Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2061 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

(סקר אנונימי) האם אתם במינוס בחשבון עובר ושב שלכם ?  

148 הצבעות

1. 1. האם את/ה נמצא ב"מינוס" בחשבון העובר-ושב שלך בבנק ?

• כן, חשבון הבנק שלי נמצא במינוס כבר די הרבה זמן.
      11
    • כן, חשבון הבנק שלי נמצא במינוס מידי פעם.
      13
    • לא, חשבון הבנק שלי בפלוס כל הזמן.
      124

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני שעה, Night Driver כתב:

הרבה דברים שאנחנו לומדים בבית הספר ונראים לא חשובים הם למעשה הרחבת אופקים וחשיפה לתחומים שבאופן טבעי אולי לא היינו נחשפים אליהם אבל שיכולים לתרום לנו בעקיפין.

אם לא ילמדו את אנטיגונה אתה תכיר פחות את התרבות היוונית של אותה התקופה, אם לא תלמד שירת ימי הביניים לא תבין מה שמר עלינו כעם במשך 200 שנות הגלות ואם לא תלמד היסטוריה לא תדע לזהות עליית היטלר חדש.

נכון שעם הדברים האלה לא תרויח יותר ולא תלך עם זה למכולת אבל יש דברים שמתפתחים בכל אדם כמו ערכים ותפיסות עולם ושם ככל שתדע יותר ותיחשף יותר תוכל לגבש את עצמך בצורה יותר טובה.

אוי איזה טרגדיה הם לא ידעו את יצירתו של סופוקלס שהתפגר לפני 2,500 שנה ולא "יכירו" את התרבות היוונית שנכחדה לפני 2,000 שנה. מה זה בהשוואה להבין למה המצב הכלכלי בזבל למרות שעובדים 60 שעות בשבוע, משלמים הלוואות ועדיין בקושי מגרדים את הקרן. 

אנטיגונה ושות' נמצאים בקטגוריה nice to know , אבל להקדיש לקשקושים האלה 5-6 שנים בתיכון זה מוגזם. אני לא אומר שלא צריך לחשוף ילדים לספרות, בוודאי שכן, אבל אולי (בעצם בהחלט) צריך לפתוח מחדש את הדיון כמה סביר להשקיע בלימוד תכנים חסרי תכלית ואם כבר מלמדים ספרות אולי עדיף ללמד תכנים שיותר רלוונטיים למאה ה-21. (במסגרת זמן שפויה ולא על 5-6 שנים)

עריכה אחרונה על ידי SchnitzelLova
  • תגובות 130
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

ואחר כך אנשים צופים בדיונים בפרלמנט הבריטי ושואלים את עצמם "למה, למה חברי הכנסת שלנו כאלה בבונים עילגים ואין פה דיון נורמלי?".
השכלה קלאסית רחבה מעניקה לאדם עומק אינטלקטואלי, וזה יכול להתבטא בתחומים רבים גם אם זה לא מכומת מידית לכסף.

עריכה אחרונה על ידי nitch
  • רעיון טוב! 2

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
לפני 41 דקות, SchnitzelLova כתב:

אנטיגונה ושות' נמצאים בקטגוריה nice to know , אבל להקדיש לקשקושים האלה 5-6 שנים בתיכון זה מוגזם. אני לא אומר שלא צריך לחשוף ילדים לספרות, בוודאי שכן, אבל אולי (בעצם בהחלט) צריך לפתוח מחדש את הדיון כמה סביר להשקיע בלימוד תכנים חסרי תכלית ואם כבר מלמדים ספרות אולי עדיף ללמד תכנים שיותר רלוונטיים למאה ה-21. (במסגרת זמן שפויה ולא על 5-6 שנים)

כי בצמרת יושבים בני 200 שבטוחים שאם הם היו חייבים לפענח שירים של ח.נ.ביאליק ולדקלם את המוטיבים שם, אז כולם חייבים.

המתקדמים בהם גם מכניסים מקצוע "מחשבים" עם לימוד שפות סופר רלוונטיות ב2020, כמו טורבו פסקל או פורטראן.

העיקר לא לשבור את המערכת שמייצרת מקום נוח עבורם.

לפני 27 דקות, nitch כתב:

ואחר כך אנשים צופים בדיונים בפרלמנט הבריטי ושואלים את עצמם "למה, למה חברי הכנסת שלנו כאלה בבונים עילגים ואין פה דיון נורמלי?".
השכלה קלאסית רחבה מעניקה לאדם עומק אינטלקטואלי, וזה יכול להתבטא בתחומים רבים גם אם זה לא מכומת מידית לכסף.

זה שיחפרו לך בבית ספר על אנטיגונה, לא יהפוך אותך לאינטלקטואל.

חוץ מזה, אפשר יכול להיות גם דוקטור לספרות קלאסית, ועדיין להיות בטוח ש5G זה קונספירציה של אנשי לטאה שרוצים לשלוט בעולם באמצעות קורונה.

הוא פשוט יעטוף את הטימטום שיש לו בתוך הראש המילים יפות יותר.

• אהבתי 2

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני כשעה, Haim_gds כתב:

מה היום אתה זוכר ממה שלמדת בתיכון? היו לך חוויות מעצבות שם? אני זוכר רק את המקצועות ה"טכניים" (פיזיקה, מתמטיקה, אלקטרוניקה וכו') בלבד. באופן אישי, אני לא יכול לזכור אפילו דבר אחד שהקנה לי ערכים בתיכון.

תתפלא (וגם אני מתפלא) אבל הרבה. בין אם זה ספרות, היסטוריה או תנ"ך (מקצועות שהעובר היחיד שלי לאורך כל שנותיי בבית הספר היה הבגרות וגם זה בציון 60) ובין אם ביולוגיה, כימיה, מתימטיקה ואנגלית.

לגבי ערכים זה לא החומר אלא מי שהעביר אותו ואיך שהעביר אותו. אתה יכול לקרוא את אבא גוריו למשל ולהמשיך בחייך ואתה יכול לקרוא אותו ולנהל עליו דיון בנושא מוסרית, כמה לתת מעצמך ולמי, איך לתת אבל להבטיח שלא תהפוך לסמרטוט ועוד.

גם את 1984 אתה יכול לקרוא ולהנות ממנו ואתה יכול לנסות להבין למה הנבואה שלו לגבי בריה"מ לא התממשה.

גם בתנ"ך אתה יכול ללמוד את הסיפור ולהלל את הנרטיב, אתה יכול להתייחס לזה שזו למעשה מערכת החוקים בסוציאלית הראשונה בהיסטוריה (יום מנוחה, אין בעלות מוחלטת על אדם, עזרה לזולת וכו') ואתה יכול להזדעזע מהאכזריות המיותרת (להרוג לא רק את הגברים , הנשים והטף אלא אפילו את הבקר והצאן). הכל תלוי במורה, לאן הוא רוצה לקחת את זה וכמה אתה פתוח לשמוע.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 52 דקות, SchnitzelLova כתב:

מה זה בהשוואה להבין למה המצב הכלכלי בזבל למרות שעובדים 60 שעות בשבוע, משלמים הלוואות ועדיין בקושי מגרדים את הקרן. 

ולמה זה או זה או זה?

צריך את שניהם.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 17 דקות, vadim6385 כתב:

המתקדמים בהם גם מכניסים מקצוע "מחשבים" עם לימוד שפות סופר רלוונטיות ב2020, כמו טורבו פסקל או פורטראן.

פההההה

מה זה השטויות האלה נו, אתם מחזירים אותי אחורה בזמן ללימודים לשמוע איך כולם בוכים על זה שאנחנו לומדים פסקל. מה רע בפסקל? 

עדיף כמובן ב C, אבל גם ככה זה לימוד שטחי ובסיסי.

סלח לי אבל אם אני זוכר נכון בבגרות הייתי צריך לכתוב חלקים מתוכנית שרושמת רכבים שנכנסים לחניון או משהו. שום דבר מסובך. בטח שלא מצריך פייתון/ג'אווה/אפילו לא חלקים יותר "מתקדמים" ב C. 

לך תקרא אנטיגונה וואדים. שעה וחצי מחזה, על חוק, על היחס בין אדם לחברו, על חובותיו של אדם לחברו. לא סתם זה מחזה ששרד 2500 שנה, יש שם המון מסרים ונושאים רלוונטיים לחיים תמיד. לך תקרא אדיפוס רקס על גורל. 

ואדון שניצל, איזו ספרות אז היית אתה מלמד? כלום?

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

זוכרים את אגדת "צינור הדם"? השכלה כללית נדרשת. השאלה, תמיד, היא מה שוקע לטווח ארוך. אני לא זוכר הרבה מלימודי הספרות בתיכון וכנראה לא זכרתי הרבה גם 5 שנים אחרי הבגרות.

@nitch אין לי מושג מה ההשכלה הכללית שמקובלת באנגליה, נדמה לי שהרבה פחות מזו שנדרשת מתלמיד תיכון ישראלי (ובתמורה הרבה יותר העמקה במקצועות הנבחרים). אבל נראה לי שההתנהלות בפרלמנט שם נובעת משני דברים: האחד הוא הנימוס הבריטי הכללי. השני, והיותר חשוב, הוא המסורת, וכי "ברומא התנהג כרומאי" ובפרלמנט התנהג כ-MP.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שילמדו את אנטיגונה הזה, למי אכפת. זה לא יהפוך את התלמידים לסתומים יותר. הנקודה היא שצריכים ללמד גם ידע מעשי שיעזור להתנהלות בחיים ופחות בעיות מתמטיקה על יוסי שמגדל קופים במחתרת.

במקום זה, יוסי יכול לקחת משכנתא בבנק על דירה. להפקיד כסף בפנסיה. להביא איביזה fr בעסקת מימון. לפחות שמשהו ממה שמלמדים יהיה רלוונטי בדרך הישום שלו.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 31 דקות, sperial כתב:

@nitch אין לי מושג מה ההשכלה הכללית שמקובלת באנגליה, נדמה לי שהרבה פחות מזו שנדרשת מתלמיד תיכון ישראלי (ובתמורה הרבה יותר העמקה במקצועות הנבחרים). אבל נראה לי שההתנהלות בפרלמנט שם נובעת משני דברים: האחד הוא הנימוס הבריטי הכללי. השני, והיותר חשוב, הוא המסורת, וכי "ברומא התנהג כרומאי" ובפרלמנט התנהג כ-MP.

חברי הפרלמנט ברובם המכריע, לפחות המשפיעים שבהם הם בוגרי אוניברסיטאות העילית הבריטיות Russell 24, ובהרבה מקרים בוגרים של בתי ספר פרטיים. זה כולל ידע בלטינית, יוונית עתיקה, התעמקות בהיסטוריה קלאסית  וקאנון נרחב של יצירות ספרותיות ופילוסופיות. זה לא הופך אותם לאנשים טובים יותר, אבל היכולת שלהם לבנות ולנמק טיעון היא מרשימה. יצא לי לנהל שיחות אחד על אחד עם כמה מהם. את חלקם (בעיקר זו שמייצגת אותי) אני לא סובל, אבל בהחלט מרגישים שהאדם שעומד מולך בעל הכשרה וכישורים רלוונטיים לתפקידו.
אני רואה את זה גם בשדרת הניהול בארגון בו אני עובד, וגם אצל עורך הדין שלי שעשה שני תארים בספרות קלאסית בטרם פנה ללימודי משפטים. ההשכלה הזו מתבטאת בלא מעט דברים.
הנימוס הבריטי הוא כסות דקה לאלימות האנושית הטבעית, בסופו של דבר הם נלחמים זה בזה ומשפילים זה את זה בפרלמנט, אבל באלגנטיות.

עריכה אחרונה על ידי nitch
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 2

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, nitch כתב:

תשמע כאשר אבא ואמא מורישים לך קרקעות, תארים ודיירים אתה יכול להרשות לעצמך ללמוד לטינית ויוונית עתיקה ואחר כך לחמם איזה מושב בפרלמנט במשך 50 שנה. כל שאר ה-99.999% מהמין האנושי לא ממש.  

אבל עזוב את זה. קח אדם ממוצע average joe שהולך לעבוד במפעל/משרד 9-10 שעות ביום. מה יעניק לו יותר כישורי חיים היכולת להבין אם חברת אשראי/בנק מרסקים אותו וכיצד עושים תקציב משפחתי או אנטיגונה + לטינית? 

עריכה אחרונה על ידי SchnitzelLova
פורסם

ברור שהאנשים האלה חדים, גם אם החזות היא תרבותית. בלי זה הם לא יגיעו רחוק.

המסורת של בתי הספר הפרטיים של האצולה הבריטית ארוכה, ועד כמה שאני זוכר גם כוללת לא מעט אלימות וטקסי חניכה אכזריים. אבל זה מקריאה לא מרובה על הנושא.

הזכרתי את עניין ההשכלה הקלאסית לאירופים שמתכוונים ללמוד משפטים רפואה, אבל אלה לא הקהל הרחב. אנחנו מקבלים במקום זה את הכתבים העבריים המקבילים, לטוב ולרע. דרך אגב, אבא שלי למד בגימנסיה קלאסית בברלין (עד שנזרק ב-10 בנובמבר 1939). נדמה לי שבמשך 76 השנים הבאות השימוש היחיד שעשה בלטינית שלמד היה כאשר ענה לאיזה שופט שזרק משפט בלטינית (וזה בהחלט העלה את מעמדו בעיני אותו שופט), מהיוונית שלמד כנראה לא נותר דבר. היה לו הרבה ידע כללי, אבל כלל לא קשור לאותם לימודים קלאסיים. כן לאווירת קריאת הספרים בבית בו גדל.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, vadim6385 כתב:

כי בצמרת יושבים בני 200 שבטוחים שאם הם היו חייבים לפענח שירים של ח.נ.ביאליק ולדקלם את המוטיבים שם, אז כולם חייבים

אין ספק שעדיף ושימושי יותר ללמוד שירים של עומר אדם ואייל גולן. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

או אז לפחות הגענו להסכמה שללמוד ספרות, זה חשוב ועכשיו הוויכוח אם זה אנטיגונה או שר הטבעות.

אז לשמחתנו, שאנחנו למדנו רק ספר אחד או שתיים, יש אנשים שהפכו את הנושא לחיים שלהם והתעמקו בו יותר מאיתנו.

ואחרי ישיבות והתכנסות מיטב המוחות בתחום, החליטו שספר X מייצג את התמצית (בסיסית אבל תמצית) שמייצגת את המקצוע הזה.

וזה למה אתה לומד אנטיגונה.

רוצה לשנות ? בבקשה, התמקד בתחום, תבנה קריירה מפוארת, תגיש הצעה למשרד החינוך תגיע לישיבות בתחום תשמע עוד דעות, ואם לא תשתכנע אולי ב2024 ילדי ישראל ילמדו טולקין.

• מעניין 1
פורסם
לפני 10 דקות, discoTD5 כתב:

אין ספק שעדיף ושימושי יותר ללמוד שירים של עומר אדם ואייל גולן. 

אני הייתי מלמד שירים של Dream Theater וRush

לפני 43 דקות, SchnitzelLova כתב:

אבל עזוב את זה. קח אדם ממוצע average joe שהולך לעבוד במפעל/משרד 9-10 שעות ביום. מה יעניק לו יותר כישורי חיים היכולת להבין אם חברת אשראי/בנק מרסקים אותו וכיצד עושים תקציב משפחתי או אנטיגונה + לטינית? 

אני חושב שהפתרון הריאלי (בארץ) זה לסיים 10 שנות לימוד חובה, ומשם ישר מכינה + תואר + דחיית גיוס עקב כך + שירות ביחידה טכנולוגית שתחטוף מישהו עם נתונים כאלה, ואחר כך יציאה לשוק העבודה כמה שנים לפני החברים מהבצפר, שרק בגיל 23-4-5 מתחילים להתאושש מהטיול למזרח.

אם יהיו לי ילדים מתישהו, זה מנ שאדחוף אותם לעשות.

נראה לי יש כאן מישהו שעשה דבר כזה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...