Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2062 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רק לסבר את האוזן:
בשוק המניות המנופח של היום, תכנית RSU משחררת לעובד כמה עשרות אלפי דולרים אחרי 4-5 שנות התמדה (עבודה בחברה)

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם
לפני 4 שעות, yuvalganim כתב:

כנראה שמשתמשי הפורום הם בעשירון העליון של השכר במשק.

כי המציאות, מה לעשות לא דומה לשום דבר ממה שתואר פה.

בסוף הייטק זה בקושי 10% מהאוכלוסיה. איפה שאר ה-90% ? שאלה טובה, אבל הם בטח לא בפורום הזה.

בוא רק נזכיר שכמעט אף אחד  בשרשור הוא לא מגיב עם דירה בתל אביב. ושניצל שניסה להדגים איך חוסכים לאחת התבלבל וכדוגמא נתן חברים שקנו בחולון או ראשון.

חוץ מזה, יש בפורום גם כמה אנשים מוצלחים מתחומים אחרים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

לפני 4 שעות, maxcher כתב:

רק לסבר את האוזן:
בשוק המניות המנופח של היום, תכנית RSU משחררת לעובד כמה עשרות אלפי דולרים אחרי 4-5 שנות התמדה (עבודה בחברה)

הרבה יותר מכמה עשרות אלפי דולרים במיוחד בחברות הגדולות. תוסיף לזה קרנות השתלמות והנה לך מקדמה לדירה טובה במרכז. 

עריכה אחרונה על ידי SchnitzelLova
פורסם

כל מה שרובכם כאן טוענים על זוג הייטקיסטים (או בעלי מקצוע חופשי מוצלחים כמו רופא/מהנדס עוד וכו) יכולים לחסוך ולקנות דירה בתל אביב...הכל נכון, למעט פיקשוש אחד שלכם והוא שמדובר בגילאי 40+ ובטח לא 20-30.

מאחר שפות"ש כיוון ספציפית למרכז תל אביב (שזה לא ממש הגן עדן שמישהוא חושב שזה זה, אם בכלל...), ניתן להגיד דיי בבטחה שהאזור מאוכלס בצורה כמעט מוחלט ע"י שוכרים צעירים ולא אנשים שגרים בבתים שלהם.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בגירה לי אישית יש מספר חברים צעירים מ-40 שקנו במרכז תל אביב. 

אם זה גן עדן או לא - זה נושא לדיון אינסופי בשרשור נפרד. בגדול זה בין המרחבים העירוניים הבודדים שיש לישראל להציע. עבור מי שלא רוצה לחיות בפרבר שינה זה בהחלט די קרוב לגן עדן.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

יש אנשים שה2 חדרים האלה בלב תל אביב שווים להם יותר מווילה עם נוף לחרמון. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מרכז תל אביב, זה אזור מאוד צפוף, בניינים ישנים ללא מעליות וחניות עם דירות קטנות וצפופות שבלי רמונט, גם בנויות בצורה מגוחכת בעיניים מודרניות (הול וכדומה), תנועה מאוד עמוסה, צפיפות מרובה של אוטובוסים מזהמים, חוסר כרוני במקומות חניה...לא מבין מה הגליק הגדול שם.

עדיף בהרבה לגור בצפון הישן למשל.

• אהבתי 1

פורסם

כשאני מדבר על מרכז ת"א, אני מתכוון לכל מה שנמצא דרומית לירקון ועד לפחות או יותר אלנבי. אני חושב שאין הבדל מאוד גדול ברמת וסגנון הבניה בין השכונות (חוץ מבניינים לשימור מהסגנון הבינלאומי). לא חושב שזה רע שיש מחסור במקומות חניה (אגב, איפה אין?). העיריה מנסה לגמול את התושיבם מתלות ברכב פרטי, וזה דבר נהדר בעיר שבה הכל נמצא במרחק הליכה או נסיעה בתחבצ מתפקדת. 

מרכז תל אביב זה בין האזורים היחידים בישראל שיש בהם דימיון כלשהו לערים שרובנו מתלהבים מהן בביקורים בחול, והסיבות מאוד דומות - למרות ששם לפעמים מדובר בערים בנות מאות ואלפי שונים. 

פורסם

מרכז פריז, זה אזור מאוד צפוף, בניינים ישנים ללא מעליות וחניות עם דירות קטנות וצפופות שבלי רמונט, גם בנויות בצורה מגוחכת בעיניים מודרניות (הול וכדומה), תנועה מאוד עמוסה, צפיפות מרובה של אוטובוסים מזהמים ותיירים, חוסר כרוני במקומות חניה...לא מבין מה הגליק הגדול שם.

סורי בגירה. 

• מצחיק 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

"מרכז" תל אביב  זה ביטוי מוגדר מאוד  והוא בטח לא מגיע עד לירקון.

אתם מערבבים שני מונחים שונים, מרכז (מה שנמצא בין הצפון לדרום שזו הכוונה כשכל תל אביבי אומר "מרכז תל אביב", אזור בוגרשוב) ומרכז (CENTRE).

על איזה "מרכז" אתם מדברים?

פורסם (נערך)

כשאנשים אומרים מרכז ת״א הם מתכוונים לאיזור שתחום בין אלנבי לשדרות בן גוריון, למרות שרשמית חלק גדול מהאיזור הזה שייך לצפון הישן.

רחוב דיזנגוף למשל נמצא כולו בצפון הישן.

למדקדקים, ההגדרות הרשמיות:

גבולות הצפון הישן (רובע 3):

דרומי- בוגרשוב במספרים האי זוגיים

צפוני- פארק הירקון

מזרחי - החומה (אבן גבירול)

מערבי- ים

גבולות לב תל אביב (רובע 5):

צפוני- מספרים זוגיים של בוגרשוב

דרומי- דרך יפו ודרך אילת

מזרחי- בגין וקרליבך

מערבי- ים

גבולות הצפון החדש (רובע 4), שהרבה מאוד מחשיבים אותו בטעות כחלק מהצפון הישן:

צפוני- פארק הירקון

מזרחי- דרך נמיר

דרומי- שאול המלך

מערבי- אבן גבירול

עריכה אחרונה על ידי עידן.
  • רעיון טוב! 1
פורסם

בקיצור...5 עמודים של אנשים שמתווכחים על משהוא שהם בכלל לא יודעים איפה הוא 😂😂😂

• מצחיק 1
  • מעניין 1

פורסם

בגירה, בערך, זה מרכז תל אביב. יש שם כמה שכונות. ההבדלים לא גדולים. ברוב הרחובות תמהיל הבניינים זה גם בנייני פח מימי קום המדינה ללא מעלית, גם בניינים יוקרתיים מהעשורים האחרונים עם מעלית וחניה וגם כל מה שבין לבין. גם בצפון הישן אין חניה. גם פה בבניינים ישנים אין מעליות. והדירות מאוד מגוונות. יש גם שני חדרים של 40-45 מטר (שחבל שלא בונים בערים אחרות - לא כולם צריכים 4-5 חדרים) ויש גם דירות גדולות פי 2. מטר מבוגרשוב, על פינסקר ורחובות אחרים בין בוגרשוב לזידנגוף ובן יהודה יש אינספור בניינים חדשים למי שיש לו כסף לזה.

היתרונות של כל האזור העצום יחסית במפה בקישור שלי הם די דומים. יש גם חסרונות. ברוב המקרים אם אתה לא מאוד עשיר, תשלם על המיקום ותתפשר על דברים אחרים. אבל גם זה יחסי. חד משמעית, אם לא הייתי נהנה מנהיגה כתחביב פעם בכמה זמן, הייתי מוותר על רכב.

לפני 3 דקות, bagira כתב:

בקיצור...5 עמודים של אנשים שמתווכחים על משהוא שהם בכלל לא יודעים איפה הוא 😂😂😂

בחייאת נו.

כל מי שגר כאן יותר מדקה יודע שיש את הצפון הישן ולב העיר. זה לא רלוונטי לשום דבר ממה שנכתב כאן על גבי חמשת העמודים האחרונים.

פורסם

שמע ידידי,

נולדתי בתל אביב וחייתי בה 30 שנה.

לא תצליח לשכנע אותי שמרכז תל אביב והצפון הישן דומים.

בנוגע לבניינים החדשים שיש שם, אכן הם הולכים ומתרבים (ועדיין מיעוט בנוף הכללי) אבל אם באת לשכנע אותי שזוג בני 20 קונים דירה חדשה בבניין חדש במרכז תל אביב בלי שהם סוחרי סמים גדולים/ בעלי רשת בתי זונות או שהם בני/בנות עשירים... אז DONT.

זה בילתי אפשרי, המחירים מטורללים לבתים האלה.

לפני 10 דקות, יבגניפ כתב:

בגירה, בערך, זה מרכז תל אביב.

"זה"....בערך כל תל אביב 😉

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בגלל זה הם קונים בבתים ישנים דירות קטנות ובלי חניה. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...