Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2062 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

(סקר אנונימי) האם אתם במינוס בחשבון עובר ושב שלכם ?  

148 הצבעות

1. 1. האם את/ה נמצא ב"מינוס" בחשבון העובר-ושב שלך בבנק ?

• כן, חשבון הבנק שלי נמצא במינוס כבר די הרבה זמן.
      11
    • כן, חשבון הבנק שלי נמצא במינוס מידי פעם.
      13
    • לא, חשבון הבנק שלי בפלוס כל הזמן.
      124

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 15.11.2020 בשעה 08:24, Night Driver כתב:

אני בדיוק הפוך.

החשבון העסקי נמצא בפלוס די נחמד אבל בחשבון הפרטי ההתנהלות שונה לחלוטין.

מחזיק את החשבון העיקרי שבו יש פקדונות, חסכונות לטווח ארוך ולפעמים מינוס לא גדול ועוד חשבון שבו זורקים סכומי כסף כל חודש גם במחיר של מינוס קטן וממנו עושים דברים לא צפויים כמו מקרר שמת, חופשה, בת צווה, שיפוץ ודברים כאלה.

כאמור, זה מינוס תזרימי ולא תקציבי.

אנסה לתת הדגמה עם נתונים.

יש לך חנות בגדים שהמצאתי הרגע שכנראה עובדת ממש טוב...בוא נגיד באיזה קניון מרכזי.

מחזור חודשי של החנות עומד על חצי מליון שח.

בכדי למכור כל חודש בחצי מליון שח, צריך לקנות מידי חודש בגדים ב 300 אלף שח ויש הוצאות שוטפות של כ 50 אלף שח ויש גם משכורות.

האם אתה מצפה שבחשבון הבנק של בעל החנות יהיו 300-400 אלף שח ביתרת זכות סתם ככה ישכבו שם בשביל לשלם סחורה עתידית והוצאות שותפות?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 130
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 3 שעות, bagira כתב:

האם אתה מצפה שבחשבון הבנק של בעל החנות יהיו 300-400 אלף שח ביתרת זכות סתם ככה ישכבו שם בשביל לשלם סחורה עתידית והוצאות שותפות?

תלוי כמה אני משלם על ריבית והקצאת אשראי, וכמה אני יכול להפיק מסכום כזה במקום אחר.

• רעיון טוב! 1

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
לפני 6 שעות, bagira כתב:

כאמור, זה מינוס תזרימי ולא תקציבי.

אנסה לתת הדגמה עם נתונים.

יש לך חנות בגדים שהמצאתי הרגע שכנראה עובדת ממש טוב...בוא נגיד באיזה קניון מרכזי.

מחזור חודשי של החנות עומד על חצי מליון שח.

בכדי למכור כל חודש בחצי מליון שח, צריך לקנות מידי חודש בגדים ב 300 אלף שח ויש הוצאות שוטפות של כ 50 אלף שח ויש גם משכורות.

הבנתי וזה מה שאני עושה.

כל פעם שיש משבר כלכלי אני מנצל את זה ומקבל מחירים טובים.

אני גם נמצא בתחום אחר עם תנאי תשלום שוטף פלוס מתישהו אז מבחינתי הכסף שבחוץ לא קיים עד שהוא נגבה.

• אהבתי 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
בתאריך 14.11.2020 בשעה 18:22, stum כתב:

נכון שקהילת CarsForum לא מייצגים את עשירונים התחתונים בטבלה (שכן אלו בדר"כ עסוקים בהישרדות ללא זמן פנוי לתחביבים)

אבל מסתבר שכמחצית מהציבור נמצא במינוס קבוע בחשבון הבנק שלהם (בלי קשר לקורונה) !

אם את/ה אכן במינוס, האם ידוע לך כמה כסף זה עולה לך ? כל חודש ?

מינוס לא בהכרח משקף כי ייתכן שאין מינוס, אבל יש הלוואות לכל מטרה שנלקחו בשביל לצאת מהבור. השאלה צריכה להיות האם יש חובות שלא מגובים בנכסים כי זה יותר משקף את האיתנות הפיננסית של התא המשפחתי. 

עריכה אחרונה על ידי SchnitzelLova
פורסם

קרוב לודאי שלמרבית בני פחות מ-50 יש הלוואות משכנתא.

ה"הלוואות לכל מטרה" ו"הלוואות ברגע" ושאר המוצרים הדומים הם אסון כלכלי, בדרך כלל ריביות חצופות. אני רואה את ההבדל בין הריבית שמבקשים כרטיסי האשראי השונים שלי - הבנקאיים מבקשים רבית לא נמוכה אבל גם לא נשך, החוץ בנקאיים דורשים רבית גבוהה מאד. ו-לא. מעולם לא לקחתי הלוואה מכרטיסי האשראי. בעצם פעם אחת  איזה סוחר שהציע לי לקנות משהו בתשלומים והתברר שזו היתה קניה ב"קרדיט" ב-3 תשלומים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה לא רק אסון כלכלי אלא גם עבדות כלכלית. 

מצחיק בדיוק היום ניהלתי שיחה עם חבר ועלה נושא הלימודים בבית הספר. נזכרנו כמה קשקושים חסרי תועלת לימדו אותנו ב-6 שנים בתיכון, אבל אף אחד לא ישב והסביר לנו מה זה הלוואות, מה זה מינוס, כיצד לחשב ריביות, כיצד לבנות תקציב, כיצד לקרוא תלוש ועוד ועוד. 

העיקר דחפו לנו לראש את אנטיגונה כי זה מה זה חשוב לדעת. 

• אהבתי 2
פורסם

אתה דוחף אולי לגיבוב שנות ה-70. השנים בהן "כלכלת בית" (לא נלמדה בבית ספרי) היו שיעורי בישול לבנות. הבנים למדו קצת נגרות (לטעמי דווקא שיעורי ה"מלאכה" הם מהשיעורים המעשיים ביותר, תרתי משמע).

האמת היא שאני לא קיבלתי חינוך כלכלי בביה"ס, ואת מה שאני יודע למדתי בדרך הקשה. כיון יש איזה תכניות לחינוך כלכלי, אני לא יודע עד כמה התלמידים מבינים את חשיבותו ומה מהידע שוקע במוחם.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קודם כול, כן, חשוב להכיר אנטיגונה ואדיפוס בקולונוס ואדיפוס רקס.

שנית, לקח לך כול כך הרבה זמן להבין את זה? באמת?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

תראה, היה לי חבר שעבר בתיכון לכמה שנים לבלגיה. הוא למד במגמה ריאליסטית בסגנון המוכר לנו, אבל מי שהתכוון ללמוד רפואה או משפטים היה צריך להרחיב גם ללימודי יוונית ולטינית. 

אבל, אל תשכח, בינתיים חלפו שני דורות, הצרכים והדרישות השתנו.

פורסם
לפני 17 דקות, sperial כתב:

אבל, אל תשכח, בינתיים חלפו שני דורות, הצרכים והדרישות השתנו.

רק שניים?

כשאני קורא אותך זה נראה הרבה יותר 😜

• מצחיק 3

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תשמע, בשנות כלב זה בערך 7 דורות, בשנות רכב* 12 😄

*נדמה לי שהחלפת דגם\מתיחת פנים זה בערך פעם ב-4 שנים.

פורסם

אין מינוס, אף פעם לא היה (חוץ מפעם פעמיים שהמשכורת איחרה והאשראי כבר ירד נגיד...)

ככה ב2 החשבונות

מקווה שלא יהיה גם אחרי שיבואו ילדים.

אם זה מעניין - סטודנט כרגע ב'משרה מלאה' (4 ימים בשבוע), עובד חלקית ב2 עבודות, גר בשכירות.

• תוכן חדש...