Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2063 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

(סקר אנונימי) האם אתם במינוס בחשבון עובר ושב שלכם ?  

148 הצבעות

1. 1. האם את/ה נמצא ב"מינוס" בחשבון העובר-ושב שלך בבנק ?

• כן, חשבון הבנק שלי נמצא במינוס כבר די הרבה זמן.
      11
    • כן, חשבון הבנק שלי נמצא במינוס מידי פעם.
      13
    • לא, חשבון הבנק שלי בפלוס כל הזמן.
      124

פוסטים מומלצים

פורסם

דף, עיפרון ו 2 דקות. מי שמבין משהו בריביות ומימון יתן תשובה מקורבת די מדוייקת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 130
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נהג לילה, אני אכשל בזה, כי אני לא זוכר את הנוסחה, למרות שבטח אפשר להגיע אליה בקלות די מהר.

לא יודע אם להיות מסוגל לחשב ריבית זה בע"פ (בהתחשב באינסוף אתרי האינטרנט עם מחשבון ריבית) זה כ"כ חשוב. לא יודע אם בכלל היכולת לפתור תרגילים מתמטיים בלי מחשבון זה סקיל חשוב. לדעתי לא. כן חשוב להכיר שיש סוגי ריביות שונים (עם הצמדה או לא), וכן חשוב ללמד ילדים מושגים בסיסיים בעולם ההשקעות. אבל לא חושב שיש סיבה לזכור בע"פ שום נוסחה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

ממש לא צריך לדעת בע"פ (אני גם לא יודע נוסחאות. אני מבין את העיקרון ומכאן אין בעיה לחשב או להעריך בקירוב די טוב) אבל אתה חייב לדעת סדרי גודל כדי לדעת להעריך את חלופות התשלום שלך.

כשאתה הולך לקנות מקרר למשל אתה מחליט במקום אם לקנות ב12 תשלומים, 6 תשלומים או בכלל בקרדיט. אם אתה לא יודע להעריך כמה אחוזי ריבית אתה משלם (פלוס מינוס 2-3%) זה יעלה לך הרבה כסף במצטבר.

פורסם (נערך)

@Night Driverלא "מישהו שמבין" אלא מישהו שעדיין מחשב רביות לפרנסתו וזוכר מה הרבית השנתית שתתן תשואה של 10% ב-12 תשלומים חודשיים. 

כפי שכתב יבגני, הדור שלנו (אפילו שלי) כבר לא זוכר מספרי טלפון וגם לא נוסחאות, אלא רק איך למצוא אותם בגוגל. אם אתה מכיר אתר שמחשב רביות קבל מהסוחר את המחיר ותנאי ההלוואה, הקלד באתר ופתרת את הבעיה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כדי לבדוק במחשבון כלשהו אתה צריך לדעת שאתה לא יודע וצריך לדעת שהמוכר מספר לך סיפורים.

וכמו שעניתי קודם, אתה לא צריך לדעת נוסחאות. כשאתה מבין את העיקרון (שהוא פשוט מאוד. על התשלום הראשון אתה לא מקבל שום אשראי אז אותו אתה שם בצד והיתרה אתה מקבל אשראי ממוצע רק לחצי התקופה) אתה תדע להעריך את הריבית בשנייה בלי שום מחשבון.

פורסם (נערך)
לפני שעה, Night Driver כתב:

כדי לבדוק במחשבון כלשהו אתה צריך לדעת שאתה לא יודע וצריך לדעת שהמוכר מספר לך סיפורים.

וכמו שעניתי קודם, אתה לא צריך לדעת נוסחאות. כשאתה מבין את העיקרון (שהוא פשוט מאוד. על התשלום הראשון אתה לא מקבל שום אשראי אז אותו אתה שם בצד והיתרה אתה מקבל אשראי ממוצע רק לחצי התקופה) אתה תדע להעריך את הריבית בשנייה בלי שום מחשבון.

בראש לפי מה שאני יודע יצא באזור ה22 אחוז. אני בכיוון?

עריכה: לא לקחתי את התשלום הראשון שמשולם מיד בחשבון, הטעות עלי.

עריכה אחרונה על ידי nitch

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
לפני 5 שעות, avargel כתב:

כל כך לא נכון שמספיק לדעת את זה

זה הבסיס, הכל מתחיל מכאן, מי שיודע את זה יכול להסיק עוד הרבה דברים.

הפרטים הטכנים הקטנים של איך למלא צ'ק או איך לפתוח תוכנית חיסכון - זה הדבר האחרון שילד בכיתה י' יזכור מהתיכון.

לפני 4 שעות, EliC25 כתב:

תתפלא .....

אני יודע שקיימים הורים לילדים שלא יודעים סדר פעולות חשבון, אבל הם מיעוט.

ולדעתי מי שלא יודע חילוק וכפל , זאת הבעיה שלו ולא כלכלה.

לפני 4 שעות, Night Driver כתב:

קח 100 אנשים ברחוב ותשאל אותם מה הריבית שגובים מהם על תשלום של 91.66 ש"ח ב12 תשלומים במקום תשלום אחד של 1000.

חלק לא מבוטל יגיד 10% ועוד חלק יגיד 20% אבל כמעט אף אחד לא יגיד את התוצאה האמיתית.

אין פה קשר ללדעת או לא לדעת כלכלה, יש פה קשר ללקרוא את התנאים של הבנק\אשראי.

אדם שיודע שצריך להישאר בפלוס כל חודש בוודאי יקרא את תנאי האשראי, כי הוא הרי צריך לדעת בדיוק כמו הוא מוציא. הוא יראה את העלות המטורפת של חילוק לתשלומים ויתמקח\יעבור חברת אשראי\לא יקנה בתשלומים.

אדם שיודע לחשב אחוזים לא יצטרך מחשבון:

יעגל את 91.66 ל90, יפצל את 90*12 ל90*10 + 90*2, 10*90 קל בראש, 90*2 קל גם.
יראה שיצא לו 900+180=1080, יזכור שעיגל אז יוסיף 1.6*12 שזה כמעט 20 (12 + קצת יותר מחצי מ12) ויראה שקיבל 1100.

הוא יראה שבתשלום אחד הוא יכול לשלם 1000. 

המציאות היא שאנשים יודעים טוב מאוד כמה הם משלמים על מינוס, הם רואים את הכסף יורד כשהם נכנסים לאפליקציה של הבנק, אבל זה לא מעניין אותם, בגלל השקפת עולמם בדרך כלל.

שורה תחתונה, ההבנה שהכנסות-הוצאות חייב להיות>0 והיכולת לחשב אחוזים היא מה שצריך לדעת.

כמו שספריאל כתב, אין סיכוי ללמד ילד בכיתה י' על ריבית פריים,משכנתא,תכניות חיסכון, צמוד מדד ושערי מט"ח. 

גוגל מכיר את כל המילים המוזרות האלה, גם מי שחושב שיש סיכוי - יכול בקלות להשלים את החומר.

פורסם (נערך)

לא, לא

זה לא הבסיס

אני סובב המון אנשים "מחושבנים" שכל היום משווים מחירים ומנהלים אקסלים סבוכים ומשחקים עם תאריכים בחיוב כרטיסי האשראי שלהם, וכל הפעלולים האלה לא ממש הביאו אותם לאיזה מקום כלכלי מדהים

אתה וספריאל לקחתם כאן לכיוון מסויים,  אבל לדעתי זה רק בפרקטיקה אבל לא במהות העניין.

הם מבינים שצריך להכניס יותר ממה שמוציאים. אבל הם לא מבינים *איך כסף עובד*.

מה זה נכס ומה זו התחייבות.

מה המשמעות של ריבית דריבית (אני לא מתכוון לחישוב הטהור גרידא. אני מתכוון למהות)

למה שקל של הכנסה פאסיבית שווה יותר משקל שבא מעבודה

ועוד ועוד

זה בכלל לא בכיוון של מה שהזכרת כאן

לענ"ד

עריכה אחרונה על ידי avargel
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

עכשיו הבנתי למה אתה מתכוון.

מסכים איתך לחלוטין, אבל גם את זה לדעתי אין שום דבר להעביר במסגרת בית ספר לילדים בגילאי תיכון.

לפחות לילדים שלא מראים התעניינות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל צריך לנסות, זה חשוב מאד. גם במתמטיקה רוב הילדים לא מגלים התעניינות ובכל זאת מעבירים להם את זה איכשהו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

פעם היו דן חסכן ונח עם פנקס שבו רשמת כל לירה שהפקדת בבנק. היה בזה פוטנציאל ללמד ילדים משהו על חסכון (אין לי מושג האם זה היה יעיל), אבל הגופים הפיננסיים מזמן הפסיקו להתיחס לילדים. ז"א ההתייחסות שקיימת היא מעורבות בתכניות החינוך הכלכלי בבתי הספר, משהו שנמצא בתחום האפור של מעורבות גופים מסחריים בחינוך. 

אברג'ל, האנשים שעושים ג'אגלינג עם מועדי חיוב אינם האנשים שמתעסקים בהכנסות פאסיביות, אין להם עם מה. כמובן שיש אנשים שאצלם המצב הזה משתנה במהלך השנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...