Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2012 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

מדובר על רמקול אחד Multi-Room.

אני הולך לשים אותו בפינה של הסלון ורוצה לשים מדף. 

הבאס יוצא מתחתית הרמקול ומכאן השאלה - מה יהיה הכי טוב אקוסטית? (הכוונה הכי פחות יפגע הצליל)

מדובר על רמקול איכותי מאוד. אין אפשרות למקם אותו במקום אחר (אישה וכאלה).

גודל המדף 25*25 והוא יהיה בזווית בין 2 הקירות

תודה מראש

פורסם (נערך)

עץ, בעדיפות על mdf. גם סיבית, טוב באותה מידה.

זכוכית תקרקש, מתכת - תלוי איך המדף מתוכנן.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

המיקום של המדף ביחס לחדר הרבה יותר קריטי מהחומר ממנו הוא עשוי.

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 1 דקה, falou כתב:

המיקום של המדף ביחס לחדר הרבה יותר קריטי מהחומר ממנו הוא עשוי.

ברור. אבל המיקום לא ניתן לשינוי.

פורסם

כל זמן שהמדף לא יווברץ, אני לא חושב שתרגיש הבדל בסאונד בין חומרים שונים. נסה לתכנן את המדף כך שהרמקול יעמוד על הקצה שלו, להמנע מהחזרים ראשוניים. בנוסף, אפשר לשחק עם יצירת תיבת תהודה מסביב לרמקול, להגברת הבאס, ריפוד השטח מאחורי הרמקול עם חומר אקוסטי (או ספוגית הפלא....) וכו'. המשחקים האלו יוצרים הבדלים משמעותיים, בייחוד ברמקולים שבנויים לשדר צליל היקפי (למשל, סדרת Flip של JBL) ו/או שיש להם פורט לבאס.

פורסם

^מעניין מה שאתה אומר.

סליחה אם אני גונב את השרשור.

יש לי חתיכות של ספוג אקוסטי וסט של מיקרולאב 6C בממד ובסלון EDIFIER 2.0 מה היית מציע לי לעשות?

לדוג'- להצמיד ספוג אקוסטי לקיר מאחורי הרמקולים?

פורסם
לפני 7 דקות, falou כתב:

כל זמן שהמדף לא יווברץ, אני לא חושב שתרגיש הבדל בסאונד בין חומרים שונים. נסה לתכנן את המדף כך שהרמקול יעמוד על הקצה שלו, להמנע מהחזרים ראשוניים. בנוסף, אפשר לשחק עם יצירת תיבת תהודה מסביב לרמקול, להגברת הבאס, ריפוד השטח מאחורי הרמקול עם חומר אקוסטי (או ספוגית הפלא....) וכו'. המשחקים האלו יוצרים הבדלים משמעותיים, בייחוד ברמקולים שבנויים לשדר צליל היקפי (למשל, סדרת Flip של JBL) ו/או שיש להם פורט לבאס.

זה לא Flip ואם זה היה אז לא הייתי שואל או מתאמץ :) 

זה רמקול של B&O עם כיול מראש ל-3 מצבים של הצבה: חלל חופשי, צמוד לקיר, פינה. הגבוהים יוצאים מלמעלה בהקררה של 360, המיד מהצדדים והבאס למטה... ולכן המשטח משמעותי. 

אני רוצה להאמין שמצב פינה ידע להתמודד עם ההחזר מהקיר הקרוב (לא מאמין שלא יצליח)

ויברציה - אכן אתה צודק.

מישהו כאן המליץ לחפש בהוראות (אין) אבל הרעיון היה נכון אז שאלתי בחנות וענו "יותר יציבות ופחות רעידות או הד בתוך המתכת בצורה הזו. אנו משתמשים בעץ אלון."

נראה לי שעץ אלון עם 4 נקודות עיגון יעשה את העבודה.

תודה! 

פורסם
לפני 1 דקה, Benor כתב:

לדוג'- להצמיד ספוג אקוסטי לקיר מאחורי הרמקולים?

שווה לנסות. לחומרים שונים יש כושר ספיגה שונה, של תדרים שונים.

כשאנחנו שומעים רמקולים אנחנו שומעים לא רק, ואפילו לא בעיקר, את הצליל שמופק ישירות מהרמקול, אלא גם את ההחזרים, שמוחזרים מהקירות/חלונות/ריהוט... הכל. צלילים גבוהים הם כיווניים יותר, צלילים נמוכים מתפשטים כמו כדור/ספירה.

הכי פשוט, תקשיב למערכת שלך, ושים ידיים מאחורי האוזניים. השינוי בצליל יהיה גדול. שים כרית מאחורי הראש כשאתה יושב על הספה ושומע. ההבדל בצליל יהיה גדול, כי אתה משנה את ההחזרים מהקיר האחורי.

קח רמקול, תניח אותו על כרית. שינית את פיזור הסאונד מהקופסא, ויברציות מהמשטח שהוא עמד עליו... השתנה הצליל.

בקיצור, אין למשחקים האלו סוף.

כלומר, אתה יכול גם להניח את הרמקול על חומר הבידוד, ולשמוע מה נשתנה, לשים את חומר הבידוד האקוסטי בפורט של הבאס... אינסוף שטויות.

Just now, GTאי כתב:

זה לא Flip ואם זה היה אז לא הייתי שואל או מתאמץ :) 

זה רמקול של B&O עם כיול מראש ל-3 מצבים של הצבה: חלל חופשי, צמוד לקיר, פינה. הגבוהים יוצאים מלמעלה בהקררה של 360, המיד מהצדדים והבאס למטה... ולכן המשטח משמעותי. 

אני רוצה להאמין שמצב פינה ידע להתמודד עם ההחזר מהקיר הקרוב (לא מאמין שלא יצליח)

ויברציה - אכן אתה צודק.

מישהו כאן המליץ לחפש בהוראות (אין) אבל הרעיון היה נכון אז שאלתי בחנות וענו "יותר יציבות ופחות רעידות או הד בתוך המתכת בצורה הזו. אנו משתמשים בעץ אלון."

נראה לי שעץ אלון עם 4 נקודות עיגון יעשה את העבודה.

תודה! 

אני מניח ש-MDF זה לגמרי מספק, אם כי כחומר גלם הוא דורש ציפוי.

בקיצור, עץ אלון גם טוב.

ברמקול כזה, שמתכונן להשתמש בחדר, צריך פשוט לשחק עם הכיוונונים והמיקומים שלו.

• אהבתי 2

פורסם
בתאריך 16.12.2020 בשעה 14:06, GTאי כתב:

ברור. אבל המיקום לא ניתן לשינוי.

כל בוקר אני קם ומודה לבורא עולם שנתן לי הנהלה... שתמיד איפשרה לי למקם את הרמקולים במרחק מהקירות.  🤪

• מצחיק 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...