Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למי שלא יודע, אני חווה בעיות באודיו של מסך הטלויזיה שלי, טושיבה 40" (לא ידוע דגם מדוייק).

לפני כן, השתמשתי במגבר ורמקולים עומדים + 2 סנטרים קטנים (שהוגדרו כסנטר יחיד גדול במגבר שהיה לי), עד שהמגבר מסר את אלקטרוניו לבורא.

מחד, האודיו מהטלויזיה (ללא הבעיות) יותר טוב לדעתי מהאודיו שהייתי מקבל מהמגבר והרמקולים.

אבל אני לא יכול לדעת אם זה בגלל שהוא היה ישן, איכות הרמקולים או סיבות אחרות. 

מאידך, אני לא כל כך ממהר להחליף את הטלויזיה, אין עליה עדיין שנתיים והיא ניתנה לי כמתנה ממישהו שאיננו עוד איתנו. אבל הבעיות באודיו מוציאות אותי מדעתי כבר.

סדר גודל תקציב אפשרי, כ-3K . מכסה או מגבר או טלויזיה. 

הייעוד של 2 האופציות לשימוש עם המחשב שלי, נועד ליוטיוב, סרטים וכדומה אך לא לצפייה בטלויזיה באופן אירוני...

ואין תקציב נוסף לרכישת רמקולים נוספים כרגע.

היה לי בזמנו מסך 32" של LG. היה בן מעל עשור, שרד 4 מעברי דירה ועדיין עבד היטב, רציתי להחליף אותו כי היו עליו שריטות באדיבות חתול הבית שלנו (שגם הוא כבר לא איתנו עוד, לעזאזל עם 2020).

מה אתם הייתם עושים במקומי? טלויזיה או מגבר?

איזו טלויזיה מומלצת יותר לשימוש כמסך מחשב? לד או טכנולוגיה אחרת?

איזה מגבר מומלץ בימינו? 

לגבי מסך, אני מעוניין ב-LG.

לגבי מגבר, יאמהה.

תודה למייעצים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

אתה רוצה להשאיר את הטלוויזיה, לא? (מסיבות סנטימנטליות, לפחות זה מה שהבנתי, טושיבה 40" בת שנתיים היא כנראה לא משהו איכותי במיוחד). אז מה השאלה פה?

אני פשוט לא הייתי מתעקש על מותג מסויים למגבר. חיפשתי מגבר לפני כחצי שנה, לקח לי קצת זמן וקצת עקשנות אבל בסוף מצאתי מגבר סביר לגמרי (Denon X1500H) יד שניה שבינתיים עובד מעולה ב-1,200 ש"ח. במתיחה קלה של התקציב, אפשר בנוסף לקנות רמקולים מדפיים סבירים לגמרי משומשים קלות בתור התחלה ולקבל אודיו סביר לגמרי (לא משהו שאודיופיל מצוי יסתכל לכיוונו, אבל יהיה אחלה לכל אדם סביר). לשים 3,000 ש"ח על מגבר חדש כשאתה אפילו לא יודע אם הרמקולים שלך בסדר, נשמע לי צעד פחות נכון.

לא רוצה להכנס לדיונים על איכויות סאונד, לא ממש מבין בזה. אני יכול רק להגיד שמנסיוני המגבר שלי  + שני רמקולים מדפיים קדמיים (Dali Zrensor 3) בלבד נשמע ממש לא רע (עד כמה שאני יכול להגיד), וממש לא עושה לי חשק להוסיף או לשדרג כלום.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

טושיבה זה מותג בנפילה איטית אך עקבית כבר מזה יותר מעשור. טלויזיות לא איכותיות במיוחד.

3 זה לא מעט, אפשר להשיג טלויזיה לא רעה בסכום הזה. אם אתה מוכן טיפה לעלות למלעלה בתקציב, הXF90

של סוני 55 אינג היא פשוט מצוינת, יש לי אותה כבר שנתיים ואני מבסוט עד הגג.

איכות תמונה כל כך טוב שאני אפילו לא חושב על שידרוג אולד. סאונד כל כך איכותי שמגבר בשבילה יהייה בזבוז של כסף מבחינתי. 

אני קניתי אותה בזמנו ב5400. היום המחיר שלה כבר ירד לאזור ה3. ממליץ בחום.

הנה ביקורת עליה:

עריכה אחרונה על ידי TsachiE

What worries you, masters you. - John Locke

פורסם

ממליץ לך לחבר סאונד בר לטלויזיה עם סאב כמובן, משפר פלאים את איכות הצליל. יש המון רמות מחיר, לי יש את זה ואני מרוצה מאוד

מחסני חשמל - מקרן קול Yamaha Yas 209 סאב אלחוטי - צבע שחור שנה אחריות ע"י היבואן הרשמי - מקרני קול - סטריאו וקולנוע ביתי - TV סטריאו וצילום (payngo.co.il)

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם (נערך)

מסך של LG מסדרת הNANO-CELL יעשה את העבודה ללא בעיות,

קניתי אחד להורים שלי, התמונה נראית מצויין, זה לא OLED אבל הוא באמת משובח..

https://www.stereoshop.co.il/items/3320236-LG-55NANO80

לגבי סאונד, אין לזה סוףֿ, תאמין לי, אני עם סט-אפ דיי משוגע בבית שלקח לי לא מעט זמן לרכוש, 
באותה הנשימה, אני חושב שסאונד בר משובח עושה עבודה מצויינת בחלק הגדול של הסלונים בישראל,

כשתרצה להיכנס לעולם האודיופיליה יהיה לך מספיק זמן (וכסף) לבזבז על מגברים ורמקולים.. 😁

ואני בהחלט מצטרף להמלצה על דנון, במידה ומגבר זה הכיוון, הם פשוט מצויינים גם במוסיקה וגם בקולנוע,

אחד (משני) המגברים שלי הוא דנון והוא הרביעי שלי בחמש-עשרה שנים האחרונות +/- 
גם הבא שיחליף אותו יהיה דנון.

עריכה אחרונה על ידי Super_T

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

אני עם מסך 60' של ELCO עם איכות צליל של נוקיה ישנה.

הוספתי אליו מקרן קול של סמסונג ומאז אני מבסוט עד הגג.

לדעתי מקרן קול בסלון או בחדר זה הבחירה הכי טובה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
לפני 20 שעות, ברווז כתב:

מחד, האודיו מהטלויזיה (ללא הבעיות) יותר טוב לדעתי מהאודיו שהייתי מקבל מהמגבר והרמקולים.

אבל אני לא יכול לדעת אם זה בגלל שהוא היה ישן, איכות הרמקולים או סיבות אחרות. 

לא ברור לי למה האודיו מהרמקולים פחות טוב, אבל מגבר לא יהפוך סאונד של רמקולים ליותר טוב.

אל תבזבז כסף על מגבר.

אבל, קודם כל, מה הרמקולים?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 21 שעות, pooh-bear כתב:

אתה רוצה להשאיר את הטלוויזיה, לא? (מסיבות סנטימנטליות, לפחות זה מה שהבנתי, טושיבה 40" בת שנתיים היא כנראה לא משהו איכותי במיוחד). אז מה השאלה פה?

לא ידעתי שטושיבה זה מותג לא משהו, TSACHIE ואתה חידשתם לי קצת.

אני פשוט לא הייתי מתעקש על מותג מסויים למגבר. 

אני מכיר את יאמאהה כמותג מעולה שמחזיק שנים רבות. לכן ההתעקשות עליו.

לא רוצה להכנס לדיונים על איכויות סאונד, לא ממש מבין בזה.

לא מדובר על איכות סאונד- מדובר על סאונד "ללא תקלות". מה שאני חווה זה סאונד "מקולקל". 

לפני 21 שעות, TsachiE כתב:

טושיבה זה מותג בנפילה איטית אך עקבית כבר מזה יותר מעשור. טלויזיות לא איכותיות במיוחד.

3 זה לא מעט, אפשר להשיג טלויזיה לא רעה בסכום הזה. אם אתה מוכן טיפה לעלות למלעלה בתקציב, הXF90

של סוני 55 אינג היא פשוט מצוינת, יש לי אותה כבר שנתיים ואני מבסוט עד הגג.

הנה ביקורת עליה:

אבדוק את הדגם הזה בגודל 40~" שאני מחפש, תודה על ההמלצה.

לפני 14 שעות, Michazzz כתב:

ממליץ לך לחבר סאונד בר לטלויזיה עם סאב כמובן, משפר פלאים את איכות הצליל. יש המון רמות מחיר, לי יש את זה ואני מרוצה מאוד

מחסני חשמל - מקרן קול Yamaha Yas 209 סאב אלחוטי - צבע שחור שנה אחריות ע"י היבואן הרשמי - מקרני קול - סטריאו וקולנוע ביתי - TV סטריאו וצילום (payngo.co.il)

זו אפשרות שלא שקלתי בהתחלה. אני לא יודע מה סאונד-בר נותן, ובמה הוא שונה למעשה מרמקולים בודדים?

פלוס, דגם זה מגיע עם "אלקסה" או משהו, ובכנות אני די אנטי...

לא פוסל כרגע בחינה של סאונדבר כאופצייה.

לפני 13 שעות, Super_T כתב:

מסך של LG מסדרת הNANO-CELL יעשה את העבודה ללא בעיות,

קניתי אחד להורים שלי, התמונה נראית מצויין, זה לא OLED אבל הוא באמת משובח..

https://www.stereoshop.co.il/items/3320236-LG-55NANO80

image.png.f98ae3fd32bde0b6226e0a0165d2284e.png

לפני 13 שעות, Super_T כתב:

ואני בהחלט מצטרף להמלצה על דנון, במידה ומגבר זה הכיוון, הם פשוט מצויינים גם במוסיקה וגם בקולנוע,

אחד (משני) המגברים שלי הוא דנון והוא הרביעי שלי בחמש-עשרה שנים האחרונות +/- 
גם הבא שיחליף אותו יהיה דנון.

אבדוק גם את דנון לפי המלצותיכם.

לפני כשעה, falou כתב:

לא ברור לי למה האודיו מהרמקולים פחות טוב, אבל מגבר לא יהפוך סאונד של רמקולים ליותר טוב.

אני לא ממש סגור לגבי מה הייתה יכולת העיבוד של המגבר. בכל זאת, משהו מאד ישן, והמצב היחידי שבו הייתי מרוצה משמיעת דיבור היה "TV SPORTS" מתוך כ-10 מצבי סראונד. לגבי מוזיקה דווקא הייתי מאד מרוצה.

לפני כשעה, falou כתב:

מה הרמקולים?

שאלה טובה.  אלו הרמקולים הראשיים: image.thumb.png.067cb711635fa70f35f3828edb6dc2ce.png

תוצרת פיוניר כפי הנראה (צולם ללא הכיסוי).

נראים די איכותיים בעיקרון. לא מספיק מבין בזה כדי להביע דיעה מושכלת.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

סאונד בר זה מוצר מפתיע באיכות שלו, מוזמן לרמת גן לבוא לשמוע

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

סאונד בר זה הפתרון הטוב ביותר לתקציב שלך. אומנם רסיבר ייתן שיפור גדול בסאונד בכל מערכת

לא בטוח שעל הרמקולים האלה. 

פורסם

בטוח שרסיבר לא ייתן כלום על רמקולי מדבקה סיניים משנות ה-90'...

כלל לחיים: רמקולים צבעוניים עם זהבים ועיטורי כסף - לא טוב.

אני לא מבין בסאונד-בר, אבל שווה לבדוק את זה, בטח אם מוסיקה בסטריאו זה לא מה שהכי חשוב לך, בטח אם יוגב ממליץ...

בכל מקרה, הרמקולים הם הנקודה החלשה אצלך, וזה מה שאתה צריך להחליף, אם אתה מרוצה מאיכות התמונה של הטלוויזיה.

נ.ב. הרמקולים היותר חשובים בהקשבה לטלוויזיה זה הסנטרים. אני לא יודע מה שמת שם, אבל אם שמת שני רמקולים שונים, אז סביר שייצא לך סמטוחה בסאונד.

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 18 שעות, ברווז כתב:

אלה טובה.  אלו הרמקולים הראשיים: image.thumb.png.067cb711635fa70f35f3828edb6dc2ce.png

אוי ואבוי, פירלס משנות ה90.

אני זוכר כשקניתי במכרז בסוף ה90 וחשבתי שמדובר בפירלס הדנים, מה רבה הייתה אכזבתי כששמעתי אותם (גם הם היו גדולים ועם הרבה אלמנטים).

אחרי זה גיליתי שזה נהפך מוצר מדבקה (יש עדיין רמקולים פירלס דנמרק אבל הם מייצרים בעיקר אלמנטים איכותיים ולרוב לא נמכרים בארץ)

בקיצור לזרוק לפח (לא מאמין שזה מה שמקלקל לך את הצליל לפי התיאור שלך, אבל עדיין הפח זה המקום שלהם)

בקיצור קנה טלוויזיה.

לגבי סאונדבר - בדיוק מישהו מהעבודה קנה אחד זול, ואומר שזה נשמע יותר גרוע מאשר מהטלוויזיה ישירות.

משום מה כמו שאני מכיר אותך אתה תלך על האופציה הזולה ביותר, ובמקרה כזה עדיף לך כבר להשקיע בטלוויזיה כי הסאונדבר לא ישפר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כאחד שלא מבין בזה שום דבר, עם תקציב של 3k זה מה שהייתי עושה.

במידה וחשוב לי לשמור את הטלויזיה, מחפש המלצה לסאונד בר איכותי (לא הכי זול שיש) וחוסך את העודף, או פשוט מברר מה הטלוויזה הטובה ביותר שמתאימה לגודל הסלון שלי ונכנסת בתקציב ומתפנק בטלויזיה חדשה.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

דגמי סוני שהם XF למיניו הם דגמי 2018, (זה בעצם ה-F בדגם, אחריו היה XG ועכשיו XH).

אם תמצא כזה זה אומר שמישהו מוכר לך מוצר ממש ישן.

אצל LG הדגמי NanoCell של שנה שעברה היו SM8100, SM8600, SM9000, של השנה זה NANO79, NANO80, NANO90 וכו'

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...