Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2061 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

(סקר אנונימי) האם אתם במינוס בחשבון עובר ושב שלכם ?  

148 הצבעות

1. 1. האם את/ה נמצא ב"מינוס" בחשבון העובר-ושב שלך בבנק ?

• כן, חשבון הבנק שלי נמצא במינוס כבר די הרבה זמן.
      11
    • כן, חשבון הבנק שלי נמצא במינוס מידי פעם.
      13
    • לא, חשבון הבנק שלי בפלוס כל הזמן.
      124

פוסטים מומלצים

פורסם

היה איזה פוליטיקאי בארה"ב שאמר שמי שיכול לכרות פחם, יכול גם לתכנת.

כמובן שהבן אדם הזה בחיים לא כרה פחם או תיכנת

לפני 12 דקות, Night Driver כתב:

אפשר לחיות מ 20 נטו ואפשר לחיות מ 10 נטו. בכל רגע נתון אני בוחר ב 10 ולקום עם חיוך לעבודה

ואני אומר שעדיף לנגב את הדמעות עם שטרות, מאשר לנגב אותן עם מכתב מהוצאה לפועל.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 130
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

מעדיף לא לנגב דמעות לא עם זה ולא עם זה.

ושטרות לא סופגים (מודה שעם מטבעות לא ניסיתי אף פעם).

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אז יהיה מהנדס בינוני.

עדיף על להיות שומר מדהים בכניסה לסופר, או מנגב שולחנות מצטיין במקדונלדס.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

למה זה או מהנדס או מנקה שולחנות?

אפשר להיות איש מכירות, מורה, מכונאי ועוד 1001 דברים.

מהנדס בינוני יקבל משכורת בינונית ולא יצליח להתקדם או לשמור על יציבית בעבטדה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 5 דקות, vadim6385 כתב:

אז יהיה מהנדס בינוני.

יש עוד מקצועות בעולם.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

ואם הילד לא מסוגל להוציא 100 במתמטיקה 5 יח' כמו שאבא רוצה, ואבא מפעיל עוד לחץ ועוד לחץ והילד שוב ושוב נכשל, כי מה לעשות, זה הילד זה המוח מצב נתון.

זה נראה לך תקין ? פה אתה חושב שאתה אבא טוב ? 

הרעיון הוא לא להחליט מה הילד יהיה או לא יהיה

אלא להכניס אותו לעולמות שונים ולאפשר לו לבחור בעצמו.

אם היום הוא לא יודע, אז מחר הוא יידע, החשיפה לתחום לא "נעלמת".

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 57 דקות, vadim6385 כתב:

אז יהיה מהנדס בינוני.

אלה עבודות זמניות שעובדים בהן מי שצריך הכנסה מינימלית ואין לו באותו זמן יותר מדי אפשרויות.

למה שלא יהיה צלם או קופירייטר או גרפיקאי או שף מצטיין במקום מהנדס בינוני?
שכר של מהנדס בינוני יהיה אולי יותר גבוה בתחילת הקריירה, אבל הוא יתקע באותו מקום עד הפנסיה וימות מדיכאון לפני גיל הפרישה. 
יש אנשים שאין להם ראש למתמטיקה ופיזיקה. עד שהצליחו בבי"ס יסודי להבין סדר פעולות חשבון, פתאום בחטיבת ביניים דוחפים להם משוואות עם אותיות באנגלית. מצד שני, דברים אחרים הולכים להם הרבה יותר בקלות.
לא צריך להיות asian dad ולהתנער מהילד אם לא מתחשק לו להיות מנתח מח.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 26 דקות, SlowRide כתב:

יש אנשים שאין להם ראש למתמטיקה ופיזיקה. עד שהצליחו בבי"ס יסודי להבין סדר פעולות חשבון, פתאום בחטיבת ביניים דוחפים להם משוואות עם אותיות באנגלית. מצד שני, דברים אחרים הולכים להם הרבה יותר בקלות.

אני עד עכשיו לא יודע לעשות חילוק ארוך, או להעריך כמה זה 100 מטר, אז?

זה לא בהכרח עושה אותי מהנדס גרוע, כי יש לי בדיוק דברים אחרים שהולכים לי בקלות, והם במקרה גם קשורים למקצוע (כמו ראייה מערכתית או הכרת מבנה מחשב).

פורסם

well,

חילוק ארוך זה די בסיסי...

כאילו העיקרון של זה חשוב, ואם אתה מבין את העיקרון אין בעיה ליישם, אבל אם אתה לא מבין את העיקרון - אתה בבעיה

• מעניין 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 4 שעות, yor2 כתב:

אולי כדאי לפנות, לעמותת פעמונים. 

הקורונה והחל"ת זה אחד הדברים הכי טובים שקרו לי. היה לי הרבה זמן פנוי ולעשות סדר, בעיקר בראש. 

פורסם

1. לא סומך על מערכת החינוך כלל להקניית כלים פיננסיים לילדים.

2. בחירת מקצוע אמורה לשקלל סט שלם של שיקולים. לא הנאה וחיוך בלבד וגם לא הכנסה גבוהה צפויה בלבד. חשובים התאמה לנפש האדם, לכישוריו ולאופיו.

3. אני מנסה (ולאט לאט לומד ומיישם יותר ויותר) להסביר לילדים שלי "איך כסף עובד". לא משנה אם יש לכם שקל או מיליון, ישנם עקרונות. 

לדוגמה בלבד: בארנק של הילדה בת ה7 הצטברו אי-אלו שקלים. אני יושב איתה, ומסביר לה ששקל יכול לקנות לה מסטיק עגול ויפה ומחליף צבעים כאן ועכשיו. אבל 20 שקלים יכולים לקנות לה נכס (לקחתי לדוגמא בית, אבל רק לשם ההמחשה,) ואת הנכס היא יכולה להשכיר ולקבל בכל שבוע 10 אגורות.  אחרי 10 שבועות היא יכולה לקנות מסטיק עגול ויפה ומחליף צבעים והקרן עדיין נשמרת וממשיכה להניב פירות. 

כל ההמחשה נעשתה עם בית מפליימוביל, דמויות זעירות שהיא אוהבת, מסטיק עגול וכו' על השולחן, אחיה הקטן משמש כמוכר בחנות, ואמה משמשת כמתווכת נדל"ן.

ממש הצגה שלימה, הכל כדי להחדיר לה למוח כלל אחד - "ההבדל בין עשירים לעניים זה שעניים קונים את המותרות שלהם כאן ועכשיו ועשירים מתאפקים והנכסים שלהם קונים להם אותם".

כמובן שמיד בער לה לקנות נכס ב20 שקלים, אבל היו לה רק 15. כאן כבר הגענו להלוואות ומינוף ותזרים.

אני מוכן בשמחה להלוות לך 5 שקלים. אבל א. תצטרכי להחזיר לי 6.    ב. אני מבקש החזר של 2 שקלים בכל שבוע החל מהשבוע הבא.

היא הסכימה, אבל הזכרתי לה שדמי הכיס שלה עומדים על 1.5 ש"ח בשבוע, אז מהיכן היא תביא 2 שקלים עבור ההחזר?

כמובן, אני מוכן לפרוס לך ליותר זמן ובהחזר נמוך של 1.5 ש"ח בשבוע בלבד, אבל אז אבקש 7 שקלים במקום ה6 שבתנאי ההלוואה המקורית.

לצערי הרב. אלו דברים שנראים פשוטים אבל אף אחד לא לימד אותי אותם ולמדתי אותם על בשרי בדם יזע ודמעות, ולמען האמת עד היום עוד לא ממש שמעתי את האסימון נופל אצל אשתי, ועדיין יש בינינו פערים שנובעים מהשכלה פיננסית בסיסית, ובגלל ששלום הבית וזוגיות שלנו חשובה לי אני מוכן לשלם על זה גם במחיר של מינוס כזה או אחר בזמנים מסויימים (למען הדיוק בעיקר אחרי שהיא יצאה ללימודים מאוד יקרים + אבדן הכנסה עקב הלימודים האלה)

מה שכן הצלחתי לשנות ב180 מעלות ביחס לבית הורי ולבית הורי מרבית חברי, זה שאצלנו בבית זה לא סוד כמה אבא ואמא מכניסים. כסף זה לא איזה נושא - כבד - כזה - של אבאמא. יש דף על המקרר. יש עוגת הכנסות. יש מעליה שקף הוצאות. הילדים רואים מאוד ברור מול העיניים שחשמל מבוזבז = אחלה חתיכת עוגה שיכלה ללכת לדברים כיפיים יותר כמו האצ'ימל לילדה וסמי הכבאי לילד, או אם פתאום השקף של ההוצאות חורג מההכנסות אז בחודש הבא עוגת ההכנסות קטנה יותר.

הדרך עוד ארוכה. נקודת הפתיחה שלנו היתה רחוקה מאוד (מאוד!) מהממוצע הכללי ואני לא רוצה להכנס פה לפרטים אישיים כרגע. אבל זאת לא סיבה לשקוע ברחמים עצמיים, זאת רק דחיפה קצת יותר דוקרת בישבן לנוע קדימה.

• אהבתי 5
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני 3 שעות, vadim6385 כתב:

ואני אומר שעדיף לנגב את הדמעות עם שטרות, מאשר לנגב אותן עם מכתב מהוצאה לפועל.

יש ציטוט יפה על זה...:

image.jpeg.aae22df88129fad469fec679398faf76.jpeg

נורא פופולארי להאשים היום את כולם, חוץ מאת עצמך.

ממציאים מילים נורא מתוחכמות כמו הנגשה...הסללה...מידור... פריבילגים ושאר קשקשת PC.

בסופו של יום, כל מי שלוקח הלוואה בריבית נשך הוא דביל  שלא טרח להציל את עצמו מעצמו...אז מאשים את מי שבא לו...

וכל מי שחי במינוס לא נשלט הוא דביל שלא יודע לכלכל (תרתי משמע) את צעדיו.

(ומאחר ואני מכיר את התגובות של חלקכם...אז סבבה מראש, אתם צודקים, עקרת בית עם 8 ילדים שבעלה המפרנס היחיד חטף שבץ, היא לא טמבלית, היא נמצאת בסיטואציה מאוד קשה ומאוד נדירה...אני מדבר על ה99% האחרים)

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
לפני 37 דקות, bagira כתב:

ממציאים מילים נורא מתוחכמות כמו הנגשה...הסללה...מידור... פריבילגים ושאר קשקשת PC.

השיא זה "אוכלוסיות מוחלשות". כבר אסור לומר חלשות, כי זה לא פוליטיקלי קורקט, אז שינו את זה למוחלשות, לאמור: הם לא אשמים, החלישו אותם (מי לעזאזל)

זה כל כך מכעיס אותי לשמוע את הביטוי הזה, למרות (ואולי בגלל) שאני בעצמי לא בדיוק נולדתי עם כפית זהב בפה.

• אהבתי 3
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...