Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2061 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• אחראי פורום
פורסם

סאפ?

נפל לידיי החמודי הזה:

20200914_134314.thumb.jpg.bf20dca3bc087af15cf264e575bc80eb.jpg

הגיע במצב "לא מניע, לא יודעים מה יש לו", הגלגלים האחוריים לא מסתובבים וברור שזה משהו מתוך קרבי המנוע.

זה מנוע דו"פ שמספר הרפליקות שלו עולה על מספר תושבי כדור הארץ, אין לי מושג אפילו מה הנפח שלו, בטח 70 או 100cc.

פירקתי אותו מהכלי והעברתי לחבר מכונאי טרקטורונים, בתקווה שידע למצוא לו חלקים. 

הממצא אומר צילינדר תפוס עקב קורוזיה. מנסים למצוא חלק בארץ, מגיע חלק-שניים - לא מתאימים.

באונליין יש ערימות של חלקים וגם מנועים שלמים, אבל כל אחד והרוויזיה שלו, גם צילינדר בקוטר המדוייק לא מתאים מבחינת המידות האחרות שלו.

בפניי עומדות 3 אופציות ריאליות:

1. להתעקש על שיפוץ הנוכחי, זה אומר להתחיל לייבא חלקים שאני בכלל לא סגור על תאימותם.

והיה והרכבתי והכל יופי טופי, המנוע הזה כבר אכל את הטראומה שלו.

2. להתקין מנוע של קטנוע או קארטינג. יש כאלה עם תצורת מנוע זהה להנ"ל, על פניו הכי קל.

3. להסב אותו לחשמלי. שזו אופציה שיותר מעניינת אותי מהאחרים. מוצא חן בעיניי הקטע וגם פוטנציאל תקלות נמוך יותר מאשר מנוע בנזין עתיק.

צפיתי לאחרונה מלא מעט סרטוני DIY של הסבות או בניות מאפס של קארטים חשמליים, רובם הולכים

על מנועי בראשלס 1500-2000W ונראה לפי הסרטונים שהם נעים באופן די משכנע.

בעיות/תהיות, לא לפי הסדר:

1. הבנה נמוכה בחשמל ולכן מתקשה בהתאמת מכלולים כמו סוללות.

2. יבוא: מניח שסוללות יהיה בעיה לייבא וזה מוצר שאפשר למצוא פה גם ככה.

3. בחלק מהסרטונים, המנועים הם 36 או 48 וולט, זה מצריך 3 או 4 מצברי 12v. 

באותם מקרים, הם מרכיבים מצבר קטן כמו של טרקטורון או גדול של רכב.

הקטן עוד סביר בגודלו כשזוכרים שצריך 3-4, הגדול זה כבר לא מעשי מבחינת משקל ומקום.

4. אני תוהה, למה אי אפשר להשתמש בסוללה 48v של אופניים חשמליים? מארז קטן וקשוח, מחיר סביר.

5. ענייני אמפר וכאלה, אודה להסבר למה חלקם 12, 17 וכו' ומה עליי לבחור.

6. יש קיטים שלמים למכירה, ברור לי שבתוצרת סין המספרים הם לא תמיד כמו במדבקה, האם יש מותגים מוכרים בשוק?

ובכלל כל הערה תתקבל בשמחה. זה לא צריך להיות כלי מהיר מדי, עדיין לילדים (כמובן שדבר ראשון בדקתי אם אני נכנס - בקושי).

תודה!

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

מי יצרן המנוע?
יש לי הרגשה שתמצא בזיל הזול חלפים בשבילו, כאן בארץ הקוידש.
ואז לא תצטרך לשבור ת'ראש בענין החשמלי...

תנסה לתת כאן לוחית/פחית/מדבקה של המנוע.

• אהבתי 1
  • אחראי פורום
פורסם

לא מצאתי שום פרט מזהה לגביו, חשבתי שלפחות יטביעו נפח או מהלך בוכנה כמו שיש בכל מיני רכבים, כלום. 

גם הקרבורטור משפריץ דלק כמו ממטרה.

יש לך כיוון לספקי חלפים? אולי אם אלך עם דוגמא יוכלו לאתר לי.

פורסם

היי איתי,

כמה נקודות:

1. להביא מנוע בנזין דומה יעלה לך כנראה פחות מהסבה טובה לחשמל.

2. אתה רוצה לקבל משהו כמו 2 קילו-וואט:

מכיוון שהנוסחא להספק חשמלי היא: הפסק = זרם X מתח ( או P = U * I ) , במקרה של 2kW תצתרך משהו כמו 42 אמפר, שזה לא קרוב בכלל למה שהסוללות אופניים מציעות.

ככול שתעלה את המתח יותר, תצתרך פחות זרם, והמצב יהיה הגיוני יותר.

למשל:

אם תיקח סוללת אופניים 36V 15A , תשלב 2 במקביל ו 2 בטור יהיה לך 72V ו 30A, ואז תוכל לקבל את ה 2KW שאתה רוצה.

3.  צריך בקר סביר למנוע החשמלי + את כול המסביב ("דוושת תאוצה" , כפתור בחירה קדימה אחורה, ועוד דברים כתלות בבקר)

כול זה כבר קיים אצלך בגרסת בנזיף.

4.

[לפי המחקר הזה: https://www.researchgate.net/publication/342113424_ROLLING_RESISTANCE_OF_ATV_TYRES_IN_AGRICULTURE ] ניקח את התנגדות הצמיגים המקסימלית: 0.12

משקל, ננחש שאתה ביחד עם כול הטררם על הדבר הזה 200 קילו.

מה שאומר שהתנגדות לגילגול היא משהו כמו 235 ניוטון במקרה הרע

התנגדות אוויר אגנוב מפה[http://www.ijirset.com/upload/2018/november/28_Computing.pdf]  (עם מקדם גרר של 0.6 ושטח פנים של מטר רבוע):

0.5 x 1.146 x 1 x 0.6 x מהירות ^2 .

עם 2000 קילווואט המהירות המקסימלית התיאורתית שלך תיהיה משהו כמו 30 קמש. 

פחות מתאים להשתולל בשטח. וזה גם תקף רק למישור.

(אבל די התעצלתי פה)

אני ממליץ לחשוב שוב, מה הדרישות וכמה רציני אתה רוצה להיכנס לזה (גם מבחינה כספית).

• אהבתי 1
  • מעניין 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• אחראי פורום
פורסם

תודה דוד, אלה בדיוק סוג הפרטים שחסר לי בהם ידע.

נתת לי שיעורי בית.

• רעיון טוב! 1

פורסם

איתי,
אם אין לך שום מידע לגבי המנוע (מה שניראה לי תמוה ואני מאמין שאתה פשוט לא מוצא), היחידים שעולים לי בראש כרגע הם חברת דנאור רון שיושבים באזור התעשייה החדש בכפר סבא (מזרח, על כביש 6).
הם עזרו לי פעם עם מנוע קוהלר שאז בזמנו היה נחשב נדיר בארץ אבל להם היה פשוט הכל, וזה די הדהים אותי. הם לא עושים הרבה רעש ודי צנועים. יש להם גם מענה לכל בריגס/סטראטון והם נציגי MTD בארץ. יש להם בית מלאכה במקום.
השאלה היא איך תוכל לדעת אם הם יוכלו לעזור? אולי תפרק את המנוע כי בלאו הכי תעשה זאת, בין אם תעבור לחשמל ובין אם תתקן את הקיים.

לאחר מכן, אם באמת אין עליו שום זיהוי, הם יוכלו אולי לפי תמונות לזהות. באמת.

• אחראי פורום
פורסם

תודה ירחמיאל.

בימים הקרובים אאסוף את המנוע ואבדוק שוב. כך או כך אפנה לחברה שציינת, אין מה להפסיד.

• תוכן חדש...