Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2061 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

(סקר אנונימי) האם אתם במינוס בחשבון עובר ושב שלכם ?  

148 הצבעות

1. 1. האם את/ה נמצא ב"מינוס" בחשבון העובר-ושב שלך בבנק ?

• כן, חשבון הבנק שלי נמצא במינוס כבר די הרבה זמן.
      11
    • כן, חשבון הבנק שלי נמצא במינוס מידי פעם.
      13
    • לא, חשבון הבנק שלי בפלוס כל הזמן.
      124

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ציטוט

אז לשמחתנו, שאנחנו למדנו רק ספר אחד או שתיים, יש אנשים שהפכו את הנושא לחיים שלהם והתעמקו בו יותר מאיתנו.

ואחרי ישיבות והתכנסות מיטב המוחות בתחום, החליטו שספר X מייצג את התמצית (בסיסית אבל תמצית) שמייצגת את המקצוע הזה.

ויש אנשים שפועלים משמרנות, מרצון (או אילוץ) לספק ג'ובים לעשרות אלפי מורים לספרות (או קשקשת אחרת) שבמקרה חברים בהסתדרות/ארגון המורים וכתוצאה מכך יקצו להם שעות לימוד למשך 20 שנים הבאות עד שהם יזחלו לפנסיה. 

ציטוט

רוצה לשנות ? בבקשה, התמקד בתחום, תבנה קריירה מפוארת, תגיש הצעה למשרד החינוך תגיע לישיבות בתחום תשמע עוד דעות, ואם לא תשתכנע אולי ב2024 ילדי ישראל ילמדו טולקין.

לא תודה יש לי דברים יותר טובים לעשות. חבל על הילדים שיאכלו חצץ עד שילמדו על בשרם כישורים שימושיים לחיים. ויש כאלה שלא ילמדו בכלל וזה לגמרי אינטרס מובהק של הרבה מאוד גופים. 

עריכה אחרונה על ידי SchnitzelLova
  • תגובות 130
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 42 דקות, vadim6385 כתב:

אני הייתי מלמד שירים של Dream Theater וRush

הלהיט הכי גדול של ראש זה לא שיר על דמות ספרותית?

לפני כשעה, SchnitzelLova כתב:

תשמע כאשר אבא ואמא מורישים לך קרקעות, תארים ודיירים אתה יכול להרשות לעצמך ללמוד לטינית ויוונית עתיקה ואחר כך לחמם איזה מושב בפרלמנט במשך 50 שנה. כל שאר ה-99.999% מהמין האנושי לא ממש.  

כל מי שעושה תואר ראשון או שני יכול ללמוד לטינית. זה סתם עוד קורס. היכולות לנסח טענה, לקרוא טקסט בצורה ביקורתית (לא משנה אם זה אנטיגונה או הנאום של ראש הממשלה בכנסת), להבין ולהסביר בערך תהליכים פוליטיים או חברתיים, לא אמורות להגיע במקום לימודים בסיסיים של כלכלה והתנהלות כלכלית. צריך גם וגם. כי זה סט של כלים שמשרתים כל אחד בנקודות שונות בחיים. נדמה לי שבאוניבריסטאות במערב, לפחות בחלקן, גם מבינים את זה.

לפני 53 דקות, vadim6385 כתב:

אני חושב שהפתרון הריאלי (בארץ) זה לסיים 10 שנות לימוד חובה, ומשם ישר מכינה + תואר + דחיית גיוס עקב כך + שירות ביחידה טכנולוגית שתחטוף מישהו עם נתונים כאלה, ואחר כך יציאה לשוק העבודה כמה שנים לפני החברים מהבצפר, שרק בגיל 23-4-5 מתחילים להתאושש מהטיול למזרח.

די אין קשר בין הדברים. גם אם תדחוף את הילדים שלך להיות עתודאים בעתיד, הם לא ילמדו מזה לא איך לגשת לקריאה של טקסט ולא מה זה ריבית.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני כשעה, vadim6385 כתב:

אני הייתי מלמד שירים של Dream Theater וRush

אני חושב שהפתרון הריאלי (בארץ) זה לסיים 10 שנות לימוד חובה, ומשם ישר מכינה + תואר + דחיית גיוס עקב כך + שירות ביחידה טכנולוגית שתחטוף מישהו עם נתונים כאלה, ואחר כך יציאה לשוק העבודה כמה שנים לפני החברים מהבצפר, שרק בגיל 23-4-5 מתחילים להתאושש מהטיול למזרח.

אם יהיו לי ילדים מתישהו, זה מנ שאדחוף אותם לעשות.

נראה לי יש כאן מישהו שעשה דבר כזה.

וכמה נערים בני 16 אתה מכיר שמגובשים מספיקעל מה הם רוצים לעשות בחיים?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 3 שעות, עדי-אל כתב:

לצערי תקופה ארוכה במינוס.

לימודים+ ילדים+ חוסר ידע+ נאיביות גרמו לזה

אולי כדאי לפנות, לעמותת פעמונים. 

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעה, discoTD5 כתב:

אין ספק שעדיף ושימושי יותר ללמוד שירים של עומר אדם ואייל גולן. 

ואל תשכח גם אבי ביטר, לילדים שרוצים להיות emo.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 49 דקות, יבגניפ כתב:

די אין קשר בין הדברים. גם אם תדחוף את הילדים שלך להיות עתודאים בעתיד, הם לא ילמדו מזה לא איך לגשת לקריאה של טקסט ולא מה זה ריבית.

לא, אבל די בטוח שאנטיגונה לא תביא עוד משכורת הביתה. לדעתי עדיף להיות הייטקיסט טיפש פיננסית על פני פקיד טיפש פיננסית. 

• לא הבנתי... 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אבל מה זה משנה אם בן אדם לא מצליח להסתדר עם 20 או עם 6? נראה לי שברוב המקרים לזה שלא מצליח להסתדר עם 20 יש חובות גדולים יותר.

הרבה מזה לא נובע רק מחוסר ידע בכלכלה בסיסית אלא גם מאי יכולת לדחות סיפוקים והרגל להסתמך על אחרים שמתקבל מחינוך עקום.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, יבגניפ כתב:

הלהיט הכי גדול של ראש זה לא שיר על דמות ספרותית?

ידוע, טום סויר. ד"א יש גם להקת פרוג שיש לה שיר שהוא מחזה שלם של אנטיגונה (לא זוכר איזו להקה).

וטום סויר לא למדתי בבית ספר. קראתי לבד.

ציטוט

אבל ילמדו מקצוע לחיים. עדיף על לחמם כסא שנתיים בבית ספר.

לפני 54 דקות, Night Driver כתב:

וכמה נערים בני 16 אתה מכיר שמגובשים מספיקעל מה הם רוצים לעשות בחיים?

ילמדו הנדסת חשמל/תוכנה/מחשבים/מדמ"ח, אחרת הם לא רוצים להכיר את הצד הפחות נחמד של אבא 😈

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 4 דקות, vadim6385 כתב:

ילמדו הנדסת חשמל/תוכנה/מחשבים/מדמ"ח, אחרת הם לא רוצים להכיר את הצד הפחות נחמד של אבא 😈

עריכה אחרונה לפני 2 דקות על ידי vadim6385

ויסבלו כל יום עד סוף חייהם המקצועיים כדי לנסוע ברכב הליסינג המפואר לפסיכולוג היקר?

למה שלא ילמדו מה שמעניין אותם?

הרבה יותר מספק ומהנה להגשים את החלום של עצמך ולא את החלום של ההורים.

פורסם
לפני 21 דקות, SchnitzelLova כתב:

לא, אבל די בטוח שאנטיגונה לא תביא עוד משכורת הביתה. לדעתי עדיף להיות הייטקיסט טיפש פיננסית על פני פקיד טיפש פיננסית. 

אבל זה לא כ"כ קשור לטענה המוצדקת שלך שבבתי הספר לא מלמדים דבר שקשור להתנהלות פיננסית.

לפני 3 דקות, vadim6385 כתב:

אבל ילמדו מקצוע לחיים. עדיף על לחמם כסא שנתיים בבית ספר.

אפשר ללמוד גם מקצוע לחיים וגם ספרות והתנהלות פיננסית בסיסית. אין שום סתירה בין הדברים. בשביל לעשות את המסלול שאתה מייעד לילדים שלך לא צריך לשנות שום דבר במערכת החינוך. 

לפני 10 דקות, vadim6385 כתב:

ד"א יש גם להקת פרוג שיש לה שיר שהוא מחזה שלם של אנטיגונה (לא זוכר איזו להקה).

משום מה חשבתי שג'נסיס, אבל כנראה שטעיתי

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, יבגניפ כתב:

משום מה חשבתי שג'נסיס, אבל כנראה שטעיתי

הסתקרנתי, זה של Heaven Shall  Burn, "קצת" כבד לאוהבי פרוג 😆

עריכה אחרונה על ידי BarryG
  • מעניין 1
פורסם
לפני 9 דקות, Night Driver כתב:

ויסבלו כל יום עד סוף חייהם המקצועיים כדי לנסוע ברכב הליסינג המפואר לפסיכולוג היקר?

למה שלא ילמדו מה שמעניין אותם?

הרבה יותר מספק ומהנה של עצמך ולא את החלום של ההורים.

זה כל כך לא נכון שאני בקושי יודע מאיפה להתחיל.

לילד בן 16 אין אפילו את ניסיון החיים המינימלי כדי לקבל החלטות כאלה בנושא כזה, אם החבר'ה שלי בתיכון היו מיישמים את הגישה הזו אז היום היו לנו המון להקות/זמרים ושחקני כדורגל וקצת פחות מהנדסים/מנכ"לים...

מה שמעניין אותו? ברצינות, עם זה לא הולכים למכולת. 'להגשים את החלום?' שמת לב שהשירשור הוא על משיכת יתר והתנהלות כלכלית?

אני לא בטוח כי הילדה שלי שתהיה בת 18 תדע כיצד לחיות את החיים שלה, אבל אני שואף שבגיל 20+ כשתרצה לחיות אותם יהיו לה ציונים וניסיון לימודי ברמה מספיק גבוה כדי להיכנס לאוניברסיטה מובילה ומשם להתחיל לחיות את החיים שלה לפי רצונה.

וכן, היא פוגשת את הצד הפחות נחמד של אבא כשהיא מתחילה לחפף בשיעורי בית.

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, BarryG כתב:

הסתקרנתי, זה של Heaven Shall  Burn, "קצת" כבד לאוהבי פרוג 😆

שם הלהקה זה Ilium

גם לא בדיוק פרוג האמת.

יש להם שיר Antigone, שזה בדיוק המחזה.

הנה, אל תחשבו שאני לא מכיר את זה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 3 דקות, Haim_gds כתב:

זה כל כך לא נכון שאני בקושי יודע מאיפה להתחיל.

לילד בן 16 אין אפילו את ניסיון החיים המינימלי כדי לקבל החלטות כאלה בנושא כזה, אם החבר'ה שלי בתיכון היו מיישמים את הגישה הזו אז היום היו לנו המון להקות/זמרים ושחקני כדורגל וקצת פחות מהנדסים/מנכ"לים...

מה שמעניין אותו? ברצינות, עם זה לא הולכים למכולת. 'להגשים את החלום?' שמת לב שהשירשור הוא על משיכת יתר והתנהלות כלכלית?

אני לא בטוח כי הילדה שלי שתהיה בת 18 תדע כיצד לחיות את החיים שלה, אבל אני שואף שבגיל 20+ כשתרצה לחיות אותם יהיו לה ציונים וניסיון לימודי ברמה מספיק גבוה כדי להיכנס לאוניברסיטה מובילה ומשם להתחיל לחיות את החיים שלה לפי רצונה.

וכן, היא פוגשת את הצד הפחות נחמד של אבא כשהיא מתחילה לחפף בשיעורי בית.

אפשר לחיות מ 20 נטו ואפשר לחיות מ 10 נטו. בכל רגע נתון אני בוחר ב 10 ולקום עם חיוך לעבודה (ואני גם מיישם. בגלל זה לא הלכתי ללמוד מחשבים אלא מכונות ובגלל זה אני קם כל יום לעבודה במקום ללכת לעבוד כשכיר במשכורת יותרגבוהה ולהשכיר את הנכס שיכניס עוד משכורת פלוס). כסף הוא אמצעי כדי לחיות יותר טוב ולחיות יותר טוב לא אומר בהכרח לחיות על יותר הוצאות.

לגבי הילדים כשאתה מכיר את המהנדסים הבוגרים אתה חושב שהיו יותר מאושרים כזמרים?

פורסם

ואתה חושב שכולם יכולים להיות מהנדסים (או בעלי מקצועות חופשיים, או מנופאים בנמל אשדוד?).?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...