Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2061 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, bagira כתב:

אתם נדבקים לאנקדוטות פיקנטיות ולא למציאות, כמה נכדים הם נכד בודד (לא בן...נכד) שירשו את הדירה מסבא סבתא וקיבלו אותה כשההורים מפרגנים להם 3 מליון ש"ח?

לא צריך להיות שום נכד של מישהו, וגם לא צריך שההורים יפרגנו ב3 מליון שקל כאילו זה דמי חנוכה. צוברים הון מינימלי למשכנתא וקונים.
כמו שכבר כתבו פה, דירה קטנה בלי חניה בת"א שמתאימה לזוג בלי ילד עולה בערך 2.5 מיל'? זוג כזה עם משכורת מעל הממוצע אבל לא יותר מדי, יכולים במשך 5-6 שנים לחסוך הון ראשוני לדירה כזו אם הם לא חיים מעל הפופיק ולא התחילו את החיים המשותפים בחובות בגלל חתונה גרנדיוזית סטייל טרנספורטר. תוסיף על זה עזרה מההורים, עוד 100K ומשהו מהצד שלו ומהצד שלה וזה מתקצר ל4-3 שנים. זה כבר לא אנקדוטה או סיפור מהאגדות.
למה להם לעשות את זה לעצמם, זה נשגב מבינתי. אבל זה אפשרי? לחלוטין.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני לא מבין.
אתה צריך מיליון הון ראשוני בערך.
ההורים עזרו ב-100.
נשאר 900.
ב-3 שנים זה 300 אלף לשנה.
זה אומר לשים נטו 25 אלף בצד כל חודש.
ב-5 שנים זה 15 אלף.

לשים כל חודש בצד 15-25 אלף זה יותר ממה שבעלי משכורת ממוצעת פלוס יכולים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

צריך 25% הון ראשוני לא?
רבע מ2.5 מיל' זה 625,000
שמים 10K בצד כל חודש מהכנסה משותפת של 20K נניח? זוג בלי ילדים יכול לחיות על 10K.

תוך 5 שנים יש לך 600K.
ההורים ביחד נותנים 200K וקצת? הורדנו מזה בערך שנתיים.

פורסם
בתאריך 13.11.2020 בשעה 14:51, SchnitzelLova כתב:

הרבה עושים אקזיטים "שקטים" שלא שומעים עליהם בתקשורת

זה די מדויק. אני לא מתמצא בשכר של העובדים בחברות הגדולות,

אבל לגבי אקזיטים שקטים - יש שכבה לא מבוטלת של בני שלושים ומשהו שנפל עליהם ״כמעט משום מקום״

סכום עתק בלי שזה עושה שום רעש בתשקורת. אנשים שאתה לא רואה את זה עליהם בשום צורה, בלי שום גינונים של נובורישים.

רובם המוחלט פשוט מסדר איזו דירה, וממשיך ללכת לעבודה כרגיל (או פותחים סטארט אפים בזה אחרי זה, בלי לפחד מכישלון).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ב-25% הון ראשוני אם תקבל משכנתא התנאים יהיו גרועים מאוד. נניח וקיבלת.
אתה צריך משכנתא של 1.9 מיליון. בהחזר ל-20 שנה זה באיזור ה-10 אלף בחודש לפני ביטוחים. לא משהו שפשוט לעמוד בו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אם לא רוצים ילדים והצפי הוא שהמשכורות יעלו עם השנים, זה לא כזה בשמיים. לא הייתי עושה את זה לעצמי בשביל 2.5 חדרים בלב ת"א אבל יש אנשים שזה החלום שלהם.

שגיאות קטיב

פורסם

אני אוהב את זה שאתם רואים את העזרה מההורים בתור דבר מובן מאליו.

ומה אם ההורים לא יכולים/רוצים לעזור?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אז במקום 3 שנים חוסכים 5 שנים.

• אחראי פורום
פורסם

משום מה המתמטיקה שלכם לא כוללת נכס קודם. בסביבתי, אין אחד שלא קנה דירה לפני 10-15 שנה והרוויח עליה 100-500 אלף ש"ח וככה התקדם.

• אהבתי 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

כי מי שקנה נכס לפני 15 שנים נכס במרכז לא עשה כזה סיבוב כי העליות העיקריות היו יותר מוקדם. גם כדי לשדרג נכס בתוספת 30% כשהנכס שלך שווה 2 מיליון שקל הרבה יותר קשה מלשדרג נכס באותם 30% כשהנכס שלך שווה רק מיליון.

רוב המשדרגים בגילאים האלה הם כבר בעלי משפחות. הם לא עוברים ל 2.5 חדרים בקומה שלישית בלי מעלית כדי לגור בצנטרום של תל אביב אלא יותר בעלי משפחות שעוברים מ2.5 חדרים בקומה שלישית בלי מעלית בצנטרום של תל אביב לדירה יותר מרווחת באחת מערי הלווין.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, Nakamichi כתב:

אני לא מבין.
אתה צריך מיליון הון ראשוני בערך.
ההורים עזרו ב-100.
נשאר 900.
ב-3 שנים זה 300 אלף לשנה.
זה אומר לשים נטו 25 אלף בצד כל חודש.
ב-5 שנים זה 15 אלף.

לשים כל חודש בצד 15-25 אלף זה יותר ממה שבעלי משכורת ממוצעת פלוס יכולים.

אמת, אבל זה משהו ששני הייטקיסטים מחושבים כלכלית כן יכולים לעשות אם לא ב-3 שנים אז ב-5-6. בסך צריכים לסגור את המשכורת של בן/בת הזוג בקופת גמל להשקעה ולחיות על המשכורת של בן הזוג השני. 

לפני שעה, vadim6385 כתב:

אז מאוד כדאי שהוא ילמד לתכנת או יפתח קוביות בבטן בשביל לתפוס מישהי עם ירושה שמנה. (ודרכון זר) 

עריכה אחרונה על ידי SchnitzelLova
  • אחראי פורום
פורסם
לפני 32 דקות, Night Driver כתב:

כי מי שקנה נכס לפני 15 שנים נכס במרכז לא עשה כזה סיבוב כי העליות העיקריות היו יותר מוקדם. גם כדי לשדרג נכס בתוספת 30% כשהנכס שלך שווה 2 מיליון שקל הרבה יותר קשה מלשדרג נכס באותם 30% כשהנכס שלך שווה רק מיליון.

רוב המשדרגים בגילאים האלה הם כבר בעלי משפחות. הם לא עוברים ל 2.5 חדרים בקומה שלישית בלי מעלית כדי לגור בצנטרום של תל אביב אלא יותר בעלי משפחות שעוברים מ2.5 חדרים בקומה שלישית בלי מעלית בצנטרום של תל אביב לדירה יותר מרווחת באחת מערי הלווין.

אני פחות נכנס למבנה משפחתי כי זה לא העניין. דובר פה על איך מגיעים לדירה בתל אביב.

יש אנשים שקנו במקומות אחרים כי ראו את עצמם שם או מתוך מחשבת פליפ וזה עוזר להקפיץ אותם לדירה יקרה יותר. גם ההכנסות נוטות לעלות, בטח כשמדובר בסקאלה הזו של האוכלוסיה.

הכוונה שיש עוד דרכים לממן דיור יקר יותר גם מבלי לרוקן את ההורים.

המספרים שהבאתי הם מספרים אישיים שלי פלוס של כמה חברים גם, למשל, מפתח תקווה

(כן, יש לי חברים בפתח תקווה, מה תעשו לי) והכל סביב 10-15 שנה.

חלק שיפרו לבית פרטי, חלק שיפרו לדירה גדולה יותר וחלק התקרבו למרכז.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם (נערך)

אני לא חושב שהזוגות שאתם מתארים קיימים. עקרונית אפשר לחסוך סכומים נחמדים. מעשית אנשים נוטים להיות בזבזנים ולאפשר לעצמם את רמת החיים שמתאימה להכנסה שלהם. אנשים גם לא בהכרח ממהרים למתוח את הגבול של המשכנתא שהם יכולים לקחת. ואני גם לא יודע אם בהכרח יאשרו למישהו 75% על דירה של 2.5-3 מיליון. 

יש בארץ המון אנשים עשירים גם בלי קפיצות מעל הפופיק או חסכנות יוצאת דופן. כן, ביניהם גם הייטקיסטים צעירים יחסית שהרוויחו מיליונים מהנפקות, או מעליה בשווי מניות של  החברות שעובדים בהן. וכן, רבים וטובים מקבלים גם עזרה כלכלית מההורים ברכישה - הרבה, הרבה יותר מ-100,000, ולא רק בתל אביב. ונמכרות כאן לא רק דירות 2 חדרים ללא חניה, אלא גם 4 חדרים, בבניינים חדשים, עם כל הפסיליטיז כולל חניה ותג מחיר גבוה פי 2. ועם זאת, השוק בתל אביב לא בהכרח מתנהל בקצב גבוה. יש דירות שאני רואה את מודעות המכירה שלהן כבר שנים. גם מחברים שקנו, אני יודע שהם ראו דירות שהבעלים פרסמו במשך חודשים ויותר, ונדרשו בסוף להוריד מחירים. 

לפני שעה, vadim6385 כתב:

השאלה שנשאלה היא לא "איך כל אחד יכול לקנות דירה במרכז תל אביב?". מי שאין לו כסף לא יכול.

ואגב, כמו שאיתי כתב, זה לא רק תל אביב. אפילו במעגל הקרוב. גם בגבעתיים ורמת גן ורמת השרון והרצליה יש שכונות מאוד יקרות. וגם שם יש קונים.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 4 דקות, יבגניפ כתב:

אני לא חושב שהזוגות שאתם מתארים קיימים. עקרונית אפשר לחסוך סכומים נחמדים. מעשית אנשים נוטים להיות בזבזנים ולאפשר לעצמם את רמת החיים שמתאימה להכנסה שלהם. אנשים גם לא בהכרח ממהרים למתוח את הגבול של המשכנתא שהם יכולים לקחת. ואני גם לא יודע אם בהכרח יאשרו למישהו 75% על דירה של 2.5-3 מיליון. 

קיימים ידידי קיימים. אני מסכים שהנטייה הראשונה של אנשים היא להתאים את "רמת החיים" למשכורת שלהם ולפנק את עצמם כי "מגיע להם", אבל יש כאלה שלא אכפת להם להיות חריגים ואלה האנשים שמגיעים לגיל 40 עם נכס ללא משכנתא. 

פורסם
לפני 1 דקה, SchnitzelLova כתב:

קיימים ידידי קיימים. אני מסכים שהנטייה הראשונה של אנשים היא להתאים את "רמת החיים" למשכורת שלהם ולפנק את עצמם כי "מגיע להם", אבל יש כאלה שלא אכפת להם להיות חריגים ואלה האנשים שמגיעים לגיל 40 עם נכס ללא משכנתא. 

מסקרנות, אתה מכיר כאלו?

יש לי חבר טוב אחד שמתאים לתאור כזה. הוא בחיים לא יקנה דירה בתל אביב, בדיוק בגלל שהחסכנות היחסית לא נגמרת בנקודה שמגיעים לאיזה יעד.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...