Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2062 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב מכובדי
חשקה נפשי בהכנת בשר איכותי לעיתים במרפסת.
משיטות קצר בגוגל\זאפ ראיתי מגוון רחב של דגמים החל מאלף ועד ל3-4 אלף שח.
לרוב הגריל ישרת 2-3 אנשים ויהיה במרפסת יחסית קטנה(15מ') בבניין מגורים משותף.
האם יש טעם להשקיע במותגים כמו נפוליאון רויואל גורמט? או שאפשר להסתפק במשהו צנוע יותר?

האם אוכל להסתפק בגריל עם 2 מבערים?

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

לי יש נפוליאון עם סיזלזון וספינר בתור אחד שמאוד אוהב בשר אני לא מחליף אותו 

השאלה כמה פעמים בשבוע אתה מכין בשר

כמה אתה משקיע בהכנה של הבשר (או סתם שם כנפיים והמבורגר לך ולילדים)

לי יש 6 מבערים וסיזלזון גם בגלל שאני מארח הרבה, גם בגלל שאני שם נתחים גדולים

וגם בגלל שרוב הזמן אני מכבה 2 מבערים ושם מעליהם בשר כדי לעשות ריברס סיר

לא יודע איך זה היה עובד אם היו לי 2 מבערים ואם הייתי מכבה אחד מהם אם החום העקיף עדיין היה מספיק. מקום בטוח לא היה לי שם

אצלי המנגל עובד המון וחשוב לי הדיוק בהכנה.

כרמל דיירקט היבואן של נפוליאון נותן שירות מעולה ואני מבסוט עליהם

אם אתה הולך להשתמש בו פעם בחודש ולא כזה קריטי לך אם הבשר יהיה M או MW ואם הצריבה של השומן תהיה מדוייקת או שהכל הולך

אז תתפשר

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם

תראה, אתה מחפש הצדקה ורק אתה יכול להצדיק לעצמך קניה של גריל כזה או אחר.

ככה שמבחוץ - לא תקבל את מה שאתה צריך.

עכשיו בוא נניח את זה בצד, ולא נדבר אפילו על מותגים לרגע.

נתחיל מזה שיש הרבה גרילים יקרים יותר מ 3-4 אלף שקל. גם עליהם אפשר לקרוא המלצות, ואולי אפילו יתאים לך, כול אחד ומה שהוא אוהב.

אני במקומך הייתי חושב לעצמי:

הכי חשוב: כמה הוא באמת יהיה בשימוש. לא כמה אתה מדמיין עכשיו, אלא בסתכלות ריאלית כמה באמת תשתמש בו.

אחר כך השאלה "מה אני מכין ומה אני צריך בשביל זה"

לאט לאט תצמצם לעצמך את התקציב והאפשרויות.

משם כבר אתה תראה בעצמך אם בא לך לשלם עוד אלפיים שקל למותג, או לא. אם תכלס תסתפק בשני מבערים, או שצריך ארבעה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אני לא יודע כמה קריטי לי הדיוק בבשר, בסוף מתכוון לעשות שם המבורגרים\סטייקים וכד'.
מבחינת תדירות השימוש, ככל הנראה פעם פעמיים בחודש בממוצע..

פורסם (נערך)

אז אתה מבין, תחשוב עם עצמך כמה אתה מוכן להשקיע מבחינה כספית בשביל המבורגרים או סטייקים רגילים פעם בשבועיים.

אם יש לך 10K לשים על נפוליון שיעמוד רוב הזמן מתחת לכיסוי - לא רואה סיבה למה לא.

אבל האמת, אולי כדאי לך לחשוב על קומבינציה של מכשיר סו וויד + כמה מחבתות טובות (למשל אחת יצוקה / קארבון סטיל + פלטה יצוקה שיושבת על כירת גז). אולי התוצאות יתאימו לך יותר.

עריכה אחרונה על ידי David32

- By lifting money bags

פורסם

אני קניתי וובר q2200 לשימוש דומה. אצלי כשנה וחצי ועונה על הדרישות שלי. יש עקומת למידה מסוימת כדי לפגוע במידת העשיה כי ההכנה עם מכסה סגור.

פורסם

יש פה 2 בעיות שונות לחלוטין. בעניין מספר המבערים- מה הכמויות הדרושות?

בעניין מותג- לרוב יש לזה יתרונות, השאלה אם הם רלוונטיים לך. אני יכול להגיד לך שמה OMC המעאפן שלי יוצאים סטייקים מופלאים והוא מגיע לטמפרטורה מספקת לכל השימושים שלי. במידה והיה מדובר במותג ובניה איכותית יותר- כנראה הייתי יכול להגיע לאותה תוצאה תוך כדי בזבוז של הרבה פחות גז (בידוד טוב יותר, תכנון גיאומטריה להחזרת חום טובה מהקירות/למעלה ולא סתם "ארגז בערך סגור" כמו ברוב הזולים) וכנראה להגיע לטמפרטורה סופית גבוהה יותר. אבל בשביל הפעם בכמה שבועות שאני באמת עושה על האש זה יותר מבסדר, שבא לי להכין המבורגר/סטייק בודד לעצמי יש מחבת פסים איכותית.

בגדול, תקשיב לדוד. התהליך צריך להיות להגדיר מה התוצאה שאתה מעוניין בה, מה היקף השימוש, ולזה להתאים את מה שקונים.

פורסם
לפני שעתיים, A_lex כתב:

יש עקומת למידה מסוימת כדי לפגוע במידת העשיה כי ההכנה עם מכסה סגור.

כי אתה לא עובד עם מדחום.

יש כל מיני שיטות לצלות בשר

השיטה שאני הכי מתחבר אליה נקראת ריברס סיר

אתה מחמם את כל הגריל לטמפרטורה של 150 +-

מכבה את אחד המבערים ושם מעל המבער המכובה את הנתח שלך

אתה צריך שיהיה לך מדחום כדי לדעת לאיזה טמפרטורה הוא הגיע

הטמפרטורה מייצגת את המידת עשיה.

אחרי שהגיע לטמפרטורה שאתה רוצה (נגיד מדיום)

אתה מוריד אותו מהאש, כנראה יהיה לו צבע של בשר לא מוכן.

מדליק את כל המבערים עד שהגריל מגיע ל 250-300 (מצב צליה)

הנתח שהיה נגיד 52C יורד ל 45C

ואז אתה שם אותו על הגריל הלוהט ל 10-20 שניות מכל צד

אם יש לך סיזלזון אז בכלל מעולה

הפעולה הזאת נותנת לו את הצבע

ואז אתה מקבל בדיוק את המידת עשיה שחיפשת

לפני 3 שעות, alex321 כתב:

אני לא יודע כמה קריטי לי הדיוק בבשר, בסוף מתכוון לעשות שם המבורגרים\סטייקים וכד'.
מבחינת תדירות השימוש, ככל הנראה פעם פעמיים בחודש בממוצע..

אם אתה מתכוון לעשות המבורגרים של זוגלובק , פרגיות, חזה עוף, כנפיים, קבב לילדים ומה שיוצא יוצא אז באמת אל תשקיע...הייתי בכלל קונה נינגה גריל ב 1000 שקל וסלמאט

אבל אם אתה מתכוון להמבורגר איכותי, שיצא מדיום

לאנטריקוט במידת עשיה שאתה אוהב

לפילה MR

הייתי הולך על מכשיר טוב שישאר להרבה שנים, כרמל דיירקט נותנים 15 שנה אם אני זוכר נכון

צלייה זה עניין של נסיון וצריך לאהוב את זה. אני יכול לשבת שעות ליד הגריל

ואם אני עובד עם הספינר אז באמת כמה שעות טובות עד שהבשר נצלה

יש לי חברים שאני בא אליהם לפעמים לארוחות שישי והם מכינים את הבשר בכוונה לפני שאני מגיע בשביל "שלא יקח זמן"

עושים אותו כמו רולטה בלי מדחום בלי צורה, העיקר להגיד תוך 5 דקות היה בשר מוכן

אם זאת הדרך שאתה מחפש אין סיבה להשקיע בגריל יקר..גם מחבת ותנור יתנו אותה תוצאה

לפני שעתיים, David32 כתב:

אבל האמת, אולי כדאי לך לחשוב על קומבינציה של מכשיר סו וויד + כמה מחבתות טובות (למשל אחת יצוקה / קארבון סטיל + פלטה יצוקה שיושבת על כירת גז). אולי התוצאות יתאימו לך יותר.

זה לא פחות התעסקות מגריל

נתחים, חימום של המים, מכונת ואקום, ניגוב של הבשר, טיפול במחבת ברזל יצוק

מי שלא אוהב את הסיפור הזה יסבול מזה ומזה

מי שאוהב יוסיף עוד קצת לתקציב ויקנה ב 5000 אחלה גריל בכרמל דיירקט בתצוגה \ מבצעים

גריל שקניתי באיזה 12,000 נמכר במבצע בחג 9000 

שיחכה לבלאק פריידי בטח ימכרו גרילים של 7000-8000 ב 4500-5000

ואם אין לו סבלנות לזה ולא מתלהב מזה שיקנה נינגה וזהו

יש כמה אנשים שבאמת נהנים מהמכשיר הזה

פורסם
לפני 17 דקות, Transporter כתב:

זה לא פחות התעסקות מגריל

לא טענתי לפחות התעסקות. אבל אם אתה לא משתמש בגריל הרבה זה גם תופס פחות מקום, גם נותן תוצאה טובה מאוד בלי יותר מדי ניסיון.

גם פותח אופציות אחרות.

הכול זה התעסקות, אפשר גם סתם לזרוק נתח על הגריל או אפילו סתם על מחבת, אבל נשמע שהבחור פה רוצה מדרגה אחת מעל זה.

- By lifting money bags

פורסם
לפני 1 דקה, David32 כתב:

לא טענתי לפחות התעסקות. אבל אם אתה לא משתמש בגריל הרבה זה גם תופס פחות מקום, גם נותן תוצאה טובה מאוד בלי יותר מדי ניסיון.

גם פותח אופציות אחרות.

הכול זה התעסקות, אפשר גם סתם לזרוק נתח על הגריל או אפילו סתם על מחבת, אבל נשמע שהבחור פה רוצה מדרגה אחת מעל זה.

סו ויד זה טוב בשביל ללמוד איך דברים עובדים ומה הרעיון של ריברס סיר

אני אישית לא טעים לי לאכול אנטריקוט בסו ויד..אם אין גריל מעדיף בתנור ומחבת

חזה אווז כן. כנפיים כן

בכל מקרה הוא צריך לשאול את עצמו אם יש לו כוח להתעסקות או לא

אם יש לו שיקנה גריל כי זה מה שהוא חיפש...אם לא שיקנה נינגה וכנראה גם ככה לא מפריע לו שזה לא מדויק

פורסם

עד כמה שאני יכול להתרשם מפוסט קצר, יש לך "פרופיל משתמש" דומה לשלי. גם אני לא מומחה גדול לבשר, חיפשתי לפני כשלושה חודשים גריל טוב למרפסת. אנחנו 4 נפשות, אחת מהן צמחונית.

היה מבצע על Coleman C600, נמכר ב- 1,800 ש"ח (הנחה של כ- 500 ש"ח), לא מותג על אבל מוכר ופופלארי (לא "מותג מדבקה"). עד כה מאוד מרוצים - 3 מבערים, נוח מאוד, המיתקן ורשת הצלייה מרגישים איכותיים.

אני לומד תוך כדי תנועה את זמני הצלייה, משאיר איזור קטן בצד לכל מיני שיפודים צמחוניים. הספקתי לעשות פעמיים אירוח למשפחה לפני הסגרים, מאז משרת אותנו בלבד בערך פעם בשבועיים.

ממליץ מאוד

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

טרנספורטר, אני אכן לא עובד עם מדחום (וגם לא קונה וואגיו במאות שקלים 😜). כפי שאמרתי, נראה לי שהשימוש שלי דומה לזה של פות"ש... הגריל עומד במרפסת של 14 מ'. מכין אנטריקוטים לרוב מהסופר (רחמנא ליצלן) בממוצע פעם בשלושה שבועות לארבע נפשות. מדי פעם קבבים וכנפיים. פילה נראה לי הכנתי פעמיים בשנה וחצי האלו. אירחתי כולל "על האש" רק פעמיים.

אה, ויש עוד שימוש לגריל שגיליתי לאחרונה והפך ללהיט - פיתות עם שום ושמן זית... תנסו את זה ותודו לי אחר כך :סמיילי מרייר:

פות"ש, הסיבה ללכת על מותגים מוכרים היא לרוב נוחות תפעול/ניקוי, מניעת להבות, ואמינות כללית.

הוובר שלי עלה בסביבת 1600 למיטב זכרוני.

היתרון של הקולמן שהומלץ כאן הוא בעוצמת חום גבוהה משמעותית ש(אני מניח) מאפשרת עבודה עם מכסה פתוח. מנגד צריכת הגז גדולה משמעותית, שזה רלוונטי למי שמשתמש בבלון 5 ק"ג כמוני. אני עדיין בבלון השני שלי. לוקח לי כמעט שנה לגמור בלון.

פורסם (נערך)

ואיך הבשר יוצא בוובר? 

אגב האם יש טעם להוסיף למתאם אובן לפיצה?

(טאבון נייד שמתלבש).

ייתכן והוא יעבוד יותר מהבשר

עריכה אחרונה על ידי alex321
פורסם

כמו בכל גריל אחר אני מניח.

בשביל להכין סטייק אנטריקוט אני מדליק את הגריל על עוצמה מלאה ומשאיר אותו להתחמם 10-15 דקות (הוא לא חזק, והרשתות כבדות), עד שמד החום המובנה במכסה עובר את ה300 מעלות. אז אני פותח את המכסה ומורח את הרשת עם בצל משומן, שם את הסטייקים וסוגר. לאחר כשלוש דקות (תלוי בעובי הסטייק) פותח והופך את הסטייקים. שוב סוגר ומחכה עוד כשלוש דקות. פותח ומוציא את הסטייקים. בסוף, אני משאיר את הגריל דלוק עם מכסה סגור לעוד איזה 10 דקות כדי שישרוף את כל מה שנותר על הרשת. פותח ועובר עם מברשת פלדה. סה טו עד הפעם הבאה. לא היה צורך בניקיון מעבר לזה בנתיים.

אני אישית אוהב את זה שהוא קומפקטי. בניתי לו ארונית שלתוכה הוא מתקפל בין השימושים (לאחר התקררות כמובן). הויטרינה של הסלון היא ברוחב של כל המרפסת כך שאין פינה נסתרת.

פורסם
לפני שעתיים, alex321 כתב:

ואיך הבשר יוצא בוובר? 

אגב האם יש טעם להוסיף למתאם אובן לפיצה?

(טאבון נייד שמתלבש).

ייתכן והוא יעבוד יותר מהבשר

בנפוליאון שלי יש מבער אחורי שמתאים לפיצות

בכל מקרה מעדיף טאבון 

לפני שעתיים, A_lex כתב:

כמו בכל גריל אחר אני מניח.

בשביל להכין סטייק אנטריקוט אני מדליק את הגריל על עוצמה מלאה ומשאיר אותו להתחמם 10-15 דקות (הוא לא חזק, והרשתות כבדות), עד שמד החום המובנה במכסה עובר את ה300 מעלות. אז אני פותח את המכסה ומורח את הרשת עם בצל משומן, שם את הסטייקים וסוגר. לאחר כשלוש דקות (תלוי בעובי הסטייק) פותח והופך את הסטייקים. שוב סוגר ומחכה עוד כשלוש דקות. פותח ומוציא את הסטייקים. בסוף, אני משאיר את הגריל דלוק עם מכסה סגור לעוד איזה 10 דקות כדי שישרוף את כל מה שנותר על הרשת. פותח ועובר עם מברשת פלדה. סה טו עד הפעם הבאה. לא היה צורך בניקיון מעבר לזה בנתיים.

אני אישית אוהב את זה שהוא קומפקטי. בניתי לו ארונית שלתוכה הוא מתקפל בין השימושים (לאחר התקררות כמובן). הויטרינה של הסלון היא ברוחב של כל המרפסת כך שאין פינה נסתרת.

לא יודע איך הרשת אצלך

בנפוליאון בחיים לא שמתי שמן ובצל. אין סיבה. הבשר מתנתק מהרשת כשהוא מוכן \ כשהיא מספיק חמה
לא נשמע שיש לך שיטה לדיוק  בהכנה של הבשר

תקרא על ריוורס סיר

• תוכן חדש...