אוף-טופיק
[כתיבה למשתמשים רשומים בלבד עם 150 הודעות ומעלה] כל מה שלא קשור למכוניות. התייעצויות לגבי לימודים אקדמיים, זוגיות, DIY בבית, מוצרי חשמל, מחשבים, מצלמות, סלולר, טיולים בחו"ל, עוד קצת זוגיות, טלוויזיות, שעונים, מעסיקים, מחפשי עבודה, עוד טיפה זוגיות לקינוח ועוד.
58,383 נושאים בפורום הזה
-
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 699 צפיות
שלום לכולם, לאחר חיפוש בפורום מישהו בפורום @gbguy המליץ על PILOT שכן זה מיותר בטורקיה תחת יצרן גדול ומוכר.(GRAETZ) רצינו 9 ל', אבל יש להם רק 8 אז אפשר להסתדר. לגבי מייבש כביסה, האם מספיק אותו גודל או שעדיף אחד יותר ממכונת הכביסה? משום מה במפרט שלהם רשום ארץ יוצר טורקיה, באתר רשום סין. האם אפשר ללכת על PILOT בראש שקט? גם כאן מדובר על אותו יצרן בתורכיה? רגיל או קונדנסור? אם לא, אז איזה מוצר "זול" כדאי? תודה
הודעה אחרונה מאת yash, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 585 צפיות
כבר תקופה אני רואה בפייסבוקים למיניהם אנשים שרובם לא כל כך יציבים כלכלית בגלל המצב ומחפשים מחשב לטובת אופיס\זום\גלישה ואולי קצת וידאו לילדים או לעבודה מהבית. ברב המקרים אנשים ממליצים להם על לפטופים או מחשבים שעוברים את הרף של ה2000 שקל ובהרבה מקרים מגיעים גם ל3, ברב המקרים זה מחשבים שהם לא באמת צריכים או שהם יקרים מדי לתמורה בגלל הביקוש המטורף שיש כרגע בארץ. בגלל חוסר ההבבנה שלהם הם פשוט קונים אז באתי על הדרך להמליץ על באנדל פשוט, שיתן מענה לצרכים שלמעלה לשנים רבות במחיר נח לכל כיס. אני בעצמי מתנהל בצורה כזאת ואם הפוסט הזה יוכל לעזור להוזיל עלויות אז למה לא. בכל מקרה, השתמשתי במשך 4 וחצי שנים בכזה, נקנה בזמנו ב650 שקלים: http://www.vorke.com/proje…
הודעה אחרונה מאת CartMan2oo5, -
מירי רגב הודיעה על קידום הקמת שדה התעופה הבינלאומי השלישי של ישראל בנבטים. נשאלת השאלה, מדוע לא להשקיע את המיליארדים שבכל מקרה עומדים להוציא שיעלה שדה התעופה הזה בקישור נורמלי לשדה התעופה רמון ליד אילת שכבר קיים ופועל, אם ברכבת, או בסלילת כביש ממוחלף מהיר? השדה הזה יוכל לשמש לטיסות לואו קוסט ששם המחיר משחק את התפקיד המרכזי ולרוב לקוחות הלואו קוסט לא יהיה איכפת לנסוע שעתיים וחצי כדי לחסוך כמה מאות דולרים, אם יהיה מדובר בנסיעה נוחה ולא בדרך הייסורים שיש כיום. בפתרון הזה יקדמו 2 דברים, גם לא ידחפו שדה גדול נוסף קרוב למרכז הארץ הצפוף וגם ישיגו מטרה נוספת של חיבור של הערבה המנותקת לשאר חלקי הארץ. יש להזכיר שוב שמדובר בהסטה של מיליארדי שקלים שבכל מקרה…
הודעה אחרונה מאת rotemb, -
- 6 עוקבים
- 4 תגובות
- 673 צפיות
איזה פרמטרים צריך לשים לב ? מה מומלץ ? בגדול זה מיועד לבית פרטי, המצלמות יותקנו בחוץ (כל סוגי מזג אוויר) ורוב הסיכויים שכולם יחוברו בחוט. אין לי מושג בכלל בנושא כמו רזולוציה ואיכות צילום או אמינות וסוגי חברות. אשמח להמלצות בנושא אפשרי קניה באמזון או בארץ תודה
הודעה אחרונה מאת tomy669, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 574 צפיות
הדל ווסטרו 14" שלי מתחיל להשתעל יותר מדי... (I5 , מסך 14, ssd256gb , 8 gb זכרון, שוקל בערך 1.5 קג?, יש כרטיס גרפי נחמד ) מחפש לפטופ לא בהכרח הכי חזק אבל מספיק שלא ירגיש חלש מדי לשלוש שנים הקרובות עם עליית דרישות טבעית של התוכנות. המשימה העיקרית הכבדה זה קאד 2d, שלהבנתי משתמש רק בליבה אחת במעבד ומה שמעניין זה המהירות? האם i5 דור אחרון מספיק טוב או שבהכרח ללכת i7? חושב על מסך לכיוון 15.6 לנוחות, אבל חשוב לי שלא יהיה כבד מדי /גדול מדי התרגלתי לחיים טובים לא רוצה לחזור לבומבה, הבעיה שאני מרגיש שלפטופים קלים מדי זה במחיר של עמידות/אמינות? האם זאת תקופה עם מחירים והיצע טובים? או שעדיף לחכות כמו בתחומים אחרים? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת yb, -
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 769 צפיות
אני נכנס בעוד כחצי שנה לדירה חדשה (מחיר למשתכן), צריך להתחיל לברר לגבי המיזוג. אשמח להנות מחוכמת הפורום לגבי אמינות מולטי/VRF, חשבתי לשים מיני מרכזי לסלון+מטבח ו- VRF לחדרי השינה מתוך מחשבה שאם ה- VRF יתקלקל אז לפחות עדיין יהיה מיזוג כלשהו, ומניח שעלות תיקון של מזגן קטן יותר נמוכה יותר... חוץ מזה, מה חשוב לשאול את איש המיזוג בעת בקשת הצעת מחיר? מצרף תוכנית של הדירה (אל תתיחסו לתוכנית ההעמדות, המעצבת עובדת על זה).
הודעה אחרונה מאת yaniv572, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
איך החיים בעיר? איך המסגרות החינוכיות? מוצאים את עצמכם נוסעים המון לחיפה, או שרב הצרכים נענים בעיר עצמה קרוב לבית? מה לא טוב בעתלית מבחינתכם?
הודעה אחרונה מאת Potato, -
-
- 15 עוקבים
- 31 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היי חברים, בימים אלו אני מפרסם את הדירה שלי למכירה. עם פירסום המודעה פנו אלי מתווכים רבים שמציעים את השירותים שלהם ודורשים בלעדיות. מה אחד כמוני, שהוא הדיוט בכל הנוגע לנדל"ן (הדיוט אבל מאוד מתעניין ומעוניין לעסוק בתחום), צריך לדעת? האם ללכת על בלעדיות? ישנה אלטרנטיבה אחרת? אשמח לטיפים ולייעוץ. תודה מראש ובריאות!
הודעה אחרונה מאת Smiro, -
ריח רע מהכיור בחדר רחצה של ההורים, ניסיתי כבר את רוב הפתרונות הקלאסיים ואני מחפש כיוון לפתרון הבעיה.
מאת Alkash-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 11 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
מדובר בחדר רחצה בחדר ההורים, אני היחיד שמתמש בו, אישתי משתמשת רק באמבטיה הגדולה. נכנסנו לדירה כחדשה מקבלן לפני 3 שנים. עד עכשיו הכל היה בסדר. מדובר בקומה ראשונה ולכן בעיות ביוב אמורות להתחיל אצלי. הבעיה היא כזאת, מידי כמה זמן יש ריח לא טוב של מים עומדים. הדבר קורה מידי שבוע בערך, מה שעוד יותר מוזר בעייני. קצת נתונים יבשים ומה שכבר עשיתי: 1. מדובר בחדר רחצה הורים סטנדרטי, אסלה, כיור ומקלחון. 2. יש פתח ביקורת 1 בריצפה, החוסם ריח יושב טוב ותקין, פירקתי אותו, ניקיתי אותו היטב והחזרתי בחזרה. 3.המים במקלחון זורמים ישירות לפתח ביקורת, הכל נראה תקין ונקי בקו הזה, המים לא עומדים ויורדים בצורה תקינה. 4. כשאני מזרים מים בכיור הם לא עוברים דרך הפתח ביקורת, כנראה מחוברים…
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 536 צפיות
שלום אני זקוק כרגע לצילום של שן אחת ובדיקה שלה ניגשתי לרופא שטיפלתי אצלו ופתאום הוא לא מעוניין לעשות צילום בודד בזמן שהוא עשה לי בעבר אלא בדיקה כללית בעלות של 300 שח שאני חושב שזה הרבה. אשמח להמלצה לרופא שיניים הגון גם במחיר תודה רבה
הודעה אחרונה מאת renault5, -
יש לנו מנוי לטלויזיה של פרטנר. ממיר יחיד. הנבלה כל הזמן מגמגם. היו טכנאים גם של פרטנר וגם של הוט, חוץ מלהאשים אחד את השני לא קרה הרבה. ניסו, החליפו חיבור פה, החליפו כבל שם, הבעייה ממשיכה. איך אני יכול לדעת אם הבעייה באינטרנט (הוט), במשדר של פרטנר, או אפילו בטלויזיה עצמה? מה אני יכול לעשות כדי לסנן את האפשרויות? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
- 8 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
הנחתום עובד כטכנאי מחשבים הנחתום קונה מחשבים לאנשים ומתקין הנחתום קנה לעצמו, לראשונה, מחשב שמחליף את המחשב הנוכחי מ-2010 הנחתום קנה מחשב אייסר חמוד...מעבד i7 דור 11, 16 ג'יגה, 1 טרה SSD...צעצוע קטן ומרעיש. הנחתום עשה טעות...פעם ראשונה הוא קנה מחשב עם מערכת הפעלה ולא שם לב כי המערכת הפעלה המדוברת היא גירסת HOME הנחתום פירמט ועשה ועשה ופירמט ותמיד חזר להום. יש לכם עיצות אין אני יכול לשדרג את ההום לפרו, מבלי לשלם 500 שקל לבילי?. קניתי רשיון באיביי, של פרו כאשר חשבתי שיש לי פרו...אבל זה לא עוזר ובהחלט לא נותן לשדרג.
הודעה אחרונה מאת CartMan2oo5, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 865 צפיות
שלום לכולם, כחלק ממעבר הדירה הוטל עליי לבנות שלושה ארגזי עץ לאחסון + ישיבה, משהו בסגנון הזה (לפי מידות): עשיתי מדידות והכל, דרושים לי 9 פלטות מלבניות של 117 על 38, 9 ריבועים של 38 כל צלע ו 9 קרשים של 117 על 10. נותר רק לרכוש את חומרי הגלם, אז: א. יש לכם אומדן כמה חומרי הגלם אמורים לעלות? ב.האם לדעתכם עץ אורן פשוט יחסית יתאים למטרה? יש לזכור - הארגז אמור לשמש גם לישיבה (אמקם תומכות במרכז הארגז כדי שיחזיק את המשקל). ג. היכן ניתן לקנות פלטות וקרשים באיזור המרכז? בפעם שעברה שקניתי נגרייה במרכז תל-אביב זה היה יקר. תודה מראש אופיר
הודעה אחרונה מאת hans, -
נכון שקהילת CarsForum לא מייצגים את עשירונים התחתונים בטבלה (שכן אלו בדר"כ עסוקים בהישרדות ללא זמן פנוי לתחביבים) אבל מסתבר שכמחצית מהציבור נמצא במינוס קבוע בחשבון הבנק שלהם (בלי קשר לקורונה) ! אם את/ה אכן במינוס, האם ידוע לך כמה כסף זה עולה לך ? כל חודש ?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
ערב טוב מכובדי חשקה נפשי בהכנת בשר איכותי לעיתים במרפסת. משיטות קצר בגוגל\זאפ ראיתי מגוון רחב של דגמים החל מאלף ועד ל3-4 אלף שח. לרוב הגריל ישרת 2-3 אנשים ויהיה במרפסת יחסית קטנה(15מ') בבניין מגורים משותף. האם יש טעם להשקיע במותגים כמו נפוליאון רויואל גורמט? או שאפשר להסתפק במשהו צנוע יותר? האם אוכל להסתפק בגריל עם 2 מבערים?
הודעה אחרונה מאת קאררה, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
סאפ? נפל לידיי החמודי הזה: הגיע במצב "לא מניע, לא יודעים מה יש לו", הגלגלים האחוריים לא מסתובבים וברור שזה משהו מתוך קרבי המנוע. זה מנוע דו"פ שמספר הרפליקות שלו עולה על מספר תושבי כדור הארץ, אין לי מושג אפילו מה הנפח שלו, בטח 70 או 100cc. פירקתי אותו מהכלי והעברתי לחבר מכונאי טרקטורונים, בתקווה שידע למצוא לו חלקים. הממצא אומר צילינדר תפוס עקב קורוזיה. מנסים למצוא חלק בארץ, מגיע חלק-שניים - לא מתאימים. באונליין יש ערימות של חלקים וגם מנועים שלמים, אבל כל אחד והרוויזיה שלו, גם צילינדר בקוטר המדוייק לא מתאים מבחינת המידות האחרות שלו. בפניי עומדות 3 אופציות ריאליות: 1. להתעקש על שיפוץ הנוכחי, זה אומר להתחיל לייבא חלקים שאנ…
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
- 8 עוקבים
- 18 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
שלום, עשיתי לראשונה שימוש בגריל גז- נפוליאון רוג (עדיין לומד איך להשתמש בו). צליתי כל מה שמוכר לכולנו כמו פרגיות, כנפיים, קבבים ועוד. הבשר יצא טעים "ונקי" מבחינת טעם (משתמש בתבלין שווארמה של טעם וריח). מאוד היה חסר לי את הטעם הזה שמוסיפים הגחלים לבשר. מה הפתרון לזה? תודה
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 542 צפיות
צריך להחליף בוכנות גז אך לא רשום כלום על הבוכנות ולא יכול לפרק את הדלת כדי לשקול אותה. הדלת מעץ 60X46X2 אשמח לדעתם של בעלי ניסיון.
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 739 צפיות
בפירוט חיובים של כרטיס אשראי כאל מופיע מתחת לכל החיובים, מתחת לסה"כ סעיף אחד שרשום ריבית קרדיט - 1שקל עכשיו עברתי בכל הכרטיסים וראיתי שזה קיים גם בהם... מה זה הריבית הזאת? כל העסקאות שלי אני מבצע ללא ריבית במעמד העסקה.. האם הכרטיס אשראי מחייב אותי ריבית של התמשכות עסקה כביכול? - ריבית לחברת כרטיסי האשראי*
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 769 צפיות
מצוקת האחסון גוברת וגם יש צורך בעוד קופסאות אחסון לאוכל - קופסאות אטומות, נכנסות למיקרו רכשתי כמה של זכוכית ופלסטיק שהם סופר איכותיות אבל הבעיה שהם לא נכנסות אחת לשנייה ותופסות הרבה מקום... אני אשמח לשמוע-לקבל המלצה לגבי קופסאות כאלה שנכנסות אחת לשנייה בארון תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Electron, -
שלום לכולם, בשעה טובה אני ובת הזוג עוברים לגור יחד בדירה שכורה. הסתכלתי בשרשורים הישנים בפורום אבל לרוב הם כבר לא רלוונטיים ומשום שמדובר בזוג סטודנטים צעירים סביר שהעצות יהיו שונות ועל כן פתחתי שרשור חדש. הדירה ריקה לחלוטין ועל כן אנו צריכים לרכוש רהיטי חשמל מכל הסוגים, אשמח לעצתכם בנושא: א. טלוויזיה לסלון - 55 אינץ' (60 גם טוב אבל כמובן יותר יקר), מעוניינים בסמסונג בגלל ממשק השליטה, התקציב - 2500 ש"ח. בסלון של הורי יש סמסונג nu7400 בגודל 55 שאנחנו מאוד רוצים ממנה אבל הדגם כבר ישן השאלה היא מה הדגם המחליף והאם לדעתכם הוא שווה את המחיר? האם ניתן למצוא דגם טוב יותר? (לא מבין בנושא כלל). ב. מכונת כביסה - ההתלבטות היא בין לקנות מכונת כב…
הודעה אחרונה מאת ik3, -
- 12 עוקבים
- 73 תגובות
- 16.7 אלף צפיות
היי, ביצעתי הזמנת פרטי לבוש לפני כשבוע וחצי מחנות מקוונת בבריטניה. סה"כ ההזמנה היתה כ- 150 פאונד, או 690 ש"ח. ידעתי שכשהמשלוח יגיע, אצטרך לשלם מע"מ (כ- 115 ש"ח). מה שלא ידעתי, זה שהמשלוח מגיע דרך DHL. אז זה באמת הגיע מהר מאוד, אבל אז DHL שולחים לי דרישת תשלום בסך 205 ש"ח. חוץ מהמע"מ, נוספו פתאום 18 ש"ח אגרות, 6 ש"ח אחסנה ו- 67 ש"ח "שחרור ממכס והקצאת אשראי". שלחתי מייל תגובה לבקשת הסבר, ולא נעניתי. עכשיו מילא ניפוח החשבון, למחרת DHL שולחים לי כל 3 שעות בערך התראה שלא שילמתי, כולל "התראה אחרונה". מה הלחץ?? מה זה, כופר? מישהו בסכנת חיים?? השאלה שלי היא קודם כל - האם יש מה לעשות בנוגע לסכומים בגין כל סעיפים המומצאים האלה, האם יש מה להתמקח איתם. ושני…
הודעה אחרונה מאת Electron, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 570 צפיות
מקווה שזה הפורום הנכון, כי השאלה לדעתי נדירה או לא נישאלה לפני: באופן כללי - נניח שיש לי רכב (אספנות, רגיל, משא, אופנוע - לא ממש משנה) ואני מעונין למכור אותו למישהו שנמצא לשם הענין באירופה או בארה"ב, האם זה אפשרי? מישהו עבר את זה פעם? מה הפרוצדורה?
הודעה אחרונה מאת guya72, -
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 819 צפיות
אתמול בערב קיבלתי את החשבונית למייל והופתעתי לרעה. אחד המספרים שחייגתי בעוונותיי היה ל 1900 כלשהו ועל זה חוייב החשבון שלי בסכום של 30 ש"ח ללא קשר לחשבונית. בדיקה זריזה העלתה,שמדובר בלא פחות ולא יותר ממוקד משרד הרישוי (במקור *5678),אלא,שפרטנר והוט מובייל שתי העלוקות החליטו,שבא להן "להחליף" את הכוכבית חינם הזו למספר פרימיום 1900721233 שעליו יגבו לא פחות מ 60 ש"ח לשעה. לא רוצה להיות גס אבל זה מזכיר מודעות מלפני 30 שנה + על מספרי 1-900 כהסוואה ל 056- שיחות אירוטיות. גם שיחה עם נציג שלהם לא ממש עזרה והם התעקשו ורק לאחר שנאמר להם,שתוגש תלונה במשרד התקשורת+ניתוק המנוי הסכימו לתת כרטיס מתנה שקר כלשהו. מעניין לכמה לקוחות שלא יכלו להגיע למשרד הרישוי בתקופת …
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 550 צפיות
החבילה נשלחה עם DHL מגרמניה, אבל לדעתי לא מדובר בDHL אקספרס כי החבילה נאספה מהדואר. להבנתי מדובר בDHL GLOBAL. המוכר שלח לי מה שנראה כמו וואוצ'ר בגרמנית. DHL אקספרס בארץ אמרו לי שאין להם מושג מה לעשות עם הוואוצ'ר הזה, הוא לא מתאים למבנה הרגיל. אמרו שאולי צריך ללכת לדואר. הלכתי לדואר, הגברת שם לא ידעה מה אני רוצה. מה עושים?
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
אני מעוניין לשוחח עם בעלים של דירות שרכשו דירה במרכז תל אביב כדי להתעניין קצת לגבי עלויות וכו׳. זה לא משנה אם אתם גרים בדירה או משכירים אותה. אשמח לדעת האם יש פה חברי פורום שממש קנו דירה שם. תודה!
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
אני רואה זבל זרוק בהרבה מקומות. בפארקים, בים, באתרי טבע, בעיר, אנשים שמזלזלים ומשאירים זבל זרוק במסדרונות הבניין וחדר המדרגות ובכניסה לחדר האשפה. כל כך קשה לפנות ולקחת את הזבל ולזרוק אותו במקום המיועד לו? ומה שיותר מפריע לי - נראה שלאף אחד לא אכפת, והרשויות לא אוכפות ולא מנקות. כרגע אין לי שום נקודת יחוס או השוואה למדינה בחו"ל. @Derish אתה יכול להעיד על המצב בברצלונה/אירופה?
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
חודש יולי, אמצע שבוע, חם כבר מהבוקר. 8:45. לוקח בקבוק מים מהמקרר, אף פעם אין כוח להכין סנדוויצ'ים. אקנה משהו בדרך. אני צריך לקפוץ למפעל מגנזיום בסדום, כ 170 ק"ם לכיוון. יוצא מראשל"צ, עולה על כביש 6 בשורק (כדי להימנע מהקטע שבתשלום...) ויורד דרומה. עצירה ראשונה אחרי שעה ו 100 ק"מ דרומית יותר בפקק בצומת שוקת, הפקק עקב עבודות בניה של מחלף מעל כביש 60. אחרי זה הפסקה קטנה לסנדוויץ' ושתיה בתחנת דלק בערד, כבר ממש ממש חם. ממשיך דרומה. תצפית נווה זהר. רואים את בריכות האידוי של המפעלים. טריסטרמיות. הן ממש לא מפחדות מבני אדם. התעכבתי בתצפית איזה חצי שעה, אין כמעט תיירים…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 552 צפיות
אהלן חברים יקרים! בקרוב מתחיל עבודה חדשה (עוד לא חתמתי חוזה) ועדיין לא הבנתי כמה שכר נטו יצא לי לאחר שאני מקבל רכב חברה נניח השכר שלי הוא 11K ברוטו כולל רכב כמה נטו נכנס לי לכיס? משלם מיסים רגיל: נק' זיכוי 2.25 , מס 20% -- משלם מיסים רגיל ללא פטורים או הטבות. הרכב שאני מיועד לקבל נאמר לי שזה יהיה רנו קליאו או פלואנס (כמו של המוניות) מניח שזה יהיה רכב חדש יחסית. נגיד הרכב עולה 130K : 2.48*130000= 3224 ש"ח- זה שווי שימוש הרכב הסכום הזה מתווסף לי לשכר 11K ברוטו? = 14224 ש"ח ומזה מורידים לי מס? הכוונה מבחינת מס הכננסה אני מרוויח 14224 ש"ח? מאוד אשמח אם תעזרו לי בחישוב פה וכמה יצא לי שכר נטו. …
הודעה אחרונה מאת motior, -
-
שלום לכולם, הסיפור קצת מורכב ואישי ואני מבקש עזרה או הכוונה, או פשוט המלצה מה לעשות. לאישתי יש דוד ( אח של אמא) אדם חולה שנולד עם בעיה התפתחותית ונפשית. בן 63 בעבר התגורר עם הסבתא שלצערינו נפטרה לפני כמה שנים. היום בתגורר עם חתומי שחלתה בסרטן הלבלב ונמצאת בשלבים סופיים לצערינו והופסקו הטיפולים. מצבו כפי שמוגדר עלידי הרופא הוא סובל מסכיזופרניה פרנוידית. נראה לפי גילו הכרונולוגי, מודע צלול, משתף פעולה באופן פורמלי וסטראוטיפי. התמצאות תקינה בכל המובנים. אפקט לקוי ושטוח. מתלונן על פחדים, נדודי שינה וחרדה. מהלך ותוכן חשיבה מפורקים עם רפיון אסוציאטיבי. נצפו הפרעות בתהליך החשיבה וסימפטומים שליליים. אדישות ניכרת, כוח רצון ויוזמה ירודים, תגובות נפשיות לא תואמות. מדווח…
הודעה אחרונה מאת korola,