Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2062 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

(סקר אנונימי) האם אתם במינוס בחשבון עובר ושב שלכם ?  

148 הצבעות

1. 1. האם את/ה נמצא ב"מינוס" בחשבון העובר-ושב שלך בבנק ?

• כן, חשבון הבנק שלי נמצא במינוס כבר די הרבה זמן.
      11
    • כן, חשבון הבנק שלי נמצא במינוס מידי פעם.
      13
    • לא, חשבון הבנק שלי בפלוס כל הזמן.
      124

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, David32 כתב:

קודם כול, כן, חשוב להכיר אנטיגונה ואדיפוס בקולונוס ואדיפוס רקס.

למה זה כ"כ חשוב? 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 130
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

כי הטרגדיה היוונית, והסדרה הזאת היא דוגמא נהדרת לבסיס תרבותי ספרותי.

לא רק זה, גם אחלה כניסה לעולם המחזות והניתוח הבסיסי (מבנים/חזרות/מוסר השכל וכו).

אולי זה זכור לך לרעה מהתיכון, אבל ממליץ לקרוא שוב (ועדיף את כול הסדרה). גם ככה זה לא יקח הרבה זמן.

אולי בתיכון מושכים את זה יותר מדי, לא יודע, יש לי 62 בספרות וגם זה עם קושי רב. 

יש מספר יצירות באמת בסיסיות שלדעתי צריכים להכיר, כמו גם בסיס היסטורי/מתימתי/ביולוגי/כימי וכו'.

אמ;לק - בסיס תרבותי ספרותי, בייסליין בסיסי נחוץ

עריכה אחרונה על ידי David32
  • אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

בייסליין דרוש בכל דבר. אחד המאפיינים של מערכת החינוך הישראלית היא ריבוי מקצועות לימוד, באיזה שלב זה הופך ל"תפסת מרובה - לא תפסת". אם מדובר במקצוע שממילא לא במרכז ההתעניינות שלך כנראה שגם למורה הספציפי תפקיד חשוב בהתיחסות לחומר. כנראה שהמורים שלי לתנ"ך ותלמוד (מה שקרוי היום "מחשבת ישראל") היו טובים מאלה שלספרות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, David32 כתב:

כי הטרגדיה היוונית, והסדרה הזאת היא דוגמא נהדרת לבסיס תרבותי ספרותי.

לא רק זה, גם אחלה כניסה לעולם המחזות והניתוח הבסיסי (מבנים/חזרות/מוסר השכל וכו).

אולי זה זכור לך לרעה מהתיכון, אבל ממליץ לקרוא שוב (ועדיף את כול הסדרה). גם ככה זה לא יקח הרבה זמן.

אולי בתיכון מושכים את זה יותר מדי, לא יודע, יש לי 62 בספרות וגם זה עם קושי רב. 

יש מספר יצירות באמת בסיסיות שלדעתי צריכים להכיר, כמו גם בסיס היסטורי/מתימתי/ביולוגי/כימי וכו'.

אמ;לק - בסיס תרבותי ספרותי, בייסליין בסיסי נחוץ

אם אתה צוחק זה לא מצחיק ואם אתה רציני אז עצוב מאוד. לקשקושים האלה אין מקום במערכת החינוך המודרנית בטח ובטח לא על חשבון כלים מעשיים למאה ה-21 כמו להבין מה זה מינוס וריביות. אני לא מכיר אדם אחד שידיעת אנטיגונה שיפרה את חייו, אבל ההבנה שהלוואה לכל מטרה בריבית 10% שבנקים וחברות אשראי מחלקים כמו סוכריות זו התאבדות כלכלית כן הצילה לא מעט אנשים. 

עריכה אחרונה על ידי SchnitzelLova
  • אהבתי 2
פורסם

בית ספר זה מוסד שמגיעים אליו כל סוגי הילדים, עם כל מיני חלומות, מכל מני מקומות שונים תרבויות שונות ורקעים שונים.

כדי לתת איזשהו בסיס משותף לכולם, מלמדים קצת מכל דבר ונותנים חשיפה למגוון ובסיס כלשהו לכולם

אחרי שיגדלו ויחשפו לסוגים שונים של כיוונים בחיים, יוכלו לבחור בעצמם מה מעניין אותם ולהמשיך.

כמו בהרבה דברים, אם לא תלמד אותם איך ידעו אם הם אוהבים או לא אוהבים ?

• אחראי פורום
פורסם
לפני 55 דקות, SchnitzelLova כתב:

אם אתה צוחק זה לא מצחיק ואם אתה רציני אז עצוב מאוד. לקשקושים האלה אין מקום במערכת החינוך המודרנית בטח ובטח לא על חשבון כלים מעשיים למאה ה-21 כמו להבין מה זה מינוס וריביות. אני לא מכיר אדם אחד שידיעת אנטיגונה שיפרה את חייו, אבל ההבנה שהלוואה לכל מטרה בריבית 10% שבנקים וחברות אשראי מחלקים כמו סוכריות זו התאבדות כלכלית כן הצילה לא מעט אנשים. 

כי ספרות נותנת עומק ואם אתה רוצה באמת לפתח להם את המוח, יש צורך הכרחי לתת לתלמידים עוד מימד בשנות בית הספר שלהם ולא רק מקצועות שהם יותר טכניים בשיטת הלימוד שלהם.

אני כמובן מסכים שחובה לתת לתלמיד גם כלים מעשיים כמו כלכלה אישית ומשפחתית

ואם זה היה תלוי בי - את יב' התלמידים היו מעבירים בשיעורים מעשיים לחיים ופחות למידה/דיקלום לקראת הבגרויות.

• אהבתי 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני 22 דקות, stum כתב:

בית ספר זה מוסד שמגיעים אליו כל סוגי הילדים, עם כל מיני חלומות, מכל מני מקומות שונים תרבויות שונות ורקעים שונים.

כדי לתת איזשהו בסיס משותף לכולם, מלמדים קצת מכל דבר ונותנים חשיפה למגוון ובסיס כלשהו לכולם

אחרי שיגדלו ויחשפו לסוגים שונים של כיוונים בחיים, יוכלו לבחור בעצמם מה מעניין אותם ולהמשיך.

כמו בהרבה דברים, אם לא תלמד אותם איך ידעו אם הם אוהבים או לא אוהבים ?

מי החליט שאנטיגונה זה משהו שצריך להיות בסיס לכולם? 

בעיקרון אני מסכים שצריך להיות בסיס אחיד לכל התלמידים. הנקודה שלי שמערכת החינוך נוטה לכיוון קשקושים לא רלוונטיים בצורה קיצונית בהשוואה למתן כלים מעשיים לחיים הבוגרים. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא אומר שלא צריך ללמד ספרות, אבל יש דברים שהם חובה לחיים שלא מלמדים בבתי ספר כמו כלכלה בסיסית. למה לא מלמדים את זה? כי בתכלס לאף אחד במערכת החינוך אין אינטרס שתבין איך להתנהל עם כסף. אפשר לשלב את זה יפה מאד בלימודי מתמטיקה, בלי להוסיף עוד מקצוע חדש למערכת השעות, אבל המורה בעצמו אין לו מושג והוא מעדיף ללמד אותך בעיות שנכתבו בשנות ה50 על יוסי שקונה 70 בננות, אוכל 30 ואת היתרה מחלק ב7 ואף אחד לא חושב שזה מוזר. איפה הוא הולך לשים את הכל? הוא לא יקבל עצירות של החיים אחרי זה?

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
  • מעניין 1

פורסם

האמת העצובה היא שאין לאף אחד אינטרס שאנשים יבינו כמה דופקים אותם ביומיום. חלק לומדים להסתדר בזכות ידע וערכים שהם קיבלו מההורים. חלק חוטפים בצעירותם ולאט לאט לומדים לבד . חלק לא לומדים אף פעם וממשיכים לחיות בתוך עננה של בורות פיננסית. האנשים האלה יכולים להיות מאוד מוצלחים, אבל אין להם שמץ של מושג כיצד להתנהל עם כסף ע"ע חברים של טרנספורטר שמרוויחים 30 אלף בחודש ועדיין נאלצים להתעלק על אבא ואמא. 

פורסם
לפני 10 שעות, SlowRide כתב:

למה זה כ"כ חשוב? 

כי אחרת אתה גודל להיות אוסנת מארק? 😉

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מי זאת אוסנת מארק? חשוב גם לדעת מי זו?

פורסם

אישית אני לא חושב שיש ערך בלימודי ספרות בתצורה הנוכחית שלהם. אבל זה לא אומר שאין להם ערך בכלל. לדעת מה זה ריבית זה מאוד חשוב וחבל שלא מלמדים את זה. אבל גם לדעת מה זה מטפורה או איך נראה מחקר היסטורי זה חשוב. יש לכלים האלו חלק לא מבוטל בעיצוב הדעות וקבלת ההחלטות שלנו. אי אפשר לפסול את זה על הסף.

• רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 24 דקות, Mr.Hybrid כתב:

כל תקופותי כרווק - מינוס 

מאז החתונה (4 שנים) - פלוס

בבנק או בחדר הילדים?

לפני 58 דקות, SlowRide כתב:

מי זאת אוסנת מארק? חשוב גם לדעת מי זו?

חשוב מאד לדעת  לא מי זו, אבל בהחלט מה זו, ולהבין מה רע בכך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אפשר תקציר מנהלים למי שעדיין לא בגיל של להתעניין בפוליטיקה?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...