתי 2 קפלוסות של פיניש, כל קפסולה הייתה בשקיק ניילון והיו רכות, לעומת קפסולות שראיתי אצל חבר שהם דיי קשיחות. בכל מקרה השתמשתי בהן והתוצאות היו מדהימות, הזמנתי מאמזון קפסולות של פיניש אבל לא אלו שבשקיק (פיניש קוואנטום) אלה הרגילות הקשיחות, עד שיגיעו קניתי קפסולות דומות במראה אבל מחברת סנו ספארק, הבעיה שהמדיח ״זורק״ אותן ובסיום ההדחה חלקיקי קפסולה פשוט זרוקות לי במדיח, באחת ההדחות כששמתי קרש חיתוך וכנראה שמתי אותו לא נכון כי בצורה שהוא הונח הוא היה במצב שכיבה והסתיר את המתזים שלמטה ובסיום ההדחה כמעט כל הקפסולה בשלמותה הייתה מעל הקרש.. השאלה מה הבעיה? יש תקלה המדיח? או שאולי החברה של הקפסולות לא מתאימה? לפני שאני מ…
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 594 צפיות
בן של חבר מצא עבודה באזור התעשייה החדש של כפר סבא - מזרח (על כביש 6, מול קלקילייה). בוקר אחד היסעתי אותו לביקור הבן ומשם המשכתי כבר צפונה לענייניי. לא יכולתי להתעלם מהעובדה שקווי מתח (עליון, לדעתי) עוברים ממש בסמוך לאזור (בין האזור עצמו לבין כביש 6, מעל המתחם שניבנה לטובת מסילת הרכבת). אני מעריך כ- 100-200 מטר מהמבנים של אזור התעשייה. מה שמיד הביא אותי לחשוב - האם יש סכנה לעובדים באזור החדש? כיצד אוכל לאפיין עמודי מתח עליון לפי מראה? אלה ששם ניראים גבוהים מהרגיל ובעלי גוף לא עגול, מתכתי. כל עמוד נושא 3 קומות של תלת פאזי בכל צד, כלומר 3 זרועות לכל צד. למעלה יש לו עוד המשך גבוה יחסית ואז כבל בודד מתוח שם וכדור לזיהוי עבור כלי טיס, אני מניח. כיצד ניתן לדעת כמה מתח …
הודעה אחרונה מאת rotemb, -
- 6 עוקבים
- 21 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום אני אשמח להמלצה לחברת הובלות אמינה וטובה. אני מחפש חברה ולא מצאתי משהו סביר בנתיים. הובלת דירה מבת-ים לחדרה. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת renault5, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין להחליף מזגן תדיראן 2.5 כ"ס ישן במזגן תדיראן Supreme 18 חדש (14,500 BTU). מדובר בסלון של כ- 18 מ"ר, לפי חישובים אמור להספיק. השאלה לגבי הנצרת - המתקין טוען שהצנרת הקיימת (3/8 ו- 5/8) נדרשת להחלפה כיוון שהמזגן החדש מגיע עם חיבור 1/4 ו- 1/2. לטענתו המזגן עם הצמרת הקיימת (שהיא תקינה בפני עצמה) לא יעבוד טוב וגם אם תהיה בעיה תדיראן תסיר את האחריות על המזגן. האם אכן כך או שיש דרך להתקין את המזגן החדש עם הצנרת הקיימת?
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 828 צפיות
היי חברים, אבקש מכם המלצה על מצלמת אינטרנט טובה עבור שיחות בזום עד מחיר של 500 שקלים. האם אוטופוקוס פיצ'ר הכרחי עבור שיחות ב-ZOOM ?
הודעה אחרונה מאת save, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לאחרונה חשקה נפשי לצפות בתכנים שיש לי על המחשב על גבי הטלוויזיה (ללא כבל HDMI), אך אין לי מושג כיצד לעשות זאת. - יש ברשותי ממיר של פרטנר TV, והצלחתי לבצע כרומקאסט דרך היוטיוב והדפדפן ולהציג אותם על המסך - מעוניין להזרים תכנים שאני צופה בהם על המחשב דרך הנגן BS PLAYER גרסה 2.69 - הממיר וגם המחשב מחוברים על אותה הרשת הביתית - יש לי מתאם BT על המחשב הנייח וכאמור, הוא מזהה את הממיר דרך יוטיוב לדוגמה כיצד אני יכול לעשות זאת? הממיר של פרטנר מתיימר להפוך את הטלוויזיה לחכמה ולאפשר הזרמה פשוטה אך טרם הבנתי איך
הודעה אחרונה מאת Ragnar,